Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ομάδα..

Έχω σύνδεση conn-x από το καλοκαίρι και όλα πηγαίνουν καλά. Έχω αλλάξει κωδικό ασύρματου για ασγάλεια. Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ κάποια κολλήματα, κυρίως το βράδυ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα δικτύου ή κάποιος μου κλέβει ίντερνετ. Υπάρχει πιθανότητα να σπάνε και τον δικό μου κωδικό και να μου κλέβουν; Πώς θα το δω αυτό; Κι αν ναι, τι τρόπος υπάρχει να συνδέονται μόνο οι συσκευές μου στο δίκτυο;
Αν είχα μόνο σταθερό, θα το έκανα ενσύρματο και θα είχα κλειστό το wifi. Τώρα τι μπορώ να κάνω;;

Δημοσ.

Μεσα στο ρουτερ σου μπορεις να δεις τις συνδεδεμενες συσκευες ανα πασα στιγμη.

Τότε άλλαξε των κωδικό στο router  σου αφού βλέπεις άγνωστη συσκευή συνδεδεμένοι  

Δημοσ.

Θα πρέπει να μπεις στη σελίδα του ρούτερ (δες τις οδηγίες του ΟΤΕ) και να δεις ποιες συσκευές είναι συνδεμένες πάνω του.

Πρώτα αποσύνδεσε και κλείσε το wifi σε τηλέφωνα και τάμπλετ που πιθανόν να έχεις συνδεμένα και άσε μόνο  τον υπολογιστή σου. Κάνε επανεκκίνηση το router και συνδέσου στη σελίδα του. Δες σε ποιο σημείο έχει μια λίστα με ip που είναι συνδεμένες και προσπάθησε να καταλάβεις αν υπάρχει κάποια που δεν γνωρίζεις.

Δημοσ.

Γεια χαρά

Για να δεις ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση ή είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σου πρέπει να μπεις στο modem σου αυτό γίνεται μέσω ενός browser όποιον θές ίσως χρειαστείς username και password τα γράφει στις οδηγίες του modem.

Πάς στην καρτέλα home ή local network και μετά devices εκεί φαίνονται ποιες είναι συνδεδεμένες στις θύρες και ποιές στο wlan και ποιες είναι ενεργές. 

Δημοσ.

Γεια χαρά

Για να δεις ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση ή είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σου πρέπει να μπεις στο modem σου αυτό γίνεται μέσω ενός browser όποιον θές ίσως χρειαστείς username και password τα γράφει στις οδηγίες του modem.

Πάς στην καρτέλα home ή local network και μετά devices εκεί φαίνονται ποιες είναι συνδεδεμένες στις θύρες και ποιές στο wlan και ποιες είναι ενεργές. 

Ευχαριστώ πολύ. Το έκανα αυτό και βλέπω μόνο το τάμπλετ και το λαπτοπ μου αυτή τη στιγμή. Αν υπάρχει κάποιος που συνδέεται συγκεκριμένη ώρα, θα φαίνεται συνεχώς ή μόνο την ώρα που συνδέεται;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Το έκανα αυτό και βλέπω μόνο το τάμπλετ και το λαπτοπ μου αυτή τη στιγμή. Αν υπάρχει κάποιος που συνδέεται συγκεκριμένη ώρα, θα φαίνεται συνεχώς ή μόνο την ώρα που συνδέεται;

Για μένα κανε αλλαγή κωδικού στο router μόνο την ώρα που συνδέεται φαίνεται 

Δημοσ.

1 συμβουλή: μην βαλεις κινητο / σταθερο για κωδικο.. σπαει σε λιγα δευτερολεπτα και μαθαινει και το τηλεφωνο σου ο αλλος! χωνοντας ακομα και ενα ακυρο γραμμα αναμεσα σε διαφορετικες θεσεις πχ 21a095a5555a5 κανεις το σπασιμο 'σχεδον' αδυνατο, ποσο μαλλον αν βαλεις διαφορετικα γραμματα.

οσο για το να συνδεεσαι μονο εσυ, μπορεις να βρεις μεσα στις ρυθμισεις του router επιλογη για mac filtering, δηλαδη να συνδεεονται μονο συσκευες με συγκεκριμενες mac address. και τον κωδικο να βρει καποιος και να συνδεθει στο router, δεν θα του ερχεται συνδεση. (μπορεις να βρεις την mac address ενος κινητου / tablet / κονσολας απο τις ρυθμισεις της.) απλα θα πρεπει να αλλαξεις και τον κωδικο για το login στις ρυθμισεις του router (πρεπει να λεει κατι σαν admin password μεσα στο μενο του router), γιατι θα μπορει να μπει και να τις αλλαξει.

Δημοσ.

Δυστυχώς και το mac filtering το σπάει σε λίγα λεπτά αν κάποιος είναι αποφασισμένος να το σπάσει. Είναι όμως κι αυτό μια έξτρα προστασία μαζί με έναν ασφαλή κωδικό.

Επίσης, στις συνδεμένες συσκευές δεν είναι μόνο αυτές που συνδέονται τώρα αλλά και αυτές που πήραν ip το τελευταίο διάστημα.

Δημοσ.

1 συμβουλή: μην βαλεις κινητο / σταθερο για κωδικο.. σπαει σε λιγα δευτερολεπτα και μαθαινει και το τηλεφωνο σου ο αλλος! χωνοντας ακομα και ενα ακυρο γραμμα αναμεσα σε διαφορετικες θεσεις πχ 21a095a5555a5 κανεις το σπασιμο 'σχεδον' αδυνατο, ποσο μαλλον αν βαλεις διαφορετικα γραμματα.

οσο για το να συνδεεσαι μονο εσυ, μπορεις να βρεις μεσα στις ρυθμισεις του router επιλογη για mac filtering, δηλαδη να συνδεεονται μονο συσκευες με συγκεκριμενες mac address. και τον κωδικο να βρει καποιος και να συνδεθει στο router, δεν θα του ερχεται συνδεση. (μπορεις να βρεις την mac address ενος κινητου / tablet / κονσολας απο τις ρυθμισεις της.) απλα θα πρεπει να αλλαξεις και τον κωδικο για το login στις ρυθμισεις του router (πρεπει να λεει κατι σαν admin password μεσα στο μενο του router), γιατι θα μπορει να μπει και να τις αλλαξει.

Όχι δεν βάζω τέτοια. Πιο πιθανόν να βάλω τύπου souvlakiastakarvouna21! 

:P

Δυστυχώς και το mac filtering το σπάει σε λίγα λεπτά αν κάποιος είναι αποφασισμένος να το σπάσει. Είναι όμως κι αυτό μια έξτρα προστασία μαζί με έναν ασφαλή κωδικό.

Επίσης, στις συνδεμένες συσκευές δεν είναι μόνο αυτές που συνδέονται τώρα αλλά και αυτές που πήραν ip το τελευταίο διάστημα.

Εντάξει, αν οι γειτόνοι μου είναι τόσο χακέρια χαλάλι να μου κλέβουν μετά από τέτοια μετατροπή.

Σε περίπτωση που είναι θέμα εταιρίας, πού το ελέγχω; Θυμάμαι μου είχαν πει να ελέγχω το Bandwide Down/Up(kbps)

στην σελίδα του ρούτερ, αλλά δεν θυμάμαι ποια είναι τα σωστά kbps που πρέπει να υπάρχουν.

Δημοσ.

Αλλαξε κωδικο σε κατι δυσκολο με χαρακτηρες-γραμματα-αριθμους οπως σου ειπαν ολοι και δε θα ξαναεχεις θεματα.

Δημοσ.

Όχι δεν βάζω τέτοια. Πιο πιθανόν να βάλω τύπου souvlakiastakarvouna21! 

:P

Εντάξει, αν οι γειτόνοι μου είναι τόσο χακέρια χαλάλι να μου κλέβουν μετά από τέτοια μετατροπή.

Σε περίπτωση που είναι θέμα εταιρίας, πού το ελέγχω; Θυμάμαι μου είχαν πει να ελέγχω το Bandwide Down/Up(kbps)

στην σελίδα του ρούτερ, αλλά δεν θυμάμαι ποια είναι τα σωστά kbps που πρέπει να υπάρχουν.

Ποιο router έχεις και τι γραμμή; Έχεις το STE;

Στη σελίδα του ρούτερ θα δεις κάπου που λέει Up/Down Stream και μετράει σε Kbps (συνήθως με το που θα ανοίξει η σελίδα). Αν έχεις γραμμή 'έως 24' θα πρέπει να παίζει πάνω από 10.000 στο down και 1024 στο up.

Μετά, από κάτω θα έχει SNR και θα έχει νούμερα σε db για up/down. Θα πρέπει να είναι και τα δύο πάνω από 10 ή τουλάχιστον κοντά στο 10. Αν είναι κάτω από 5 έχεις πρόβλημα με θόρυβο (noise) στη γραμμή.

• Like 1
Δημοσ.

Bandwide Down/Up (kbps) : 12032 kbps / 976 kbps

SNR Margin Down/Up (db) : 14.4 dB / 11.0 dB

Νομίζω είναι εντάξει..
Θα το ελέγξω και το βράδυ ξανά.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...