Προς το περιεχόμενο

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΔΔΗΕ

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, popopo είπε

Πόσο ποσοστό της συνολικής ημερήσιας κατανάλωσης μπορεί να "σπρωχτεί" στο νυχτερινό τιμολόγιο; Τι ποσοστά έχετε πετύχει;

>35%

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, popopo είπε

Πόσο ποσοστό της συνολικής ημερήσιας κατανάλωσης μπορεί να "σπρωχτεί" στο νυχτερινό τιμολόγιο; Τι ποσοστά έχετε πετύχει;

Γενικά μπορείς άνετα κάνα 15-20%, αν έχεις αρκετή πειθαρχία ή βολεύουν οι ώρες του νυχτερινού ή δεν έχεις φράγκο και προσπαθείς να γλιτώσεις από παντού😉🧐 τότε μπορείς να φτάσεις και 50%, το έχουμε σχεδόν κάνει το καλοκαίρι με κλιματιστικά κλπ..

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, popopo είπε

Εφόσον ειναι 8 ώρες το νυχτερινό ( δηλαδή το  1/3 της ημέρας) , τότε νομιζω ικανοποιητικό είναι  να έχεις ένα ποσοστό κοντά στο 30%. Αν μπορεις και παραπάνω ακόμα καλύτερα.

Προσωπικά 1 μήνα που το έχω  βάλει, το εκμεταλλεύομαι οσο περισσότερο μπορώ . Πλυντήριο πιάτων, ρούχων , ηλιακός, σκούπα, κουζίνα, σίδερο κτλ μπαινουν παντα σε ώρες  νυχτερινού.. Και μέχρι στιγμής σε ποσοστό που λες, είμαι λίγο πάνω απο το 40% που νομιζω ειναι το καλύτερο που μπορώ για τον χειμώνα , καθώς τις υπόλοιπες 16 ημερήσιες ώρες λειτουργούν συσκευές που ειναι ολο το 24ωρο πχ ψυγείο, καποιο φως και  ουσιαστικά το κλιματιστικό  που καίει πιο πολύ ακ και ειναι inverter και δεν καιει και παρα πολυ σε σχεση με αλλα . Αυτά τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι δεν το έχω διαπιστώσει ακομα  , αλλά λογικά θα ανέβει αρκετά το ποσοστό,  αφού συνηθως  δεν αναβω κλιματιστικο αυτη την εποχή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και οταν έχει τρομερό καυσωνα.

Επεξ/σία από petrakiskap

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, korakios είπε

το καλοκαίρι χλωμό , ακόμα και το κλιματιστικό να καίει 24ωρο , το βράδυ δεν καταναλώνει τόσο

To λέω με την άποψη οτι αν την ημέρα  , το καλοκαίρι,  δεν ανάβω κλιματιστικο 16ωρα   οπως τώρα (που ειναι ουσιαστικά αυτο που  μου καταναλώνει τις  περισσότερες  ημερήσιες τώρα )  και παράλληλα βάζω τις υπολοιπες συσκευές μου (πλυντήρια κλπ) κανονικα  στις νυχτερινές οπως τώρα,  τότε λογικά θα  ειναι περισσότερες οι νυχτερινές που θα καιω  απο τις ημερήσιες και με αυτη την λογικη θα ανέβει το ποσοστό .  Αλλά και να μην συμβει σε μεγάλο βαθμό  , τουλάχιστον θα συνεχίσω να το εκμεταλλεύομαι οσο μπορώ.

Γενικά το νυχτερινό ειναι μεγάλη ανάσα, άργησα να το καταλάβω δυστυχώς. Ειμαι στο ΚΟΤ και ουσιαστικά μονο 1 φορά τον χρόνο έπαιρνα την έκπτωση του και το κυριότερο θα είχα γλυτώσει πολλά λεφτά αν το είχα βάλει νωρίτερα.  Απο ρυθμιζόμενες χρεώσεις, απο τιμή kw κλπ. Μακάρι να  αντιληφθούν και άλλοι την αξία του , ειδικά την τωρινή εποχή που έχουν ολα ακριβύνει πάρα πολύ και θα συνεχίσουν δυστυχώς έτσι για αρκετο καιρο.

Επεξ/σία από petrakiskap

Μιλάω για κλιματιστικά on-off, δύο των 9.000 btu.., που δουλεύουν κάθε βράδυ 11:30-7:15.

Πλυντήρια πιάτων, ρούχων βράδυ, θερμοσίφωνα δεν λόγω ηλιακού (2-3 φορές το καλοκαίρι να ανάψει) και πολλές φορές μαγειρεύουμε το βραδάκι γιατί τέτοια ώρα μας βολεύει..

Το πρωί λείπουμε λόγω δουλειάς κλπ.., πόσο να κάψει ψυγείο/τηλεόραση λίγο το απόγευμα;

Μπορεί πχ να έχουμε 1700 kwh το τετράμηνο με πάνω από 800 τη "νύχτα"..

2 ώρες πριν, popopo είπε

Τους τελευταίους 10 μήνες που έχω ψηφιακό μετρητή, χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια (έχω Γ1 με flat χρέωση), το 23% ήταν νύχτας.

Το μονο προβλημα στο καλοκαιρι ειναι οτι χανεται το 15.00-17.00 απο τελος Μαρτη, εκει που προσπαθω να χωσω μαγειρεμα + θερμοσιφωνα για το απογευμα, και ενιοτε πλυντηρια. Τωρα πλυντηριο βραδυ οταν στροφαρει πες 11.00-12.00 αντε 01.00 θα ειμαι ξυπνιος (δεν μπορω να κοιμηθω χωρις ησυχια). Για τα αλλα πως τα ρυθμιζεις, και χωρις ηλιακο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ πως σε μερικούς σας στέλνουν εντολή πληρωμής 2-3 μέρες μετά την αίτηση; Έκανα αίτηση πριν 15 μέρες και σήμερα είδα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΗΕ να ελέγχει το ρολόι, μου είπε ότι υπάρχει αίτημα για νυχτερινό και σε καμία 10 ημέρες θα λάβω την ειδοποίηση πληρωμής.

Ανήκω στο ΔΕΔΗΕ δυτικής Θεσσαλονίκης.

Επεξ/σία από vali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, vali είπε

Απορώ πως σε μερικούς σας στέλνουν εντολή πληρωμής 2-3 μέρες μετά την αίτηση; Έκανα αίτηση πριν 15 μέρες και σήμερα είδα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΗΕ να ελέγχει το ρολόι, μου είπε ότι υπάρχει αίτημα για νυχτερινό και σε καμία 10 ημέρες θα λάβω την ειδοποίηση πληρωμής.

Ανήκω στο ΔΕΔΗΕ δυτικής Θεσσαλονίκης.

κι εγω ενω εκανα αιτηση για νυχτερινο στις 3/2 και μου ρθε η επιστολη στις 10/2, αλλα επειδη στο ενδιαμεσο εκανα στις 6/2 εκανα αιτηση αλλαγης παροχου προς ΔΕΗ, με πηραν τηλ και με ειπαν να αγνοησω την επιστολη την πρωτη που θα ερθει,καθοσον με την αλλαγη,αλλαζει και κατι στον αριθμο παροχης και πρεπει να περιμενω την 2η . σημερα ακομα δεν την εχω λαβει...και σε επικοινωνια με ΔΕΔΔΗΕ,με ειπαν η επιστολη εφυγε απο αυτου 28/2...

Πευκα Θεσσαλονικης μενω,λογικα της Δυτικης θα εχω κι εγω...

Επεξ/σία από lacta13

17 ώρες πριν, popopo είπε

Πιστεύω ότι εξαρτάται από τη συνολική κατανάλωση. Όσο μεγαλύτερη είναι, μεγαλώνει και το ποσοστό της νυχτερινής. Γιατί στις μικρές καταναλώσεις, καις τα βασικά και μόνο με σχεδιασμό τα "σπρώχνεις" σε νυχτερινές ώρες. Στις μεγάλες, προφανώς υπάρχει σοβαρό μερίδιο θέρμανσης - ψύξης και αυτό συχνά είναι από μόνο του νυχτερινό. Εγώ που συνδυάζω πετρέλαιο και αιρ-κοντίσιονς για θέρμανση μονοκατοικίας, έκαψα τον προηγούμενο μήνα 1100 Kwh και χωρίς προσπάθεια το 35% ήταν νυχτερινό. Λογικά αυτό θα ισχύει και το καλοκαίρι, γιατί βασικά βράδυ για να μπορέσεις να κοιμηθείς το σκίζεις το αιρ-κοντίσιον (εκτός ημερών καύσωνα).

Θα έλεγα λοιπόν, αν το προσπαθήσεις κιόλας, 20-25% στις μικρές καταναλώσεις, 35-40% στις μεγάλες.

Στις 1/3/2022 στις 9:30 ΜΜ, geodimis είπε

έχετε λοιπόν και αυτή την πιθανότητα στο νου σας όσοι βάζετε τελικά το μετρητή και περιμένετε να δείτε διπλό πεδίο καταχώρησης ημερήσιων/νυκτερινών την επόμενη μέρα. (Μιλάμε για 1,5+ μήνα μετά την εγκατάσταση κι ακόμα τίποτα).

Μεθαύριο κλείνω 2 μήνες από την εγκατάσταση του νέου διπλού μετρητή με νυκτερινό κι ακόμα τς συστήματα του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν ενημερωθεί γιατί λέει ο εργολάβος που τον έβαλε πάει το χαρτί στην τάδε υπηρεσία κι από εκεί συστημικά σε μια άλλη κλπ κλπ. 

Βεβαια μου είπαν επειδή εκκαθαριστικός βγαίνει αρχες Μαΐου δεν θα χάσω κάτι γιατί θα καταγράφουν κανονικά και οι δυο  ενδείξεις για όλο το 4μηνο. 

Οποτε όσοι καταφέρνετε τελικά να σας βάλουν νυκτερινό προτείνω να κυνηγάτε τηλεφωνικά τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ για να ενημερωθεί το σύστημα καταχώρησης του κάθε παρόχου…

23 ώρες πριν, jimakos234 είπε

χανεται το 15.00-17.00 απο τελος Μαρτη

...ε - ω !!

....Τέλος ΑΠΡΙΛΗ. (...ξανατσέκαρε τα ωράρια μην κάνεις καμμιά μπιπ και τσάμπα πληρώνεις παραπανίσια...)

• Like 1
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, geodimis είπε

Οποτε όσοι καταφέρνετε τελικά να σας βάλουν νυκτερινό προτείνω να κυνηγάτε τηλεφωνικά τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ για να ενημερωθεί το σύστημα καταχώρησης του κάθε παρόχου…

Δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις κανένα ν, έτσι είναι η διαδικασία.

Αν βιάζεσαι τσεκαρε πότε θα ανοίξει το παράθυρο για να δηλώσεις κιλοβατώρες απευθείας στο ΔΕΔΔΗΕ. Λογικά θα σε αφήσει να δηλώσεις ημερήσιες και νυχτερινές. Τις δηλώνεις και τελείωσες. Αλλιώς περιμένεις τον εκκαθαριστικό.

3 ώρες πριν, pan05 είπε

Δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις κανένα ν, έτσι είναι η διαδικασία.

Αν βιάζεσαι τσεκαρε πότε θα ανοίξει το παράθυρο για να δηλώσεις κιλοβατώρες απευθείας στο ΔΕΔΔΗΕ. Λογικά θα σε αφήσει να δηλώσεις ημερήσιες και νυχτερινές. Τις δηλώνεις και τελείωσες. Αλλιώς περιμένεις τον εκκαθαριστικό.

Ποια διαδικασία; Να πληρώνω το μετρητή, να μπαίνει κανονικά και μετά να μην μπορώ να καταχωρήσω 2πλή ένδειξη επειδή *****ίζονται τα συστήματα τους; 

Εκτός αυτού δεν είναι δουλειά μου να μπαίνω κάθε μέρα στον ΔΕΔΔΗΕ να κοιτάω πότε θα ανοίξει η ημερομηνία καταχώρησης -  άσε που μου εμφανίζει ακόμα την προηγούμενη- για να δω αν θα έχει 2πλό πεδίο ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...