defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Το MS Laser Mouse 6000 που έχω μετά από χρόνια ένδοξης υπηρεσίας άρχισε να κάνει κόλπα στο δεξί κλικ οπότε ήρθε η ώρα να αποστρατευτεί. Όμως τι να πάρω για να το αντικαταστήσω; Τι ψάχνω/σημαντικές πληροφορίες: Απαραίτητα με καλώδιο. Απαραίτητα τουλάχιστον μεσαίου μεγέθους. Οπωσδήποτε 2 κουμπιά στο πλάι. Καλά θα ήταν να είναι και τα δύο στον αντίχειρα αλλά όχι 100% απαραίτητο. Καλά θα ήταν να μην υπάρχει άλλο κουμπί εκει γύρω. Αυτή τη στιγμή εκτός από το 6000 χρησιμοποιώ Mad Catz RAT 7 και σαν backup ένα MS Comfort 4500. Και τα δύο μου αρέσουν. Το RAT είναι κομματάκι μικρό για τα γούστα μου (έχω μεγάλα χέρια) αλλά δεν το κακολογώ. Πάντα έβρισκα τα mouse της Microsoft βολικά, ίσως επειδή ήταν σχετικά μεγάλα. Έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά, εκτός από τα 2 που αναφέρω παραπάνω μου είχε αρέσει και το Habu. Δεν ψάχνω l33t gaming mouse με 1500 κουμπιά και hyperspace sensor στα 7 εκατομμύρια DPI, είναι παντελώς αδιάφορα. Το RAT το πήρα παρότι είναι gaming για την εργονομία, όπως και το Habu και τα MX500/518 παλιότερα. Θέλω να είναι καλό και εργονομικό. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι gaming δεν έχω πρόβλημα, αλλά mouse με 666 προγραμματιζόμενα κουμπιά κλπ δεν. Το κόστος δεν είναι πρόβλημα αν και κάπου στα 60 ευρώ αρχίζω να αισθάνομαι ότι γίνομαι θύμα. Με μια γρήγορη ψαχτική που έκανα βλέπω ότι καλό είναι να σκεφτώ είτε κάτι σε Logitech (M500, G402, G502) είτε Razer DeathAdder. Τι άλλο αξίζει; Οι δικές σας προτάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
curiositykilledme Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 ως χρηστης deathadder Και m500, μπορω να χαρακτηρισω αυτα τα 2 ποντικια ως πολυ stable. αλλοι θα πουνε για την razer πλαστικουρα bla bla αλλοι μου χαλασε σε 2 μερες και τα σχετικα, περα απο τις εμπειριες αυτες, εμενα μου φανηκαν πολυ σταθερα και βολικα ποντικια, απλα χωρις πολλα πολλα πολυ ομορφα και εκανα την δουλεια μου οποια δουλεια και να ηταν αυτη γρηγορα και ωραια. επισης μπορεις να κοιταξεις και τι βγαζει η steelseries καποια ποντικια οπως sensei,rival ακουγεται οτι ειναι καλα. Το καλυτερο απο ολα αυτα βεβαια ειναι να δοκιμασεις στο χερι σου τι σε βολευει. Στο Βερολινο νομιζω Saturn alexanderplatz αν πας καμια βολτα εχει και τα keyboard και τα mouse για δοκιμη αν θυμαμαι καλα που ειχα περασει, οποτε θα σου προτεινα καλυτερα αυτο. 3
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Το καλυτερο απο ολα αυτα βεβαια ειναι να δοκιμασεις στο χερι σου τι σε βολευει. Στο Βερολινο νομιζω Saturn alexanderplatz αν πας καμια βολτα εχει και τα keyboard και τα mouse για δοκιμη αν θυμαμαι καλα που ειχα περασει, οποτε θα σου προτεινα καλυτερα αυτο. Thanks. Στανταράκι θα περάσω απο κει, έτσι κι αλλιώς είναι στο δρόμο μου για τη δουλειά, αλλά τώρα είναι ακόμα βράδυ και ψάχνω στο internet. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Logitech performance mx ή mx master. Πραγματικά αν έβγαιναν για αριστερόχειρες δεν θα το σκεφτόμουν καν, αλλά τι να κάνουμε Ειδικά στον προγραμματισμό θα σε βολέψει γιατί έχει horizontal scrolling για να πηγαινοέρχεσαι μέσα στο IDE, μόνο το mx master όμως. Ακριβό αλλά το καλύτερο. 1
defacer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Logitech performance mx ή mx master. Πραγματικά αν έβγαιναν για αριστερόχειρες δεν θα το σκεφτόμουν καν, αλλά τι να κάνουμε Ειδικά στον προγραμματισμό θα σε βολέψει γιατί έχει horizontal scrolling για να πηγαινοέρχεσαι μέσα στο IDE, μόνο το mx master όμως. Ακριβό αλλά το καλύτερο. Thanks. Πάντως το horizontal scrolling μου είναι τελείως άχρηστο, μέσα στο IDE δεν ακουμπάς mouse παρα μόνο σπάνια και γενικότερα δεν έχω βρει ποτέ εφαρμογή που να είναι αρκετά χρήσιμο σα feature για να το δοκιμάσω παραπάνω από 2 λεπτά.
La_MoRt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Σα κάτοχος του G502 proteus core μπορώ να σου πω ότι για άλλη μια φορά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτή την εταιρεία και την απόδοση της. Μέσω του software μπορείς να αλλάξεις τελείως τη συμπεριφορά του mouse σου και να το φέρεις στα δικά σου γούστα (ταχύτητα), μπορείς να αλλάξεις το βάρος του και επίσης τα κουμπιά που έχει είναι άκρως παραμετροποιήσιμα. Η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη είναι η αλήθεια αλλά εγώ δε το μετάνιωσα.
Zergoulini Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 ως χρηστης deathadder Και m500, μπορω να χαρακτηρισω αυτα τα 2 ποντικια ως πολυ stable. αλλοι θα πουνε για την razer πλαστικουρα bla bla αλλοι μου χαλασε σε 2 μερες και τα σχετικα, περα απο τις εμπειριες αυτες, εμενα μου φανηκαν πολυ σταθερα και βολικα ποντικια, απλα χωρις πολλα πολλα πολυ ομορφα και εκανα την δουλεια μου οποια δουλεια και να ηταν αυτη γρηγορα και ωραια. επισης μπορεις να κοιταξεις και τι βγαζει η steelseries καποια ποντικια οπως sensei,rival ακουγεται οτι ειναι καλα. Το καλυτερο απο ολα αυτα βεβαια ειναι να δοκιμασεις στο χερι σου τι σε βολευει. Στο Βερολινο νομιζω Saturn alexanderplatz αν πας καμια βολτα εχει και τα keyboard και τα mouse για δοκιμη αν θυμαμαι καλα που ειχα περασει, οποτε θα σου προτεινα καλυτερα αυτο. Πραγματικα την Razer την βριζω την θεωρω απο τις εταιριες που σου πουλανε την π@%τσα για σαλαμι. Παρολο αυτα, το Deathadder ειναι απο τα καλυτερα ποντικια σε πιασιμο. Ειναι το μοναδικο που αξιζει στην εταιρια αυτη. 1
defacer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Πήγα και δοκίμασα το DeathAdder και τα Logitech. Περιληπτικά: Το Μ500 έχει σα βασικό προσόν τη μισή τιμή από όλα τα υπόλοιπα και είναι μια χαρά. Αλλά είναι επίσης το μικρότερο στο χέρι και τα 30-40 ευρώ της διαφοράς κάθε 3 χρόνια πες δεν είναι σημαντικά. Το G402 είναι βασικά το ίδιο πράγμα με το G502 αλλά είναι δυσάρεστα πιο ελαφρύ (δεν ξέρω πόσο φορτωμένο ήταν το 502 που δοκίμασα) και δε ρυθμίζεται. Θα έπαιρνα το 502 αντί γι' αυτό any day of the week. To G502 είναι πολύ καλό στο χέρι, φαίνεται καλό και σα ποιότητα κατασκευής. Μειονέκτημα ότι έχει υπερβολικά πολλά κουμπιά για τα γούστα μου και δε μου αρέσει ιδιαίτερα οπτικά, αλλά θα μπορούσα να τα παραβλέψω και τα δύο αφού η ουσία είναι καλή. Το DeathAdder (Chroma) με φλάσαρε σα να ξαναβλέπω το Habu μπροστά μου. Το μεγαλύτερο όλων, τέλειο grip, καλό βάρος, χωρίς πολλά άχρηστα μπλιμπλίκια επάνω. Μειονέκτημα ότι η αίσθηση που αφήνει είναι ψεύτικης πλαστικούρας σε φάση με ζώνουν τα φίδια από άποψης ποιότητας κατασκευής. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η επιλογή φαίνεται να είναι G502 vs DeathAdder. Επίσης όμως βρήκα (όχι να δοκιμάσω δυστυχώς) τα Mionix Naos 3200 και 7000 (είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα εκτός του sensor? ξέρει κανεις?) και το Roccat Kone Pure. Μήπως έχει κανείς άποψη για τις νέες αφίξεις στον αγώνα;
naruto14 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Αν αποφασίσεις να πας σε g502 κοίτα μια ματιά στις αγγελίες. Παίζει σε πολύ καλές τιμές. Εγώ το δικό μου πχ το είχα πάρει πέρσι στα 50 ευρώ. 50, 55 το βάζουν συχνά. Έτσι βγαίνει και οικονομικότερο από το deathadder.
Zergoulini Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Προσεχε το deathadder, πανω στο χρονο βγαζει προβληματα με double click.
naruto14 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Γενικά Logitech>Razer όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Να το ξέρεις. Και τα προιόντα της razer είναι συνήθως overpriced. Αξίζουν δηλαδή λιγότερο από ότι τα πληρώνεις. Για μένα τα μόνα προιόντα razer που αξίζει να αγοράσει κανείς είναι το Deathadder και η mousepad σειρά της Goliathus. Και τα 2 υπερκοστολογημένα κατ εμέ πάντως. 4
defacer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ παιδιά. Δανείστηκα το G502 από ένα φίλο να το χρησιμοποιήσω λίγο το ΣΚ να δω τι λέει στο δια ταύτα, μιας και αν βολεύει στο χέρι κατά τα άλλα είναι πολύ καλή περίπτωση. Επίσης παρήγγειλα το Naos 7000 που θα έρθει αύριο για τον ίδιο λόγο, μιας και δεν υπάρχει κάπου σε έκθεση να το δω (Amazon επιστροφές FTW αν δεν αποφασίσω ότι αυτό είναι το επόμενο mouse μου). Το DeathAdder το θεωρώ γνωστή ποσότητα μιας και είχα το Habu, και το Kone το απέκλεισα τελικά γιατί βρήκα διαστάσεις και είναι μικρό(τερο από τα άλλα). BTW την ίδια φήμη έχει και το RAT7 (χαλάει κλπ), από reviews έβλεπες ότι είναι λίγο λαχείο η κατάσταση αλλά βέβαια όταν βλέπεις τα reviews να είναι 80 τέλειο / 20 junk αυτό σημαίνει ότι στην πράξη έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από 80 να σου βγει καλό. Το δικό μου φτου φτου κανένα πρόβλημα απολύτως. Ευχαριστώ και για την πρόταση του mousepad, αλλά δε χρησιμοποιώ πλέον.
t(o.ot) Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Κι εγώ πήρα το MX Master στη δουλειά καθώς ήθελα μεγάλο, βαρύ ποντίκι. Η αλήθεια είναι πως το horizontal scrolling δεν το χρησιμοποιώ όσο πίστευα ότι θα το χρησιμοποιούσα, αλλά κατά τ' άλλα το ποντίκι είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου. Ερχόμενος από το MX Performance, στην αρχή με ξένισε αρκετά, αλλά μετά από μια εβδομάδα πήρα άλλα δυο, ένα για το σπίτι κι ένα ακόμη για το... συρτάρι σε περίπτωση που χαλάσει κάποιο και έχει φύγει η σειρά (όπως την πάτησα με το Performance). Θα είναι κρίμα να αγοράσεις κάποιο χωρίς πρώτα να το δοκιμάσεις defacer.
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Κι εγώ πήρα το MX Master στη δουλειά καθώς ήθελα μεγάλο, βαρύ ποντίκι. Η αλήθεια είναι πως το horizontal scrolling δεν το χρησιμοποιώ όσο πίστευα ότι θα το χρησιμοποιούσα, αλλά κατά τ' άλλα το ποντίκι είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου. Ερχόμενος από το MX Performance, στην αρχή με ξένισε αρκετά, αλλά μετά από μια εβδομάδα πήρα άλλα δυο, ένα για το σπίτι κι ένα ακόμη για το... συρτάρι σε περίπτωση που χαλάσει κάποιο και έχει φύγει η σειρά (όπως την πάτησα με το Performance). Θα είναι κρίμα να αγοράσεις κάποιο χωρίς πρώτα να το δοκιμάσεις defacer. Το κλικ που έχει είναι όλα τα λεφτά. Απλά δεν υπάρχει. Απλά το έχω πιάσει στα χέρια μου και δεν το δοκίμασα σε κάποιο pc. Σου φαίνεται βαρύ στην κύλιση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα