Προς το περιεχόμενο

νεος σε case modding

stormcraft

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδες, ειμαι καινουριος στο φορουμ ελπιζω να το εχω ανεβάσει στην σωστη ενοτητα.

Μου έχει καρφωθεί τις τελευταίες μέρες να κάνω ένα mod σε ένα case (cougar spike) που έπεσε στα χέρια μου από έναν φίλο. Για αρχή τουλάχιστον σκέπτομαι να του βάλω window panel ώστε να δείξει πιο όμορφο και μια τρυπά στην κορυφή του  κουτιού για extra ανεμιστήρα, όπως αυτό εδώ https://www.youtube.com/watch?v=p0JFQlcZsTg  Έχω ψάξει λίγο στο net τρόπους και υλικά που θα χρειαστώ όπως ακρυλικό τζάμι, βίδες κλπ. Αυτό που έχω απορία είναι τι θα μπορέσω να βάλω γύρω από το τζάμι ώστε ελαττώσω τις απώλειες σε airflow καθώς και σκόνης από τις εσοχές  πχ κάποιο λάστιχο  η κάποιο άλλο μονωτικό υλικό. οποιαδηποτε γνωμη η νεα πρόταση ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φίλε μου. 

Συνήθως γύρω γύρω από το τζάμι βάζουν U channel molding. Στα ελληνικά δεν ξέρω ακριβώς πως λέγεται, αλλά γενικά μπορείς να το βρεις σε μαγαζι με εξαρτηματα αυτοκινητου.

aVXnw7J.jpg

• Like 1

• Moderators

εχει περτσινια , περνεις ενα τρυπανι και τα ξετρυπας , βεβαι να ξες δυσκολα να βρεις στο εμποριο μαυρα , θα παρεις ασημενια , επανω πιος ο λογος να βαλεις ανεμηστηρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έλεγα να κάνω πάνω για καλύτερο airflow καθώς οι 2 πλαϊνές θα φύγουν και θα μπει τζαμί. πιστεύεις δεν αξίζει;

Επεξ/σία από stormcraft

• Moderators

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έλεγα να κάνω πάνω για καλύτερο airflow καθώς οι 2 πλαϊνές θα φύγουν και θα μπει τζαμί. πιστεύεις δεν αξίζει;

Αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία μπορείς να το κάνεις αλλά θέλει υπομονή αρχικά πρέπει να πάρεις ποτήρι τρυπάνο για τον ανεμηστηρα αν θέλεις για 12αρι θα σου κοστίσει αρκετά (κανένα 30αρι μπορεί και παραπάνω, από την άλλη αν έχεις dremel μπορείς αλλά θέλει πολλές ώρες δουλειά για να βγει σωστό και να μην φαίνεται λες και τι έκανες με νυχοκοπτη

τυχαίνει και έχω το ποτηροτρυπανο για 12αρι οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, η διαδικασία όντως θέλει υπομονή  πιστεύω να τα καταφέρω και μην διαλύσω το κουτί  :P , γι αυτό και σκέφτομαι να βγάλω το πάνω καπάκι για ευκολία αλλά το θέμα είναι να καταφέρω να κόψω τα πριτσίνια χωρίς να κάνω ζημιά.

βέβαια μαζεύω ακόμα τα υλικά που χρειάζομαι. Προσπάθησα να τα πάρω από εξωτερικό  αλλά τα μεταφορικά είναι πιο ακριβά από τα υλικά (ακρυλικό τζάμι, u-channel molding κλπ) οπότε κοιτάω να τα βρω στην εδώ αγορά.

τυχαίνει και έχω το ποτηροτρυπανο για 12αρι οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, η διαδικασία όντως θέλει υπομονή  πιστεύω να τα καταφέρω και μην διαλύσω το κουτί  :P , γι αυτό και σκέφτομαι να βγάλω το πάνω καπάκι για ευκολία αλλά το θέμα είναι να καταφέρω να κόψω τα πριτσίνια χωρίς να κάνω ζημιά.

βέβαια μαζεύω ακόμα τα υλικά που χρειάζομαι. Προσπάθησα να τα πάρω από εξωτερικό  αλλά τα μεταφορικά είναι πιο ακριβά από τα υλικά (ακρυλικό τζάμι, u-channel molding κλπ) οπότε κοιτάω να τα βρω στην εδώ αγορά.

Για Plexi πας Practiker/ Leroy Merlin, για u-channel δεν ξέρω μιας και ψάχνω και εγώ. Τα πριτσίνια είναι πάρα πολύ εύκολο να βγουν, απλά τα τρυπάς με ένα μικρο τρυπάνι, και βγαίνουν μόνα τους. Άμα βρεις μαύρα πουθενά ενημέρωσε εδώ, θέλω και εγώ. 

Για Plexi πας Practiker/ Leroy Merlin, για u-channel δεν ξέρω μιας και ψάχνω και εγώ. Τα πριτσίνια είναι πάρα πολύ εύκολο να βγουν, απλά τα τρυπάς με ένα μικρο τρυπάνι, και βγαίνουν μόνα τους. Άμα βρεις μαύρα πουθενά ενημέρωσε εδώ, θέλω και εγώ. 

post-252772-0-92754000-1455117152_thumb.jpg

• Like 1

Plexi τελικά πήρα από Leroy, αν και έκανα αμάν να βρω χωρίς χαρακιές.u-channel η σε κανένα μαγαζί με είδη αυτοκινήτου η με αλουμίνια.θα κοιτάξω και άμα βρω θα σου πω. Πριτσινια μαύρα ούτε εγώ έχω βρει.

Θα το δοκιμάσω με τρυπάνι σιγά σιγά και ο Θεός βοηθός.

• Moderators

Προσεξε αν ειναι 12cm το ποτηροτρυπανο θα βγει πολυ μεγαλη η τρυπα 105 χιλιοστα νομιζω ειναι η διαμετρος του κυκλου

U channel ρωτα σε μαγαζι με παμπριζ αυτοκιντου σιγουρα θα σε στειλει σε μαγαζι να βρεις

• Like 2

Plexi τελικά πήρα από Leroy, αν και έκανα αμάν να βρω χωρίς χαρακιές.u-channel η σε κανένα μαγαζί με είδη αυτοκινήτου η με αλουμίνια.θα κοιτάξω και άμα βρω θα σου πω. Πριτσινια μαύρα ούτε εγώ έχω βρει.

Θα το δοκιμάσω με τρυπάνι σιγά σιγά και ο Θεός βοηθός.

u-channel από εδώ εχει τα πάντα σε οτι μέγεθος θες 

http://www.benos.com.gr/default.aspx

πριτσίνια μαύρα εδώ 

http://tsamouris.gr/ecat/eShop/Home.aspx

το θεμα με τον Τσαμουρη ειναι οτι εχει κουτιά τον 500 δεν ειναι ακριβά άλλα θα σου περισσέψουν πάρα πολλά

αν εισαι Αθήνα μπορώ να σου δώσω οσα θες φυσικά χωρίς χρηματα 

NUup7qb.jpg

v5KkIKa.jpg

• Like 2

Προσεξε αν ειναι 12cm το ποτηροτρυπανο θα βγει πολυ μεγαλη η τρυπα 105 χιλιοστα νομιζω ειναι η διαμετρος του κυκλου

U channel ρωτα σε μαγαζι με παμπριζ αυτοκιντου σιγουρα θα σε στειλει σε μαγαζι να βρεις

περιμένω το πλέγμα για να δω τι τρύπα θα χρειαστώ.

u-channel από εδώ εχει τα πάντα σε οτι μέγεθος θες 

http://www.benos.com.gr/default.aspx

πριτσίνια μαύρα εδώ 

http://tsamouris.gr/ecat/eShop/Home.aspx

το θεμα με τον Τσαμουρη ειναι οτι εχει κουτιά τον 500 δεν ειναι ακριβά άλλα θα σου περισσέψουν πάρα πολλά

αν εισαι Αθήνα μπορώ να σου δώσω οσα θες φυσικά χωρίς χρηματα 

ωραίος!!!ναι τα 500 είναι αρκετά θα δω εδώ κοντά μου σε 2-3 μαγαζιά και αν δεν βρω θα σου στείλω να μου δώσεις καμιά 10ρια. Σε ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα, αφου βρηκα χρονο να ασχοληθω ...πιστευω οτι εκανα ικανοποιητικη δουλεια για πρωτη φορα! το u-molding channel δεν ειναι ασχημο αλλα πιστευω οτι θα ηθελε μικροτερο δεν ειναι ακριβως σαν αυτο που πουλανε στα site με ειδη για case modding αλλα την δουλεια του την κανει. τωρα μενει μονο η τρυπα στην πανω μερια του κουτιου. 

post-381501-0-38927300-1456840592_thumb.jpg

post-381501-0-05377800-1456840598_thumb.jpg

post-381501-0-73142100-1456840606_thumb.jpg

post-381501-0-22140000-1456840613_thumb.jpg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...