Προς το περιεχόμενο

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΔΔΗΕ

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια γρήγορη ερώτηση. Μπορεί να συνδυαστεί νυχτερινό ρεύμα με net metering; Θα μου πεις τι το θέλεις; Η απάντηση είναι καθαρά για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που δεν χρεώνονται στο νυχτερινό ρεύμα.

Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης του net metering.  Έχει γίνει η ηλεκτρική εγκατάσταση (inverter, 2ο ρολόι για τη μέτρηση του παραγώμενου ρεύματος κτλ) και πλέον περιμένω να φτιάξει ο καιρός για να τοποθετηθούν στη σκεπή τα πάνελ 9,91 kW.

Το σπίτι είναι μονοκατοικία 140 τ.μ και βρίσκεται στη Κοζάνη και παρότι άριστα μονωμένο (κέλυφος, μόνωση οροφής, κουφώματα αλουμινίου, ενεργειακά τζάμια κτλ)  έχει μεγάλες καταναλώσεις (μεγαλύτερες από 5.200 kW το τελευταίο τετράμηνο) εξαιτίας αντλίας θερμότητας και κρύου στη περιοχή.

Το περασμένο καλοκαίρι που έγινε η αλλαγή από μονοφασικό σε τριφασικό ρεύμα, μπήκα στο τότε MyHome enter. Πλέον, όταν υλοποιηθεί το φωτοβολταικό, θα κάνω νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ και δεν ξέρω σε ποιο πρόγραμμα θα με βάλει. Φαντάζομαι στο Γ1 οικιακό. Γι'αυτό θέλω να μάθω εάν μπορώ να ενεργοποιήσω νυχτερικό ρεύμα, προκειμένου να γλυτώσω και ένα μέρος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων. Το ρολόι μου είναι ψηφιακό και ήδη βλέπω στην ένδειξη 1.8.2 πως μετρά τη κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος, με την 1.8.1 να μετρά την ημερήσια κατανάλωση και η 1.8.0 να δείχνει τη συνολική.

Επεξ/σία από aldon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, aldon είπε

Μια γρήγορη ερώτηση. Μπορεί να συνδυαστεί νυχτερινό ρεύμα με net metering; Θα μου πεις τι το θέλεις; Η απάντηση είναι καθαρά για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που δεν χρεώνονται στο νυχτερινό ρεύμα.

Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης του net metering.  Έχει γίνει η ηλεκτρική εγκατάσταση (inverter, 2ο ρολόι για τη μέτρηση του παραγώμενου ρεύματος κτλ) και πλέον περιμένω να φτιάξει ο καιρός για να τοποθετηθούν στη σκεπή τα πάνελ 9,91 kW.

Το σπίτι είναι μονοκατοικία 140 τ.μ και βρίσκεται στη Κοζάνη και παρότι άριστα μονωμένο (κέλυφος, μόνωση οροφής, κουφώματα αλουμινίου, ενεργειακά τζάμια κτλ)  έχει μεγάλες καταναλώσεις (μεγαλύτερες από 5.200 kW το τελευταίο τετράμηνο) εξαιτίας αντλίας θερμότητας και κρύου στη περιοχή.

Το περασμένο καλοκαίρι που έγινε η αλλαγή από μονοφασικό σε τριφασικό ρεύμα, μπήκα στο τότε MyHome enter. Πλέον, όταν υλοποιηθεί το φωτοβολταικό, θα κάνω νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ και δεν ξέρω σε ποιο πρόγραμμα θα με βάλει. Φαντάζομαι στο Γ1 οικιακό. Γι'αυτό θέλω να μάθω εάν μπορώ να ενεργοποιήσω νυχτερικό ρεύμα, προκειμένου να γλυτώσω και ένα μέρος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων. Το ρολόι μου είναι ψηφιακό και ήδη βλέπω στην ένδειξη 1.8.2 πως μετρά τη κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος, με την 1.8.1 να μετρά την ημερήσια κατανάλωση και η 1.8.0 να δείχνει τη συνολική.

Σε net metering για την ενέργεια που παράγεις από το Φβ δεν χρεώνεσαι ρυθμιζόμενες χρεώσεις. 

Θα σε χρεώνουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις όταν η εξερχόμενη ενέργεια προς το δίκτυο είναι μηδενική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Weiss είπε

Σε net metering για την ενέργεια που παράγεις από το Φβ δεν χρεώνεσαι ρυθμιζόμενες χρεώσεις. 

Θα σε χρεώνουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις όταν η εξερχόμενη ενέργεια προς το δίκτυο είναι μηδενική. 

είσαι 100% σίγουρος γι'αυτό; Αυτό το link https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w7q_Ml_m16EJ:https://solarbay.gr/net-metering/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

ήταν πριν το νέο site της ΔΕΗ και αναφέρει πως οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπολογίζονται με βάση την απορροφώμενη ενέργεια και όχι με βάση τον συμψηφισμό.

Στο νέο site της ΔΕΗ, όσο και να έψαξα δεν βρήκα καμία πληροφορία σχετική με το net metering

Βρήκα μόνο αυτό το PDF του ΔΕΔΔΗΕ https://deddie.gr/media/3485/συχνές-ερωτήσεις-απαντήσεις-για-την-εφαρμογή-ενεργειακού-συμψηφισμού-από-αυτοπαραγωγούς-αναθεώρηση-31052019.pdf που αναφέρει για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (σελίδα 10)

20.Τι ισχύει για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις; Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπολογίζονται ως ακολούθως:  Η χρέωση για το ΕΤΜΕΑΡ υπολογίζεται βάσει της απορροφώμενης ενέργειας (Α), επί την αντίστοιχη μοναδιαία χρέωση.

Το μεταβλητό σκέλος της Χρέωσης Χρήσης Συστήματος και της Χρέωσης Χρήσης Δικτύου (χρέωση ενέργειας) υπολογίζεται βάσει της απορροφώμενης ενέργειας, επί την αντίστοιχη μοναδιαία χρέωση.

Η χρέωση για ΥΚΩ υπολογίζεται βάσει της συνολικά καταναλισκόμενης ενέργειας (Κ=Α+Π-Ε), επί την αντίστοιχη μοναδιαία χρέωση. Στην περίπτωση τιμολογίου με διαφορετικές χρονικές ζώνες χρέωσης, το σύνολο της παραχθείσας και εγχυθείσας ενέργειας θα χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των ΥΚΩ που αντιστοιχούν μόνο στην κατανάλωση της ζώνης κανονικής χρέωσης (ημερήσιας κατανάλωσης).

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το pdf https://helapco.gr/pdf/HELAPCO_Net_Metering.pdf (σελίδα 30)

Επεξ/σία από aldon

Αίτηση για νυχτερινό 14/12, κατάθεση χρημάτων 15/12. Μετά από ατελείωτα τηλέφωνα και email, την περασμένη εβδομάδα άνοιξα αίτημα μέσα από τη σελίδα τους και έστειλα και email και στα δύο με "απειλητική" προειδοποίηση για καταγγελία στη ΡΑΕ. Σήμερα ήρθαν πρωί πρωί, και ενεργοποίησαν το νυχτερινό, αφού πρώτα κάλεσαν στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας . 

22 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Αίτηση για νυχτερινό 14/12, κατάθεση χρημάτων 15/12. Μετά από ατελείωτα τηλέφωνα και email, την περασμένη εβδομάδα άνοιξα αίτημα μέσα από τη σελίδα τους και έστειλα και email και στα δύο με "απειλητική" προειδοποίηση για καταγγελία στη ΡΑΕ. Σήμερα ήρθαν πρωί πρωί, και ενεργοποίησαν το νυχτερινό, αφού πρώτα κάλεσαν στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας . 

Περιοχή; Ίσως χρειαστώ το μήνυμα σου αν δεν έρθουν και αυτή την εβδομάδα...

10/12 είχα κάνει την πληρωμή και 15/12, μου είχαν πει σε προηγούμενη επικοινωνία, ότι φάνηκαν τα λεφτά.

• Like 1

47 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

10/12 είχα κάνει την πληρωμή και 15/12, μου είχαν πει σε προηγούμενη επικοινωνία, ότι φάνηκαν τα λεφτά.

Σε λίγο θα στείλουμε και μπράβους ! Θα το χρειαστώ και εγώ μάλλον :)

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Παλαιό Φάληρο. Να τονίσω ότι ήδη είχα ηλεκτρονικό μετρητή που μέτραγε και νυχτερινό και δεν ερχόντουσαν να τον τσεκάρουν τόσο καιρό για να ξεκινήσει η νυχτερινή καταμέτρηση. Άσε που ο υπάλληλος που ήρθε δεν είχε ιδέα ότι έχω ηλεκτρονικό μετρητή ήδη και μας έλεγε ότι ήρθε για να βάλει ηλεκτρονικό (προφανώς δεν θα του είπαν ποτέ τίποτα).

Το μήνυμα που τους έστειλα (στο [email protected][email protected] και στο αίτημα της σελίδας τους) :

Καλημέρα σας,

Στις 14/12 πραγματοποίησα αίτηση για ένταξη στο νυχτερινό τιμολόγιο για την παροχή με αριθμό χχχχχχ σε ακίνητο που μισθώνω επί της οδού χχχχχχ στο Παλαιό Φάληρο. Την επόμενη ημέρα (15/12), έκανα την κατάθεση του ποσού των 42,16 υπέρ ΔΕΔΔΗΕ στον κωδικό πληρωμής που μου στείλατε. Ωστόσο, παρόλο που έχω επανειλημμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικά, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις από εσάς ότι θα προχωρήσει η διαδικασία και δεδομένου ότι διαθέτω ηλεκτρονικό μετρητή ήδη (οπότε δεν υφίσταται το πρόβλημα έλλειψης μετρητών), μέχρι και σήμερα 2/3, δεν έχει ενεργοποιηθεί το νυκτερινό στην παροχή. Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος άμεσα, ενημερώνοντας με σχετικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση  θα αναγκαστώ να προβώ σε καταγγελία στην ΡΑΕ, ζητώντας την επίλυση του προβλήματος και την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσα. 

Ελπίζω να βοήθησα...

• Like 2

17 ώρες πριν, aldon είπε

Tελικά έχεις δίκιο, δεν ισχύει αυτό που έγραψα.

• Like 1

11 λεπτά πριν, Weiss είπε

Tελικά έχεις δίκιο, δεν ισχύει αυτό που έγραψα.

Θα ρωτήσω τον ΔΕΔΔΗΕ αν μπορεί να μπει νυχτερινό ρεύμα σε συνδυασμό με net metering

• Like 1

Καλησπέρα σας,

θέλω να βάλω νυχτερινό μετρητή. Ηλεκτρονικά στο site του ΔΕΔΔΗΕ επιλέγω αλλαγή νυχτερινού ή χορήγηση/καταργηση νυχτερινου? Επίσης πρέπει να επικοινωνησω και με την ΔΕΗ, ώστε να υπογράψω νέα Σύμβαση Προμήθειας ή αφορά μόνο νέες συνδέσεις το 2ο σκέλος?  Έχω το Γ1 οικιακο τωρα, και στο site της αναφερει για το Γ1Ν το εξης: 

Στην περίπτωση που επιθυμείτε νυχτερινό μετρητή απαιτείται:

1. Να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να:

• υποβάλετε σχετική αίτηση
  • καταβάλετε 34€* πλέον Φ.Π.Α., που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ

2. Να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο ποσοστό της συνολικής ημερήσιας κατανάλωσης μπορεί να "σπρωχτεί" στο νυχτερινό τιμολόγιο; Τι ποσοστά έχετε πετύχει;

Επεξ/σία από popopo

5 λεπτά πριν, Andreas_thess είπε

Καλησπέρα σας,

θέλω να βάλω νυχτερινό μετρητή. Ηλεκτρονικά στο site του ΔΕΔΔΗΕ επιλέγω αλλαγή νυχτερινού ή χορήγηση/καταργηση νυχτερινου? Επίσης πρέπει να επικοινωνησω και με την ΔΕΗ, ώστε να υπογράψω νέα Σύμβαση Προμήθειας ή αφορά μόνο νέες συνδέσεις το 2ο σκέλος?  Έχω το Γ1 οικιακο τωρα, και στο site της αναφερει για το Γ1Ν το εξης: 

Στην περίπτωση που επιθυμείτε νυχτερινό μετρητή απαιτείται:

1. Να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να:

• υποβάλετε σχετική αίτηση
  • καταβάλετε 34€* πλέον Φ.Π.Α., που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ

2. Να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας.

Καλησπερα....Θα μπεις και θα δηλωσεις χορηγηση νυχτερινου τιμολογιου ... Γινεται και απο τηλεφωνο..Μετα θα πληρωσεις το ποσο που πρεπει...Και θα περιμενεις να σου τοποθετησουν τον μετρητη..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...