Προς το περιεχόμενο

Antivirus σε macbook..!!!!!!!

dj chris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας παιδια..οπως χαζευα στο ιντερνετ διαβασα καπου οτι πρεπει τα mac πλεον να εχουν antivirus για διαφορα malware...θελω την αποψη σας κ αν ειστε υπερ του antivirius ποιο προτεινετε..??? Σας ευχαριστω...!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το λες με την εννοια οτι θα μου δημιουργησουν περαιτερω προβληματα να φανταστω..??? ;)

ποια ειναι η γνωμη σου για το bitdefender antivirus scanner που υπαρχει δωρεαν διαθεσιμο στο app store..??

Κοίταξε, βασικά δεν υπάρχουν ιοί (viruses) που μπορεί να προσβάλουν το Mac, αλλά trojans αλλιώς malware που μπορεί να προκύψουν κυρίως σε επίσκεψη αναξιόπιστων ιστοσελίδων και σε κατέβασμα πειρατικού λογισμικού.

Σε όλα τα "antivirus scanners for Mac" :

• Ο σχεδιασμός τους βασίζεται στην ανύπαρκτη απειλή ότι το malware μπορεί να προκύψει οποτεδήποτε, σε οποιοδήποτε σημείο του file system. Όμως το malware κατεβαίνει από το δίκτυο, δεν εμφανίζεται από το πουθενά, ούτε εγκαθίσταται αυτόβουλα.

• Για να αντιμετωπισθεί λοιπόν αυτή η ανύπαρκτη απειλή, το utility μετατρέπει ή κοπιάρει low-level functions του OS X, κάτι που συνιστά σπατάλη πόρων ενώ είναι σύνηθες αίτιο πρόκλησης αστάθειας στο σύστημα, bugs και μείωσης επιδόσεων.

• Λόγω παρεμβάσεων στο OS X, μπορεί να προκύψουν αδυναμίες που ενδέχεται να το εκθέσουν σε επίθεση malware.

Η μεγαλύτερη ζημιά που προκαλείται από το security software είναι το βασικό του επιχείρημα για πώληση : κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ασφαλής. Οπότε μπορεί κανείς να αισθάνεται τόσο ασφαλής και να διακινδυνεύει την ασφάλεια του με ενέργειες από τις οποίες το software δεν τον προστατεύει.

Επιγραμματικά· τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την αναγκαιότητα για πρακτικές ασφαλούς (safe) computing !.
  • Like 3

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου..κ κατι τελευταιο..ειχα ανεβασει ενα post για το mac μου..αν θες δες εδω ;)

http://www.insomnia.gr/topic/596572-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-macbook/page-2?do=findComment&comment=54598528

Νομίζω ότι το θέμα καλύφθηκε από τους φίλους που προσέτρεξαν να βοηθήσουν.

Όπως και να έχει, μεριμνάς πάντοτε για ένα ενημερωμένο backup για να "κοιμάσαι

ήσυχος".

Πάντως για τρέξε την διαγνωστική εντολή, μήπως και συντρέχει κάποιο σφάλμα.

diskutil verifyvolume / 

ενταξει..απλα ηθελα κ τη δικη σου γνωμη αφου ξερεις απο mac..!!! σαφως εκτιμω κ τις γωνμες των υπολοιπων κ τους ευχαριστω για τις αμμεσες απαντησεις τους..!!!!  :)

• Like 1

άμα θες ντε και καλά, μπορείς να βάλεις το malware bytes anti - malware, που είναι free και το συνιστούν γενικά αρκετά site που ασχολούνται με mac. εγω προσωπικα το εχω βαλει, ειναι παναλαφρο και απλα τρέχω που και που κανα  scan για γνωστα malware. 

αλλα γενικα οπως σου ειπαν και τα παιδια απο πανω, δε χρειαζεται

Το καλύτερο antivirus αυτη την στιγμή για OS X είναι το ίδιο το OS X. Με αυτό εννοώ τα updates του και τα upgrades του.

Οι τρύπες ασφαλείας που κλείνουν δεν μπορεί να της κλείσει κανένα antivirus για Mac. Εφόσον έχεις τον Mac σου ενημερωμένο και με το τελευταίο OS X, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

Αν και στην εμφάνιση το OS X έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο εδώ και 15 χρόνια που κυκλοφορεί, τα updates του το έχουν αλλάξει σχεδόν ριζικά. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα γενικά για το OS X πια,σε σχέση με την ασφάλεια του. Κάθε έκδοση του είναι και ένα διαφορετικό κατα βάθος OS X.

• Like 2

Μμμ..κατάλαβα..σας ευχαριστώ κ τους 2 για τις απαντήσεις σας..κ γω κλινω στο να μην του βαλω καποιο antivirus προς το παρον..η αληθεια ειναι οτι το λογισμικό εχω σταματήσει να το αναβαθμιζω γιατι χρησιμοποιω καποιες εξωτερικες συσκευές που υποστηρίζονται μεχρι ενα σημειο αναβαθμισης..ωστοσο τις περαιτερω ενημερώσεις για security κτλ γίνονται ολες..!!!!!

το λες με την εννοια οτι θα μου δημιουργησουν περαιτερω προβληματα να φανταστω..??? ;)

ποια ειναι η γνωμη σου για το bitdefender antivirus scanner που υπαρχει δωρεαν διαθεσιμο στο app store..??

φιλε μου εβαλα kaspersky και κοντεψα να καψω το μηχανημα μου το εκανα επανεγκατασταση ολο το macos 3  φορες απο τοτε που το ξηλωσα δουλευει ρολοι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...