zio10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μόνο τις διαφημίσεις γλιτώνεις μ' αυτό τον τρόπο. Τα δύο πρώτα; Για κάποιους αντίστοιχους λόγους, έχω πάνω από είκοσι χρόνια να μπω σε κινηματογράφο, επιλέγοντας τις 60" μου από τα τρία μέτρα, στην άνεση τού σαλονιού μου, διατηρώντας το δικαίωμα τής «πολυτέλειας» να πάω για ...κατούρημα, να σηκωθώ για να φτιάξω το ποτάκι μου, ή να απαντήσω σ' ένα σημαντικό τηλεφώνημα, τη στιγμή που παρίσταται η ανάγκη/έρχεται η διάθεση. Εύκολα, συνεπώς, μπορώ να βλέπω ταινίες, χωρίς τους περιορισμούς τής αίθουσας. Αν ήθελα, ακόμα και κατά τη διάρκεια τής ψυχαγωγίας μου, να υπακούω σε παραγγέλματα, γινόμουν και μόνιμος στο στρατό. Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα δύο πρώτα. Όλα τα γλιτώνεις με τους τρόπους που έγραψα. Για τις ταινίες που λες, πάλι το ίδιο είναι για μένα. Βλέπεις κινηματογραφικά προϊόντα, απλά ο τρόπος και ο τόπος που τα βλέπεις αλλάζει. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή "δεν βλέπω κινηματογράφο" επειδή δεν πας στην αίθουσα. Αν μια σειρά ή ταινια βγει σε dvd/bluray και το νοικιάσω ή το αγοράσω ή ακόμη και να την κατεβάσω από το internet, τοτε θεωρείται ακόμη ότι βλέπω τήλε-όραση; Εφόσον το βλέπω από τοπική πηγή (dvd/bluray player, media player, υπολογιστής) στο σπίτι μου. Για μένα ναι. Τηλεόραση δεν είναι η συσκευή, είναι το προϊόν.
deesnider Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα δύο πρώτα. Όλα τα γλιτώνεις με τους τρόπους που έγραψα. Το «ό,τι θέλω» και «όταν θέλω» - με ελληνικούς υπότιτλους οι οποίοι σ' εμένα είναι απαραίτητοι - πώς το επιτυγχάνω με τους τρόπους πού έγραψες (είτε μέσω youtube, είτε γράφοντας από την τηλεόραση για να τα δω αργότερα) ; Συνεχίζω να βλέπω αυτό που είπα: Μόνο τις διαφημίσεις γλιτώνω... Για τις ταινίες που λες, πάλι το ίδιο είναι για μένα. Βλέπεις κινηματογραφικά προϊόντα, απλά ο τρόπος και ο τόπος που τα βλέπεις αλλάζει. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή "δεν βλέπω κινηματογράφο" επειδή δεν πας στην αίθουσα. Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, ακολουθείς αναγκαστικά κι αυτό: «Στον προορισμό σου φτάνεις, τόσο με αεροπλάνο σε 3* ώρες, όσο και με λεωφορείο σε ...36*. Ταξίδι το ένα, ταξίδι και το άλλο.» Μόνο που στην πρώτη περίπτωση, κατά την άφιξή σου είσαι άνθρωπος, ενώ στη δεύτερη είσαι σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση και χρειάζεσαι δυο μέρες ανάσκελα για να συνέρθεις από την κούραση και τις ...σφυριές στο κεφάλι. Επιστρέφω λοιπόν σ' αυτό που είπα νωρίτερα: Βλέπω τις ίδιες παραγωγές, αλλά όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε να τις βλέπω και όχι έτσι ώστε να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισα να δω σειρά/ταινία, αντί να πάω να γίνω φέσι απ' τα ξίδια. Συνεπώς, δεν βλέπω «τηλεοπτικό πρόγραμμα», ούτε «κινηματογράφο». Βλέπω σειρές και ταινίες, χωρίς το μαζοχισμό τής τηλεόρασης και τής αίθουσας. Τελικώς, όντως ο τρόπος που βλέπεις είναι αυτό που αλλάζει. Απλώς, αλλάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε αυτό που βλέπεις καταλήγει να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και απίστευτα θετικότερο/απολαυστικότερο ως εμπειρία. Κάτι σα να λέμε: «Δε βαριέσαι! Τι διαφορά έχει το τρανζιστοράκι και η εκπομπή τού "ράδιο-φίτσουλας", από το υπέρ-αναλυτικό ηχοσύστημα; Την ίδια μουσική δεν παίζουν και τα δύο;» * Παράδειγμα ταξιδιού (Αθήνα-Batumi) από το οποίο έχω προσωπική εμπειρία και με τα δύο μέσα. 1
gokuthelegend Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Για μένα ναι. Τηλεόραση δεν είναι η συσκευή, είναι το προϊόν. και αν μια ταινία βγει direct-to-dvd;
lepaterious Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό που προσπαθεί ο dees να πει είναι "αν το τηλεοπτικό κανάλι αποφασίσει να δείξει ένα show, ένα επεισόδιο την εβδομάδα(τρέχα γύρευε δηλαδή). Εγώ επιλέγω να δω όλο το show μέσα σε μια εβδομάδα από 10 φόρες επανάληψη γιατί μπορώ"... Τα λέω καλά?
zio10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Το «ό,τι θέλω» και «όταν θέλω» - με ελληνικούς υπότιτλους οι οποίοι σ' εμένα είναι απαραίτητοι - πώς το επιτυγχάνω με τους τρόπους πού έγραψες (είτε μέσω youtube, είτε γράφοντας από την τηλεόραση για να τα δω αργότερα) ; Συνεχίζω να βλέπω αυτό που είπα: Μόνο τις διαφημίσεις γλιτώνω... Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, ακολουθείς αναγκαστικά κι αυτό: «Στον προορισμό σου φτάνεις, τόσο με αεροπλάνο σε 3* ώρες, όσο και με λεωφορείο σε ...36*. Ταξίδι το ένα, ταξίδι και το άλλο.» Μόνο που στην πρώτη περίπτωση, κατά την άφιξή σου είσαι άνθρωπος, ενώ στη δεύτερη είσαι σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση και χρειάζεσαι δυο μέρες ανάσκελα για να συνέρθεις από την κούραση και τις ...σφυριές στο κεφάλι. Επιστρέφω λοιπόν σ' αυτό που είπα νωρίτερα: Βλέπω τις ίδιες παραγωγές, αλλά όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε να τις βλέπω και όχι έτσι ώστε να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισα να δω σειρά/ταινία, αντί να πάω να γίνω φέσι απ' τα ξίδια. Συνεπώς, δεν βλέπω «τηλεοπτικό πρόγραμμα», ούτε «κινηματογράφο». Βλέπω σειρές και ταινίες, χωρίς το μαζοχισμό τής τηλεόρασης και τής αίθουσας. Τελικώς, όντως ο τρόπος που βλέπεις είναι αυτό που αλλάζει. Απλώς, αλλάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε αυτό που βλέπεις καταλήγει να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και απίστευτα θετικότερο/απολαυστικότερο ως εμπειρία. Κάτι σα να λέμε: «Δε βαριέσαι! Τι διαφορά έχει το τρανζιστοράκι και η εκπομπή τού "ράδιο-φίτσουλας", από το υπέρ-αναλυτικό ηχοσύστημα; Την ίδια μουσική δεν παίζουν και τα δύο;» * Παράδειγμα ταξιδιού (Αθήνα-Batumi) από το οποίο έχω προσωπική εμπειρία και με τα δύο μέσα. Όποτε θέλεις, όπου θέλεις και όπως θέλεις μπορείς να δεις κάτι από το ίντερνετ ή κάτι που έχεις γράψει από την τηλεόραση, δεν καταλαβαίνω πως δεν μπορείς. (Το youtube είναι παράδειγμα, το ίδιο είναι να κατεβάσεις από ένα torrent ας πούμε, δεν αλλάζει κάτι για το παράδειγμα). Τέλος πάντων, μάλλον το βλέπουμε κάπως διαφορετικά. Εγώ το βλέπω όπως έγραψα, δεν ξέρω πως να το αναλύσω περισσότερο Συμφωνούμε στα bold, τα άλλα τα θεωρώ αρκετά υποκειμενικά. Ακόμα και για το τελευταίο παράδειγμα που γράφεις, στην ουσία του το ίδιο είναι γιατί αν είναι έτσι είναι διαφορετικό ας πούμε να βλέπει κάποιος Μενεγάκη σε μια αρχαία crt με έναν που βλέπει σε μια σύγχρονη led; Έχει τεχνικές διαφορές, αλλά το ίδιο πράγμα βλέπουν. και αν μια ταινία βγει direct-to-dvd; Αν υπάρχουν τέτοιες ταινίες (σαν τις βιντεοταινίες παλιά ας πούμε; ) τότε βλέπεις ακριβώς αυτό. Dvd-ταινίες, δεν έχει σημασία αν τις δεις στο λάπτοπ σου ή σε προτζέκτορα ή σε 14άρα τηλεόραση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις