Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε ένα αρχείο οικογενειακού βίντεο γύρω στα 12 γίγα που θέλουμε να φυλάξουμε με ασφάλεια.

Σκέφτηκα να αγοράσω 2 στικάκια στα 16 γίγα, να αντιγράψουμε το αρχείο και στα 2 και μετά φύλαξη σε συρτάρι.

Πρέπει να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο για τα στικάκια;

Η διάρκεια ζωής τους δεν παίζει με τις εγγραφές και τα γράψε σβήσε;

Να πάρω ό,τι νά'ναι όσον αφορά τις ταχύτητες, ακόμα και usb 2.0 ;

Δημοσ.

εχω στικακια δεκαετιας και δεν μου εχει χαλασει ποτέ κανενα (απλα μην παρεις οτι μαρκα να'ναι, πάρε καποια ποιοτικη, εγω παιρνω παντα Kingston που εχει καλο ονομα και τιμη). εφοσων το θες για μια χρηση η ταχυτητα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, βεβαια usb 2.0 και usb 3.0 στα 16gb εχουν παρομοιες τιμες οποτε δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην προτιμησεις την 3.0. η διαρκεια ζωης τους δεν ξερω ποση ειναι αλλα εχει να κανει και με τις εγγραφες. εγω ομως εχω στικακια με πολλαπλα λειτουργικα μεσα τους τα οποια τρεχω μερικες φορες την εβδομαδα (σκεψου ποσες χιλιαδες εγγραφες θα κανει ενα τετοιο στικακι μεσα σε λιγη ωρα) και ακομα και με τετοια χρηση πρεπει να αντεχει αρκετα χρονια.

πιο φθηνη λυση θα ηταν να παρεις 4 (dual layer) dvd, να χωρισεις το αρχειο του βιντεο σε 2 κομματια και να γραψεις απο 6gb σε καθε dvd (και μπορεις να το προστατεψεις και με κωδικο μιας και φανταζομαι ειναι ενα σημαντικο βιντεο). παλι ποιοτικα dvd ειναι τα taiyo yuden που παιρνω σχεδον 10 χρονια και δεν ειχα ποτέ το παραμικρο προβλημα (δεν νομιζω βεβαια να μπορεις να παρεις να τα αγορασεις εκτος 50δας-100δας.

• Like 1
Δημοσ.

Έχουμε ένα αρχείο οικογενειακού βίντεο γύρω στα 12 γίγα που θέλουμε να φυλάξουμε με ασφάλεια.

Σκέφτηκα να αγοράσω 2 στικάκια στα 16 γίγα, να αντιγράψουμε το αρχείο και στα 2 και μετά φύλαξη σε συρτάρι.

Ναι αλλά σε 2 στικ διαφορετικής μάρκας και φυλαγμένα σε διαφορετικά σπίτια.

Στη πράξη είναι θέμα τύχης.

Αν είναι για μια κι έξω, πάρε ό,τι να 'ναι αν και στα USB3 θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία.

Θα μπορούσες να το ανεβάσεις και σε κάποιο Cloud. π.χ. mega.nz ή Google Drive.

• Like 2
Δημοσ.

αντιγραφή σε usb και μετά σε θυρίδα  σε τράπεζα (το κακό είναι πως εάν ξανακλείσουν οι τράπεζες δεν θα μπορείς να το έχεις άμεσα ) :-D

• Like 1
Δημοσ.

εχω στικακια δεκαετιας και δεν μου εχει χαλασει ποτέ κανενα (απλα μην παρεις οτι μαρκα να'ναι, πάρε καποια ποιοτικη, εγω παιρνω παντα Kingston που εχει καλο ονομα και τιμη). εφοσων το θες για μια χρηση η ταχυτητα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, βεβαια usb 2.0 και usb 3.0 στα 16gb εχουν παρομοιες τιμες οποτε δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην προτιμησεις την 3.0. η διαρκεια ζωης τους δεν ξερω ποση ειναι αλλα εχει να κανει και με τις εγγραφες. εγω ομως εχω στικακια με πολλαπλα λειτουργικα μεσα τους τα οποια τρεχω μερικες φορες την εβδομαδα (σκεψου ποσες χιλιαδες εγγραφες θα κανει ενα τετοιο στικακι μεσα σε λιγη ωρα) και ακομα και με τετοια χρηση πρεπει να αντεχει αρκετα χρονια.

πιο φθηνη λυση θα ηταν να παρεις 4 (dual layer) dvd, να χωρισεις το αρχειο του βιντεο σε 2 κομματια και να γραψεις απο 6gb σε καθε dvd (και μπορεις να το προστατεψεις και με κωδικο μιας και φανταζομαι ειναι ενα σημαντικο βιντεο). παλι ποιοτικα dvd ειναι τα taiyo yuden που παιρνω σχεδον 10 χρονια και δεν ειχα ποτέ το παραμικρο προβλημα (δεν νομιζω βεβαια να μπορεις να παρεις να τα αγορασεις εκτος 50δας-100δας.

κρατάω το επώνυμη λύση (που και εγώ το είχα στα υπόψιν)

ενδιαφέρουσα λύση και το dl-dvd, αλλά αντιγραφές σε δικάκια έχω πάψει να κάνω εδώ και χρόνια, σκέψου ότι ο σταθερός που χρησιμοποιώ καθημερινά στο σπίτι δεν έχει καν οπτικό drive.

Πριν καμιά δεκαετία πάντως που αντέγραφα με τις δεκάδες τα cd, και γω taiyo yuden αγόραζα και μάλιστα πήγαινα στα κεντρικά, στην Αμφιθέας.

Θα μπορούσες να το ανεβάσεις και σε κάποιο Cloud. π.χ. mega.nz ή Google Drive.

σε διαφορετικά σπίτια, ναι.

Γιατί διαφορετικές μάρκες;

Θα το ανεβάσω και στο cloud αλλά θέλω και λύση φυσικού μέσου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για να καταλάβετε, δεν χρειάζεται και κωδικός ή κάτι τέτοιο, πρόκειται για ντοκιμαντέρ που αφορά στενό συγγενή που χάσαμε πρόσφατα και θέλει η οικογένεια μου να το έχει, σαν οικογενειακό κειμήλιο, στο περίπου.

Αφού μάλλον θα το ανεβάσω και youtube.

Δημοσ.

Γιατί διαφορετικές μάρκες;

Για να μειωθούν οι πιθανότητες να πέσεις σε κάποια όχι και τόσο αξιόπιστη παρτίδα και να έχεις πρόβλημα και με τα δύο ταυτόχρονα.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον

CheOnWeb

και θα πρότεινα το ένα από τα απόθηκευτικά μέσα το ένα να είναι σε κάρτα μνήμης , το άλλο USB stick και τέλος σε δύο σκληρούς δίσκους αποθήκευσης και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

ενδιαφέρουσα λύση και το dl-dvd, αλλά αντιγραφές σε δικάκια έχω πάψει να κάνω εδώ και χρόνια, σκέψου ότι ο σταθερός που χρησιμοποιώ καθημερινά στο σπίτι δεν έχει καν οπτικό drive.

Πριν καμιά δεκαετία πάντως που αντέγραφα με τις δεκάδες τα cd, και γω taiyo yuden αγόραζα και μάλιστα πήγαινα στα κεντρικά, στην Αμφιθέας.

και εγω τα εχω 'στειλει' ολα τα cd. αγορασα 4x3tb σκληρους και εκανα ολα μου τα cd/dvd ψηφιακα!! (φανταζεσαι ποσα ειχα μαζι με ταινιες κτλ!) τα cd ειναι στην φυλαγμενα σε μια γωνια για σιγουρια. αλλα αφου ειναι μονο ενα αρχειο μπορεις ευκολα και χωρις ιδιαιτερο κοστος να εχεις πολλαπλα αντιγραφα του με αυτον τον τροπο.

• Like 1
Δημοσ.

έχω την εντύπωση πως εάν τα γράψεις σε ένα απλό usb θα είναι εντάξει βάλτο μετά σε μικρό κουτάκι και φύλαξε το σε να συρτάρι και είσαι έτοιμος ποιος ο λόγος να αγοράσεις δυο usb ούτως η άλλος από την στιγμή που είναι ντοκιμαντέρ μπορείς να το βρεις από αυτούς που το έκαναν επίσης δώστε το και σε κάποιον συγγενή και τέλος !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...