Προς το περιεχόμενο

Acer 5920g + windows 10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κάποιος χρήστης να βάλει σε αυτόν τον φορητό τα Windows 10??

τα παίρνει άνετα εγώ πρόσφατα τα έβαλα σε ένα turbo-x  m765tun με παρόμοια χαρακτηριστηκα και πάει μια χαρά !

• Like 1
Δημοσ.

η acer εβγαλε οδηγους για windows 10??

δε νομιζω, ουτε για τα 8 δεν εχουν.. οποτε εγω στη θεση σου θα εμενα στα 7. :P

• Like 1
Δημοσ.

Με τους οδηγούς δεν θα έχεις πρόβλημα εκτος οτι τα 10 θα τους βρούν λογικά δεν σε ενδιαφέρει η acer θα μπεις στον κατασκευαστή απευθείας για εκει που θέλεις drivers , πχ κάρτα ήχουν αν εχει realtek , nvidia ή amd για κάρτα γραφικών ή intel ανάλογα τι έχεις κτλπ , τώρα τα 2gb απο θέμα μνήμης ειναι λίγα αλλα μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις

• Like 1
Δημοσ.

Το Laptopάκι αυτό το έχω εγώ (συγκεκριμένα το 5520g WLmi). Είχα βάλει 8.1 πριν 2 χρόνια περίπου και βασανίστηκα λιγάκι για λόγους που δεν έχει νόημα να αναφέρω. Με τα 10άρια όμως δεν είναι έτσι.

Βάλε Win 10 αν θέλεις, θα τα πάρει όλα κανονικά, απλά έχε το συνδεδεμένο στο internet και θα τα βρεί όλα μόνο του. Εκεί που θα έχεις θέμα είναι στα γραφικά. Τα windows θα σου περάσουν generic driver και η ανάλυση θα είναι λιγάκι τραγική. Δεν θυμάμαι πως ακριβώς το διόρθωσα αλλά σε γενικές γραμμές:

Απο το Site της Acer θα κατεβάσεις τον driver της Amd για την κάρτα γραφικών / Amd Chipset. Αν θυμάμαι καλά έχει drivers διαθέσιμους για Windows Vista (δεν μπορώ να το τσεκάρω αυτή τη στιγμή). Θα χρησιμοποιήσεις τον τελευταίο διαθέσιμο driver που σου δίνει στο site. Μόλις τα κατεβάσεις, κάνεις απεγκατάσταση του driver των windows και δεν αφήνεις να τον κάνει ξανά αυτόματη εγκατάσταση. Εκτελείς το install του driver απο το site της Acer σε λειτουργία συμβατότητας για Windows Vista ¨η Windows 7 (για όπου είναι ο driver που κατέβασες δηλαδή) και στη συνέχεια θα παίξουν όλα κανονικά.

Αν χρειαστείς κάτι περισσότερο, μπορώ να το κοιτάξω πάλι πιο αναλυτικά, αν και νομίζω ότι δεν θα έχεις άλλο πρόβλημα.

P.S. Το Bluetooth δεν μου δούλεψε ποτέ στα Win 10 αλλά έχω την εντύπωση ότι είχε πρόβλημα απο παλιά και δεν φταίει το λειτουργικό.

P.S.2 Δεν ξέρω για τι χρήση το έχεις το laptop αλλά αν με το προηγούμενο λειτουργικό σε κάλυπτε, τότε θα σε καλύψει με το παραπάνω και με τα Windows 10 ΧΩΡΙΣ να βάλεις μεγαλύτερη Ram. Απλά εγκατέστησε την 32bit έκδοση των Windows.

• Like 1
Δημοσ.

Τα εβαλα και τα εβγαλα αμεσως απο το 5920g. Ηταν τραγικα αργα... τωρα σε clean install μπορει να ειναι διαφορετικα. Εγω ειχα κανει upgrade.

• Like 2
Δημοσ.

Κάνεις upgrade ώστε να ενεργοποιήθούν τα Windows 10 στον υπολογιστή σου και μετά, κατεβάζεις απο την Microsoft τα Windows 10 σε ένα stick usb και κάνεις clean install. Αποκλείεται να είναι τραγικά αργά. Το αντίθετο θα έλεγα.

Το Laptop το πήρα με Windows Vista. Με Win 8.1 πήρε τουλάχιστον ένα 20-25% παραπάνω απόδοση. Και με Windows 10 πήρε άλλο ένα 10-15% σε σχέση με τα 8.1. Κάνε clean install windows 10, είναι αμαρτία να μην το χαρείς το laptopάκι. Παρόλο που είναι παλιό,έχει ακόμη πολύ ψωμί.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! :) 
Πάω να κάνω την αναβάθμιση στα 10άρια κ' μου βγάζει αυτό το μήνυμα  :angry: 

259cxz5.jpg

και τώρα τι κάνω? :( 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! :) 

Πάω να κάνω την αναβάθμιση στα 10άρια κ' μου βγάζει αυτό το μήνυμα  :angry: 

259cxz5.jpg

και τώρα τι κάνω? :( 

Δεν υπάρχει συμβατός driver για την  γραφικών Εγώ θα πρότεινα να πάρεις back up από τα αρχεία σου και μετά να προχωρήσεις σε καθαρή εγκατάσταση και να προσπαθήσεις να περάσεις τον driver τον windows 7στα windows 10 με τον βοηθό συμβατότητας 

• Like 1
Δημοσ.

Περιεργο. Κατεβασε το cpu z και πες μας χαρακτηριστικα.

To cpu z την βλέπει κανονικά :rolleyes: κ' το GPU ID το ίδιο

2qwmqhk.jpg

Συγνώμη....στο Acer 5520 έχεις nVidia? Δεν έχεις την ATI Radeon 1100?

Acer 5920g γράφει στον τίτλο του θέματος  :)

Δεν υπάρχει συμβατός driver για την  γραφικών Εγώ θα πρότεινα να πάρεις back up από τα αρχεία σου και μετά να προχωρήσεις σε καθαρή εγκατάσταση και να προσπαθήσεις να περάσεις τον driver τον windows 7στα windows 10 με τον βοηθό συμβατότητας 

Η nvidia έχει drivers για την gpu

Σκέφτομαι να κάνω απεγκατάσταση τους drivers για να φαίνεται σαν απλή vga κ' μέσα στα 10άρια (όταν κ' αν καταφέρω να κάνω την αναβάθμιση) να κάνω εγκατάσταση τους drivers της nvidia για τα 10άρια....χμμμ.....

• Like 1
Δημοσ.

Δικό μου λάθος, διάβασα λάθος τον τίτλο.

Αυτό θα κάνεις, καθαρή εγκατάσταση και στη συνέχεια θα δοκιμάσεις manual την εγκατάσταση drivers, τους τελευταίους που θα βρείς στο Site. Αν έχεις και πάλι θέμα, τους κάνεις απεγκατάσταση και τους ξαναβάζεις σε compatibillity mode. Το έχω κάνει σε 2 Acer που είχαν θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω το 5920g αλλα μαλλον προηωουμενη εκδοση γιατι φοραει καρτα γραφικων 8600m GT.

Αντιμετοπισα προβληματα με το upgrade που ποτε δεν ολοκληρονωταν αλλα χωρις να μου βγαζει μυνημα λαθους ζαν εσενα. Τεσπα βρηκα τροπο να τα περασω με clean install (αρκετα πολυπλοκο, γιατι δεν ηρθε με win7 το δικο μου αλλα αν εσενα ειναι win7 τοτε πλεον μπορεις να κανεις clean install απλα χρησιμοποιωντας το key των 7).

Τωρα προσοχη στο εξης, ενω απο drivers ψιλο-οκ , δημιουργει προβλημα ο οδηγος του card reader που σου κοβει το internet (κανει την wifi card να μη λειτουργει σωστα). Μου βγηκε η πιστη να το εντοπισω οτι αυτο φταιει, το κανεις uninstall+disable και ζεις χωρις card reader, δε χαθηκε ο κοσμος πιστευω... Το κακο ειναι οτι τα ηλιθια win10 θα σου τον ξαναπερνανε μονα τους που και που οτι και να κανεις και πρεπει να εχεις το νου σου να το βγαζεις. Εχω δοκιμασει και να απενεργοποιησω τα auto driver updates αλλα και μια εφαρμογη που εβγαλε προσφατα η MS και μπορεις να εμποδιζεις συγκεκριμενα update.... κανενα απο αυτα δε δουλεψε μακροπροθεσμα (τραγικο!) οποτε υπομονη!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...