Προς το περιεχόμενο

Πιστοποίηση Microsoft, SAP, Cisco κλπ

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Παρακολουθώ ένα σεμινάριο ΟΑΕΔ με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου σε περιβάλλον MS .net το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου Microsoft Certified Application Developer.

Η ερώτησή μου είναι: Στην Ελλάδα οι εταιρίες αναγνωρίζουν τέτοιου είδους πιστοποιητικά? Από την άποψη, πόσο περισσότερο bonus σου δίνει η ύπαρξη ενός τόσο εξελιγμένου πιστοποιητικού.

Αντίστοιχα τι ισχύει στην αγορά για πιστοποιητικά από την SAP, Cisco και άλλες IT εταιρίες?

Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις για συζήτηση

Βαγγέλης

Δημοσ.

Se genikes grammes exw akousei oti metrane. K epeidh douleuw se etairia san support engineer kai phgainw syxna se arketous pelates mas, blepw oti ontws certifications zhtane. Fysika mono auto den arkei giati se polla apo auta ta xartia yparxoun k arketoi apla 8ewrhtikoi, oi opoioi diavazoun poly xwris omws na exoun thn sxetikh praktikh empeiria. An mporeis na ta syndyaseis k ta 2 parallhla (empeiria+xarti) sigoura 8a exeis poly kalyteres proypo8eseis sto xwro.

Fysika ayto paramenei proswpikh mou ektimhsh.

8a h8ela omws me thn eykaria pou e8ikses to 8ema na se rwthsw ti akrivws xreiazetai gia na parakolou8hsw k gw kapoio tetoio seminario....

An mporeis pes mou ti xartia 8eloun, xrhmata,klp....

Δημοσ.

...Με τέτοια χαρτιά μπαίνεις υποψήφιος επίκουρος καθηγητής τουλάχιστον!!

Βρε συ όλα αυτά απόρροια της γρήγορης τεχνολογικής εξέλιξης είναι...και αναγκαστικά χρειάζονται είλωτες εξειδικευμένους χωρίς εργασιακά δικαιώματα απλά να κάνουν τη δουλειά των εργοδοτών...

Γιατί μη μου πεις πως μπορείς να αποκτήσεις κάποια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτές τις πιστοποιήσεις της εκάστοτε εταιρείας ή να αποκτήσεις κάποιον κωδικό ΑΣΕΠ ή να ανέβεις κάποιο μισθολογικό κλιμάκιο...

Αν υπολογίσεις το υψηλό κόστος που χρειάζεται να τα αποκτήσεις ειδικά cisco και δε "συμμαζεύεται"...τον χρόνο που θα αφιερώσεις και το γενικότερο τρέξιμο...γίνεται απόσβεση με πιθανόν κάποια λιγοστά παραπάνω ευρώπουλα που θα πάρεις?

..i don't think...

Τώρα για τα σεμινάρια που οργανώνονται από ΟΑΕΔ,διάφορα KEK κτλ σαφώς "γλιτώνεις" κάποια χρήματα καθότι επιδοτείται η ώρα με περίπου 3,5 ευρώ και μια τυρόπιτα την ημέρα αλλά αναρωτιέσαι τι χάλι επίπεδο εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε αυτούς τους χώρους?Και το κυριότερο όταν στέλνεται η πρόταση για έγκριση γνωρίζεις στο τεχνικό δελτίο πόσα χρήματα ζητάνε οι υπεύθυνοι διαχείρισης και από αυτά πόσα διατίθενται όπως πρέπει σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες?

Αν το γνώριζες θα ντρεπόσουν να σε εκμεταλλεύονται με 3,5 ευρώ(πιθανόν να είναι και λιγότερο) την ώρα απλά για να δικαιολογήσουν το ύψος κονδυλίου που θα κοπεί και θα τσεπωθεί εις βάρους σου...Αν αυτές τις ώρες που αφιέρωνες εκεί τις εργαζόσουν δυναμικότερα... περισσότερα θα έβγαζες και δε θα έτρεφες αυταπάτες με για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στηριγμένες σε κολακευτικούς τίτλους "εξειδίκευσης" που μόνο κακό προξενούν...

Αλλά με αυτόν τον τρόπο πέφτουν ανά περιόδους που επιζητά η πολιτική ηγεσία οι δείκτες ανεργίας (πάντα φαινομενικά και όχι ουσιαστικά) και έτσι τα ποίμνια εφυσυχάζονται και ονειρεύονται κόσμους μαγικούς αρκούμενοι στα ψίχουλα που ταϊζονται.

Δημοσ.

Στην ερώτηση του or1ona: Τα τυπικά που χρειάζεσαι είναι να είσαι απόφοιτος ΑΕΙ-ΤΕΙ (και καλά θετικής κατεύθυνσης) και να είσαι άνεργος (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ). Μετά από τον ΟΑΕΔ της περιοχής σου σε κατευθύνουν. Είναι πολύ μεγάλο: 850 ώρες αλλά είναι επιδοτούμενο όπως είπε και ο δαίμονας με 3,5€ την ώρα μεικτά (1% υποχρεωτική ασφάλιση ατυχήματος και 20% παρακράτηση φόρου).

Τώρα στα πραγματικά... Θα συμφωνήσω με τον δαίμονα (έτσι και αλλιώς το κάνω μέχρι να βρω μια δουλειά στον τομέα μου οπότε και θα το παρατήσω, γεωπόνος είμαι, οι υπολογιστές είναι το χόμπυ μου). Για αρχή δεν τηρείται ούτε καν η θετική κατεύθυνση. Πίστευα ότι θα έχω πρόβλημα γιατί δεν είμαι αμιγώς θετικός, περισσότερο εφαρμοσμένος, αλλά αποδείχτηκα λάθος: Έχουμε στο τμήμα κυρίως φιλόλογους και παραπλήσιες ειδικότητες.

Δεύτερον, το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο κάτι που δεν το κάνει ευέλικτο. Επίσης για να απλώσουν τις ώρες έχουν βάλει και εισαγωγικά μαθήματα όπου μαθαίνουμε το cd, το rd και άλλες τέτοιες εντολές DOS, το drag n drop κ.ο.κ. Αναρωτιέμαι αν κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει την έννοια του φακέλου πως μπορεί να προχωρήσει μετά σε ανάπτυξη εφαρμογών μέσω προγραμματισμού, έστω και visual... (είναι σημαντικά πιο απλός από τις παλιές γλώσσες προγραμματισμου)

Πάντως δεν ξέρω αν θα το ακολουθήσω μέχρι το τέλος, αλλά τώρα που έτσι και αλλιώς ψάχνω για δουλειά, από το να κάθομαι πιστεύω καλύτερα είναι. Όλο και κάτι θα πούμε και θα έχω και τα manual για να κάτσω να διαβάσω μετά μόνος μου το περιβάλλον ανάπτυξης. (έχω ασχοληθεί με παλαιότερες γλώσσες και το είδα σαν ευκαιρία για κάτι νεότερο).

Τώρα για τους δείκτες ανεργίας..... Άστο καλύτερα.... Μεγάλη πίκρα στην αγορά.... Φεβρουάριο έρχεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Περίμενε να δεις τι συμμετοχή θα έχει....

Αυτά και συνεχίζουμε

Δημοσ.

vagpap: to σεμιναριο που παρακολουθεις αποκλειεται να σε οδηγησει σε αποκτηση τιτλου Microsoft Certified Application Developer ή οποιουδηποτε αλλου cert.

το μονο που θα παρεις ειναι μια βεβαιωση οτι παρακολουθησες.

Το πιο σωστο ειναι να λες "ενα σεμιναριο οπου η ύλη που διδασκεται είναι η ύλη του ταδε MCAD"....

απο το να παρακολουθησεις (και να κανεις και τις ασκησεις) μεχρι να περασεις το test απεχει ποοοοοολυυυυυυυ.....

απο κει και περα, στη θεση σου (σαν ανεργος που εισαι) νομιζω οτι κανεις πολυ καλα , αλλα μην ξεχνας οταν σχολάς να περνεις και καμια εφημεριδα (ΧΕ, Νεα, κλπ)

οσο για το daimona, ασε το παιδι να οργανωσει καμια διαδηλωση να μας κλεισει παλι το δρομο για τα δικαιωματα των αδιοριστων καθηγητων θεοκρατικης φιλοσοφιας, πτυχιουχων ΥΠΕΔΑ/ΧΨΖ-ΕΜΕΚ, για τη διεκδικιση επιδόματος ανθυγιεινης στο σφραγισμα φακέλλων ανευ σάλιου....

αν σας τρώνε τα ΑΣΕΠ και τα κλιμακια και τα "δικαιωματα", πάτε όπως είστε, και μην απορείτε γιατι ζούμε στη σκατόχωρα...

σε τέτοιους νέους, τέτοιο μέλλον αξίζει.

Δημοσ.

random: Και όμως στο τέλος του σεμιναρίου θα δωθούν εξετάσεις οι οποίες είναι αυτές που έχει η Microsoft για την απόκτηση του certification, πέρα από την βεβαίωση παρακολούθησης του ΟΑΕΔ.

Πάντως η εφημερίδα παραμένει εφημερίδα....

Δημοσ.

Min anaferoume kai to nomosxedio gia tous diorismous theologon kai loipon eidikotiton se theseis kathigiton pliroforikis..... (ligo asxeto em to topic alla sxetiko me to post tou random)

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
kai ta xeirotera erxontai....

δεν έρχονται, έχουν ήδη έρθει...

πρόσφατα σε μία συνέντευξη έμεινα άναυδος, οταν προς έκπληξή μου μου ζητήθηκε ECDL για γνώση Microsoft Office, έχοντας παραθέσει δικαιολογητικά τόσο 7ετους προυπηρεσίας μου στον τομέα της Πληροφορικής ως Προγραμματιστής - Τεχνικός Η/Υ , όσο και σαν Beta Tester, για τα Microsoft office 2007, kai gia ta Windows XP... Φαινεται πως ενώ για την MS θεωρήρηκα αρκετά έμπειρος, για να χρησιμοποιώ και να ελέγχω το λογισμικό της, για τις Ελληνικές εταιρίες, αυτό ειναι απλά λίγο... :)

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν έρχονται, έχουν ήδη έρθει...

για την χρονιά (2003) που το είπε ήταν σωστός όμως...

a blast from the past!

Δημοσ.

Παρόλο το χρυσό φτυάρι (5,5 χρόνια καλά είναι), ας πω και τη συνέχεια.

Το σεμινάριο οδήγησε σε MCAD.NET (C#) σε επίσημο εξεταστικό κέντρο, και ήταν το εφαλτήριο μου για να αλλάξω τομέα και να οδηγηθώ στο Software Engineering μέσω του χρόνου "πρακτικής" (που δεν ακολούθησα το πρόγραμμα του σεμιναρίου αλλά ξεκίνησα σε κανονικό έργο δοκιμαστικά).

Μισθολογικά δεν ανέβηκα κανένα κλιμάκιο, μιας και στον ιδ. τομέα δεν υπάρχουν κλιμάκια όταν είσαι πάνω από τη συλλογική σύμβαση, και αυτή την έχω ξεπεράσει προ πολλού.

Από εκεί και πέρα, ECDL με 7 χρόνια προϋπηρεσία IT και MS beta testing... προφανώς και αυτός που έκανε τη συνέντευξη δεν είχε καν ιδέα τι πάει να πει beta testing...

Σημεία των καιρών...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...