Nefelh86 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά παρακαλώ τη βοήθειά σας. Στο παρελθόν που είχα συνδεση με άλλη εταιρεία, ειχε χρειαστει να μοιραστω κατι αρχεια μεσω webhosting. Χωρις να μπλεξω με Apache και αλλα τετοια, ειχα βρει ενα πολυ πρακτικο portable προγραμματακι, το Mongoose, το οποιο δημιουργουσε ενα web server για τα λιγα λεπτα που ηθελα. Κατοπιν αλλαξα σε Cosmote, αλλαξα και router (μου εδωσαν το zxhn h108ns) και αυτο το αναφερω γιατι τωρα που χρειαστηκε να κανω το ιδιο, κατι δεν παει καλα. Εχω ακολουθησει οδηγιες και επαιξα με τις επιλογες virtual server του ρουτερ. Επισης επαιξα με τις θυρες, τοσο στις επιλογες του ρουτερ οσο και με τις επιλογες του Mongoose (εβαλα 8080, κατοπιν 80). Το θεμα ειναι οτι ενω καποιες φορες μπορεσα να προβω στα αρχεια μου με την εσωτερικη διευθυνση (197.158.1.2), με την εξωτερικη διευθυνση δε γινεται, ενω σε αλλες περιπτωσεις, ενω βαζω την εξωτερικη διευθυνση, μου ανοιγει τη σελιδα με τις ρυθμισεις του ρουτερ!!! Αυτα τα προβληματα δεν τα ειχα με την προηγουμενη συνδεση και το ρουτερ, ενω οσο κι αν πειραξα τις ρυθμισεις στο ρουτερ και στο Mongoose, ειχα διαφορετικα σταδια αποτυχιας. Μαλιστα δοκιμασα για λιγα δευτερολεπτα να απενεργοπιησω το irewall Μηπως εφταιγε αυτο, αλλα τιποτα. Σκεφτηκα οτι ισως χρειαζεται και επανεκκινηση το ρουτερ μετα απο καθε αλλαγη ρυθμισης, αλλα ειπα να ζητησω τα φωτα σας, πριν αρχισω να πηγαινοερχομαι
rfc Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Σε πρωτη φαση και αν εχεις κανει ολα τα port forward κλεισε την αυξημενη ασφαλεια που εχει η cosmote, πρεπει να μπεις στο site για να το κανεις. Στα ζτε την πορτα την κανεις εξαιρεση και απο το firewall επισης, εκει καπου στα filters ειναι.
jkoukos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δεν υποστηρίζει NAT Loopback το ΖΤΕ, οπότε δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στον server με χρήση της εξωτερικής διεύθυνσης μέσα από το εσωτερικό δίκτυο. Μόνο από άλλο δίκτυο έχεις κανονικά πρόσβαση.
Nefelh86 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδη jkoukos ειναι αδυνατο να δοκιμασω απο τον υπολογιστη μου αν δουλευει ο σερβερ; Πρεπει πχ να ζηταω να το δει κανας φιλος μου; Παντως μια φορα που πηρα το 13888 για τεχνικη υποστηριξη, ο τυπος δε μου ειπε τιποτα απο αυτα που λετε εσεις. Ειπε απλα να μπω στο σαιτ αι να κατεβασω το manual του ρουτερ και να δω απο κει τι να κανω. Τι να πω!
jkoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Χωρίς δυνατότητα NAT Loopback (ή ΝΑΤ Hairpin), μόνο από άλλο δίκτυο γίνεται σύνδεση με χρήση της εξωτερικής διεύθυνσης. Ναι, δοκίμασε εσύ ή ένας φίλος σου από άλλο δίκτυο και θα το διαπιστώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα