batman_gardiki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 έχω ένα αγοράκι 7,5 ετών και ένα κοριτσάκι στα 6 που ζούνε στα δικά τους δωμάτια. στο σπίτι υπάρχει μια 32άρα τηλεόραση στο καθιστικό, μια 22'' στης μικρής ξεχασμένη και μια 23'' στο υπνοδωμάτιο με ένα pc ξεχωριστό. επίσης υπάρχουν 2 tablet 7'' φτηνιάρικα από δώρο τα οποία έχουν παρατήσει γιατί δεν δείχνουν όπως το pc και κολλάνε. το θέμα είναι ότι κάνουν κατάληψη του υπνοδωματίου για να δουν παιδικά live streaming και να παίξουν κανα παιχνιδάκι online της ηλικίας τους με ποντίκι και πληκτρολόγιο. όταν θέλουν σαββατοκύριακο να δουν παιδικά βλέπουν τα πρωινά στη τηλεόραση starland κτλ μέχρι τώρα έχω τρελάνει τα usb να κατεβάζω ταινίες, να σβήνω και να ξαναβάζω μέσα, όταν ζητάνε ώρες που δεν έχει η tv κάτι, μέχρι που τις βαριούνται σε μια βδομάδα και μετά πάλι από την αρχή. με τη σκέψη σε βάθους χρόνου και αναγκών σχολείου, τι θα μπορούσα να αγοράσω, να αλλάξω ή να συμπληρώσω για να αποκτήσει το καθένα κάτι που να του ικανοποιούν ανάγκες διασκέδασης, ψυχαγωγίας και μόρφωσης δημοτικού-γυμνασίου χωρίς να χάσω κι εγώ το pc μου, την tv μου και το κρεββάτι μου; θέλω να κάθονται στα δικά τους δωμάτια και να κάνουν/βλέπουν οτι θέλουν εκεί οταν τους το επιτρεπουμε εγω και η γυναίκα μου. δηλαδή να έχουν ιντερνετ, τηλεόραση, παιχνίδια και οταν χρειαστεί office κτλ έχω διαβάσει για smart tv, box tv, tablet & laptop και έχω χαθεί.... δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι άλλο!!! μπορείτε να βοηθήσετε;
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να τους πάρεις; Μικρά δεν είναι για να είναι κολλημένα στις οθόνες συνέχεια; 16
batman_gardiki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να τους πάρεις; Μικρά δεν είναι για να είναι κολλημένα στις οθόνες συνέχεια; πιστεψέ με είναι λίγες οι ώρες που βλέπουν....καθημερινές το βράδυ 1-1 1/2ώρα πριν πέσουν για υπνο και σκ πρωί και βράδυ λίγο παραπάνω. ήξερα θα ακουστεί κάπως αλλα θέλω να ψάξω γιατι νομίζω οτι έχω τον έλεγχο και καταλαβαίνουν. μπατζετ έχω τα 350€ με τη λογική οτι θα είναι μια καλή λύση για χρόνια. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2016 από batman_gardiki
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 πιστεψέ με είναι λίγες οι ώρες που βλέπουν....καθημερινές το βράδυ 1-1 1/2ώρα πριν πέσουν για υπνο και σκ πρωί και βράδυ λίγο παραπάνω. ήξερα θα ακουστεί κάπως αλλα θέλω να ψάξω γιατι νομίζω οτι έχω τον έλεγχο και καταλαβαίνουν. μπατζετ έχω τα 350€ με τη λογική οτι θα είναι μια καλή λύση για χρόνια. Οκ δεκτό, δεν το είπα με κακή πρόθεση πάντως Στην ερώτησή σου, αν και σε αυτή την ηλικία δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάρεις κάτι για χρόνια, θα πρότεινα κάτι με windows. Λάπτοπ, τάμπλετ, υβριδικό τάμπλετ, μίνι pc. Κάτι που να κάνει για πολλές δουλειές δηλαδή.
batman_gardiki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Οκ δεκτό, δεν το είπα με κακή πρόθεση πάντως Στην ερώτησή σου, αν και σε αυτή την ηλικία δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάρεις κάτι για χρόνια, θα πρότεινα κάτι με windows. Λάπτοπ, τάμπλετ, υβριδικό τάμπλετ, μίνι pc. Κάτι που να κάνει για πολλές δουλειές δηλαδή. υπάρχει mini pc με οθονη,πληκτρολογιο και ποντίκι στα ~175 € (άντε 200€) για το καθένα; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2016 από batman_gardiki
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 υπάρχει mini pc με οθονη στα ~175 € για το καθένα; Η 22" tv δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη για ένα μηχάνημα; Υπάρχουν και λάπτοπ με 170€ το καθένα όπως αυτά και κάποια άλλα παρόμοια. Δες αν σου κάνει κάτι τέτοιο http://www.insomnia.gr/topic/598259-λαπτοπ-προσφορα-στο-γερμανο/
batman_gardiki Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 αυτό φαίνετε καλή περίπτωση... http://www.gearbest.com/tv-box/pp_166769.html?gclid=CjwKEAiA58a1BRDw6Jan_PLapw8SJABJz-ZWDdXc4ws9sxttDWCqpkIN321vGj6lO7_xngLbMChbXBoCnRzw_wcB 2x87€ + 1x180€ TV + 2x40€ πληκτρολόγια/ποντίκια = 400€ περίπου ξέφυγα 50€ !!! θα γίνετε η δουλειά τους τουλάχιστον; θα έχουν κανάλια mpeg4, livestreaming παιδικές ταινίες, παιχνίδια online που απαιτουν πληκτρολόγιο & ποντίκι και δυνατότητα αργότερα για εφαρμογές office; σε λαπτοπ βρήκα αυτά.... http://www.skroutz.gr/comparelists/25?compare=6578407%2C6660045 Χ2 = 380-400€ και σε tablet αυτό... http://www.skroutz.gr/s/7390278/Samsung-Galaxy-Tab-E-9-6-WiFi-8GB.html Χ2 + 2πληκτρολογια/ποντικια = 400€ αρα το ερωτημα τιθετε στο πιο gadget είναι πιο αξιοπιστο και με περισσότερες δυνατότητες
xrhstosiak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) τα παιδια θελουν γυμναστικη - παιχνιδια - φιλους - μουσικη - τους γονεις τους - κανενα κατοικίδιο - βιβλια και άλλα πολλα για να αναπτυξουν νοημοσύνη καθε τυπου να παιξουν κανα ξυλο με τους φιλους τους, να κυλιστουν λιγο σε καμια βρωμια για αναπτυξουν και κανα αντισωμα ... στην silicon valley και σε πολλα προτυπα σχολεία ανα τον κοσμο δεν εχουν κανενα υπολογιστη κατι λεει αυτο δουλεια μου ειναι οι υπολογιστες δεν στα γραφει κανας τεχνοφοβικος, αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος απο τοσο μικρη ηλικια να μπλεξουν με οθονες ... θα φανε τα χρονια τους αργοτερα σε αυτες ούτως η αλλως... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2016 από xrhstosiak 9
smpt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 εγω θα σου πω να πάρεις ενα (ή δυο) media players που να έχουν wall menu, ώστε να είναι εύκολο να επιλέξουν ταινίες. και για PC άστο. Τις λίγες φορές που ένα παιδί δημοτικού χρειαστεί PC , μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δικό σου. Προσωπικά θεωρώ έγκλημα να εχει παιδί δημοτικού PC/laptop στο δωμάτιο του. Η οθόνη πρέπει να είναι σε κοινή θέα. ΥΓ. η λέξη έγκλημα μπήκε "on purpose" όπως λέμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά πραγματικά ο τρόπος που εχεις γράψει το post είναι σαν να λέει " να βάλω κάτι για να με αφήσουν ήσυχο" 1
vasilis123 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 ισως ενα apple tv μου να κανεις stream οτι θες εσυ και να μπορουν να παιζουν και καποιο παιχνιδι.
kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εγώ πήρα στον 5χρονο γιό μου αυτό http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_235081.html pipo x9 με 9 ιντσών οθόνη (εξαιρετική) και windows 10. Έχει και ανδροιδ αλλά το έχω μόνιμα σε windows. Τα windows 10 έχουν γονεικούς περιορισμούς και του έχω 30 λεπτά την ημέρα να δει όποτε θέλει αυτός. Μετά τον αποσυνδέει από τον λογαριασμό του αυτόματα. Κυρίως βλέπει youtube αλλά μπορεί να τρέξει και office άνετα, καθώς και παιχνιδάκια από το windows store. Επίσης μπορείς να συνδέσεις εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο ποντίκι για να το κάνεις full desktop. Το έχει στο δωμάτιο του, κάθε εβδομάδα μου έρχεται αναφορά με την δραστηριότητά του και εχω γλυτώσει τον υπολογιστή μου και το ipad μου. Το είχα πάρει σε προσφορά 85Ε τελική τιμή. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2016 από kgian 1
Marios mariakos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Laptop.Και δες εδώ πως βάζεις χρονικό περιορισμό http://www.pcsteps.gr/25990-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC/ 1
cosmos000 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Απορώ τί ανάγκες έχει ένας 5-6-7 χρονος που χρειάζεται ταμπλετ..τηλεόραση...λαπτοπ.....smart tv... box tv...μίνι pc...desktop pc...σμαρτφον κτλ... 1
nomikab Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Πάρε ένα Raspberry και πέρασε XBMC. Το καλύτερο Media Center. 1
batman_gardiki Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) δεκτές οι συστάσεις περί παιδιών και τεχνολογίας αλλά προσπαθήστε να μεγαλώσετε τα δικά σας παιδιά!!! όποιος δεν έχει, να αποκτήσει σύντομα για να γίνει ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!!! το post όμως έχεις συγκεκριμένες ερωτήσεις για συγκεκριμένες απαντήσεις!!! του kgian η απάντηση μου ταιριάζει πιο πολύ αλλά με πληκτρολόγιο και ποντίκι φτάνω πάλι στα ~200€ το ένα σαν να παίρνω ταμπλετ. για το Raspberry πρέπει να πάρω κι άλλη μια tv ή να βλέπω εγώ tv από το pc που δεν το θέλω Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2016 από batman_gardiki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα