Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Ακολουθει Post - σεντονι, οποιος μπορει ας βοηθησει.

Εχτες (31/01) ημουν στο Μετρο οταν και μου κλεψανε το κινητο χωρις να το παρω χαμπαρι. Αμεσως μολις αντιληφθηκα την κλοπη, ξεκινησα να το καλω. Το κινητο χτυπουσε κανονικα αλλα δεν το σηκωνε κανενας ουτε γινοταν απορριψη της κλησης. Μετα απο καποιες φορες που το καλεσα, πλεον εμφανιζοταν να ειναι απενεργοποιημενο. Συνδεθηκα απ το pc με το Microsoft account που εχω και στο κινητο στην υπηρεσια Find my Phone της Microsoft μηπως και το βρω. Εμφανιζοταν στις συσκευες μου, αλλα η τελευταια τοποθεσια ηταν...το σπιτι μου. Το απογευμα που προσπαθησα παλι, δεν εμφανιζοταν καν στις συσκευες μου, επομενως οποιος το πηρε εκανε hard reset και αποσυνδεθηκε απο το λογαριασμο μου....

Και σημερα ξεκινα η παρανοια: Παιρνω τηλεφωνο την Microsoft η οποια με παραπεμπει στην Cosmote, την αστυνομια (για να δηλωσω κλοπη) και το σωμα διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος μηπως μεσω του imei κανουν αυτοι κατι γιατι η Microsoft δεν προσφερει υποστηριξη -περα απο service- για τα κινητα της στην Ελλαδα...Μιλαω στο live chat με μια αντιπροσωπο και της λεω το θεμα, αυτη με παραπεμπει παλι να παρω τηλεφωνο στην Microsoft Hellas, μολις της ειπα οτι δεν εξυπηρετηθηκα, στελνει ενα automated message και τερματιζει το chat!

Παω στο τμημα της περιοχης μου και ειχαν την απαιτηση να τους πω που ακριβως χαθηκε το τηλεφωνο. Μην τα πολυλογω, απ τη στιγμη που δεν ηξερα που ακριβως εγινε η ζημια (η απαντηση "καπου στη γραμμη 2 δεν τους ικανοποιησε :P ) αναγκαστηκα να κανω δηλωση απωλειας και οχι κλοπης....Πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορω να απευθυνθω στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος προτου αποδειξω οτι το κινητο οντως κλαπηκε.

Η μονη επιλογη που εχω τωρα ειναι να αχρηστεψω τη συσκευη με το imei. Αλλα δεν θελω ακομα. Απ οτι μου ειπαν απ τη Microsoft, επειδη καθε φορα που σε ενα Windows Phone συνδεεται ενα Microsoft Account, το imei φαινεται (οντως, στην υπηρεσια find my phone κατω απο το Windows account εβλεπα το imei της συσκευης μου), οποτε υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα μεσω της διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος να βρουν σε ποιο Ms account θα συνδεθει το Imei του κινητου μου (στους οποιους δεν μπορω τυπικα να απευθυνθω γιατι υποτιθεται οτι το κινητο "απωλεσθη" και δεν "εκλαπη αποδεδειγμενα")

Υπαρχει καμμια προταση ως προς το τι μπορω να κανω?

Το κινητο ειναι ενα Lumia 630...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Ακολουθει Post - σεντονι, οποιος μπορει ας βοηθησει.

Εχτες (31/01) ημουν στο Μετρο οταν και μου κλεψανε το κινητο χωρις να το παρω χαμπαρι. Αμεσως μολις αντιληφθηκα την κλοπη, ξεκινησα να το καλω. Το κινητο χτυπουσε κανονικα αλλα δεν το σηκωνε κανενας ουτε γινοταν απορριψη της κλησης. Μετα απο καποιες φορες που το καλεσα, πλεον εμφανιζοταν να ειναι απενεργοποιημενο. Συνδεθηκα απ το pc με το Microsoft account που εχω και στο κινητο στην υπηρεσια Find my Phone της Microsoft μηπως και το βρω. Εμφανιζοταν στις συσκευες μου, αλλα η τελευταια τοποθεσια ηταν...το σπιτι μου. Το απογευμα που προσπαθησα παλι, δεν εμφανιζοταν καν στις συσκευες μου, επομενως οποιος το πηρε εκανε hard reset και αποσυνδεθηκε απο το λογαριασμο μου....

Και σημερα ξεκινα η παρανοια: Παιρνω τηλεφωνο την Microsoft η οποια με παραπεμπει στην Cosmote, την αστυνομια (για να δηλωσω κλοπη) και το σωμα διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος μηπως μεσω του imei κανουν αυτοι κατι γιατι η Microsoft δεν προσφερει υποστηριξη -περα απο service- για τα κινητα της στην Ελλαδα...Μιλαω στο live chat με μια αντιπροσωπο και της λεω το θεμα, αυτη με παραπεμπει παλι να παρω τηλεφωνο στην Microsoft Hellas, μολις της ειπα οτι δεν εξυπηρετηθηκα, στελνει ενα automated message και τερματιζει το chat!

Παω στο τμημα της περιοχης μου και ειχαν την απαιτηση να τους πω που ακριβως χαθηκε το τηλεφωνο. Μην τα πολυλογω, απ τη στιγμη που δεν ηξερα που ακριβως εγινε η ζημια (η απαντηση "καπου στη γραμμη 2 δεν τους ικανοποιησε :P ) αναγκαστηκα να κανω δηλωση απωλειας και οχι κλοπης....Πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορω να απευθυνθω στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος προτου αποδειξω οτι το κινητο οντως κλαπηκε.

Η μονη επιλογη που εχω τωρα ειναι να αχρηστεψω τη συσκευη με το imei. Αλλα δεν θελω ακομα. Απ οτι μου ειπαν απ τη Microsoft, επειδη καθε φορα που σε ενα Windows Phone συνδεεται ενα Microsoft Account, το imei φαινεται (οντως, στην υπηρεσια find my phone κατω απο το Windows account εβλεπα το imei της συσκευης μου), οποτε υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα μεσω της διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος να βρουν σε ποιο Ms account θα συνδεθει το Imei του κινητου μου (στους οποιους δεν μπορω τυπικα να απευθυνθω γιατι υποτιθεται οτι το κινητο "απωλεσθη" και δεν "εκλαπη αποδεδειγμενα")

Υπαρχει καμμια προταση ως προς το τι μπορω να κανω?

Το κινητο ειναι ενα Lumia 630...

δεν μπορεισ να κανεισ κατι εαν καποιοσ το βρει μπορει να στο επιστρεψει εαν κο εκλεψε πιθανον να το πουλησει αυτο με το mei ειναι μια λυση να μην μπορει να το χρησιμοποεισει κανει να του ειναι αχρηστο 

Δημοσ.

δεν μπορεισ να κανεισ κατι εαν καποιοσ το βρει μπορει να στο επιστρεψει εαν κο εκλεψε πιθανον να το πουλησει αυτο με το mei ειναι μια λυση να μην μπορει να το χρησιμοποεισει κανει να του ειναι αχρηστο 

ναι....απ τη στιγμη ομως που φαινεται οτι εχει γινει αποσυνδεση απο το account μου, δεν ειναι και "αποδεικτικο" κλοπης? Δε θα μπορουσα να το ψαξω ετσι το θεμα και να απευθυνθω στη διωξη?

Δημοσ.

ας πούμε εάν έκλεινε από μπαταριά δεν θα το έδειχνε αυτό 

Θα επρεπε να φαινεται στις συσκευες μου (αν ηταν ακομα συνδεδεμενο με το MS account μου). Πχ, την ημερα που μου το εκλεψαν, το καλουσα και ητανε κλειστο, ομως στο Link.png Site: https://account.microsoft.com/devices φαινοταν κανονικοτατα, εγραφε Lumia 630 και απο κατω το imei. Αρα εχει συνδεθει σε αλλο account. Ξερετε αν η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος αναλαμβανει τετοιες "ασημαντες" περιπτωσεις?

Δημοσ.

πήγαινε στην αστυνομία και κάνε δήλωση κλοπής κλείδωσε το imei του κινητού και ξέχασε το έτσι είναι όταν κάτι κλαπεί χάνεται τουλάχιστον να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει το κινητό ο κλέφτης !!  

• Like 3
Δημοσ.

πήγαινε στην αστυνομία και κάνε δήλωση κλοπής κλείδωσε το imei του κινητού και ξέχασε το έτσι είναι όταν κάτι κλαπεί χάνεται τουλάχιστον να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει το κινητό ο κλέφτης !!  

δεν δεχονται λεει δηλωση κλοπης επειδη δεν ειδα ποιος μου το πηρε και αν μου το πηρε...μονο δηλωση απωλειας την οποια και εκανα, παρανοια!

Δημοσ.

Με την δήλωση απώλειας κλείδωσε το imei και ξέχασε το και πάρε άλλο και ποιο προσεκτικά να τηρείς κάποιους κανόνες προστασίας των αντικειμένων σου  δεν υπάρχει ούτε περίπτωση να βρεθεί ούτε να κάνεις κάτι άλλο το μόνο που μένει είναι να του είναι και σε αυτόν άχρηστο που το έκλεψε η το βρήκε και να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει  και τέλος !!!

• Like 1
Δημοσ.

+1

κανε αυτο τουλαχιστον για να κλειδωσει η συσκευη κ η οποια μελλοντικη χρηση της κ να παει πιθανως μονο για ανταλλακτικα...........Εναλλακτικα επικοινωνησε ξανα με τον κατασκευαστη (microsoft) και δηλωσε κ εκει το IMEI για μόνιμο κλειδωμα

Δημοσ.

Στο microsoft.com θα μπορούσες να πατήσεις κλείδωμα. Ετσι δεν θα μπορούσαν να κάνουν επαναφορά αλλα μονο Hard Reset. Και μετά θα το πήγαινες στην Cosmote. Τωρα θα πάρεις την απόδειξη αγοράς και θα πας στην Cosmote να δεις τι μπορεις να κάνεις.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κλεψανε φιλης κινητο Android

To καλει και ειναι κλειστο

Τι μπορει να κανει ?

Γενικα τι μπορουμε να κανουμε για να προστατευτουμε σε περιπωση κλοπης ?

Νομιζω υπαρχει μια εφαρμογη που το κλειδωνει ή κατι τετοιο

Δημοσ.

Μπορεί να το δει μέσα από την διαχείριση συσκευών της Google!? Από εκεί μπορεί να το κάνει να χτυπάει, να κλειδώσει,να το διαγράψει. Αυτό αρκεί να μην διαγράψουν τον λογαριασμό και συνδεθεί στο internet. Αν ήταν xiaomi, προχθές ανέφεραν περιστατικό δίπλα που κάτι ρουμάνοι μάλλον κλέψανε ένα, και μέσω του mi λογαριασμού που δεν τον είχαν διαγράψει, απέκτησε πρόσβαση στις φωτό των χρηστών, οπως και σε όλο τον τηλεφωνικό τους κατάλογο. Φυσικά πήγε στην αστυνομία μ' αυτά τα στοιχεία.

Δημοσ.

Δε θυμαται τον κωδικο του gmail

Εχει σε ενα παλιο κινητο το gmail αλλα δεν ξερω πως μπορει να δει τον κωδικο ή να τoν αλλαξει μεσα απο το app του gmail

Δημοσ.

Δε θυμαται τον κωδικο του gmail

Εχει σε ενα παλιο κινητο το gmail αλλα δεν ξερω πως μπορει να δει τον κωδικο ή να τoν αλλαξει μεσα απο το app του gmail

Μπορεί να ζητήσει να τον αλλάξει. Εάν καταφέρει να μπει, ίσως, ίσως ξαναλέω πετύχει κάτι. Αλλιώς ξέχνα το.
Δημοσ.

Για να φανεί στην διαχείριση συσκευων της google πρέπει όμως να έχει ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία και να έχει ιντερνετ το κινητό.

Επίσης κάποιες άλλες παρόμοιες anti-theft λύσεις χρησιμοποιούν το gps.

Πρακτικά ο κλέφτης δεν πρόκειται να τα ενεργοποιήσει αυτά. Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι και άσχετος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...