Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
^να δω εσωτερικο συστημα υδροψυξης με θαλλασινο νερο και τιποτα αλλο....

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζεσαι, πρώτον δεν θα έχει στήσιμο νερό για να έχεις θέμα με τα οξυδωση

Η υλοποίηση είναι σχετικά απλή (ξέρω υποβρύχια που χρησιμοποιούν το νερό της θάλασσας για την ψύξη υπολογιστών

Απλοικα πάει ανοικτός σωλήνας με φίλτρο και αντλία στέλνει νερό μέσο σωληνωσεων σε ότι μέρος χρειάζεται ψύξη και από την άλλη μεριά του σωλήνα φεύγει ξανά στην θάλασσα, η αντλία είναι πάρα πολύ μεγάλης παροχής οπότε δεν έχει σημεία που το νερό μένει στασιμο, μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί η υγρόποίηση στο εξωτερικό μέρος των σωληνωσεων

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει το οφελος;;

Δωρεάν ψύξη των μηχανημάτων λόγο της θερμοκρασιας του νερού σε αυτά τα βάθη.

Επιπλέον θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα τα data centers με ανανεωσιμες πηγές ενεργιας όπου εκμεταλεύονται τα κύμματα ή τα ρεύματα νερού για να γυρίσουν γεννήτριες που παράγουν ηλεκτρική ισχύς.

Τώρα αυτό το τελευταίο τουλάχιστον είναι εφικτό και ήδη γίνονται επενδύσεις πάνω σε αυτή την τεχνολογία . Δεν ξέρω αν έχει χρησιμοποιηθεί εμπορικά η τεχνολογία αυτή ακόμη αλλά σίγουρα γίνονται δοκιμές . 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζεσαι, πρώτον δεν θα έχει στήσιμο νερό για να έχεις θέμα με τα οξυδωση Η υλοποίηση είναι σχετικά απλή (ξέρω υποβρύχια που χρησιμοποιούν το νερό της θάλασσας για την ψύξη υπολογιστών Απλοικα πάει ανοικτός σωλήνας με φίλτρο και αντλία στέλνει νερό μέσο σωληνωσεων σε ότι μέρος χρειάζεται ψύξη και από την άλλη μεριά του σωλήνα φεύγει ξανά στην θάλασσα, η αντλία είναι πάρα πολύ μεγάλης παροχής οπότε δεν έχει σημεία που το νερό μένει στασιμο, μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί η υγρόποίηση στο εξωτερικό μέρος των σωληνωσεων

...και ισως δεν χρειαζεται να εχει αερα απο μεσα ωστε να προκαλειται υγροποιηση του

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζεσαι, πρώτον δεν θα έχει στήσιμο νερό για να έχεις θέμα με τα οξυδωση Η υλοποίηση είναι σχετικά απλή (ξέρω υποβρύχια που χρησιμοποιούν το νερό της θάλασσας για την ψύξη υπολογιστών Απλοικα πάει ανοικτός σωλήνας με φίλτρο και αντλία στέλνει νερό μέσο σωληνωσεων σε ότι μέρος χρειάζεται ψύξη και από την άλλη μεριά του σωλήνα φεύγει ξανά στην θάλασσα, η αντλία είναι πάρα πολύ μεγάλης παροχής οπότε δεν έχει σημεία που το νερό μένει στασιμο, μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί η υγρόποίηση στο εξωτερικό μέρος των σωληνωσεων

Είναι πολύ πιο δύσκολο. Ψύξη με νερό υπάρχει στις μηχανές των πλοίων όπου ψύχεις ένα κλειστό κύκλωμα "πόσιμου" και όχι θαλασσινού νερού περνώντας το από εναλλάκτη θερμότητας / ψυγείο Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάθονται στον σωλήνα εισαγωγής όστρακα και φράζουν / περιορίζουν την κυκλοφορία. Εξού και χρησιμοποιείς ηλεκτρικά κυκλώματα που εφαρμόζουν ηλεκτρική τάση επί του κελύφους του πλοίου που "περιορίζουν" το φαινόμενο αλλά δεν το εξαλείφουν. 

• Like 2
Δημοσ.

^να δω εσωτερικο συστημα υδροψυξης με θαλλασινο νερο και τιποτα αλλο....

Υπάρχει στα ΠΛΟΙΑ εδώ και δεκαετίες. Η λύση στη διάβρωση λέγεται πολύ απλά, ΑΝΩΔΙΟ. Και όπως προείπαν είναι κλειστού κυκλώματος. Το πιο απλό που θα κάνουν θα είναι δίκτυο που περνάει το θαλασσινό,και το δεύτερο με ψυκτικό υγρό (παραφλού).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...