Perambulator Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Το Yahoo ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υιοθετήσει "επιθετική" στρατηγική, με στόχο να απλοποιήσει τις επιχειρήσεις του, καθώς η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη δεν φαίνεται να πραγματοποιείται. Μέρος της εν λόγω στρατηγικής είναι η απόλυση του 15% περίπου του προσωπικού του, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 9.000 εργαζόμενους. Επιπλέον, σκοπεύει να διακόψει τη λειτουργία 5 παραρτημάτων, συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, στην Πόλη του Μεξικού, στο Μπουένος Άιρες, στη Μαδρίτη και στο Μιλάνο. Τις συγκεκριμένες δηλώσεις πραγματοποίησε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Με τις προαναφερθείσες κινήσεις υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει περίπου $400 εκατομμύρια τον χρόνο. Το τέταρτο τρίμηνο του 2015, τα έσοδα του Yahoo ήταν $1,27 δισεκατομμύρια και τα έσοδα ανά μετοχή $0,30. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, τα έσοδά του ήταν $1,25 δισεκατομμύρια και τα έσοδά του ανά μετοχή $0,33. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών απείχαν αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς περίμεναν ότι τα έσοδα του Yahoo θα ήταν $1,19 δισεκατομμύρια και τα έσοδα ανά μετοχή $0,13. Η τιμή της μετοχής του Yahoo έχει σημειώσει πτώση 1,72%. Όσον αφορά τα καταναλωτικά του προϊόντα, το Yahoo σκοπεύει να εστιάσει στο Mail, το Search και το Tumblr. Τη διακοπή λειτουργίας του Yahoo Screen φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και τα Yahoo Games και Yahoo Smart TV, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παρουσιάζουν την αναμενόμενη αύξηση. Το Yahoo σκοπεύει επίσης να μειώσει τις αγορές στις οποίες απευθύνεται, εστιάζοντας σε ανεπτυγμένες αγορές όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι είναι απογοητευμένοι από τη Marissa Mayer και τη θητεία της ως CEO του Yahoo. Για τον λόγο αυτό επιθυμούν την παραίτησή της. Είναι εμφανές λοιπόν ότι τα παραπάνω αποτελούν "επιθετική" στρατηγική του Yahoo, η οποία αποτελεί την ύστατη προσπάθεια "διάσωσης" της εταιρείας. Site: VentureBeat
nikosgalis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Αν με ρωτήσουν τι σοι εταιρία είναι η Yahoo, ειλικρινά δεν θα ξέρω τι να απαντήσω. Μονο για το email της την θυμάμαι και για την ωραία εφαρμογή του καιρού.Κρίμα, μια εταιρία που την χρησιμοποιoύσα από το 1995-1996, να έχει καταντήσει έτσι. 5
Δημοφιλής ανάρτηση KilliK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Κρίμα, μια εταιρία που την χρησιμοποιoύσα από το 1995-1996, να έχει καταντήσει έτσι. καταντησε ετσι διοτι εχεις να την χρησιμοποιησεις απο το 96. 35
nikosjc Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχήν που πας με γυναίκα CEO σε τεχνολογική εταιρεία! Δεν το λέω φαλοκρατικά, αλλά όπως και να το κάνουμε οι γυναίκες σπάνια το "έχουν" στην τεχνολογία. Έπειτα αν το 15% είναι 9000 άτομα (!) μιλάμε ότι διαθέτει δηλαδή 60000 άτομα προσωπικό; Γιατί;;;; 5
alexatreides Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Εντάξει, τώρα το πήραν είδηση; Για σαρκίο τη βλέπω να πουλιέται. 1
Chocobo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δυστοιχος τετοιες ειδησεις θα βλεπουμε ολοενα και περισσοτερο οσο περναει ο καιρος.
pcos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχήν που πας με γυναίκα CEO σε τεχνολογική εταιρεία! Δεν το λέω φαλοκρατικά, αλλά όπως και να το κάνουμε οι γυναίκες σπάνια το "έχουν" στην τεχνολογία. Έπειτα αν το 15% είναι 9000 άτομα (!) μιλάμε ότι διαθέτει δηλαδή 60000 άτομα προσωπικό; Γιατί;;;; δημοσιο for ever?
kostanen Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Απορώ.... Για εμένα είναι ακόμα το βασικό μου email για μοναδικό λόγο πως μπορεί και έχει πολλά tabs με διαφορετικά emails ταυτόχρονα μέσα στο tab του yahoo. Επομένως για να βλέπω διάφορες πληροφορίες από πολλά emails δεν χρειάζεται να μπαινοβγαίνω σε κάθε email ξεχωριστά, το ανοίγω μια φορά και έπειτα κινούμαι στα tabs. Έχει καμία άλλη εφαρμογή (web based email client όχι outlook κλπ) τέτοια λειτουργία? Δεν είναι απίστευτα χρηστικό, για επαγγελματική χρήση τουλάχιστον, ή μου φαίνεται? Βέβαια πέραν του εμαιλ της το χάος....
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Έχει το καλύτερο free api για δεδομένα τιμών χρηματοοικονομικών προϊόντων με βάθος δεκαετιών. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη υπηρεσία free που να τα δίνει αυτά στο ιντερνετ.
zuratharamon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 @kostanen , ναι το gmail έχει αυτό που λες, αλλά όχι με εσωτερικά tabs, αλλά με tabs στον browser. Εχω κάνει ταυτόχρονα login με 3 λογαριασμούς κι έχω 3 tabs αυτή τη στιγμή ανοιχτά, προσωπικό, σπαμ και δουλεια. Τα έχω και pinned για να μη μου φεύγουν και ολα κομπλε
Rage_unseen Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 περιμενω τα σχολια των μεγαλο executives κ πετυχημενων υπερεπιχειρηματιων του insomnia με ανυπομονησια (not really) 1
funbreaker Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Το email της έχει πρόβλημα εδώ και καιρό και δεν το διορθώνουν. Όταν έχεις ένα μη αναγνωσμένο και μπεις να το δεις, δεν φαίνεται τίποτα και πρέπει να ξαναπάς στα εισερχόμενα και να το πατήσεις 2η φορά για να μπει. Αυτό το παθαίνω από πολλές διαφορετικές συσκευές εδώ και καιρό. Και μακάρι να ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Τα κολήματα και τα προβλήματα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στο Yahoo mail. Με βάση τα παραπάνω, δεν έχω καμία εκτίμηση για την εταιρία.
kostanen Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 @zuratharamon αυτό ακριβώς εννοώ που δεν το κάνει κανείς τελικά... Συνδυασμός πολλών email από ένα λογαριασμό και ένα tab στον browser, Πίστεψε με , για επαγγελματική χρήση είναι τέλειο. προσπάθησα και με gmail αλλά δεν την πάλεψα, να ανοιγοκλείνω emails για να συγκεντρώνω πληροφορίες. Απορώ πως δεν έχει γίνει απαιτητό στους άλλους email clients
Superior Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 παντως η κυρια CEO μπορει να διωχνει τα 9,000 ατομα αλλα η ιδια εχει παρει σε αμοιβες 365 εκατομμυρια δολλαρια, δειτε στο παρακατω link, ελεος δηλαδη!!! (αυτα ειναι λεφτα, οχι αστεια!!) http://www.businessinsider.com/marissa-mayer-365-million-5-year-compensation-package-2015-12
s3v3r0us Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 όταν δεν είσαι σε κάτι ανώτερος από τον ανταγωνισμό, λογικό να ακολουθείς πτωτική πορεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα