zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ναι μεν σωστός, αλλά στο internet μπορείς να επιλέξεις τι θα δεις, καθώς επίσης και να κάνεις και διασταύρωση πληροφοριών. Στην τηλεόραση μπορείς να δεις μόνο ότι θέλουν να σου πλασάρουν. Σίγουρα, αλλά μπορεί να είναι και παραπλανητικό πολλές φορές αυτό, νομίζεις ότι διασταυρώνεις και στην ουσία χάνεσαι στον ωκεανό. 1
bedazzled Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Η καλυτερη χρηση της τηλεορασης στο σαλονι γινεται οταν ειναι συνδεδεμενο της πανω ενω mini pc. Και γ@μω τις οθοναρες γινεται! Και κανά PS4! Zio, είναι απλό το θέμα... τα σκουπίδια τύπου τρωκτικό τα προσπερνάς εύκολα. Το καλό με το internet είναι ότι είναι πιο δημοκρατικό μέσο από την τηλεόραση. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει/δημοσιεύσει περιεχόμενο με ελάχιστο κεφάλαιο (υπολογιστής/internet/ρεύμα). Στην τηλεόραση ποιός έχει πρόσβαση; Μόνο όποιος έχει άδεια από το κράτος και όποιος γλείφει τους καναλάρχες... Κάποτε είχαμε μόνο τον Σεφερλή με τις φάρσες του στο ταξί (το σωτήριον έτος 1993)... σήμερα έχουμε ένα σωρό φαρσέρ στο YouTube να διαλέξουμε να δούμε. Παγκοσμιοποίηση και πλουραλισμός (ενίοτε και κορεσμός). Πλέον είναι τόσο φτηνό και γρήγορο το internet που έχει παραγκωνίσει την τηλεόραση (από το 2014 και μετά το YouTube ξεπέρασε την ελληνική TV σε τηλεθέαση), με εξαίρεση μεσήλικες και γερόντια. Κάποτε το internet ήταν αργό (dial-up) και ακριβό (θυμόμαστε τον τρισκατάρατο ΕΠΑΚ?). Η τηλεόραση ήταν μια τίμια εναλλακτική, με ωραίες εκπομπές και σίριαλ (ελληνικά, όχι εισαγόμενα <-- πολλοί ηθοποιοί έμειναν άνεργοι). Σήμερα τι να δεις; Τα προκληρωμένα δώρα της Νταβαρίνου και τις τηλεπωλήσεις; Ακόμα και άτομα που κάποτε είχαν εκπομπή στην τηλεόραση (π.χ. ο Ευτύχης Μπλέτσας), σήμερα έχουν το καναλάκι τους στο YouTube και δεν χρειάζεται να γλείψουν κανέναν καναλάρχη να τους δώσει εκπομπούλα. Άσε που με την κρίση στενέψανε τα περιθώρια και έχει πέσει πολύ τσεκούρωμα. Ήρθε και το internet και έδεσε το γλυκό. Μόλις αποβιώσει και η τελευταία γενιά φανατικών τηλεορασάκηδων (άτομα ηλικίας 50-80), η TV θα καταργηθεί και όλα θα είναι μέσω internet. Θα απελευθερωθούν και οι συχνότητες για 6G-7G mobile internet και όλα καλά. 2
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Και κανά PS4! Zio, είναι απλό το θέμα... τα σκουπίδια τύπου τρωκτικό τα προσπερνάς εύκολα. Το καλό με το internet είναι ότι είναι πιο δημοκρατικό μέσο από την τηλεόραση. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει/δημοσιεύσει περιεχόμενο με ελάχιστο κεφάλαιο (υπολογιστής/internet/ρεύμα). Στην τηλεόραση ποιός έχει πρόσβαση; Μόνο όποιος έχει άδεια από το κράτος και όποιος γλείφει τους καναλάρχες... Κάποτε είχαμε μόνο τον Σεφερλή με τις φάρσες του στο ταξί (το σωτήριον έτος 1993)... σήμερα έχουμε ένα σωρό φαρσέρ στο YouTube να διαλέξουμε να δούμε. Παγκοσμιοποίηση και πλουραλισμός (ενίοτε και κορεσμός). Πλέον είναι τόσο φτηνό και γρήγορο το internet που έχει παραγκωνίσει την τηλεόραση (από το 2014 και μετά το YouTube ξεπέρασε την ελληνική TV σε τηλεθέαση), με εξαίρεση μεσήλικες και γερόντια. Κάποτε το internet ήταν αργό (dial-up) και ακριβό (θυμόμαστε τον τρισκατάρατο ΕΠΑΚ?). Η τηλεόραση ήταν μια τίμια εναλλακτική, με ωραίες εκπομπές και σίριαλ (ελληνικά, όχι εισαγόμενα <-- πολλοί ηθοποιοί έμειναν άνεργοι). Σήμερα τι να δεις; Τα προκληρωμένα δώρα της Νταβαρίνου και τις τηλεπωλήσεις; Ακόμα και άτομα που κάποτε είχαν εκπομπή στην τηλεόραση (π.χ. ο Ευτύχης Μπλέτσας), σήμερα έχουν το καναλάκι τους στο YouTube και δεν χρειάζεται να γλείψουν κανέναν καναλάρχη να τους δώσει εκπομπούλα. Άσε που με την κρίση στενέψανε τα περιθώρια και έχει πέσει πολύ τσεκούρωμα. Ήρθε και το internet και έδεσε το γλυκό. Μόλις αποβιώσει και η τελευταία γενιά φανατικών τηλεορασάκηδων (άτομα ηλικίας 50-80), η TV θα καταργηθεί και όλα θα είναι μέσω internet. Θα απελευθερωθούν και οι συχνότητες για 6G-7G mobile internet και όλα καλά. Αυτό είναι και καλό και κακό. Τέλος πάντων, δεν θέλω να υπερασπιστώ την τηλεόραση, έτσι κι αλλιώς ελάχιστα βλέπω κι εγώ
eliasjuve Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Όταν κλείσει η τηλεόραση αυτούς τους ίδιους θα τους δεις στο youtube ή σε κάποιο άλλο site. Αυτή τη στιγμή το youtube πουλάει επειδή είναι εναλλακτικό της tv. Η σαπίλα μεταφέρεται παντού, όπου θέλεις, και στα βραχέα κύμματα. Ας μην βρίζουμε το μέσο αλλά αυτούς που το χρησιμοποιούν για κακό σκοπό. 1
bedazzled Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό είναι και καλό και κακό. Τέλος πάντων, δεν θέλω να υπερασπιστώ την τηλεόραση, έτσι κι αλλιώς ελάχιστα βλέπω κι εγώ Όπως και η δημοκρατία γενικότερα, ανάλογα την χρήση που γίνεται... τι να κάνουμε. Όταν κλείσει η τηλεόραση αυτούς τους ίδιους θα τους δεις στο youtube ή σε κάποιο άλλο site. Αυτή τη στιγμή το youtube πουλάει επειδή είναι εναλλακτικό της tv. Η σαπίλα μεταφέρεται παντού, όπου θέλεις, και στα βραχέα κύμματα. Ας μην βρίζουμε το μέσο αλλά αυτούς που το χρησιμοποιούν για κακό σκοπό. Τεχνολογικά μιλώντας, η τηλεόραση είναι ξεπερασμένο μέσο. Στην τηλεόραση βλέπεις ότι σου σερβίρουν... στο internet τραβάς εσύ το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει ή δημιουργείς νέο αν θες. Είναι σαν να συγκρίνουμε ταινίες με video games. Στο πρώτο είσαι παθητικός δέκτης, ενώ στο δεύτερο μπορείς να συμμετέχεις ενεργά.
Gtr34 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τηλεόραση ανοίγω μόνο για αθλητικά,ταινίες,ντοκιμαντέρ. Ειδήσεις, μόνο τίτλους στο google news.
leftermann Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 εγώ τηλεόραση ανοίγω μόνο όταν μου ζαλίσουν τα παιδιά τα @@ και θέλω να ηρεμήσω για καμιά ωρίτσα. Α, και Τετάρτες με τσάμπιονς ληγκ (για την πίτσα και την μπύρα, ξες).
Iris_89 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τι σόι εκπομπή είναι αυτή? Δείχνει μπούληδες? 1
duende Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 ολοι εσεις που περηφανα λετε "δε βλεπω tv εδω και χρονια" περα απο το προφανες, οτι λετε ψεματα, μιας ολο και καποια σειρα/ταινια/αθλητικο γεγονος θα δειτε μια στο τοσο, περιμενετε να σας δωσουμε και κανενα βραβειο? ελεος με αυτη τη καραμελα. οκ, και γω ενημερωνομαι κυριως απο νετ κλπ, αλλα αν εχεις λιγο νιονιο, μπορεις να φιλτραρεις τη σαβουρα, δεν μας αναγκαζει κανεις να τα δουμε προς topic starter αν σε χαλαει φιλε μου, αλλαξε απλα καναλι. η κλεισε την. τι χαλιεσαι 2
deesnider Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 ολοι εσεις που περηφανα λετε "δε βλεπω tv εδω και χρονια" περα απο το προφανες, οτι λετε ψεματα Εγώ είμαι ένας από τους «όλους εμάς» και λέω αλήθεια για το ότι δε βλέπω ποτέ τηλεοπτικό πρόγραμμα, ούτε εδώ που είμαι - αναμενόμενο ως ένα βαθμό, λόγω γλώσσας - αλλά ούτε και στην Ελλάδα (δεν έβλεπα πριν φύγω, δε βλέπω ούτε και όταν την επισκέπτομαι κατά καιρούς). «Τηλεοράση» = «μεγάλη οθόνη για να απολαμβάνω αυτά που εγώ επιλέγω να δω, όταν και όπως θέλω εγώ να τα δω». Απλώς τυχαίνει να έχει και ενσωματωμένο δέκτη ( = useless feature...) Αυτό δε το κόλλημα μερικών, να πετάνε ένα «προφανώς λες ψέμματα» κάθε φορά που βλέπουν κάτι που δε συμφωνεί με τις δικές τους επιλογές, ή μ' εκείνες των πολλών, έχει τουλάχιστον απίστευτη πλάκα. Το πραγματικά προφανές είναι άλλο: Το ότι ούτε εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι λέω ψέμματα, αλλά ούτε κι εγώ ότι λέω αλήθεια. Εμένα βέβαια δε με απασχολεί να το αποδείξω, οπότε δε μού κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη το αν γίνομαι πιστευτός. 6
zio10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ είμαι ένας από τους «όλους εμάς» και λέω αλήθεια για το ότι δε βλέπω ποτέ τηλεοπτικό πρόγραμμα, ούτε εδώ που είμαι - αναμενόμενο ως ένα βαθμό, λόγω γλώσσας - αλλά ούτε και στην Ελλάδα (δεν έβλεπα πριν φύγω, δε βλέπω ούτε και όταν την επισκέπτομαι κατά καιρούς). «Τηλεοράση» = «μεγάλη οθόνη για να απολαμβάνω αυτά που εγώ επιλέγω να δω, όταν και όπως θέλω εγώ να τα δω». Απλώς τυχαίνει να έχει και ενσωματωμένο δέκτη ( = useless feature...) Αυτό δε το κόλλημα μερικών, να πετάνε ένα «προφανώς λες ψέμματα» κάθε φορά που βλέπουν κάτι που δε συμφωνεί με τις δικές τους επιλογές, ή μ' εκείνες των πολλών, έχει τουλάχιστον απίστευτη πλάκα. Το πραγματικά προφανές είναι άλλο: Το ότι ούτε εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι λέω ψέμματα, αλλά ούτε κι εγώ ότι λέω αλήθεια. Εμένα βέβαια δε με απασχολεί να το αποδείξω, οπότε δε μού κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη το αν γίνομαι πιστευτός. Βλέπεις τηλεοπτικές σειρές (υποθέτω) άρα βλέπεις τηλεοπτικό πρόγραμμα 1
deesnider Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Βλέπεις τηλεοπτικές σειρές (υποθέτω) άρα βλέπεις τηλεοπτικό πρόγραμμα Βλέπω υλικό το οποίο έχει δημιουργηθεί για την τηλεόραση, αλλά: - Όποιο θέλω (άρα, όχι όποιο αποφασίσουν οι ...εγκέφαλοι ότι αξίζει να επενδύσουν επάνω του, με αποτέλεσμα να χάνω τρομερές παραγωγές...) - Όταν θέλω (άρα, όχι την 1η σεζόν, όταν ήδη έχει βγει on air στις άλλες χώρες η 3η τουλάχιστον...) - Όπως θέλω (άρα, χωρίς να μού σπάνε τα ούμπαλα οι διακοπές για διαφημίσεις, που κάνουν το 40λεπτο επεισόδιο να διαρκεί μιάμιση ώρα...) Δεδομένου λοιπόν τού ότι τα εντός παρενθέσεως, αποτελούν - με ελάχιστες εξαιρέσεις - αναπόσπαστα στοιχεία τού «τηλεοπτικού προγράμματος», δε θα 'λεγα ότι βλέπω τηλεοπτικό πρόγραμμα. Βλέπω αυτό που θα έπρεπε να είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα... 2
zio10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Βλέπω υλικό το οποίο έχει δημιουργηθεί για την τηλεόραση, αλλά: - Όποιο θέλω (άρα, όχι όποιο αποφασίσουν οι ...εγκέφαλοι ότι αξίζει να επενδύσουν επάνω του, με αποτέλεσμα να χάνω τρομερές παραγωγές...) - Όταν θέλω (άρα, όχι την 1η σεζόν, όταν ήδη έχει βγει on air στις άλλες χώρες η 3η τουλάχιστον...) - Όπως θέλω (άρα, χωρίς να μού σπάνε τα ούμπαλα οι διακοπές για διαφημίσεις, που κάνουν το 40λεπτο επεισόδιο να διαρκεί μιάμιση ώρα...) Δεδομένου λοιπόν τού ότι τα εντός παρενθέσεως, αποτελούν - με ελάχιστες εξαιρέσεις - αναπόσπαστα στοιχεία τού «τηλεοπτικού προγράμματος», δε θα 'λεγα ότι βλέπω τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οκ δεκτό, αν κι εγώ το βλέπω διαφορετικά. Τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι. Το πως θα το δεις δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Κι εγώ μπορεί να λέω ότι δεν βλέπω τηλεόραση και να λιώνω στα βιντεάκια του Σεφερλή στο youtube...δεν έχει διαφορά νομίζω. Ή μπορεί κάποιος να γράφει πρόγραμμα και να το βλέπει όποτε θέλει, πάλι τηλεόραση δεν βλέπει; Απλά, όπως έγραψα και νωρίτερα, καλό είναι να διευκρινίζει ο καθένας τι εννοεί, τι βλέπει και τι δεν βλέπει (ειδήσεις, ελληνική τηλεόραση κλπ) γιατί κατά τα άλλα για όλους έχει κάτι η (παγκόσμια) τηλεόραση. 1
deesnider Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Κι εγώ μπορεί να λέω ότι δεν βλέπω τηλεόραση και να λιώνω στα βιντεάκια του Σεφερλή στο youtube...δεν έχει διαφορά νομίζω. Ή μπορεί κάποιος να γράφει πρόγραμμα και να το βλέπει όποτε θέλει, πάλι τηλεόραση δεν βλέπει; Μόνο τις διαφημίσεις γλιτώνεις μ' αυτό τον τρόπο. Τα δύο πρώτα; Για κάποιους αντίστοιχους λόγους, έχω πάνω από είκοσι χρόνια να μπω σε κινηματογράφο, επιλέγοντας τις 60" μου από τα τρία μέτρα, στην άνεση τού σαλονιού μου, διατηρώντας το δικαίωμα τής «πολυτέλειας» να πάω για ...κατούρημα, να σηκωθώ για να φτιάξω το ποτάκι μου, ή να απαντήσω σ' ένα σημαντικό τηλεφώνημα, τη στιγμή που παρίσταται η ανάγκη/έρχεται η διάθεση. Εύκολα, συνεπώς, μπορώ να βλέπω ταινίες, χωρίς τους περιορισμούς τής αίθουσας. Αν ήθελα, ακόμα και κατά τη διάρκεια τής ψυχαγωγίας μου, να υπακούω σε παραγγέλματα, γινόμουν και μόνιμος στο στρατό.
gokuthelegend Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Βλέπεις τηλεοπτικές σειρές (υποθέτω) άρα βλέπεις τηλεοπτικό πρόγραμμα Αν μια σειρά ή ταινια βγει σε dvd/bluray και το νοικιάσω ή το αγοράσω ή ακόμη και να την κατεβάσω από το internet, τοτε θεωρείται ακόμη ότι βλέπω τήλε-όραση; Εφόσον το βλέπω από τοπική πηγή (dvd/bluray player, media player, υπολογιστής) στο σπίτι μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις