Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ξανά.

Έχω ένα λαπτοπ Toshiba Satellite και μου έκανε κάτι κουλό. Εκεί που το είχα ανοιχτό, μου πέταξε άσπρη οθόνη, περίμενα για κανά πεντάλεπτο, έκανα αναγκαστική επανεκκίνηση και μετά το χάος. Μαύρη μαυρίλα. Ο υπολογιστής άνοιγε, αλλά οθόνη γιοκ. Το σύνδεσα στην τηλεόραση να δω μήπως φταίει η οθόνη του λαπτοπ, τίποτα πάλι.
Ένας φίλος τεχνικός το άνοιξε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τι έχει. Το περίεργο είναι ότι άλλες φορές ακουγόταν να παίρνει μπρος κάποιο ανεμιστήρι και άλλες όχι.

Έχετε κάποιον τεχνικό να μου προτείνετε; Το λάπτοπ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και είναι κρίμα να το χάσω :/

Δημοσ.

Να δοκιμάσεις το ctrl+shift+esc στη μαύρη οθόνη, σου βγάζει τη διαχείριση εργασιών;

Το win+r βγαίνει;

Πόσους λογαριασμούς έχεις στον υπολογιστή με επανεκκίνηση καλό είναι να άλλαζες χρήστη (σε διαχειριστή) τα ίδια σου κάνει πάλι;

Δημοσ.

Δεν ειναι καθολου κουλο αυτο που συνεβη. Το Laptop δουλευε πολυ καιρο σε υψηλες θερμοκρασιες και χαλασε η καρτα γραφικων. Ειναι φυσιολογικο. Δεν μπορεις να το επισκευασεις μονος σου αυτο θελει μηχανηματα κ επαγγελματια τεχνικο. Μπορω να σου στειλω inbox περισσοτερες πληροφοριες αν θες

• Like 1
Δημοσ.

@Spads Το μοντέλο είναι L505-10V

@thepoint Δεν εμφανίζεται τίποτα μα τίποτα στην οθόνη

@chrisangel Θέμα με τη θερμοκρασία είχε πάντα..Του έβαλα και βάση ανεμιστήρα. Είμαι σίγουρη ότι προκλήθηκε από τη θερμοκρασία δηλαδή.. Ο φίλος μου που το είδε είναι επίσης τεχνικός, αλλά μου είπε ότι η κάρτα γραφικών δεν φαίνεται να έχει πάθει κάτι.
Γι' αυτό θέλω τη γνώμη ενός πιο έμπειρου τεχνικού, αλλά να ξέρω και πόσα χρήματα πάει η φάση. Μη μου πει δηλαδή 50 ευρώ να στο ανοίξω και 200 να σου παραγγείλω το τάδε εξάρτημα.. Δεν βγαίνω μάνα μου..
Στείλε μήνυμα με τα στοχεία του τεχνικού σου.

Δημοσ.

ότι είπε ο chrisangel !
κατά πάσα πιθανότητα έλιωσες-έκαψες-ξεκόλλησες τσιπ γραφικών. Ο φίλος σου με το μάτι δεν μπορεί να το δει εκτός αν έχει προηγμένο εξοπλισμό και τις απαραίτητες γνώσεις. Χονδρικά υπολόγισε κοντά στο 100άρικο η πιο μικρή επισκευή (reflow) και ο κίνδυνος να επανεμφανιστεί το πρόβλημα (μετά του 6μήνου και με κακή συντήρηση) είναι μεγάλος. Συνήθως ο κοσμάκης τα παρατάει και προβαίνει σε αγορά καινούριου.

Δημοσ.

ότι είπε ο chrisangel !

κατά πάσα πιθανότητα έλιωσες-έκαψες-ξεκόλλησες τσιπ γραφικών. Ο φίλος σου με το μάτι δεν μπορεί να το δει εκτός αν έχει προηγμένο εξοπλισμό και τις απαραίτητες γνώσεις. Χονδρικά υπολόγισε κοντά στο 100άρικο η πιο μικρή επισκευή (reflow) και ο κίνδυνος να επανεμφανιστεί το πρόβλημα (μετά του 6μήνου και με κακή συντήρηση) είναι μεγάλος. Συνήθως ο κοσμάκης τα παρατάει και προβαίνει σε αγορά καινούριου.

Είναι πολύ δυνατό λάπτοπ..Το αγόρασα ακριβά και λυπάμαι να το παρατήσω...

Προτιμώ να το επισκευάσω, παρά να πάρω ένα καινούριο..

Παλιότερα το φόρτωνα παιχνίδια με βαριά γραφικά, αλλά τα τελευταία χρόνια το είχα καθαρά για εργασίες και ίντερνετ.

Οπότε νομίζω πως αξίζει η επισκευή, εφόσον η χρήση θα είναι καλύτερη πλέον.

http://m.aliexpress.com/item/703273744.html

Αξιοπιστη λιγοτερο δυνατη

Δεν μπορώ να πάρω ένα εξάρτημα, εφόσον δεν ξέρω τι ακριβώς έχει ο υπολογιστής.

Κάποιον τεχνικό στην Αθήνα παιδιά, που κάνει καλά τη δουλειά του χρειάζομαι. Καμία πρόταση;

Δημοσ.

Μην αυταπατασαι η τεχνολογια εχει προχωρησει απο εναν τ6600 και μια ατι dx10

Με αυτη τη μητρικη καλυπτεσαι οτι και να εχει για 65 ευρω αν βαλεις προσωπικη εργασια

Τωρα αν θες να μπλεξεις με reballing δοξα το θεο υπαρχουν πολλοι καλοθελητες εδω μεσα

Δημοσ.

Επειδή, με αρχιτεκτονική λάπτοπ δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση, εννοείς ότι τα πάντα είναι πάνω σε αυτή τη μητρική; κάρτα γραφικών κτλ;

Αν βάλω αυτό είναι στανταράκι ότι θα λειτουργήσει;

Δημοσ.

είναι μόνο μητρική. εάν το μοντέλο σου έχει ενσωματωμένο τσιπ γραφικών στην πλακέτα τότε εννοείται πως θα έρθει με τσιπ γραφικών. τίποτα παραπάνω δεν έρχεται. το συναρμολογείς εσύ με δικα σου επεξεργαστή-μνήμες ραμ-κάρτα wifi-ανεμιστήρες-έξτρα θύρες usb.

για πιο ασφαλής παραγγελία πρέπει να δεις τι κωδικό έχει η δική σου μητρική πλακέτα και να αναζητήσεις ακριβώς τον ίδιο. ακόμα και ένα ψηφίο να είναι διαφορετικό σημαίνει πως η πλακέτα είναι διαφορετική από την δική σου. καμιά φορά οι διαφορές είναι πολύ μικρές όπως για παράδειγμα κάποιοι κωδικοί έχουν κάποια θύρα παραπάνω ή λιγότερη. παρ όλαυτα θα μπορεί να δουλέψει σε σένα αλλά θα το ρισκάρεις.

τέλος να κλείσω ότι οι περισσότερες πλακέτες που κυκλοφορούν από κίνα σε ιστοσελίδες όπως alibaba,aliexpres,ebay είναι επισκευασμένες και δεν ξέρεις τι βλάβη είχανε πριν καθώς επίσης ούτε τι επισκευή έχει γίνει και με ποιον τρόπο. αυτός είναι ένας λόγος που δεν συνιστώ σε κάποιον να ασχοληθεί με αλλαγή πλακέτας σε λάπτοπ πόσο μάλλον σε έναν παλιό σαν τον δικό σου.

ελπίζω να σε έπεισα να προχωρήσεις σε αγορά νεότερου συστήματος καθώς επιμένω ότι είναι τζάμπα λεφτά η επισκευή του συγκεκριμένου.
φιλικά κώστας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...