Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φαίνεται ότι όταν έχω 2 διαφορετικά κανάλια ραμ το ένα 800 και το άλλο 1066 στο auto,κάπου κάπου πετάει μπλε οθόνη και κολλάει και στο bios ακόμα,τραβάει reboot την ώρα που πάω να κάνω κάποια ρύθμιση και διάφορα τρελά.Μια φορά που πήγαινα να κάνω φορμάτ την ώρα που ζήταγε να πατήσω ένα πλήκτρο για να ξεκινήσει η διαδικασία δεν πάταγε τίποτα κι έκανε reboot.Να σημειώσω ότι όταν είναι μόνο το κανάλι των 800 ddr2 όλα μοιάζουν μια χαρά.Όταν είναι το άλλο κανάλι κι αυτό μια χαρά πάει μόνο του  πλην όταν το βάζω στο 1066 που στο memtest βγάζει πρόβλημα και δεν μπαίνει στο bios φριζάρει στο wait,που μάλλον οφείλεται στην αδυναμία της μητρικής να πάει το ρεύμα στα 2.2v που ζητούν οι 1066.

Τι μπορώ να κάνω για να τις δουλέψω μαζί? Τις δοκιμάζω μαζί κι ενώ πάνε μια χαρά αλλά στο σπάνιο μου έρχονται τα προβλήματα.Μέχρι που έχω δει κινέζικα στο bios και δεν δούλευαν τα βελάκια και το enter.

Τις έχω περάσει μεμτεστ86+ όλες και είναι οκ.

Ξαναφλασάρισα το bios.

Έχω κάνει φορμάτ με win10 x32 λόγω 2gb ram πια και φαίνεται να πηγαίνει καλά.

Είναι ο παλιός μου υπολογιστής με cpu 9950 stock γιατί έχει σακατέψει 2 μητρικές στην εποχή του απο τα κλοκαρίσματα με νεράκι :-) .

Μια alive xfire e-sata2 r3 (μακακία μητρική αλλά δεν έβρισκα άλλη στοκ ΑΜ2+ πριν 3 χρόνια που μου τέντωσε την ασους)

gpu 260 gtx

ram 1) http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1925

ram 2) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148070 2.2v η μητρική μου ραμ voltage έχει μέχρι 2.05 (only for o/c)γράφει.

Ο σκληρός έχει εξεταστεί με santinel 100% helth

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δοκίμασε το εξής:

Βάλε μόνο την 1 μνήμη (την 800) που λογικά δεν θα έχεις κανένα κόλημα πουθενά.

Μπες BIOS. Βγάλε το auto.

Βάλε και την άλλη να τρέχει στα 800.

***** Βάλτη στο άλλο κανάλι να μην την βλέπει dual channel.

Γενικά αν σου κολαέι το BIOS λογικά η mobo σου έχει πάρει μέντα....

Υπάρχει και η πιθανότητα να θέλουν καθάρισμα τα pins της ram ή το slot της ram στο mobo.

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα με νέα. Τζίφος στο μεμτεστ

Έχει μια ρύθμιση που λέγεται flexibility option το έβαλα στο on και  ξαναδοκιμάζω μάλλον η asrock έχει προβλέψει αυτά τα προβλήματα.

Ξανατρέχω μεμτεστ με όλα στο auto και το flexibility στο on.

Bρήκα δουλειά,έφαγα όλη τη μέρα μου.

:-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...