Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα. μια ερωτηση , εχω το εξής κουτί : Corsair Spec-03 και χωραει 6 ανεμιστηρακια. η μητρικη μου (MSI H97 GAMING 3) εχει θεσεις για System Fan 1 , 2 ,3. Εγω εχω συνδεδεμενα 4 (τα 3 στις υποδοχες της μητρικης) και το 1 απευθειας απο το τροφοδοτικο που βγαζει το 3pin θηλυκο*. Θελω να συνδεσω 2 ακομη. Το τροφοδοτικο μου, εχει μια ακομη τετοια υποδοχη* (οπως η παραπανω) αλλα δεν εχει 3η. Παρ'ολα αυτα εχει διαφορες αλλες εξοδους (θηλυκες) πχ πλακέ με 5-6 τρυπούλες , 1 πολύ χοντρό βυσμα κλπ. Οι ανεμιστηρες που βαζω , ειναι turbo-x. Μπορει να μου πει κανεις , πως θα συνδεσω τον 6ο , μιας και δεν εχω θεση , ουτε στη μητρικη , ουτε στο τροφοδοτικο ?? Απ'οτι θυμαμαι, το turbo-x δινει κατι ανταπτορακια (μεσα στο κουτι απο το ανεμιστηρακι) , αλλα δεν θυμαμαι τι ακριβως δινει , και εαν θα μπορεσουν να μου κανουν την συγκεκριμενη δουλεια που θελω. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Katalyst Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Έχεις ελεύθερο 4Pin molex απ το τροφοδοτικο; αν ναι , υπάρχουν ανταπτορες που μπορείς να συνδέσεις 3pin ανεμιστήρα στο 4πινο του τροφοδοτικού, εναλακτικά μπορείς να πάρεις Υ-cable για να βάλεις σε καποια απ τις διαθέσιμες 3πινες υποδοχες που ηδη εχεις κι ετσι θα μπορείς να βαλεις 2 σε μια υποδοχή (κατα προτιμιση οχι πανω στη μητρική, αν και μπορεί να το σηκώνει αρκει να μην θέλει πολυ ρευμα ή να μην είναι πολλα βατ πανω απ το συνηθισμένο) ΥΓ: και να μην εχεις ελευθερο molex, μπορεις να παρεμβάλεις συνήθως τον ανταπτορα, π.χ. πριν το dvd drive κ μετά να το συνδεσεις στο dvd, αρκετοι αντάπτορες ειν ετσι 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Έχεις ελεύθερο 4Pin molex απ το τροφοδοτικο; αν ναι , υπάρχουν ανταπτορες που μπορείς να συνδέσεις 3pin ανεμιστήρα στο 4πινο του τροφοδοτικού, εναλακτικά μπορείς να πάρεις Υ-cable για να βάλεις σε καποια απ τις διαθέσιμες 3πινες υποδοχες που ηδη εχεις κι ετσι θα μπορείς να βαλεις 2 σε μια υποδοχή (κατα προτιμιση οχι πανω στη μητρική, αν και μπορεί να το σηκώνει) Για 4πινο οχι δεν βλεπω κατι. ενα αλλο εχω που ειναι νομιζω 6πινο. και γω Y-Cable σκεφτηκα πρωτα πρωτα (ή αλλιως Duplexer οπως λεμε και στο κλαδο μου ) θενκς για την πληροφορια
Neo106 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μπορεις να παρεις κατι τετοιο: http://www.e-shop.gr/bitfenix-molex-to-3x-3-pin-7v-adapter-20cm-sleeved-black-black-p-PER.640989
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μπορεις να παρεις κατι τετοιο: http://www.e-shop.gr/bitfenix-molex-to-3x-3-pin-7v-adapter-20cm-sleeved-black-black-p-PER.640989 ναι.. , αλλα ειναι και θεμα οικονομικό. να δωκω 7 ευρώ για καλωδιο-ανταπτορα , οταν 8 κανει το 1 fan-άκι ? Δε νομιζω τακη (που ελεγε και η διαφημιση του Multirama)
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Για 4πινο οχι δεν βλεπω κατι. ενα αλλο εχω που ειναι νομιζω 6πινο. και γω Y-Cable σκεφτηκα πρωτα πρωτα (ή αλλιως Duplexer οπως λεμε και στο κλαδο μου ) θενκς για την πληροφορια Η μητρική σου έχει 3 4-πινα για fans και 2 4-πινα για cpu. Αν δεν χρεισιμοποιείς και τα 2 4-πινα για τη cpu τότε χρησιμοποίησε το ένα βάζοντας ένα Υ-cable και ένα άλλο Υ-cable σε ένα από τα άλλα 3 4-πινα
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Η μητρική σου έχει 3 4-πινα για fans και 2 4-πινα για cpu. Αν δεν χρεισιμοποιείς και τα 2 4-πινα για τη cpu τότε χρησιμοποίησε το ένα βάζοντας ένα Υ-cable και ένα άλλο Υ-cable σε ένα από τα άλλα 3 4-πινα Το δοκιμασα , αλλα τα pins του cpu fan ειναι πιο χοντρα ! , απ'οτι τα pin του system fan
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Διέγραψε αυτό που έγραψες γιατί θα πάει η ντοματιά σύννεφο. Ότι είπα παραπάνω ισχυει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 lol . βρε ανθρωπε μου , σου εξηγουμε οτι ειναι διαφορετικου "παχους" τα πινς του cpu και διαφορετικα του ανεμιστηρα (για τις υποδοχες τους μιλαω) , δοκιμασα να συνδεσω εναν ανεμιστηρα στο CPU FAN 2 αλλα δεν εμπαινε καν στο βυσμα (ηταν μικρες οι τρυπες υποδοχης που ειχε το βυσμα του ανεμιστηρακίου , σε σχεση με την "θυρα" CPU FAN 2 της μητρικης)
giannisv6 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Γιατι δεν βάζεις ενα τέτοιο ανταπτορακι σε ενα 4-πινο ?Και μπορει να ειναι καπου ηδη συνδεδεμένο δεν πειράζει. Αλλιώς Y-Cable και καθάρισες.
Roger Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 ναι.. , αλλα ειναι και θεμα οικονομικό. να δωκω 7 ευρώ για καλωδιο-ανταπτορα , οταν 8 κανει το 1 fan-άκι ? Δε νομιζω τακη (που ελεγε και η διαφημιση του Multirama) Aφου ο ανταπτορας ειναι ακριβος,κοψε τα καλωδια του fan και βαλε τα μεσα σε ενα molex,βαλε και αρκετη μονωτικη και δεν εχει να παει πουθενα. Μην με αρχισετε οτι δεν ειναι ασφαλες και θα παρεις φωτια γιατι α.. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Το δοκιμασα , αλλα τα pins του cpu fan ειναι πιο χοντρα ! , απ'οτι τα pin του system fanΚάτι βλέπεις λάθος όλα τα fan header είναι ακριβώς τα ίδια τι μόνο που μπορεί να αλλάζει είναι 3 ή 4 pin αλλά και το 3pin μπαίνει σε 4pin αλλά και το 4 pin σε 3 pin αν δεν έχει κάτι από δίπλα για να εμποδίζει να μπει το βυσματακι Τώρα αν θες παραπάνω ανεμηστηρες είτε αγοράζεις fan controller είτε περνεις http://www.cosmodata.gr/product/345/ Κάτι τέτοιο για να τα τροφοδοτησεις από molex, Δεν συνιστώ να βάλεις Y cable σε header της μητρικής γιατί συνήθως οι μητρικές δεν είναι σχεδιασμένες για να μπορούν να δώσουν το σωστό ρεύμα για να τροφοδοτησεις 2 fan κι στο τέλος συνήθως καταληγεις με καμμενο header στην μητρική
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν , κατ'αρχην ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! , κατα 2ον το τακτοποιησα. Ακουστε τωρα πως. Μεσα στον ανεμιστηρα turbo-x εκτος απο το 2πινο βυσμα που κλασσικα καταληγει το καλωδιο του ανεμιστηρα, δινει μαζι και εναν ανταπτορα που εχει θηλυκο (υποδοχεα) 2πινο , και βγαζει αρσενικά 4πινα + 2 ακόμη αλλα βυσματα νομιζω 6πινο (?) και ξανα κλασσικο 2πινο. Το 4πινο ομως (πλακέ) εχει 2 πλευρες πανω στο βυσματακι του , μια θηλυκη και μια αρσενικη, συνεδεσε τον εναν ανεμιστηρα πανω στον αλλον (τα βυσματα τους αρσενικο-θηλυκο-αρσενικο κ.ο.κ) και μετα ολα τα 4πινα πανω στην υποδοχη 4πινη - θηλυκη του τροφοδοτικου!. Ηταν πολυ απλό τελικά Σορρυ αν σας μπερδεψα , αλλα δεν εχω αλλο τροπο να το εξηγησω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα