Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω HOL VDSL 50Mbps και η εγκατάστασή μου έχει ως εξής: στην μονδαική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού μπαίνει splitter, στην έξοδο dsl το modem zte και στην έξοδο phone διακλαδωτής και από εκεί πηγαίνει το τηλέφωνο σε 3 τηλεφωνικές συσκευές που βρίσκονται σε δύο κτίρια. Το ίδιο κάνω και με το internet το οποίο μοιράζω με utp από το modem σε δύο κτίρια. Το internet δουλεύει τέλεια δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά ο ήχος στα σταθερά μας είναι χάλια. Πολύς θόρυβος. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω αποσυνδέσει όλα τα σταθερά και έχω αφήσει μόνο το δικό μου, μήπως οφείλεται δηλαδή στο γεγονός ότι μοιράζεται σε πολλά σπίτια, αλλά μάταια, πάλι είχα πρόβλημα. Έλεγξα την χωνευτή μου για οξειδώσεις, αλλά τα καλώδια ήταν μια χαρά. Αφαίρεσα τον διακλαδωτή και δοκίμασα πάλι με μία μόνο τηλεφωνική συσκευή, αλλά πάλι τα ίδια. Πάνω στην απελπισία μου συνέδεσα στο phone του splitter καμία δεκαριά φιλτράκια εν σειρά, αλλά πάλι τα ίδια. Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει δεν έχει να κάνει με εμένα. Μπορεί να είναι θέμα isp; Επίσης, την τελευταία φορά που είχα φωνάξει τεχνικό της hol στο σπίτι μου, εκτός του ότι ήταν παντελώς άσχετος, μου είπε ότι αυτός δεν λέει τίποτα, αλλά να μην ξαναπευθυνθούμε στην hol για βλάβες, γιατί η εγκατάστασή μας είναι παράνομη. Πέρα από αυτό έχω διαβάσει ότι κάποιοι που είχαν ανάλογα προβλήματα το ζήτημα λυνόταν με σταθερά Gigaset που φιλτράρουν τον θόρυβο με μία συγκεκριμένη τεχνολογία της φίρμας που δεν θυμάμαι πώς λέγεται. Αλλά δεν θέλω να χαλάσω τριακόσια ευρώ για τρία σταθερά και τελικά να μην κάνουν και τίποτα. Επίσης, να τονίσω ότι στο τηλέφωνο μιλάς άνετα, δεν είναι δηλαδή σαν τον θόρυβο που παίρνεις από τις συχνότητες του dsl που δεν ακούς τίποτα. Απλά η ποιότητα είναι πολύ κακή. Τί θα μπορούσα να κάνω με αυτό;

Και κάτι ακόμα, πρόσφατα αποσυνέδεσα το fax που έχω στο πολύμηχάνημά μου (HP) γιατί όταν μιλούσα με κάποιον έμπαινε μπροστά και καθιστούσε την συνομιλία αδύνατη. Εκεί υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι;

Παρακάτω είναι link με τον ήχο από το σταθερό μου:

http://www.filedropper.com/record20160126171527

Αν το παρατηρήσετε, δεν ξέρω αν βοηθά, αλλά έχει ένα συνεχές ενοχλητικό zzzzzz και σε διαστήματα σαν να σκάει ξύλο.

Δημοσ.

Μου φαίνεται σαν παράσιτο από ηλεκτρικό κύκλωμα. Πιθανόν σε κάποιο σημείο το καλώδιο είναι πολύ κοντά με άλλο που έχει ηλεκτρική τάση ή σε κάποιον μετασχηματιστή.

Θέλει υπομονή και συστηματικό έλεγχο απομόνωσης κάθε τμηματικού καλωδίου (τηλεφωνικού) όλης της εγκατάστασης.

Ξεκινάς με το εξωτερικό box ή τον κατανεμητή της οικοδομής, όπου θα συνδέσεις μόνο το τηλέφωνο και αποσυνδέοντας την γραμμή προς το σπίτι. Αν πάλι έχει θόρυβο τότε είναι εξωτερικό το πρόβλημα, εκτός κι αν υπαίτιος είναι η τηλεφωνική συσκευή.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεις τμηματικά τον εσωτερικό έλεγχο, απομονώνοντας την υπόλοιπη καλωδίωση.

Το πρόβλημα υπάρχει πολύ καιρό ή παρουσιάστηκε πρόσφατα; Μήπως εμφανίστηκε (αν θυμάσαι) μετά από κάποιες αλλαγές στην εγκατάστασή σου;

Δημοσ.

Πιθανόν να είναι θέμα στο splitter της καμπίνας, εκεί που συνδέεται η τηλεφωνία της HOL με το VDSL που δίνει ο ΟΤΕ.

Κάνε τον έλεγχο ξεκινώντας από το σημείο που συνδέεται η οικοδομή με το δίκτυο του ΟΤΕ και θα δεις αν προέρχεται από το εξωτερικό καλώδιο ή την εσωτερική εγκατάσταση.

Δημοσ.

Jkoukos δεν νομιζω να ειναι απο φιλτρο. Αν και δεν εχει καθαρο ηχο να το ακουσεις, ακουγεται σαν κακη επαφη - απωλεια αγωγου. ετσι κι αλλιως το μονο που μπορει να κανει ο φιλος ειναι να κλεισει το ρουτερ και να βαλει ενα τηλεφωνο στην εισαγωγη να δει αν ερχεται απο το δικτυο του ΟΤΕ ή αν εχει προβλημα προς το σπιτι του.

Δημοσ.

Σήμερα έκανα μερικά ακόμα test:

Πήρα σήμα από τον κατανεμητή απευθείας με ένα παλιό πριζάκι ΟΤΕ που έχω κόψει τον πυκνωτή και vdsl filter, μετά μία τηλεφωνική συσκευή:

IMG_20160206_140821.jpg

Ο ήχος ήταν κρυστάλλινος

Μετά πήγα μέσα στο σπίτι, στην μία και μοναδική τηλεφωνική πρίζα που υπάρχει:

IMG_20160206_142003.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι splitter, modem στην dsl, διακλαδωτής στην phone (το ένα καλώδιο πάει στο σταθερό μου και το άλλο τηλεφωνικό καλώδιο του διακλαδωτή πάει στα σπίτια από εκεί). Κάνοντας μερικά test εκεί, κατέληξα σε κάτι που δεν το περίμενα:

όταν συνδέω το panasonic ασύρματο τηλέφωνό μου η γραμμή θορυβείται πολύ:

IMG_20160206_143125.jpg

Και δεν είναι ανάγκη να το σηκώσω καν. Σε όλα τα σταθερά τηλέφωνα της γραμμής μου μπαίνει θόρυβος μόνο και μόνο επειδή συνδέω το τηλέφωνο αυτό, το οποίο λογικά πρέπει να τα έχει παίξει.

Όταν λοιπόν αντικαθιστώ το σταθερό μου με αυτό:

IMG_20160206_143207.jpg

Ο ήχος γίνεται κρυστάλλινος σε όλα τα σταθερά της γραμμής μου. Μερικές φορές περιπλέκουμε πολύ τα πράγματα. Άλλη φορά να ξέρουμε αν έχει θόρυβο η γραμμή μας, πολύ πιθανό να έχει χαλάσει το τηλέφωνο...

• Like 1
Δημοσ.

@aesop, ανέφερα το splitter της καμπίνας. Αυτό είναι μια συσκευή στην οποία γίνεται μίξη της τηλεφωνίας που έρχεται από το αστικό κέντρο με το DSL σήμα στο DSLAM της καμπίνας. Μπορεί να έχει θέμα και να περνά θόρυβος στην γραμμή που έρχεται στο σπίτι.

@Lolarikos, στο έγραψα ότι μπορεί να φταίει η τηλεφωνική συσκευή. Πιθανόν ο υπαίτιος να είναι ο φτηνιάρικος μετασχηματιστής του τηλεφώνου. Κάνε μια δοκιμή βάζοντας μόνο σε αυτό ένα επιπλέον φίλτρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...