Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την εχω 2 μερες.

Τα specs ειναι 

6700Κ και DDR4 Gskill στα 3200, εχω πανω εναν παλιο Agility 3 στα 256GB, εβαλα τα Windows 10Pro σε UEFI setup.

Αλλα οταν παταω κουμπι, κανει πολυ ωρα να δειξει το Logo της Asus, και μετα για τα Windows θελει 10 sec για να μπει.

Να πω οτι εχω πανω ενα CD-ROM, εναν SATA 2 WD στα 1GB, και 2 USB 3.0 εξωτερικους δισκους.

Eβαλα το Fast Boot, του ειπα boot μονο απο το UEFI και ολα τα αλλα Disable.

Αλλα τιποτα, με την Asrock Z97 Pro και τον G3258 καμια σχεση.

Υ,Σ δουλευει μονο με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Γνωμες δεκτες.

Ευχαριστω,

Ανδρεας.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bγάλε απο πάνω ό,τι δεν χρειάζεται για να μπουτάρει το μηχάνημα(usb, sata, front panel κτλ κτλ), άσε μόνο την οθόνη και το δίσκο με τα windows και δοκίμασε ξανά. Αν δεις διαφορά προφανώς φταίει κάποια από τις συσκευές. Ξεκίνα να τις ξαναβάζεις μία-μία μέχρι να βρεις ποιά φταίει. Γενικά το BIOS/UEFI update,(αν υπάρχει) μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση που δεν υπάρχει προβληματική συσκευή( ή ακόμα και να υπάρχει, ίσως να είναι πρόβλημα συμβατότητας).

Δημοσ.

Οχι δεν ειδα καμια διαφορα με τιποτα απ ολα τα παραπανω.

Εβγαλα τους USB 3.0, CD, SATA II

Εβαλα τον δισκο στον Intel controller στην θεση 1 οπως λεει το manual.

Αλλα δεν ειναι οπλο.....οπως ειπα και ποιο πανω ειναι με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων, οπωτε post delay δεν εχουμε.

Τo keyboard ειναι το Logitech Iluminate keyboard και το mouse το Logitech G302, λεω μπας και αργη απο αυτα....

Στο ROG forum δεν βρηκα κατι.

Το BIOS ειναι το 1402 βγηκε τον Ιανουαριο του 2016, και το τρεχει κανονικα.

Δημοσ.

Αλλα οταν παταω κουμπι, κανει πολυ ωρα να δειξει το Logo της Asus, και μετα για τα Windows θελει 10 sec για να μπει.

Όταν λες πολύ ώρα, πόση περίπου ώρα κάνει να σου δείξει το Logo της Asus? Εμένα με τη Mobo της υπογραφής μου που την έχω 12 μέρες και Windows 10 σε Samsung Evo 850, κάνει συνολικά για να μπει στα Windows 25 δευτερόλεπτα περίπου, ενώ αντιθέτως σε ένα laptop MSI που έχω με i7 και έναν OCZ Trion κάνει 10 δευτερόλεπτα συνολικά μέχρι να μπει στα Windows.

Μήπως σου φαίνεται τελικά πολύ, συγκριτικά με άλλες? Γιατί θεωρώ κι εγώ ότι κάνει παραπάνω, αλλά όχι κάτι που να ενοχλεί ιδιαιτέρως.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασα τα εξης.

Εβγαλα ολους τους usb 3.0 εξωτερικους δισκους, εβγαλα και την καμερα.

Εκανα clear cmos,μετα πηγα στην κονσολα BOOT, απο εκει του δηλωσα μονο UEFI, και βλεπει μονο τον δισκο, απενεργοποιησα και το CSM.

Στην συνεχεια, εκανα disable ολα αυτα που δεν χρειαζομαι και το post delay στο 0.

Εβαλα τις μνημες στα 3200, εσωσα και εκανα restart.

Aπο την ωρα που παταγα το κουμπι μεχρι Windows εκανε 27 δευτερολεπτα, μετρημενω 5-6 φορες με χρονομετρο.

Βλεπω ενα θεμα στο site της ASUS για ROG μητρικες και λεει οτι στα post time τρωει αρκετο χρονο το DDR Training.

Λεω ΟΚ παμε για 2133 στοκ συχνοτητα, και παει πλεον το post time στα 17 δευτερολεπτα, και cold boot αλλα και σε restart.

ΟΚ παμε παλι 3200 και ξανα τα ιδια 27-28 μεχρι Windows.

Διαβαζω οτι η επιλογη MRC Fast Boot, παρακαμπτει το DDR training και λεω για να δω.....και τρωει σκαλωμα και μετα το Logo δεν προχωραει....τωρα μνημη να μην ειναι 100% συμβατη δεν νομιζω μιας και στην G-Skill της εχει οτι ειναι ΟΚ για την HERO VIII.

Παντως τα 9 δευτερολεπτα της Asrock Z97 Pro με τον G3258 σε cold boot δεν θα τα πιασει ποτε ετσει οπως παει.

Ενω στην ASUS υπαρχει βιντεο οπου παει 10-11 χωρις Μ2 δισκο και κατι τρελο απλα εναν SSD.

Δημοσ.

Την εχω 2 μερες.

Τα specs ειναι 

6700Κ και DDR4 Gskill στα 3200, εχω πανω εναν παλιο Agility 3 στα 256GB, εβαλα τα Windows 10Pro σε UEFI setup.

Να πω οτι εχω πανω ενα CD-ROM, εναν SATA 2 WD στα 1GB, και 2 USB 3.0 εξωτερικους δισκους.

Eβαλα το Fast Boot, του ειπα boot μονο απο το UEFI και ολα τα αλλα Disable.

Αλλα τιποτα, με την Asrock Z97 Pro και τον G3258 καμια σχεση.

Υ,Σ δουλευει μονο με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Γνωμες δεκτες.

Ευχαριστω,

Ανδρεας.

Παιδιά, και εγώ το ίδιο θέμα έχω και λέω μήπως αλλάξω SSD να δω διαφορά. Σίγουρα στο POST time δεν θα δω διαφορά, αλλά λέω οτι θα δω στο Boot. Το Boot time μου είναι γενικά αργό, 15 δευτερόλεπτα περίπου, ενώ βλέπω άλλους δίσκους με παρόμοιο build (Asus Z170-A, i5 6600k), και έχει απίστευτο boot time <6 δευτερολέπτων. Δεν ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση της μητρικής ή του δίσκου. Αν προβώ σε αγορά το SM951, θα δω διαφορά σε Boot time; Έχω δοκιμάσει φορματ και φορματ, μόνο λειτουργικό δεν άλλαξα, η ταχύτητα παραμένει η ίδια στο Boot time .

Όσο αφορά το Post time και εγώ πήρα τις G.skill 3200 (2χ4) και έχω αυτό το θέμα με το Post. Ενεργοποιημένο και εγώ το MRC Fast Boot. Κάτι διάβασα για το S3 Resume (suspend to memory) μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει; να μας πει που είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Οταν λες το MRC Fast Boot οτι ειναι enable κολαει η κανονικα δουλευει το συστημα.

Με δισκο δεν θα δεις και τρελη διαφορα αντε 1 sec στην καλητερη, γιατι εχεις τον EVO, εγω π.χ που εχω εναν Agility 3 256, ναι θα δω.

Στο SM 951 δεν ξερω αν θελει για τις μητρικες μας και το Hyper Kit M.2 της ASUS και μπορει να κανει post ποιο αργο.

Δες εδω τον J.J της Asus που κανει test post-boot time.

https://www.youtube.com/watch?v=amwujljr7pY

Το εχεις UEFI ετσει? 

Και δες εδω το Ultra Fast Boot της Asrock

Δημοσ.

Οταν λες το MRC Fast Boot οτι ειναι enable κολαει η κανονικα δουλευει το συστημα.

Με δισκο δεν θα δεις και τρελη διαφορα αντε 1 sec στην καλητερη, γιατι εχεις τον EVO, εγω π.χ που εχω εναν Agility 3 256, ναι θα δω.

Στο SM 951 δεν ξερω αν θελει για τις μητρικες μας και το Hyper Kit M.2 της ASUS και μπορει να κανει post ποιο αργο.

Δες εδω τον J.J της Asus που κανει test post-boot time.

https://www.youtube.com/watch?v=amwujljr7pY

Το εχεις UEFI ετσει? 

Και δες εδω το Ultra Fast Boot της Asrock

ναι, περασα με στικακι τα Windows, και στο στικακι το ειχα σε UEFI mode

Δημοσ.

Ωραια κανε τα εξης που μεχρει τωρα με εχουν παει 17-18 

Στο Boot μενου κανε

Disable CSM

Post Delay 0 και γενικα ολη την καρτελα, disable

Και στο Tweak menu την ταχυτητα της DDR αστην στο ayto, εμενα την παει στα 2133.

Και βαλε και το MRC Fast Boot στο Enable.

Ο Controller της Intel ειναι το 1ο slot απο την motherboard οπως την κοιτας, τα αμεσω επομενα 2 ειναι της AsMedia.

Και αν εχεις CD-ROM μην το συνδεσεις.

Εγω κατω χαμηλα στα 10-11 που μετραει αυτος δεν παω με τιποτα.

Specs 6700K Ripgaws 5 3200 16GB Hero VIII και Agility 3 256

Δημοσ.

Ωραια κανε τα εξης που μεχρει τωρα με εχουν παει 17-18 

Στο Boot μενου κανε

Disable CSM

Post Delay 0 και γενικα ολη την καρτελα, disable

Και στο Tweak menu την ταχυτητα της DDR αστην στο ayto, εμενα την παει στα 2133.

Και βαλε και το MRC Fast Boot στο Enable.

Ο Controller της Intel ειναι το 1ο slot απο την motherboard οπως την κοιτας, τα αμεσω επομενα 2 ειναι της AsMedia.

Και αν εχεις CD-ROM μην το συνδεσεις.

Εγω κατω χαμηλα στα 10-11 που μετραει αυτος δεν παω με τιποτα.

Specs 6700K Ripgaws 5 3200 16GB Hero VIII και Agility 3 256

δεν κατάλαβα αυτό "Ο Controller της Intel ειναι το 1ο slot απο την motherboard οπως την κοιτας, τα αμεσω επομενα 2 ειναι της AsMedia."

Δημοσ.

Τα sata ports της μητρικης για διαχειρηση απο τον intel controller ειναι τα 2 πρωτα,μετα τα αμεσως επομενα 2 ειναι ο asmedia controller. Αν καποιος βαλει τον σκληρο στον asmedia ο δισκος εχει χαμηλω bandwith

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...