TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Φιλος ευχαριστω για την διαθεση να βοηθησεις αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω γρι απο οτι μου λες. Πριν κανω εγκατασταση (τινος εγατασταση?) δεν υπαρχουν πουθενα ρυθμισεις, μιλαω για το vm εκτος αν μιλας για κατι αλλο. Επειδη δεν εχω ασχοληθει γενικοτερα με virtual machines και ποσο μαλλον με το συγκεκριμενο, αν εχεις χρονο και διαθεση πες μου αναλυτικα, βημα - βημα τι κανω, αν οχι χιλια ευχαριστω για ολα. Ευχαριστω για την υπομονη, αλλα δεν εχω καταλαβει πως θα στηθει vm χωρις να χρησιμοποιηθει δισκος μου, εκει ειναι το θεμα μου.... να μην χρησιμοποιηθει καθολου δισκος γιατι στο παρελθον εχω καει Πάνω σε αυτό το μήνυμα απάντησα,πριν κάνεις εγκατάσταση του ubuntu αφού εκεί είναι ο κίνδυνος να κάνεις πατατιά. Μπορείς να στίσεις το vm χωρίς να κάνεις εγκατάσταση ubuntu μέσα από τον οδηγό,οπότε μπορείς να ρυθμίσεις ότι θες ή και να ξεκινήσεις όσες φορές θες από το iso για να κάνεις τυχών ελέγχους
gf030 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Τωρα μολις δοκιμασα να κανω εγκατασταση απο στικακι σε στικακι αφου πρωτα ξεσυνδεσα τους δισκους. Η εγχειρηση επετυχε - ο ασθενης απεθανε, "not enough space" και ενω η διαδικασια ειχε φτασει σχεδον στο τελος της... Μα καλα, δεν φτανουν 8 gb για αυτη τη δουλεια;...
TheGreatTrollosaur Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 και δεν δουλεψε Δηλαδη; Μεχρι ποιο σημειο εφτασες; Εχεις προσφατη εκδοση του rufus και δεν σου αναγνωριζει το iso; Θα εφτιαχνα ενα βιντεακι να σου δειξω αλλα δεν εχω χρονο αυτες τις μερες.
gf030 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδη; Μεχρι ποιο σημειο εφτασες; Εχεις προσφατη εκδοση του rufus και δεν σου αναγνωριζει το iso; Θα εφτιαχνα ενα βιντεακι να σου δειξω αλλα δεν εχω χρονο αυτες τις μερες. Για το rufus γραψε λαθος, τα μπερδεψα.... το acronis iso δεν αναγνωριζει. Αν εννοεις μεχρι που εφτασα οταν προσπαθησα να κανω usb to usb χωρις τους δισκους, εφτασα μεχρι το 80%.... Απλα αυτο το dev/sda/bla/nta/, με σκοτωνει στην κυριολεξια...αφου του δινω hard drive η usb στικ να το κανει οτι θελει και να γινει η ρημαδα η εγκατασταση χωρις ταλαιπωρια, γιατι μου ζηταει partitioning, πισω, μπρος, ξανα πισω;... αυτο το πραγμα ειναι λινουξοδιωχτης, χωρις πλακα.
gf030 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μηπως τελικα δεν ειναι αρκετο ενα στικακι 8 gb και παιδευομαι τζαμπα; Μου λεει: "Some of the partitions you created are too small. Please make the following partitions at least this large: 3.6 gb" Και μεσα μου δειχνει: /dev/sdb1 ext4 2582 mb /dev/sdb5 swap 313 mb /dev/sdb6 ext4 5446 mb
TheELF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρά φτάνουν τα 8Gb απλά διάβασε κάναν οδηγό για τα διαμερίσματα ή απλά σβήσε τα όλα τα διαμερίσματα και πες του να πάρει όλον τον «δίσκο» και να είναι σε ένα διαμέρισμα,μην τα πλέκεις περισσότερο από ότι είναι ανάγκη.
gf030 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρά φτάνουν τα 8Gb απλά διάβασε κάναν οδηγό για τα διαμερίσματα ή απλά σβήσε τα όλα τα διαμερίσματα και πες του να πάρει όλον τον «δίσκο» και να είναι σε ένα διαμέρισμα,μην τα πλέκεις περισσότερο από ότι είναι ανάγκη. Καλησπερα, δεν πλεκω καθολου τα πραγματα, το λινουξ ειναι μπλεγμενο απο φυσικου του. Το στικακι που του δινω ειναι ολοκληρο και διαμορφωμενο σε ενα pαrtition, αυτα που βλεπω και μου ζηταει να τα αλλαξω τα δημιουργει αυτο χωρις λογο, ετσι γιατι το λινουξ απευθυνεται κατ' αρχη σε μαζοχες Το αυτονοητο δεν θα ηταν να συνεχισει την εγκατασταση σε ολο τον δισκο χωρις να ρωταει και απλα να εχει καπου μια επιλογη για partitioning αν ηθελε να κανει καποιος;... Οκ, θα διαβασω για κανα διημερο ισα με τρεις χιλιαδες λινκς που θα με παραπεμπουν σε ακομα μερικα εκατομυρια για να βρω πως και κυριως σε τι γλωσσα θα του πω να παρει ολο τον δισκο....
gf030 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο καταφερα να κανω την εγκατασταση, δεν υπηρχε περιπτωση να σβησω ολα τα partitions και να τον αφησω να παρει ολον τον δισκο, οπως μου ειπε ο φιλος @The ELF, αν δεν εφτιαχνα εκτος απο το κανονικο και ενα swap partition. Η εγκατασταση κρατησε διομιση ολοκληρες ωρες, και λεω αντε, χαλαλι, να μπουταρω να το δω. Τρια λεπτα για να μουταρει, δηλαδη να δειξει desktop. Απο εκει και περα: Τρια λεπτα για να ανοιξει ο firefox ο οποιος δεν συνδεθηκε ποτε στο net, δυο λεπτα να ανοιξει ενα παραθυρο και κανα δυο λεπτα να ανοιξει ενα αρχειο, οχι να παιξει, να ανοιξει απλα... Δυο λεπτα για να πληκτολογησω ενα γραμμα σε εναν txt editor και να το "παρει" μεχρι να πληκτρολογησω το επομενο, ενα λεπτο για να κλεισει ενα παραθυρο. Δε λεει καθολου. Τα γραφω αυτα γιατι εχω εγκαταστησει φουλ windows σε ιδιο, απλα 64 gb στικακι και εκτος του οτι κανουν σχεδον κανα διλεπτο να μπουταρουν, τα αλλα δουλευουν σχεδον κανονικα σε ταχυτητα.
capthookb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε όπως τα λές είναι. Είναι για πέταμα τα linux και έχουν πολλά χρόνια μέχρι να πλησιάσουν τα windows. Μην ασχολείσαι άλλο! 2
gf030 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε όπως τα λές είναι. Είναι για πέταμα τα linux και έχουν πολλά χρόνια μέχρι να πλησιάσουν τα windows. Μην ασχολείσαι άλλο! Το οτι ειναι για πεταμα δεν το λεω εγω, το λεει το ποσοστο χρηστων που ασχολειται με το λινουξ σε σχεση με το αλλο που ασχολειται με τα windows και πολλοι απο αυτους τα πληρωνουν κιολας.... δηλαδη το λενε αυτοι που για να πανε Ομομοια - Κολιατσου χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ η το αμαξι τους (double click) και δεν τρεχουνς εκεινη την ωρα να κυνηγησουν ενα αγριο ζωο, να το εξημερωσουν και μετα να το καβαλησουν για να πανε στη δουλεια τους (sudo/mudo/%$@809&&^#@*$%$.......) Ε, δεν μπορει να ειναι ολοι τρελοι Περα απο αυτο εχεις να συνεισφερεις σε κατι σχετικα με το τοπικ;
thomasG4 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Το οτι ειναι για πεταμα δεν το λεω εγω, το λεει το ποσοστο χρηστων που ασχολειται με το λινουξ σε σχεση με το αλλο που ασχολειται με τα windows και πολλοι απο αυτους τα πληρωνουν κιολας.... δηλαδη το λενε αυτοι που για να πανε Ομομοια - Κολιατσου χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ η το αμαξι τους (double click) και δεν τρεχουνς εκεινη την ωρα να κυνηγησουν ενα αγριο ζωο, να το εξημερωσουν και μετα να το καβαλησουν για να πανε στη δουλεια τους (sudo/mudo/%$@809&&^#@*$%$.......) Ε, δεν μπορει να ειναι ολοι τρελοι Περα απο αυτο εχεις να συνεισφερεις σε κατι σχετικα με το τοπικ; Νομίζω ότι είσαι έτοιμος για να συνησφέρεις σε αυτό το τοπικ: http://www.insomnia.gr/topic/592699-linux-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/
tritonas00 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδη το σωστο και λογικο ειναι να μην υπαρχουν καθολου εντολες, μονο ποντικι και κλικ, σωστα?
TheELF Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδη το σωστο και λογικο ειναι να μην υπαρχουν καθολου εντολες, μονο ποντικι και κλικ, σωστα? Και μάλιστα με μόνο ένα κουμπί το πολύ. και ακόμα καλύτερα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα