Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω να βρω να αγοράσω ένα βιβλίο για γλώσσα c. Ξέρω τα βασικά πίνακες,δείκτες, δομές επανάληψης και ελέγχου τα οποία έχω διαβάσει ιντερνετικά αλλά θέλω να εμβαθύνω. Βρήκα αυτό εδώ το βιβλίο http://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/i-glossa-c-se-bathos/prod1073527pp/Είναι καλό; το έχει πάρει κανείς; ή να πάω σε αγγλική βιβλιογραφία και να κοιτάξω και στο amazon. Όλες οι προτάσεις δεκτές.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
  Στις 1/2/2016 στις 8:20 ΜΜ, takeanotice είπε

Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω να βρω να αγοράσω ένα βιβλίο για γλώσσα c. Ξέρω τα βασικά πίνακες,δείκτες, δομές επανάληψης και ελέγχου τα οποία έχω διαβάσει ιντερνετικά αλλά θέλω να εμβαθύνω. Βρήκα αυτό εδώ το βιβλίο http://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/i-glossa-c-se-bathos/prod1073527pp/Είναι καλό; το έχει πάρει κανείς; ή να πάω σε αγγλική βιβλιογραφία και να κοιτάξω και στο amazon. Όλες οι προτάσεις δεκτές.

Εμάς αυτό μας πρότεινε ο καθηγητής μας στο πανεπιστήμιο, τελικά το πήρα. Δεν έχω τσακίσει καν το εξώφυλλο. 

Δεν χρειάστηκε βασικά, οι εργαστηριακές ασκήσεις με κάλυψαν πλήρως.

Δημοσ.

υποθετω το βασικο βιβλιο του richie το εχεις ετσι.... κατα τα αλλα και τα δυο που προτειναν οι αποπανω καλα ειναι . 

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να ασχοληθείς με C και όχι με μία άλλη γλώσσα, τότε

http://www.amazon.co.uk/C-Programming-Modern-Approach-K-King/dp/0393979504/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1454359006&sr=1-2&keywords=king

λίγο τσιμπημένη τιμή αλλά από τα καλύτερα και πληρέστερα που υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες."Η γλωσσα C σε βαθος" ειναι πολυ ωραιο και τα λεει ξεκαθαρα.

Το Modern approach ειναι επισης εξαιρετικο βιβλιο!!

Για το τελευταιο, θα βρεις στο site του τις λυσεις, μονο απο συγκεκριμενες ασκησεις του βιβλίου. Με λιγο ψαξιμο στο github ομως, θα βρεις τις λυσεις περισσοτερων ασκησεων !

Τα εχω και τα δυο και μπορω να στα συστησω!

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 1/2/2016 στις 8:37 ΜΜ, conkal είπε

υποθετω το βασικο βιβλιο του richie το εχεις ετσι.... κατα τα αλλα και τα δυο που προτειναν οι αποπανω καλα ειναι .

Όχι δεν το ξέρω. Ποιο είναι; αυτός να φανταστώ έχει φτιάξει την γλώσσα;

Στις 1/2/2016 στις 8:37 ΜΜ, Ilias95 είπε

Το ότι έκδοση του 2008 παίζει κάποιο ρόλο; έχει αλλάξει τίποτα στην γλώσσα;

Δημοσ.

Για ποιο λογο να αγορασει καποιος βιβλιο απο amazon την ιδια στιγμη που το bookdepository εχει δωρεαν μεταφορικα και σχετικα πιο καλες τιμες?

Δημοσ.
  Στις 2/2/2016 στις 9:13 ΠΜ, takeanotice είπε

Όχι δεν το ξέρω. Ποιο είναι; αυτός να φανταστώ έχει φτιάξει την γλώσσα;

Το ότι έκδοση του 2008 παίζει κάποιο ρόλο; έχει αλλάξει τίποτα στην γλώσσα;

Ναι έχουν αλλαξει κάποια πραγματα αλλα οχι τα βασικά της γλώσσας. Οι λεγομενες αναθεωρήσεις. Το βιβλιο παρουσιαζει και την C99 αναθεώρηση αλλα ειχαμε και την C11.

Δημοσ.
  Στις 2/2/2016 στις 9:16 ΠΜ, dios231 είπε

Για ποιο λογο να αγορασει καποιος βιβλιο απο amazon την ιδια στιγμη που το bookdepository εχει δωρεαν μεταφορικα και σχετικα πιο καλες τιμες?

Για κανένα λόγο. Πάρε από bookdepository.

Δημοσ.

Το βιβλίο των K&R που αναφέρθηκε πριν, να το διαβάσεις πολύ πιο μετά. Μην το πάρεις για να μάθεις γιατί δεν είναι διδακτικό βιβλίο αλλά πιο πολύ ευρετήριο για να ανατρέχεις όταν θέλεις κάτι.

Βρήκα αυτό εδώ το βιβλίο http://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/i-glossa-c-se-bathos/prod1073527pp/Είναι καλό; το έχει πάρει κανείς; ή να πάω σε αγγλική βιβλιογραφία και να κοιτάξω και στο amazon. Όλες οι προτάσεις δεκτές.

Στις 1/2/2016 στις 10:43 ΜΜ, nickname2016 είπε

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες."Η γλωσσα C σε βαθος" ειναι πολυ ωραιο και τα λεει ξεκαθαρα.

Σε περίπτωση που προτιμήσεις το "Η γλώσσα C σε βάθος", να αναφέρω κάποια nitpicks που ίσως ενδιαφέρει κάποιον να σημειώσει. Είχαμε επικοινωνήσει παλαιότερα με τον συγγραφέα και ήταν δεκτικός στο να αλλάξει κάποιες φράσεις. Κάποιες άλλες δεν μπορούσαν να αλλαχθούν επειδή είχε ήδη πάει η 4η έκδοση στον εκδοτικό οίκο ή επειδή δεν θεωρούσε ότι έχουν νόημα από διδακτική άποψη.

Ίσως όντως να είναι ασήμαντες λεπτομέρειες που να μην χρειάζονται σε ένα αρχάριο αλλά είμαι τιτίζης και σκάω όταν τα διαβάζω :P

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

• Like 4
Δημοσ.
while( ch!=32 )

Συμφωνώ πανω κατω με αυτα που έγραψε και ο ημιθεος , εγω ισως να μην ήμουν τοσο ψειρας σε ολα αλλα το παραπανω ειδικά μου "εβγαλε" το μάτι. Απο ποτε ειμαι εγω υποχρεωμένος να θυμάμαι "απεξω" με το που διαβαζω έναν κώδικα οτι ο αριθμητικος κωδικος 32 αντιστοιχει συμφωνα με το ASCII στον space χαρακτηρα?!

Δημοσ.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σίγουρα θα μου ξέφυγε κάτι αλλά στο περίπου έχουμε αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...