Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογια home cinema

afg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα παλιο sony home cinema. Τοσο καιρο το ειχα συνδεδεμενο με μια τηλεοραση phillips με  scart.
Εφευγαν δυο καλωδια ( κοκκινο μαυρο ) απο το home cinema , πηγαιναν σε εναν ανταπτορα scart και το scart το εβαζα στην τηλεοραση.
Το h/c εβγαζε ηχο οταν επαιζε η tv αλλα αυτοματα χωρις να πατησω τιποτα αλλο επαιζε ηχο και οταν αλλαζα σε nova ή στο laptop τα οποια τα ειχα συνδεσει με hdmi στην τηλεοραση.
Βασικα επαιζε ταυτοχρονα ηχος και απο την τηλεοραση αλλα και το h/c.

Τωρα αλλαξα την τηλεοραση σε samsung και εκανα την ιδια συνδεση.
Παιζει ηχος απο το h/c οταν βλεπω απο κεραια.
Αν το γυρισω σε νοβα ή στο λαπτοπ αυτο συνεχιζει και παιζει ηχο απο κεραια.

Γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα στις δυο τηλεορασεις  ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά πάσα πιθανότητα ο αποκωδικοποιητής της νόβα έχεις πίσω της αντίστοιχες υποδοχές για τον ήχο (κοκκινο μαύρο). Δοκίμασε να συνδέσεις το home cinema εκεί μήπως δουλέψει. Υπόψιν με αυτό τον τρόπο, θα ακούς ήχο απο το home cinema μόνο όταν βλέπεις δορυφορική τηλεόραση.

Όλες η τηλορασεις απο πισω εχουν στην ακρουλα ασπρο κοκκινο που μεταφερει τον ηχο που πεζει εκεινη τη στιγμη τσεκαρε το

Νομιζω βρηκα την λυση. Η παλια τηλεοραση ειχε μια θυρα hdmi arc η οποια στελνει πισω ηχο στο h/c. 
Η καινουρια δεν εχει.
Εχει toslink output ομως και θα συνδεσω εκει το h/c για να στελνει ηχο πισω σε αυτο. 
Εχω παραγγηλει αυτο http://www.ebay.co.uk/itm/191791434513αλλα εχω αρχισει να ανησυχω μηπως ειναι λαθος. Μηπως ειναι αναποδα απο οτι πρεπει οι θυρες input και output ή δεν παιζει ρολο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...