gf030 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα σε ολους. Λοιπον, ψαχνω τροπο να εγκαταστησω και να τρεξω Ubuntu κατευθειαν απο usb στικακι, οχι απλα να το γραψω σε αυτο για να γινει μετα εγκατασταση απο εκει σε σκληρο δισκο η να τρεξει απο εκει ως live cd. Εννοειται οτι η ολη διαδικασια εγταταστασης να γινεται μεσα απο περιβαλλον windows και οχι απο ubuntu για προφανεις λογους. Δοκιμασα μια δυο μεθοδους μετα απο ψαξιμο κατεβαζοντας και καποια προγραμματακια οπως το unetbootin, αλλα δεν δουλεψαν.... Παρακαλω τα φωτα σας ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Κατέβασε το vmwareplayer που είναι ελεύθερο για οικιακή χρήση,σύνδεσε μόνο το iso του ubuntu και το εν λόγο usb ξεκίνα κανονικά από το iso σαν live ή απευθείας install,νομίζω δεν έχει διαφορά και κάνε εγκατάσταση σαν να κάνεις σε δίσκο προσέχοντας στη επιλογή δίσκων να γράψεις το bootloader στο usb αν και εκεί θα το γράψει αφού δεν έχει άλλη επιλογή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση ! Ο vmware player που ειναι κατι σαν virtual box χρειαζεται την υπαρξη ενος τουλαχιστον δισκου - partition, αρα υπαρχει κινδυνος διαγραφης του c:\.... Aν δοκιμαζα να αφαιρεσω ολους τους δισκους και να αφησω μονο δυο usb στικακια, ενα με live ubuntu απο οπου θα γινει η εγκατασταση και ενα αδειο, θα γινοταν η δουλεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση ! Ο vmware player που ειναι κατι σαν virtual box χρειαζεται την υπαρξη ενος τουλαχιστον δισκου - partition, αρα υπαρχει κινδυνος διαγραφης του c:\.... Όχι δεν χρειάζεται,απλά μην μπαίνεις στα προετοιμασμένα ή τέλος πάντων αφού ορίσεις κάποιο διαμέρισμα μπες ξανά στης ρυθμίσεις και άφησε μόνο το usb και το iso. Μπορείς να το κάνεις και στον φυσικό σου Η/Υ αλλά με δυο usb πάντα υπάρχει περίπτωση να μπει ο bootloader στο λάθος usb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Όχι δεν χρειάζεται,απλά μην μπαίνεις στα προετοιμασμένα ή τέλος πάντων αφού ορίσεις κάποιο διαμέρισμα μπες ξανά στης ρυθμίσεις και άφησε μόνο το usb και το iso. Δηλαδη ο vmware player δεν χρειαζεται φυσικο δισκο και μπαινει με καποιον τροπο σε στικακι μαζι με το iso του ubuntu? αν μπορεις δωσε λεπτομερειες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Απλά κάνε κανονικά την διαδικασία,στίσε vm για ubuntu έστω μέσου του οδηγού αλλά επέλεξε να περάσεις λειτουργικό αργότερα μόνος σου, πες του και ένα διαμέρισμα ή εικονικό δίσκο και στο τέλος αντί να κάνεις απευθείας εγκατάσταση ξανά μπες στης ρυθμίσεις σβήσε τον δίσκο σύνδεσε το usb και από εκεί και μετά όλα νορμάλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Απλά κάνε κανονικά την διαδικασία,στίσε vm για ubuntu έστω μέσου του οδηγού αλλά επέλεξε να περάσεις λειτουργικό αργότερα μόνος σου, πες του και ένα διαμέρισμα ή εικονικό δίσκο και στο τέλος αντί να κάνεις απευθείας εγκατάσταση ξανά μπες στης ρυθμίσεις σβήσε τον δίσκο σύνδεσε το usb και από εκεί και μετά όλα νορμάλ. Ευχαριστω για την υπομονη, αλλα δεν εχω καταλαβει πως θα στηθει vm χωρις να χρησιμοποιηθει δισκος μου, εκει ειναι το θεμα μου.... να μην χρησιμοποιηθει καθολου δισκος γιατι στο παρελθον εχω καει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Ορίζεις δίσκο στην αρχή δεν έχει σημασία μπαίνεις ρυθμίσεις ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στης ρυθμίσεις στης συσκευές ξανά βγάζεις τον δίσκο που όρισες πας στο usb και του λες να συνδέσει το usb σου ορίζεις το iso με τα ubuntu κάνεις εκκίνηση Πάτα μια το κουμπάκι με της ρυθμίσεις να μπεις μέσα να καταλάβεις τι σου λέω,πέντε φορές τα ίδια σου είπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 αυτό δε σου κάνει? https://help.ubuntu.com/community/LiveCD/Persistence Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 αυτό δε σου κάνει? https://help.ubuntu.com/community/LiveCD/Persistence Μαλλον οχι, απο οτι ειδα εχει πολυ πληκτρολογηση και δεν τα παω καθολου καλα, ειμαι ποντικακιας Ευχαριστω παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheGreatTrollosaur Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Γενικά να ξέρεις οτι μπορείς να εγκαταστήσεις σε στικ. Απλώς χρειάζεσαι 2, ένα για bootάρεις και ένα που θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό. Η διαδικασία γίνεται όπως κανονικά(δεν έχω εμπειρία με εγκατάσταση μέσα απο windows αλλά μάλλον δεν θα λειτουργεί και τόσο καλά), το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να βάλεις τον bootloader στο στικάκι για να μην πειράξεις τον δίσκο σου. Επίσης πρέπει να αλαχτεί το boot order, δηλαδή να ξεκινάει ο υπολογιστής πάντα απο το στικάκι. Όλα αυτά προϋποθέτουν να σετάρεις το ένα στικ ως bootable και να γράψεις σ'αυτό το image των ubuntu με κάποιο εργαλείο όπως το rufus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Γενικά να ξέρεις οτι μπορείς να εγκαταστήσεις σε στικ. Απλώς χρειάζεσαι 2, ένα για bootάρεις και ένα που θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό. Η διαδικασία γίνεται όπως κανονικά(δεν έχω εμπειρία με εγκατάσταση μέσα απο windows αλλά μάλλον δεν θα λειτουργεί και τόσο καλά), το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να βάλεις τον bootloader στο στικάκι για να μην πειράξεις τον δίσκο σου. Επίσης πρέπει να αλαχτεί το boot order, δηλαδή να ξεκινάει ο υπολογιστής πάντα απο το στικάκι. Όλα αυτά προϋποθέτουν να σετάρεις το ένα στικ ως bootable και να γράψεις σ'αυτό το image των ubuntu με κάποιο εργαλείο όπως το rufus. Ευχαριστω, καπως ετσι το σκεφτηκα κι εγω, δυο στικακια, ενα bootable με το ubuntu και ενα αλλο για εγκατασταση με τραβηγμενους τους δισκους μη γινει καμια στραβη. Το rufus δεν αναγωριζει ως bootable to ισο, αλλα υπαρχει το xboot και μερικα ακομα τετοια προγραμματακια που κανουν μια χαρα τη δουλεια τους. Βασικα ειδα το βιντεο στο λινκ που παραθετω για να ξαναασχοληθω με λινουξ, αλλα ο τυπακος που το εχει φτιαξει ειναι μαλλον απατεωνισκος...το προσπαθησα τρεις φορες με διαφορετικα στικακια την καθε φορα και δεν δουλεψε, το δευτερο σκελος τουλαχιστον: https://www.youtube.com/watch?v=sdE81gWbUuw Ορίζεις δίσκο στην αρχή δεν έχει σημασία μπαίνεις ρυθμίσεις ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στης ρυθμίσεις στης συσκευές ξανά βγάζεις τον δίσκο που όρισες πας στο usb και του λες να συνδέσει το usb σου ορίζεις το iso με τα ubuntu κάνεις εκκίνηση Πάτα μια το κουμπάκι με της ρυθμίσεις να μπεις μέσα να καταλάβεις τι σου λέω,πέντε φορές τα ίδια σου είπα. Φιλος ευχαριστω για την διαθεση να βοηθησεις αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω γρι απο οτι μου λες. Πριν κανω εγκατασταση (τινος εγατασταση?) δεν υπαρχουν πουθενα ρυθμισεις, μιλαω για το vm εκτος αν μιλας για κατι αλλο. Επειδη δεν εχω ασχοληθει γενικοτερα με virtual machines και ποσο μαλλον με το συγκεκριμενο, αν εχεις χρονο και διαθεση πες μου αναλυτικα, βημα - βημα τι κανω, αν οχι χιλια ευχαριστω για ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μαλλον οχι, απο οτι ειδα εχει πολυ πληκτρολογηση και δεν τα παω καθολου καλα, ειμαι ποντικακιας Βαλε on screen keyboard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Βαλε on screen keyboard. Α πα πα, με τιποτα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Τιποτα, αστειακι εκανα, το on screen keyboard παιζει με ποντικι Ευχαριστω, καπως ετσι το σκεφτηκα κι εγω, δυο στικακια, ενα bootable με το ubuntu και ενα αλλο για εγκατασταση με τραβηγμενους τους δισκους μη γινει καμια στραβη. Αυτο κανε κατ' εμε. (initramfs => target hardware) Μπορεις να ξεκινησεις το ubuntu και απο live cd και να το εγκαταστησεις στο στικακι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα