Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας είμαστε ειλικρινείς , η Apple φτιάχνει όμορφες μηχανές που σου δίνουν την εντύπωση ότι θα στην κάνουν την δουλειά , είναι εργαλεία για τον κάθε επαγγελματία και τον βοηθάνε να γίνει παραγωγικός ,  δέν είναι όλοι tech-geeks κι ούτε χρειάζεται να γίνουν .

άλλη αίσθηση έχεις όταν είναι στα χέρια σου ένα ipad , καί άλλη όταν έχεις ένα άλλο τάμπλετ , τόσο απλά .

• Like 1
  • Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτος που εχει καθημερινη πολυωρη εργασια στο PC του,συνηθως ειναι σε ενα γραφειο και εχει ενα πολυ ανετο και βολικο keyboard/mouse και μια πολυ μεγαλύτερη οθονη απο τις 15"!

αρα αν υποθεσουμε οτι εργαζεται στο γραφειο σε μια 23-24αρα θα ειναι βολικοτερο για αυτον να προσαρμοστει στις 12,3" αντι για τις 15,4" ? χωρις να βγαλει τα ματακια του;

μαλλον στα λογια μου ερχεσαι...

διοτι αναφερεσαι σε επαγγελματικη φορητη χρηση που προυποθετει καθιστη σταση σε συγκεκριμενη αποσταση επι μακρας διαρκειας...

ενω αν μου ελεγες για tablet και χρηση που το φερνεις σε αποσταση αναγνωσης βιβλιου θα ηταν διαφορετικα... μονο που τοτε εκει μπορουμε να παμε και σε ipad.. ;)

Δημοσ.

αρα αν υποθεσουμε οτι εργαζεται στο γραφειο σε μια 23-24αρα θα ειναι βολικοτερο για αυτον να προσαρμοστει στις 12,3" αντι για τις 15,4" ? χωρις να βγαλει τα ματακια του;

μαλλον στα λογια μου ερχεσαι...

Το βολικοτερο ειναι να δουλευει μονο με 23 και 24ρες οθονες,για να μη υπαρχει κανενας κινδυνος να τα βγαλει τα ματια του με κανενα αλλο μηχανημα με πολυ μικροτερη οθονη,λογο προσαρμογης!

Δημοσ.

Το βολικοτερο ειναι να δουλευει μονο με 23 και 24ρες οθονες,για να μη υπαρχει κανενας κινδυνος να τα βγαλει τα ματια του με κανενα αλλο μηχανημα με πολυ μικροτερη οθονη,λογο προσαρμογης!

αρα το surface pro με τις 12,3 ιντσες του οσο ισχυ κι αν εχει δε χρειαζεται και τοσο ως επαγγελματικο εργαλειο παρα μονο εκ περιτροπης οπως ανεφερα εξαρχης απο το πρωτο μου ποστ!

Δημοσ.

αρα το surface pro με τις 12,3 ιντσες του οσο ισχυ κι αν εχει δε χρειαζεται και τοσο ως επαγγελματικο εργαλειο παρα μονο εκ περιτροπης οπως ανεφερα εξαρχης απο το πρωτο μου ποστ!

Αν με ρωτας εμενα,κανενα λαπτοπ δε κανει για επαγγελματικο εργαλειο,μονο τα desktop.

Οποταν αν παρω εγω surface pro 4 και εσυ το macbook pro 13,την ιδια ταλεπωρια θα εχουμε και την ιδια περιορισμενη παραγωγηκοτητα σε σχεση με τον αλλο που καθετε ομορφα και ωραια μπροστα στο μηχνικο του keyboard και την 27 αρα οθοναρα του με ενα Τουμπανο desktop real PRO!

Δημοσ.

δε ρωταω εσενα κι εμενα αντικειμενικα μιλαμε, εγω παντως δε γνωριζω κανεναν επαγγελματια  video editor, animator, music director, φωτογραφο, developer κλπ που εκτος απο τουμπανο  desktop να μην εχει και ενα τουμπανο laptop πανω απο 15 ιντσες

Δημοσ.

δε ρωταω εσενα κι εμενα αντικειμενικα μιλαμε, εγω παντως δε γνωριζω κανεναν επαγγελματια  video editor, animator, music director, φωτογραφο, κλπ που εκτος απο τουμπανο  desktop να μην εχει και ενα τουμπανο laptop πανω απο 15 ιντσες

Εγω ξερω 4ρεις λογο του ξαδελφου μου που ειναι παραγωγος.

Και οι 4εις εχουν μονο desktop και smartphones.Γιατι δε καθονται ουτε στο καφε,ουτε στο παρκο για να δουλεψουν!

Δημοσ.

αν ειχαν και το χρειαζονταν ομως, προφανως δε θα συμβιβαζονταν με ενα 12αρι υβριδικο tablet, αν προσεξεις στα γηπεδα πισω απο τις μπασκετες και τις εστιες καθονται φωτογραφοι που επιτοπου συνδεουν τη φωτογραφικη στο laptop ριχνουν καναδυο φιλτρα τις κανουν resize και τις στελνουν κατευθειαν email στο site/blog! με το που σφυριξει ο διαιτητης εχουν ηδη τελειωσει και πανε για ποτακι! θα βγαζαν τα ματακια τους αυτοι και ο οποιοσδηποτε σε παρομοια κατασταση με το κατα τα αλλα επαγγελματικο  ταμπλετακι!

Δημοσ.

αν ειχαν και το χρειαζονταν ομως, προφανως δε θα συμβιβαζονταν με ενα 12αρι υβριδικο tablet, αν προσεξεις στα γηπεδα πισω απο τις μπασκετες και τις εστιες καθονται φωτογραφοι που επιτοπου συνδεουν τη φωτογραφικη στο laptop ριχνουν καναδυο φιλτρα τις κανουν resize και τις στελνουν κατευθειαν email στο site/blog! με το που σφυριξει ο διαιτητης εχουν ηδη τελειωσει και πανε για ποτακι! θα βγαζαν τα ματακια τους αυτοι και ο οποιοσδηποτε σε παρομοια κατασταση με το κατα τα αλλα επαγγελματικο  ταμπλετακι!

Οποταν καταληγουμε στο συμπερασμα,οτι οποιοδηποτε λαπτοπ κατω απο 15" ,πρεπει να καταργηθει και να βγαινουν μονο 15αρια και 17αρια,για να κανουμε την δουλεια μας πιο ανετα!

Δημοσ.

Οποταν καταληγουμε στο συμπερασμα,οτι οποιοδηποτε λαπτοπ κατω απο 15" ,πρεπει να καταργηθει και να βγαινουν μονο 15αρια και 17αρια,για να κανουμε την δουλεια μας πιο ανετα!

εξαρταται, εσυ ανεφερες αρχικα την επαγγελματικη χρηση...

αν ελεγες ημιεπαγγελματικη ή για φοιτητες και χομπιστες δε θα υπηρχε αντιρρηση, εσυ προσπαθεις να το παρουσιασεις ως τo ultimate πολυεργαλειο ενω εκ προοιμιου κατι τετοιο το απογορευουν οι λιγες ιντσες του...

ξερεις εδω και χρονια υπαρχει λογος που τα λαπτοπ βγαινουν σε μια γκαμα απο διαφορετικες ιντσες διαφορετικα θα εβγαζαν 1-2 μεγεθη για να μη το κουραζουν με τοσες διαστασεις

χαιρω πολυ αν ειναι ετσι απο του χρονου χρησιμοποιω κι ενα surface κινητο μεσω continuum.. και καταργω και το tablet...

...Not!

Δημοσ.

Τα γκομπιουτερς παιδιά μου που λετε, σε όλες τους τις μορφές, εδω και καμια δεκαετία ειναι προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Οπως τα ψυγεία. Και οι κουζίνες. Ο αγοραστής θέλει να πιασει την συσκευή στο χέρι του και να θαυμάσει πχιοτητα κατασκευής. Να πει, αυτο μάλιστα, αξίζει τα λεφτα του, το πατάω στην γωνία κ δεν κανει τσικι, τσικι. Ουτε εχει πλαστικά. Μετα θέλει να βάλει την συσκευή να δουλέψει και να δουλεύει. Οπως περίμενε. Γρήγορα κ απλα. Χωρις να κανει χακεριες και αλχημείες. Χωρις να χρειάζεται βελτιστοποιήσεις και παραμετροποίησεις. Βασικά δεν θέλει καν να ξέρει τι σημαίνουν οι προηγούμενες λέξεις. Εχει άλλες δουλειές, πιο ευχάριστες, απο το να ασχολείται με αυτές τις νερντουλιες. Οπως να δει τηλεπαιχνίδια στον άλφα. Να παει γυμναστήριο. Να παει για τσιπούρα.

Για τον μεσο καταναλωτή τα σπεκς, που εμεις τα γκικς λατρεύουμε, εχουν τόση σημασια όσο το τι κινητήρα φοράει το ψυγείο στην κουζινα.

Γι αυτο μην ταλαιπωρείτε το μυαλουδάκι σας, γιατι η Apple σαρώνει ακομα και σε κατηγορίες συσκευών που δημιούργησαν αλλοι. Ξέρει να δημιουργεί καταναλωτικές συσκευές για το ευρύ κοινο.

Η απλ πουλάει συσκευές για να μπαίνεις στο ιντερνετ.

Η απλ δεν πουλάει γκομπιουτερς.

Αυτα.

• Like 3
Δημοσ.

εξαρταται, εσυ ανεφερες αρχικα την επαγγελματικη χρηση...

αν ελεγες ημιεπαγγελματικη ή για φοιτητες και χομπιστες δε θα υπηρχε αντιρρηση, εσυ προσπαθεις να το παρουσιασεις ως τo ultimate πολυεργαλειο ενω εκ προοιμιου κατι τετοιο το απογορευουν οι λιγες ιντσες του...

ξερεις εδω και χρονια υπαρχει λογος που τα λαπτοπ βγαινουν σε μια γκαμα απο διαφορετικες ιντσες διαφορετικα θα εβγαζαν 1-2 μεγεθη για να μη το κουραζουν με τοσες διαστασεις

χαιρω πολυ αν ειναι ετσι απο του χρονου χρησιμοποιω κι ενα surface κινητο μεσω continuum.. και καταργω και το tablet...

...Not!

Για να τελειωνει το θεμα.

Ειμαι γιατρος και το μονο μηχανημα που εχω και στο σπιτι και στο ιατρείο ειναι ενα surface pro 3 με εξτρα οθονες keyboards/mouse στο καθε γραφειο.

Με βαση την λογικη σου,το μηχανημα αυτο ή δε θα επρεπε να ικανοποιει τις αναγκες μου ως επαγγελματιας ή απλα δεν ειμαι επαγγελματια,γι'αυτο και ικανοποιει τις αναγκες μου εδω και 1 χρονο?

Διαλεξε και παρε.;)

• Like 1
Δημοσ.

Τα γκομπιουτερς παιδιά μου που λετε, σε όλες τους τις μορφές, εδω και καμια δεκαετία ειναι προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Οπως τα ψυγεία. Και οι κουζίνες. Ο αγοραστής θέλει να πιασει την συσκευή στο χέρι του και να θαυμάσει πχιοτητα κατασκευής. Να πει, αυτο μάλιστα, αξίζει τα λεφτα του, το πατάω στην γωνία κ δεν κανει τσικι, τσικι. Ουτε εχει πλαστικά. Μετα θέλει να βάλει την συσκευή να δουλέψει και να δουλεύει. Οπως περίμενε. Γρήγορα κ απλα. Χωρις να κανει χακεριες και αλχημείες. Χωρις να χρειάζεται βελτιστοποιήσεις και παραμετροποίησεις. Βασικά δεν θέλει καν να ξέρει τι σημαίνουν οι προηγούμενες λέξεις. Εχει άλλες δουλειές, πιο ευχάριστες, απο το να ασχολείται με αυτές τις νερντουλιες. Οπως να δει τηλεπαιχνίδια στον άλφα. Να παει γυμναστήριο. Να παει για τσιπούρα.

Για τον μεσο καταναλωτή τα σπεκς, που εμεις τα γκικς λατρεύουμε, εχουν τόση σημασια όσο το τι κινητήρα φοράει το ψυγείο στην κουζινα.

Γι αυτο μην ταλαιπωρείτε το μυαλουδάκι σας, γιατι η Apple σαρώνει ακομα και σε κατηγορίες συσκευών που δημιούργησαν αλλοι. Ξέρει να δημιουργεί καταναλωτικές συσκευές για το ευρύ κοινο.

Η απλ πουλάει συσκευές για να μπαίνεις στο ιντερνετ.

Η απλ δεν πουλάει γκομπιουτερς.

Αυτα.

Όχι.

Η apple πουλάει γιατι ειναι μοδα.

Τα πιτσιρίκια βλέπουν την Miley Cyrus τον Bieber και την Lady Gaga με iPhone. Θέλουν iPhone.

Η μοδα του χιπστερα ειναι το iPhone.

Η μοδα της φοιτητριας\25χρονης στο εξωτερικό ειναι να ειναι φασιον blogger με MacBook και iPhone στα Starbucks

Το κλασσικό αμυαλο Αμερικανάκιτο αγοράζει γιατι νομίζει ότι φτιάχνεται στη χωρα του

Ο τυροβλαχος ελληναρας που δεν έχει ιδέα θα πάρει iPhone

Ο φραγκατος που θέλει να δειχτεί θα πάρει iPhone

Δεν λέω πως δεν είναι ποιοτικά, η καλά, ή ή ή

Απλα είναι μια μοδα. Αν δεν με πιστεύεις, απλα βγες έξω και κοιτα γύρω σου. Το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με iphone ειναι ακριβώς αυτό που ειπα.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που ξέρουν για ποιον λογο το έχουν πάρει, απλα δεν είναι οι πολλοί. Ειναι οι ελάχιστοι.

Μόλις περάσει η μοδα. Κάποια άλλη θα ειναι στην θεση της και η Apple θα ειναι μια ακομα απλή τεράστια εταιρεία.

:)

Βάλε όπου iPhone, MacBook αν θες.

Πανε πακέτο, μόλις παρεις το ενα συνηθως χρειάζεσαι το άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε ,εγώ με ένα iPad Air 2 επειδή δεν ειμαι επαγγελματίας ,βολεύομαι και το MacBook Pro πιάνει σκόνη. Επειδή όταν παίρνει κάποιος ένα MacBook Pro δεν το κάνει απαραίτητα επαγγελματία, οι πωλήσεις συγκριτικά με τα αλλα επαγγελματικά laptop πάνε καλύτερα. Γιατι πολυ απλά δεν τα παίρνουν μόνο επαγγελματίες. 15 χρόνια τώρα πουλιούνται MacBook Pro ή τα αντίστοιχα PowerBook. Δεν ξέρω ποια μόδα κρατάει τόσο πολυ αλλα σίγουρα κάποιοι , δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι τους λέμε τόσα χρόνια και συνεχιζουν κολλημένοι την ίδια πολυλογία.

Με λίγα λόγια, και του χρόνου.....

Δημοσ.

Ξεχασες μια παραμετρο όμως.

Πολύ βασική.

Το surface φορτίζει σε 2.5 ώρες ενώ το iPad + σε 4.5-5 ώρες.

Αν είναι δυνατό συσκευή φορητή να θέλει τόσο χρόνο σήμερα.

Τρώει άκυρο και μόνο από αυτό.

Και πιο δυνατό φορτιστη να βάλεις δεν γίνεται τίποτα διότι η εταιρία έχει βαλει έναν περιορισμο σε επίπεδο συσκευής πόσο ισχυ μπορεί να δέχεται στο ρεύμα.

Καλησπέρα σε όλους,

Αρκετές καταχωρήσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν τις διάβασα όλες αναλυτικά. Θα προσθέσω μόνο ότι αυτές οι δύο συσκευές είναι δύο διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός. Το SurfacePro είναι laptop περίπου σε διαστάσεις μεγάλου ταμπλετ. Το IPadPro είναι ένα μεγάλο ταμπλετ με δυνατοτες περίπου ενός laptop. Η τροφοδοσία πάντως είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος που δεν πρόσεξα να έχει αναφερθεί εκτενώς. Με το IPadPro έχεις 8+ ώρες πραγματικού χρόνου στο 100% των δυνατοτήτων της συσκευής και αν προσθέσεις και μία PowerBank 10.000 έχεις περίπου άλλον τόσο χρόνο. Δεν ξέρω πολλές συσκευές που να μπορείς να δουλέψεις αυτόνομα τόσο πολύ χρόνο.

Σημείωση : Για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι κάτοχος, ούτε έχω ακόμη ανάγκη, ούτε επιθυμώ να αγοράσω καμία από τις δύο συσκευές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...