Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει τη σκοπιμότητα του αλγόριθμου! Δηλαδή αν είχα μια φωτογραφία έστω 1000Χ1000 pixels..δεν θα μπορούσα να την κάνω 100Χ100; Τότε ο αριθμός των χρωμάτων δεν θα γίνει 10000 χρώματα, το πολύ; Ασφαλώς θα γίνει μίξη!

Τα δέκα χιλιάδες χρώματα μπορώ να τα χωρίσω κατά hue, ανά 10 μοίρες. Δηλαδή ζητάω 36 από τα κύκλο των 360 μοιρών του Hue. Αν θέλω κόβω και το saturation σε δέκα στάθμες, άρα κάνω 36Χ10 τα χρώματα που θέλω, δηλαδή 36 διαφορετικά hue με 10 διαφορετικά Saturation, μπορώ να υποθέσω ότι σε άκρα στο Lightness θα έχω δυσκολία αναγνώρισης χρώματος, πολύ άσπρο ή πολύ μαύρο..άρα εκεί θα παίξουν δυο τιμές, άρα τα 360 χρώματα θα τα γνωρίζω και απλά θα κατατάσσω κάθε rgb με μετατροπή σε hls στο κοντινότερο από τα 360 και θα κρατάω και μια σούμα. Αν για παράδειγμα όλα πέφτουν στο ίδιο χρώμα τότε αυτό θα είναι 100%. Π.χ. αν έχω μια μαύρη φωτογραφία και ένα σημείο πράσινο, τότε θα έχω 100% πράσινο στην περιοχή  1/συνολικά εικονοστοιχεία. (θα κρατάω χώρια το άσπρο και το μαύρο, οπότε θα δίνω 99.999% μαύρο και 0.001 πράσινο (χοντρικά τα γράφω, τα νούμερα δεν έχουν σημασία στην σκέψη!).

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η σκοπιμότητα της διαδικασίας είναι η ομαδοποίηση των χρωμάτων μιας εικόνας. Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό; Τι στο καλό, πυρηνική φυσική είναι; Πενήντα χρήσεις μπορεί να έχει μια τέτοια λειτουργία. Από το να βάλεις φίλτρα σε ένα e-commerce site ρούχων ανά χρώμα μέχρι να βγάζεις στατιστικά για τα χρώματα που έχουν έργα τέχνης σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή τεχνοτροπία.  

Αν έχεις μια φωτογραφία που είναι 2500x3000, για παράδειγμα έργα τέχνης που χρησιμοποιώ στο συγκεκριμένο project και την κόψεις σε 100x100 θα χάσεις σίγουρα χρώματα και μάλιστα πολλά. Δεν έχω τέτοια πολυτέλεια. Στην καλύτερη περίπτωση να την κόψω στο 1/3.

Από εκεί και πέρα, ωραίος ο αλγόριθμός που παρουσιάζεις. Το ερώτημα είναι, δουλεύει; Το ‘χεις δοκιμάσει να δεις αποτέλεσμα; Γιατί αυτό που κάνω με το CIE δουλεύει, απλά αργεί αρκετά. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να αλλάξω εντελώς έναν αλγόριθμο χωρίς να γνωρίζω αν θα έχει αποτέλεσμα.

Πάντως σε ευχαριστώ για τη συμβολή σου για να μη νομίζεις ότι έχω και προσωπικό πρόβλημα κι απορρίπτω οτιδήποτε προτείνεις. Μπορεί να μην το χρησιμοποιήσω αλλά σίγουρα θα το ψάξω να δω πως μπορεί να υλοποιηθεί.

Δημοσ.

Τι εννοείς να την κόψεις; Να κάνεις crop; Διότι άλλο το crop και άλλο το resize. Crop είναι να επιλέξεις 100Χ100 ένα πίνακα στοιχείων από τα 2500Χ3000. Ενώ resize είναι να διαιρέσεις την εικόνα σου σε κουτιά 25Χ30 και να βγάλεις ένα χρώμα από αυτό και να το βάλεις στο 100Χ100 πίνακα (που το κάθε Pixel θα έχει 25/30 ratio και όχι 1 προς 1, και αυτό γίνεται στο βίντεο για παράδειγμα, όπου δεν υπάρχει λόγος 1 προς 1).

Για να προλάβω κάποιους, άλλο η θέση στο πίνακα και άλλο η φυσική ερμηνεία της θέσης στη προβολή του....Π.χ. το DVD pal 576i είναι  59:54. Πώς γίνεται αυτό και μπορούμε να δούμε βίντεο στην οθόνη μας που έχει 1:1 ratio στα pixels;

Δείτε πως: οι θέσεις στο "καρέ" του DVD είναι 704×576, αντί του 59:54 χρησιμοποιείται το 12:11 και τελικό καρέ δίνει το 768Χ576 (4:3) ή 1024Χ576(16:9 ).

Άντε τώρα βρείτε πώς την γραμμή των 704 σημείων την κάνει 768 ή 1024...δηλαδή τι βάζει παραπάνω και που; Ουσιαστικά το βίντεο που βλέπουμε στον υπολογιστή είναι πάντα resize....Δεν υπάρχει περίπτωση να προβληθεί αλλιώς!

Δημοσ.

Να την κόψω εννοώ να κάνω resize. Αλλά δεν μπορώ να κάτσω και να κάνω επιστημονική ανάλυση του πως γίνεται το resize γιατί έχουμε και δουλειές να κάνουμε. Βρίσκω έναν αλγόριθμο, τον υλοποιώ όσο καλύτερα μπορώ και η ζωή συνεχίζεται. Αν βγάλω διατριβή για οτιδήποτε ασχολούμαι τότε δεν θα παράγω τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...