Προς το περιεχόμενο

Με ενεργοποιημένο το XMP Profile ανεβάζει θερμοκρασία ο 4790k !

@ngelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν ενεργοποιώ το xmp profile για τις μνήμες (για να τις φτάσω στα 2400MHz που είναι η συχνότητα τους) ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής!

Π.χ. Αν τρέξω το prime95 χωρίς ενεργοποιημένο το xmp η θερμοκρασία της cpu φτάνει τους 70+ βαθμούς. Αν έχω ενεργοποιημένο το xmp τότε η θερμοκρασία της cpu φτάνει πολύ γρήγορα τους 90+ βαθμούς και το σταματάω πριν φτάσει στα 100.

Θέλω να μάθω αν αυτό είναι λογικό, αν διορθώνεται και αν είναι πρόβλημα της μητρικής (άρα να αλλάξω μητρική).

Το σύστημα μου φαίνεται στην υπογραφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε μια ματιά αν ο επεξεργαστής σου ρίχνει τη συχνότητα όταν δεν έχει φορτίο με το XMP ανοιχτό και επίσης τσέκαρε και με τι πολλαπλασιστή δουλεύει με και χωρίς το XMP (το CPU-Z λογικά θα στα πει και τα 2)

δοκιμασε και αλλο προγραμμα για να στρεσαρεις τον υπολογιστη. Καποιες εκδοσεις του prime95 στρεσαρουν τον επεξεργαστη πολυ παραπανω απ το κανονικο

http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide-with-statistics

Mε haswell core ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ prime, έχει γραφτεί πολλές μα πάρα πολλές φορές στο νέτ υπάρχει άφθονο υλικό πως και γιατί αλλα στου κουφού την πόρτα............aida 64 κάνει

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...