Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στο desktop 4 δισκους... 2 SSD (για το συστημα ο καινουργιος και για τα κατεβασματα και τη ταλαιπωρια ο παλιος) και 2 HDD των 2ΤΒ ο καθενας για αποθηκευση.. αυτη ηταν η νεα συνθεση πριν 2-3 μηνες που εκανα βαζοντας τα 8.1..
Ειχα ορισει να σβηνουν οι 2 HDD μετα απο 20λεπτα.. λειτουργουσε μια χαρα αυτο γιατι οταν τυχον πηγαινα να δω κατι σε αυτους, ειχε 2 δευτερολεπτα καθυστερηση μεχρι να παρουν μπρος (κολλαγε ηπροσβαση στο δισκο). Τωρα τελευταια αυτο δεν συμβαινει..οποτε λογικα οι δισκοι αυτοι δεν σβηνουν καθολου. Το κοιταξα στις ρυθμισεις Ενεργειας και ειναι ορισμενοι να σβηνουν.. το εκανα στο 15λεπτο μηπως ξεκολλησει, αλλα παλι δεν σβηνουν. Το μονο που μπορω να σκεφτω να εχει σχεση ειναι καπου εκει κοντα που εγινε αυτο ειχα εγκαταστησει το HD Sentinel (το οποιο ξεκιναει μαζι με τα Windows)..

Τι λετε να κανω;
Επισης υπαρχει κανενα εργαλειο να βλεπω τη λειτουργια των δισκων; (το HD Sentinel δειχνει αν κανουν τη δεδομενη στιγμη μεταφορες δεδομενων, αλλα οχι αν ειναι σβηστοι)

post-62534-0-90076600-1454341983_thumb.jpg

post-62534-0-55888100-1454341969_thumb.jpg

Δημοσ.

[...]

Το μονο που μπορω να σκεφτω να εχει σχεση ειναι καπου εκει κοντα που εγινε αυτο ειχα εγκαταστησει το HD Sentinel (το οποιο ξεκιναει μαζι με τα Windows)..

Είναι φυσιολογικό.

Η ανάγνωση της θερμοκρασίας και των τιμών του δίσκου γενικά μηδενίζει το χρόνο αδρανοποίησης.

Πάε διαμόρφωση-> προηγμένες εντολές και ρύθμισε τη συχνότητα ανίχνευσης ώστε να είναι μεγαλύτερη από το χρόνο αδρανοποίησης των δίσκων που επιθυμείς.

Να λάβεις υπόψιν πως μόλις παρέλθει ο χρόνος ανίχνευσης οι δίσκοι θα ξυπνήσουν οπότε ίσως θελήσεις να τον ρυθμίσεις αρκετά ψηλά.

[...]

Επισης υπαρχει κανενα εργαλειο να βλεπω τη λειτουργια των δισκων; (το HD Sentinel δειχνει αν κανουν τη δεδομενη στιγμη μεταφορες δεδομενων, αλλα οχι αν ειναι σβηστοι)

Δε σε κατάλαβα. Αν είναι σβηστοί τι λειτουργία να σου δείξει;

Δημοσ.

Ο υπολογιστης συνηθως ειναι 10 ωρες ανοιχτος καθημερινα.
Με ενδιαφεροι οι 2 σκληροι που ειναι αποθηκες και τις περισσοτερες φορες μπορει και να μηντους χρειαστω καθολου ολοκληρη τη μερα, να μενουν σβηστοι για να μη φθειρονται χωρις λογο.. Δηλαδη ξεκινανε με τα Windows και μετα απο 15' σβηνουν και αν δεν τους χρειαστω ας μεινουν σβηστοι μεχρι να ξανακλεισω τον υπολογιστη.

Είναι φυσιολογικό.

Η ανάγνωση της θερμοκρασίας και των τιμών του δίσκου γενικά μηδενίζει το χρόνο αδρανοποίησης.

Πάε διαμόρφωση-> προηγμένες εντολές και ρύθμισε τη συχνότητα ανίχνευσης ώστε να είναι μεγαλύτερη από το χρόνο αδρανοποίησης των δίσκων που επιθυμείς.

Να λάβεις υπόψιν πως μόλις παρέλθει ο χρόνος ανίχνευσης οι δίσκοι θα ξυπνήσουν οπότε ίσως θελήσεις να τον ρυθμίσεις αρκετά ψηλά.

Δε σε κατάλαβα. Αν είναι σβηστοί τι λειτουργία να σου δείξει;

post-62534-0-90651400-1454345858_thumb.jpg

να αλλαξω το 5' λεπτα εδω λες ε;

Βασικα μου φαινεται βλακεια του προγραμματος.. αφου θες το δισκο να μεινει σβηστος γιατι να ελεγχεις συνεχεια τη θερμοκρασια του και τις αλλες τιμες του; δεν θα αλλαξει κατι.
Θεωρω πιο λογικο να ειχε επιλογη εδω να μη τον ξυπναει..
Οποτε να το βαλω στις "12 ωρες" αυτο που ειναι η μαξιμουμ τιμη;

Το automatic scandisk που εχει πιο κατω σαν επιλογη ειναι ασχετο;

ειναι για το scandisk των Win?

Δημοσ.

Βασικα μου φαινεται βλακεια του προγραμματος.. αφου θες το δισκο να μεινει σβηστος γιατι να ελεγχεις συνεχεια τη θερμοκρασια του και τις αλλες τιμες του; δεν θα αλλαξει κατι.

Θεωρω πιο λογικο να ειχε επιλογη εδω να μη τον ξυπναει..

Οποτε να το βαλω στις "12 ωρες" αυτο που ειναι η μαξιμουμ τιμη;

Δεν είναι βλακεία.

Αν είχε την επιλογή να μην τον ξυπνάει απλά δε θα δούλευε το πρόγραμμα για κανένα δίσκο.

Όπως είπα και πριν πρέπει να κάνει spin up ο δίσκος για να πάρει τις μετρήσεις το πρόγραμμα και καλώς ή κακώς δε γίνεται να διαλέγει ο χρήστης ξεχωριστά ποιους δίσκους να ελέγχει και πότε.

Βάλτο στις 12 αν σε εξυπηρετεί αλλά μην απενεργοποιήσεις το automatic scandisk γιατί τότε δε θα ενημερώνει τη κατάσταση τους ούτε στη έναρξη και με τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να καθυστερήσεις καιρό να εντοπίσεις κάποια αλλαγή.

Αν είναι να δουλεύει το πρόγραμμα κάθε 12 ώρες πάντως είναι προτιμότερο να μη τρέχει καθόλου για να μη καταναλώνει πόρους, αλλά να το τρέχεις εσύ μια στις τόσες για έλεγχο.

Δημοσ.

ΟΚ.. ευχαριστω ολους καταρχην γιατι εντοπισαμε και λυσαμε το προβλημα..

Δεν είναι βλακεία.

Αν είχε την επιλογή να μην τον ξυπνάει απλά δε θα δούλευε το πρόγραμμα για κανένα δίσκο.

Όπως είπα και πριν πρέπει να κάνει spin up ο δίσκος για να πάρει τις μετρήσεις το πρόγραμμα και καλώς ή κακώς δε γίνεται να διαλέγει ο χρήστης ξεχωριστά ποιους δίσκους να ελέγχει και πότε.

Βάλτο στις 12 αν σε εξυπηρετεί αλλά μην απενεργοποιήσεις το automatic scandisk γιατί τότε δε θα ενημερώνει τη κατάσταση τους ούτε στη έναρξη και με τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να καθυστερήσεις καιρό να εντοπίσεις κάποια αλλαγή.

Αν είναι να δουλεύει το πρόγραμμα κάθε 12 ώρες πάντως είναι προτιμότερο να μη τρέχει καθόλου για να μη καταναλώνει πόρους, αλλά να το τρέχεις εσύ μια στις τόσες για έλεγχο.

απλα αυτο που ελεγα, ειναιοτι θα μπορουσε να ελεγχει τους δισκους οταν ανοιγουν τα Windows και οι δισκοι ετσι κι αλλιως ενεργοποιουνται ολοι.
τωρα γιατους 2 σκληρους που σβηνουν, αν δεν εχουν καποιο θεμα στην αρχη, οταν θα σβησουν δεν θα υπαρξει καποια αλλαγη στο στατους τους οποτε κανενα θεμα..
Αλλα αφηνω το HD Sentinel για να τσεκαρει μονιμα τους SSD και επισης να τσεκαρει τους αλλους 2 οταν ενεργοποιουνται..
Ετσι κι αλλιως βλεπω οτι idle χρησιμοποιει 0% CPU και 6.5ΜΒ μνημης.. οποτε δεν μου τρωει και τιποτα πιστευω

Δημοσ.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι δουλευει ο δισκος οταν δεν κανει τπτ το πι σι;  Ελαχιστα δουλευει...

Αυτο που κανεις ειναι πολυ χειροτερο και θα παρεις τις κεφαλες στο χερι αργα η γρηγορα....

• Like 1
Δημοσ.

απο μενα καλυτερα να τον εχει αυτες τις 10 ωρες On. παρα να κανει 2-3 παρκαρισματα στο 10ωρο.

προσωπικα οπως εχω ξαναπει , εγω δουλευω 24/7 τον υπολιγηστη , με κανα 2 restart μεσα στην βδομαδα και με καμια διακοπη που κανει το ρευμα , και εχω 2δισκους 6 χρονων + που δουλευουν ρολογακι.

τωρα τυχερος ειμαι?! δεν ξερω.παντως το παρκαρισμα - ξεπαρκαρισμα επιπονει τον δισκο.

Δημοσ.

Σίγουρα τα περισσότερα failure rates εντοπίζονται κατά το spin up, αλλά όταν οι μοντέρνοι δίσκοι έχουν πλέον parking ramps και 100k-200k cycle count, με δεδομένο τη χρήση του TS που τους παρκάρει μια φορά τη μέρα νομίζω πως είναι λίγο παρανοϊκό να λέμε πως τους στρεσσάρει :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...