Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ

Συνηθως καθημερινα εαν ειναι σε κατασταση υπνου και το ανοιξω και η μπαταρια (χωρις να ειναι σε ρευμα) ειναι περιπου στο 40% θα κλεινει μονο του. Δηλαδη θα μεταβει σε κατασταση υπνου αλλα θα πρεπει να βαλω τον φορτιστη ,να περιμενω λιγο και μετα να ανοιξει ( σαν να εχει τελειωσει ξαφνικα η μπαταρια). Το κανει και οταν λειτουργει κανονικα

Εχω δοκιμασει να κανω reset SMC αλλα δεν αλλαξε κατι,εκτος και αν το εκανα λαθος

Καμια σημβουλη?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ

Συνηθως καθημερινα εαν ειναι σε κατασταση υπνου και το ανοιξω και η μπαταρια (χωρις να ειναι σε ρευμα) ειναι περιπου στο 40% θα κλεινει μονο του. Δηλαδη θα μεταβει σε κατασταση υπνου αλλα θα πρεπει να βαλω τον φορτιστη ,να περιμενω λιγο και μετα να ανοιξει ( σαν να εχει τελειωσει ξαφνικα η μπαταρια). Το κανει και οταν λειτουργει κανονικα

Εχω δοκιμασει να κανω reset SMC αλλα δεν αλλαξε κατι,εκτος και αν το εκανα λαθος

Καμια σημβουλη?

Κάτι πρόβλημα έχει η μπαταρία. Ποιο μοντέλο είναι ?
Δημοσ.

MacBook Pro (Retina, Mid 2012)

EL Capital εκδοση 10.11.2

στην κατασταση μπαταριας μου λεει : Αντικατασταση συντομα

Ειναι φυσιολογικο να αντικαταστησω τη μπαταρια μετα από 4 χρονια? ( η χρηση της γινοταν ορθα - εσωτερικη μπαταρια ειναι )

Δημοσ.

MacBook Pro (Retina, Mid 2012)

EL Capital εκδοση 10.11.2

στην κατασταση μπαταριας μου λεει : Αντικατασταση συντομα

Ειναι φυσιολογικο να αντικαταστησω τη μπαταρια μετα από 4 χρονια? ( η χρηση της γινοταν ορθα - εσωτερικη μπαταρια ειναι )

Πόσους κύκλους φόρτισης έχει ? Γιατι αν το έκανες όπως το έκαναν μερικοί να βγάζουν φορτιστή μόλις γεμίσει και να το δουλεύουν μέχρι να αδειασει σχεδόν τελείως , ώστε μετά να την ξανά φορτίσουν , τοτε λογικό είναι μέσα σε 4 χρόνια να έχει φτάσει αρκετους κύκλους φορτίσης. Η παραπάνω τακτική που ανέφερα για με να δεν είναι ορθή και δεν εξυπηρετεί την φορητότητα για την οποία είναι σχεδιασμένη τα laptop. Συν το γεγονός ότι τα συχνά drainarismata καταστρέφουν την μπαταρία.
Δημοσ.

Ειδα οτι οι κυκλοι ειναι 1591

Επομενως θα πρεπει να γινει αλλαγη μπαταριας απο οτι καταλαβα!

Σε περιπτωση που καθυστερησω λιγο ακομη την αλλαγη μπαταριας και εχω το φορτιστη συνεχομενα στο λαπτοπ μπορει να δημιουργησει καποιο αλλο προβλημα?

Δημοσ.

Ειδα οτι οι κυκλοι ειναι 1591

Επομενως θα πρεπει να γινει αλλαγη μπαταριας απο οτι καταλαβα!

Σε περιπτωση που καθυστερησω λιγο ακομη την αλλαγη μπαταριας και εχω το φορτιστη συνεχομενα στο λαπτοπ μπορει να δημιουργησει καποιο αλλο προβλημα?

Δεν ειμαι σίγουρος, πιστεύω πως όχι γιατι έχει καταλάβει ήδη ότι η μπαταρία τα έφτυσε και πιθανόν να μην την φορτίζει. Όπως δεν την φόρτιζε και πρώτα όταν ειχε γεμίσει τελείως ή όσο έπρεπε και δούλευε,μόνο με τον φορτιστή.
Δημοσ.

Τα στοιχεία για την αλλαγή μπαταρίας που θα σου δώσω είναι ενδεικτικά για το μοντέλο σου. Τιμάται γύρω στα 50 με 60ευρώ για αυθεντική!

Τώρα όσο για το αν ο υπολογιστής διατρέχει κάποιον κίνδυνο, αν παραμείνει με προσαρτημένο φορτιστή σε διαβεβαιώνω πως αν χρησιμοποιήσεις πριν τον φορτιστή μια προστασία από υπέρταση (προαιρετικά) θα είσαι μια χαρά. 

Ο υπολογιστής σου γνωρίζει την κατάσταση της μπαταρίας ακριβώς...

Η καλύτερη πρακτική θα ήταν να αφήνεις τον φορητό σου με τον φορτιστή συνδεδεμένο ΠΑΝΤΑ και μόνο όταν τον χρειάζεσαι εκτός γραφείου να τον αποσυνδέεις. Μια φορά τον μήνα πρέπει να κάνεις battery calibration δηλαδή να αφήνεις την μπαταρία σου να κατέβει ΜΕΧΡΙ το 30% και μετά να προχωράς σε πλήρη φόρτιση, αφήνοντας τον φορτιστή επιπλέον χρόνο (για παράδειγμα όλη την νύχτα) συνδεδεμένο.

Ο λόγος που κλείνει είναι γιατί δεν έχει αρκετό φορτίο (mah) για να λειτουργεί και μπαίνει σε κατάσταση ύπνου.

Στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε πληροφορία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...