funbreaker Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ίσως για τους γνώστες η ερώτησή μου να είναι λίγο χαζή αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Η ενασχόληση μου με το ζήτημα ξεκίνησε από την ανάγκη μου να κάνω sync τα nandroid backups του κινητού σε έναν δίσκο για την περίπτωση απώλειας είτε λόγω βλάβης είτε λόγω απώλειας της συσκευής γενικότερα. Το nandroid backup έχει μέγεθος πολλών GB κι έτσι απομακρύνθηκα γρήγορα από την λύση του cloud sync λόγω ταχυτήτων και οδηγήθηκα στο sync μέσω του ασύρματου δικτύου στο σπίτι που το κάνω με αυτή την εφαρμογή. Τα μειονεκτήματα είναι ότι θα πρέπει όταν το προγραμματισμένο backup ξεκινάει να είμαι στο σπίτι και να είναι και ανοιχτό το pc (μιας και δεν έχω κάποιον ip δίσκο) αλλά δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάποιον καλύτερο τρόπο (δεκτές οι προτάσεις). Το πλεονέκτημα είναι η πολύ μεγαλύτερα ταχύτητα μεταφοράς. To router που έχω είναι ένα μάπα που μου δωσε η wind, το ZXHN H108L. Πειραματιζόμενος σήμερα λοιπόν, μέτρησα ταχύτητες μεταφοράς περίπου 0,8mb/s = 820 kbps = περίπου 50 mbps. Πώς γίνεται να έπιασα 50m/s ενώ το router δίνει μέχρι 150mbit/s = 18.75mb/s ? Άκυρο, λάθος υπολογισμός, 50 δίνει ανά λεπτό, άρα εγώ απ τα 18,75 θεωρητικά πιάνω τα 0.8 έως 1 mb/s τώρα που το ξαναβλέπω. Επειδή χρειάζονται ακόμα και με αυτή την ταχύτητα ώρες για να ολοκληρωθεί το sync αναρωτήθηκα αν υπάρχουν routers με μεγαλύτερες ταχύτητες. Ψάχοντας στο σκρουτζ λοιπόν είδα πως υπάρχουν μέχρι και 1200mbit/s=150mbps.Αν έπαιρνα ένα τέτοιο θα πετύχαινα τέτοιες ταχύτητες ή έχει να κάνει και με άλλες παραμέτρους (π.χ. το κινητό) που αγνοώ? Και μια άσχετη ερώτηση: Ένα καλώδιο ethernet μέχρι τι ταχύτητες μπορεί να πιάσει? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2016 από funbreaker
Todoras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Κάπου το έχεις χάσει με τις μονάδες νομίζω. Για δες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units Το router σου είναι Ν 150Μbit/s. Αυτό ισοδυναμεί σε μέγιστο θεωρητικό 18,75 megabytes/second. Το μέγιστο πραγματικό σου θα είναι καπου στο 1/3 δηλαδή καπου στα 6,5 megabytes/second. To router σου έχει ethernet 100Mbit/s Δηλαδή 12,5 megabytes/second Το max ανά κανάλι σε πρωτοκόλο ac είναι 1300Mbit/s δηλαδή 162,5 megabytes/second θεωρητικό. H 1000αρα ethernet είναι 1000Mbit/s δηλαδή 125 megabytes/second Βρες ένα ρουτεράκι με 1000αρα ethernet και ac protocol. p.x. https://www.skroutz.gr/s/5177513/TP-LINK-Archer-C5.html Το νου σου.... για πιάσεις τις ταχυτητες θα πρεπει και το κινητο σου και το pc να έχουν καρτες wifi ac protocol. Επιπλεον στα ασυρματα δικτυα γινεται επιμερισμος του bandwidth με τις συσκευες. δλδ ac 1200 router + pc =1200 ac 1200 router + pc + κινητό = 1200/2 = 600
defacer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 820 kbps = 0.82 mbps, πώς το έβγαλες εκείνο το 50? Εφόσον το δίκτυο είναι ασύρματο οι ταχύτητες που πιάνεις εξαρτώνται από πάρα πολλούς παράγοντες και οι περισσότεροι απ' αυτούς είτε δεν είναι στο χέρι σου είτε είναι αλλά μόνο θεωρητικά (γιατί δεν πρόκειται π.χ. να αλλάξεις διαμόρφωση στο σπίτι για να πιάνεις πιο γρήγορο wifi). Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις αλλά μη περιμένεις θαύματα. Εννοείται πως όταν μιλάνε δύο πράγματα η ταχύτητα είναι αυτή που μπορεί να υποστηρίξει το πιο αργό απ' αυτά, οπότε αλλαγή router σχεδόν σίγουρα δεν έχει νόημα. Το καλώδιο ethernet μπορεί να πιάσει θεωρητικά 1 gbps αν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο και όλες οι εμπλεκόμενες συσκευές, αλλιώς 100 mbps. Στην πράξη θα δεις περίπου 80% από το θεωρητικό.
Todoras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 To router που έχω είναι ένα μάπα που μου δωσε η wind, το ZXHN H108L. Πειραματιζόμενος σήμερα λοιπόν, μέτρησα ταχύτητες μεταφοράς περίπου 0,8mb/s = 820 kbps = περίπου 50 mbps. Πώς γίνεται να έπιασα 50m/s ενώ το router δίνει μέχρι 150mbit/s = 18.75mb/s ? Λογικά έχεις συνδεθεί με το router με προτοκολο g. g=54 mbps
funbreaker Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Κάπου το έχεις χάσει με τις μονάδες νομίζω. Για δες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units Το router σου είναι Ν 150Μbit/s. Αυτό ισοδυναμεί σε μέγιστο θεωρητικό 18,75 megabytes/second. Το μέγιστο πραγματικό σου θα είναι καπου στο 1/3 δηλαδή καπου στα 6,5 megabytes/second. 820 kbps = 0.82 mbps, πώς το έβγαλες εκείνο το 50? Εφόσον το δίκτυο είναι ασύρματο οι ταχύτητες που πιάνεις εξαρτώνται από πάρα πολλούς παράγοντες και οι περισσότεροι απ' αυτούς είτε δεν είναι στο χέρι σου είτε είναι αλλά μόνο θεωρητικά (γιατί δεν πρόκειται π.χ. να αλλάξεις διαμόρφωση στο σπίτι για να πιάνεις πιο γρήγορο wifi). Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις αλλά μη περιμένεις θαύματα. Εννοείται πως όταν μιλάνε δύο πράγματα η ταχύτητα είναι αυτή που μπορεί να υποστηρίξει το πιο αργό απ' αυτά, οπότε αλλαγή router σχεδόν σίγουρα δεν έχει νόημα. Το καλώδιο ethernet μπορεί να πιάσει θεωρητικά 1 gbps αν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο και όλες οι εμπλεκόμενες συσκευές, αλλιώς 100 mbps. Στην πράξη θα δεις περίπου 80% από το θεωρητικό. Ναι μπερδεύτικα και είχα στο μυαλό μου τα 50mb/min που βγαίνουν με το 0,8mb/s*60. Τώρα όμως που συνειδητοποιώ το 0,8mb/s είναι τραγικό μπροστά στο θεωρητικό 18,75mb/s. Έστω και το 1/3 του θεωρητικού να έπιανα η διαφορά θα ήταν τεράστια. Τι φταίει λοιπόν γι αυτή την άθλια ταχύτητα που έχω? Το άθλιο router μου ή κάτι άλλο? Εμπόδια δεν έχω. Τοποθετώ το κινητό ακριβώς δίπλα στο router και οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι με αυτό με ethernet.
rfc Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Αλλαξε καναλι σε πρωτη φαση και δες το κινητο τι ταχυτητες πιανει η καρτα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα