gf030 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Νομίζω ότι είσαι έτοιμος για να συνησφέρεις σε αυτό το τοπικ: http://www.insomnia.gr/topic/592699-linux-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/ Το ειδα και ανιωσα μια ακατανικητη επιθυμια να μπω και να τρολαρω, αλλα τελικα επεδειξα εγκρατεια Δηλαδη το σωστο και λογικο ειναι να μην υπαρχουν καθολου εντολες, μονο ποντικι και κλικ, σωστα? Απαντηση: ναι, σωστοτατα. Επομενη ερωτηση: και γιατι δεν μενεις στα windows? Απαντηση 1:. Μενω στα windows, απλα θελω να εχω και λινουξ, αν ειναι δυνατον. Απαντηση 2:. Γιατι ειμαι μαζοχας.
tritonas00 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Επομενη ερωτηση: Μπα, δε θα ρωτουσα κατι αλλο, απλα θα ελεγα μνημονιο ες αει μπας και βαλουμε μυαλο. Linux != Windows 2
isay Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 άσε με να μαντέψω: Audiobooks αντί για βιβλία/ebooks μάγειρας/καθαρίστρια στο σπίτι σοφερ στην οδήγηση ...σε ζηλευω
kammenostypos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Νταξει ρε παλικάρια, δεν είναι ολα για όλους, κάποιοι το θέλουν το κομπιούτερ τους για να κάνουν λαικς, άλλοι να το μάθουν και άλλοι να το δουλέψουν. Θέμα επιλογής η κατεύθυνση εκάστου. One man's trash is another man's treasure. Προσωπικά τα λινουξάκια τα δουλεύω κάμποσο καιρό τώρα, πότε κρασάρουν, πότε τα στήνω πάλι, πότε στήνω άλλες διανομές. Με έχουν ταλαιπωρήσει αλλά τα γουστάρω γιατί με έβγαλαν από το comfort zone, έμαθα πράγματα, έγινα σοφότερος πάνω στο αντικείμενο μου, γνώρισα καταπληκτικές κοινότητες και παιδιά. Πλέον το λινουξ είναι το σπίτι μου και τα windows στη άκρη μια φορά στο τόσο λόγω photoshop, μέχρι να εξοικειωθώ με το gimp. Αυτό δούλεψε για μένα, άλλοι μπορεί να μην γουστάρουν λίνουξ, απολύτως δεκτό, όπως εμένα μου αρέσει το keyboard και άλλοι αρέσκονται σε πόντικες, τι να γινει. On topic τωρα. Με bootable usbs ξεκίνησα την διαδρομή μου στα λίνουξ. Βολεύτηκα πολύ αυτό το πρόγραμμα http://www.linuxliveusb.com/en/home Τρέχει σε windows, εύκολο, κατεβάζει μόνο του την διανομή που θες και την γράφει στο στικάκι. Έχει και μια λειτουργία που λέγεται persistence, δηλαδή ορίζεις ένα χώρο στο ubs (μέχρι 4 GB) και ότι αποθηκεύεις εκεί μένει, updates, προγραμματα, αρχεια κλπ. Δεν σου ζητάει να φύγεις καθόλου από το ποντίκι σου όλο αυτό το στήσιμο, επειδή σε ενδιαφέρει. Άμα θες παραπάνω οδηγίες στο προγραμμα τσέκαρε: Το δούλεψα αρκετό καιρό έτσι σε εταιρικό περιβάλλον και δεν είχα θέμα, άντε άμα έχει κάναν proxy το δίκτυο να θέλει λίγο πείραγμα. Απλά έχε υπόψιν τα εξής: 1) Δούλεψε το με USB 3 αν έχει το pc σου, για να έχεις καλές ταχύτητες. 2) Καλό είναι να έχεις κάμποση RAM (4 GB +) 3) Τα ubuntu είναι λίγο βαριά, και στο USB αργούν, τσέκαρε και άλλες πιο ελαφριές ubuntuοειδείς διανομές Γενικώς γιατί το θες το λινουξ, να τα δεις;
Oxygene Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Κονσόλα 4 ever (και όχι, δεν εννοώ τις παιχνιδομηχανές ) 1
gf030 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Νταξει ρε παλικάρια, δεν είναι ολα για όλους, κάποιοι το θέλουν το κομπιούτερ τους για να κάνουν λαικς, άλλοι να το μάθουν και άλλοι να το δουλέψουν. Θέμα επιλογής η κατεύθυνση εκάστου. One man's trash is another man's treasure. Προσωπικά τα λινουξάκια τα δουλεύω κάμποσο καιρό τώρα, πότε κρασάρουν, πότε τα στήνω πάλι, πότε στήνω άλλες διανομές. Με έχουν ταλαιπωρήσει αλλά τα γουστάρω γιατί με έβγαλαν από το comfort zone, έμαθα πράγματα, έγινα σοφότερος πάνω στο αντικείμενο μου, γνώρισα καταπληκτικές κοινότητες και παιδιά. Πλέον το λινουξ είναι το σπίτι μου και τα windows στη άκρη μια φορά στο τόσο λόγω photoshop, μέχρι να εξοικειωθώ με το gimp. Αυτό δούλεψε για μένα, άλλοι μπορεί να μην γουστάρουν λίνουξ, απολύτως δεκτό, όπως εμένα μου αρέσει το keyboard και άλλοι αρέσκονται σε πόντικες, τι να γινει. On topic τωρα. Με bootable usbs ξεκίνησα την διαδρομή μου στα λίνουξ. Βολεύτηκα πολύ αυτό το πρόγραμμα http://www.linuxliveusb.com/en/home Τρέχει σε windows, εύκολο, κατεβάζει μόνο του την διανομή που θες και την γράφει στο στικάκι. Έχει και μια λειτουργία που λέγεται persistence, δηλαδή ορίζεις ένα χώρο στο ubs (μέχρι 4 GB) και ότι αποθηκεύεις εκεί μένει, updates, προγραμματα, αρχεια κλπ. Δεν σου ζητάει να φύγεις καθόλου από το ποντίκι σου όλο αυτό το στήσιμο, επειδή σε ενδιαφέρει. Άμα θες παραπάνω οδηγίες στο προγραμμα τσέκαρε: Το δούλεψα αρκετό καιρό έτσι σε εταιρικό περιβάλλον και δεν είχα θέμα, άντε άμα έχει κάναν proxy το δίκτυο να θέλει λίγο πείραγμα. Απλά έχε υπόψιν τα εξής: 1) Δούλεψε το με USB 3 αν έχει το pc σου, για να έχεις καλές ταχύτητες. 2) Καλό είναι να έχεις κάμποση RAM (4 GB +) 3) Τα ubuntu είναι λίγο βαριά, και στο USB αργούν, τσέκαρε και άλλες πιο ελαφριές ubuntuοειδείς διανομές Γενικώς γιατί το θες το λινουξ, να τα δεις; Ελα φιλε, καλησπερα. Το προγραμματακι το εβαλα, εκανα εγκατασταση αλλα δουλεει μεσω windows με portable vm. Μια χαρα ειναι και κρατησα ενα στικακι με φορτωμενο ubuntu, αλλα αυτο που θελω ειναι να εχω ενα στικακι, η εναν μικρο εωτερικο δισκο, που να τρεχει λινουξ οπουδηποτε το κουμπωσω, ακομα και σε ενα pc η λαπτοπ χωρις σκληρο. Η γνωριμια μου με το λινουξ ειναι πολυ παλια, αλλα εχω παθει χοντρες νιλες οταν το ειχα dual boot με win απο τον τρισκαταρατο grub, εχω χασει δουλειες μηνων και αρκετα λεφτα. Ετσι η μονη πιθανοτητα να μπει λινουξ στο pc μου ειναι να δουλευει απο καπου εξωτερικα, ολοι μαζι κι ο ψωριαρης χωρια ενα πραμα Απο vm δεν παιζει, δεν βρισκω καμια χρησιμοτητα να τρεχω ενα OS μεσα απο ενα αλλο. Λοιπον, αφου καταφερα να το βαλω σε στικακι, ξεκιναω τωρα ( αφου τραβηξω καλωδια απο τους σκληρους) να το εγκαταστησω σε εναν 500 εξωτερικο που εχω, εκει με παιρνει να βαλω και αλλες διανομες αφου ο τρισκαταρατος θα εγκατασταθει μονο εκει. Ευχαριστω οσους βοηθησαν.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 μείνε στα windows, τα linux ειναι άχρηστα.
Oxygene Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Τι γίνεται, όλοι οι μέτοχοι της Μικροαπαλής πήραν σειρά και ποστάρουν;
tritonas00 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Κακος grub, κακος. Προτεινω να τερματιστει το project του ASAP. 1
rotting Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 σημερα ετυχε να βαλω το elementary os απο usb se usb..ολα πηγαν καλα δν αργησε καθολου κ μαλιστα κ το boot κ οι εφαρμογες ανταποκρινονται αψογα!
pmav99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Για να το γυρίσουμε στο on topic, το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο.
k_antoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 αυτοί οι Μικροαπατηλάκιδες είναι σαν τα γκρέμλινς, βρίσκονται παντού και μεγαλώνουν σε αριθμούς εάν βραχούν Σοβαρευτείτε, έχουμε να κάψουμε μερικά στικάκια από τα συνεχή read+write :-P
tritonas00 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο. Το αριστερο ή το δεξι?
mask2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Το spoiler είναι όλα τα λεφτά. Όπως και όλο το Αλλαλούμ. Κάπου πρέπει να υπάρχει ακόμα η κασέτα που το είχε γράψει η μάνα μου από την τηλεόραση.
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Το spoiler είναι όλα τα λεφτά. Όπως και όλο το Αλλαλούμ. Κάπου πρέπει να υπάρχει ακόμα η κασέτα που το είχε γράψει η μάνα μου από την τηλεόραση. Για να μην ψαχνεις βιντεοκασσέτες ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα