pelekakias Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα παιδιά..Ανοίγω νέο θέμα για το overclocking, πλέον με την m5a99x evo r2.0.. Για να θυμηθείτε, είχα την 990χα ud3 με τ πρόβλημα στα vrm.. Το σύστημά μου αποτελείται από τα εξείς: fx 8320 noctua nh d14 gskill ripjaws x 1600mhz cl9 4GBx2 asus m5a99x evo r2.0 thermaltake smart se sps 630w semi modular power supply διάβασα οδηγούς εδώ http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboardκαι γενικά έχω παίξει με τις ρυθμίσεις στο bios.. επιτέλους δεν υπάρχουν τα throttles, ότι δώσεις είναι ακλόνητο, αλλά έχω θέμα με τις θερμοκρασίες στο socket..και χρειάζομαι την βοήθεια σας..Αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να ανεβάσω φώτο.. θα σας τα γράψω όμως όπως είναι.. 4.5 ghz με μulti 22.5 (έχω δοκιμάσει και με συνδιασμό bus+multi) cpu vcore 1.365 cpu nb vcore sto default 1.18 (έχω δοιμάσει στο 1,25) σε τέταρτα prime tests φένεται σταθερό αλλά δεν το αφήνω παραπάνω γιατι φοβάμαι τις θερμοκρασίες.. HWmonitor HWinfo real temp aida 64 σε όλα ίδια θερμοκρασία 57-58 core temp το οποίο είναι και φυσιολογικό στα 4,5 με αυτη τη ψύχτρα cpu (socket temp) 77-78 με small fft, intel burn test very high..μόνο με blend δεν ανεβαίνει τόσο.. έχουμε λοιπόν μια διαφορά core socet temp 20 βαθμούς όταν κανονικά πρέπει να είναι 10 βαθμοί περίπου διαφορά.. και τότε εγκατέστησα το amd overdrive και είδα το thermal margin στους 11-12 βαθμούς..έχω δηλαδή ακόμα 11-12 βαθμούς περιθώριο .. τι να εμπιστευτώ ρε παιδιά το amd overdrive ή όλα τα υπόλοιπα..επίσης το thermal margin είναι σίγουρα το socet temp?? η μήπως είναι το core? ps1 ενώ έχω καρφωτό ρεύμα στα 1,365 με me small fft η με intel burn test το vcore παίζει 1,355 με 1,365, μόνο με blend είναι σταθερό 1,365.. ps2 αν τοποθετήσω φανάκι ακριβώς πίσω στο σοκετ να ρουφάει τον ζεστό αέρα πεφτει η θερμοκρασία στο σοκετ 10 βαθμούς κάτω και είναι ιδανικές οι θερμοκρασίες, βέβαια δεν έχω τσεκάρει τι παίζει στο amdoverdive με αυτη τη μέθοδο.. ps3 παρ όλα αυτά δεν υπάρχει throtlling και αυτός είναι ένας λόγως που δεν νομίζω να έχω στην πραγματικότητα πρόβλημα με την θερμοκρασία.. ps4 γενικά από ταν είχα το ρεύμα στο 1,320 και ανέβαινα είχα θερμοκρασία στους 70 στο socket που είναι και το όριο και τώρα στο 1,365 σκαρφάλωσε στους 78.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userpartali Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Γειά σου φίλε επειδή είχαν την συγκεκριμένη και την έχω δώσει σε φίλο θέλει και αυτή να ξέρεις αέρα στα VRM ή και πίσω απο το socket με το που αναιβάσεις ρεύμα στο NB. Κάνε το τέστ να δεις και μόνος σου δοκίμασε να ακουμπήσεις την ψήχτρα που έχει απο πάνω τα VRM και κράτα την να δεις εαν το αντέχεις το κάψιμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AnonymousHD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ τις απαντησεις στις έδωσα από κοντα...αχαχαχα Λύσεις υπάρχουνε πολλές αλλά δε το παίρνεις αποφαση... Άμα θες ανεμιστήρακι εχω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά αυτή η UD3 έχει κάψει πολύ κόσμο. Γενικώς, το Northbridge μην το πολυπειράζεις. Μέχρι τα 1.2 καλά είναι. Όπως επίσης, Multi ή bus πλέον δεν έχει μεγάλη διαφορά. Φυσιολογικά μου ακούγονται όσα γράφεις. Στα AMD ο/c συστήματα έχουμε αυτό το θέμα. Η λύση είναι να φτιάξεις όσο το δυνατόν καλύτερα τη ροή αέρα μέσα. Τι κουτί έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pelekakias Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Γειά σου φίλε επειδή είχαν την συγκεκριμένη και την έχω δώσει σε φίλο θέλει και αυτή να ξέρεις αέρα στα VRM ή και πίσω απο το socket με το που αναιβάσεις ρεύμα στο NB. Κάνε το τέστ να δεις και μόνος σου δοκίμασε να ακουμπήσεις την ψήχτρα που έχει απο πάνω τα VRM και κράτα την να δεις εαν το αντέχεις το κάψιμο τα vrm φίλε μου είναι ζεστά και ειδικά απο πίσω αλλα δν έχω θέμα με αυτά..έτσι κιαλλιώς αντέχουν σε ψηλότερες θερμοκρασίες..το θέμα είναι το socket temp, έβαλα το φαν και στα vrm αλλα δεν είδα μεγάλη πτώση θερμοκρασίας..μεγάλη διαφορά είδα όταν το τοποθέτησα στο socket..δεν θέλω όμως να μπλέκω με μπακαλίστηκους τρόπους..θέλω να το πάω απλα όσο πάει χωρις φουρφούρια κλπ και να το αφοίσω εκεί..άσε που αν βάλω φανάκια απο πίσω δεν θα πρέπει να έχω ανοιχτό το πλαινο καπάκι μετα? Εγώ τις απαντησεις στις έδωσα από κοντα...αχαχαχα Λύσεις υπάρχουνε πολλές αλλά δε το παίρνεις αποφαση... Άμα θες ανεμιστήρακι εχω... σουτ εσυ Τελικά αυτή η UD3 έχει κάψει πολύ κόσμο. Γενικώς, το Northbridge μην το πολυπειράζεις. Μέχρι τα 1.2 καλά είναι. Όπως επίσης, Multi ή bus πλέον δεν έχει μεγάλη διαφορά. Φυσιολογικά μου ακούγονται όσα γράφεις. Στα AMD ο/c συστήματα έχουμε αυτό το θέμα. Η λύση είναι να φτιάξεις όσο το δυνατόν καλύτερα τη ροή αέρα μέσα. Τι κουτί έχεις; το έχω αφήσει στοκ στα 1,8 αλλα απο 1,25 μέχρι 1,30 είναι ασφαλές..λένε ότι έχεις πιο σταθερό oc αν το ανεβάσεις αλλα προστοπαρων δεν το πειράζω..έχω πειραματιστεί όμως.. το κουτί μου ειναι το phanteks enthoo pro m και έχω 2*140 intakes μπροστα και 1*140 πίσω exhust.. τοποθέτησα χθές και ένα exhust πάνω και δεν είδα καμία διαφορά οπότε το έβγαλα γιατι είναι παλιό και έκανε λίγο θόρυβο.. λοιπόν μόλις ξανατέσταρα με φανάκι στο socket να ρουφάει.. small fft hwinfo temps 59 core 76 socket amd overdrive thermal margin 11.5 με το φανάκι sto hwinfo 60 απο 75 το σοκετ (15 βαθμοί κάτω) overdrive thermal margin πάλι 11,5 ..μα τί γίνεται?? δεν είναι το socket temp to thermal margin?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos1982 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 με την ιδια μητρικη εχω τα 4.2 με 1.28 και 4.4 με 1,32 και ειμαι σταθερος με καλες θερμοκρασιες απο την h80i δωκιμασε με λιγοτερο ρευμα στα 4.4 δεν εχει διαφορα τα 4.5 με 1.36 αν μπορεις να εισαι 4.4 με 1.32 η 1,33 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pelekakias Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 με την ιδια μητρικη εχω τα 4.2 με 1.28 και 4.4 με 1,32 και ειμαι σταθερος με καλες θερμοκρασιες απο την h80i δωκιμασε με λιγοτερο ρευμα στα 4.4 δεν εχει διαφορα τα 4.5 με 1.36 αν μπορεις να εισαι 4.4 με 1.32 η 1,33 έχω δοκιμάσει με λιγότερο ρεύμα αλλα δέν τραβάει και σκέφτομαι να πάω σε καμιά υδρόψυξη h110 ασπούμε..αλλα θα παίξει ρόλο στο socket temp?? τελικά αυτό που κατάλαβα είναι οτι στο amd overdrive to thermal margin ειναι το core temp και όχι το socket απλώς αυτοί δίνουν 70 όριο στο core temp αντι για τα 62.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos1982 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 κοιτα και η h80i οπως και η h100i δεν ειναι για παρα πολλα δεν τα καταφερνουν.παρε μια καλη αεροψυχτρα καπου στα 40 50 ευρω και οσο ποιο χαμηλα μπορεις απο ρευμα και θα εισαι οκ. (αν και δεν εχω δει τι ψυχτρα εχεις και αν εχεις κατι τωρα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pelekakias Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 κοιτα και η h80i οπως και η h100i δεν ειναι για παρα πολλα δεν τα καταφερνουν.παρε μια καλη αεροψυχτρα καπου στα 40 50 ευρω και οσο ποιο χαμηλα μπορεις απο ρευμα και θα εισαι οκ. (αν και δεν εχω δει τι ψυχτρα εχεις και αν εχεις κατι τωρα) την noctua nhd14 έψω το έχω γράψει παραπάνω..και είμαι ευχαριστημένος απτο core temp τουλάχιστον..με τερματίζει στα 4,6 που θεωρώ ότι είναι αρκετά καλά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα