Joshua21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, jimakos234 είπε εννοω κατα ποσο θα ενημερη η ΔΕΗ για την αλλαγη μετρητη απο τον ΔΕΔΔΗΕ μεχρι την επομενη ημερομηνια που θα μπορω να καταχωρησω ενδειξη στο ebill της ΔΕΗ. ΠΧ αν εχει μονο επιλογη καταχωρησης ημερησιας καταναλωσης και οχι και νυχτερινης, δεν θα βαλω ενδειξη, διοτι αν ακομα θα βλεπουν τον μετρητη τον παλιο με τις αντιστοιχες καταναλωσεις, αν απο 37000 βαλω ξαφνικα 450, δεν ξερω πως θα αντιδρασει το ebill. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει το ebill, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με καταχώρηση ένδειξης σε αυτό επειδή οι ημερομηνίες που λέει είναι εντελώς άσχετες με τις ημερομηνίες που επιτρέπει ο ΔΕΔΔΗΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σε όλους Σε τοποθέτηση νέου μετρητή που είναι και όλος ηλεκτρικός το νυχτερινό είναι ήδη τοποθετημένο ή πρέπει να το τονίσω πάλι;; ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Να ενημερώσω και εγώ για τη δική μου πορεία, αίτηση για αλλαγή μετρητή στις 28/01, μου ήρθε email με τα στοιχεία για τη πληρωμή στις 31 οπότε και έγινε η πληρωμή μέσω ebanking. 4/3 με πήρε τηλέφωνο το συνεργείο πως ήταν από κάτω και πως για λίγο θα κοπεί το ρεύμα, μέσα σε δέκα λεπτά είχαν τελειώσει. Περιοχή ανατολική Θεσσαλονίκη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε Καλησπέρα σε όλους Σε τοποθέτηση νέου μετρητή που είναι και όλος ηλεκτρικός το νυχτερινό είναι ήδη τοποθετημένο ή πρέπει να το τονίσω πάλι;; ευχαριστω Καλησπέρα... Τι θέλεις; Δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, takoulou είπε Καλησπέρα... Τι θέλεις; Δηλαδή; Εννοώ ξέρετε αν στη τοποθέτηση νέου μετρητή που είναι ηλεκτρονικός το νυχτερινό είναι ήδη περασμένο μέσα σαν μετρητής ή πρέπει να το τονίσω πάλι στον υπάλληλο της Δεδδηε; Επειδή ένας γνωστός είπε ότι πλέον δε χρειάζεται κάτι παραπάνω όπως ήταν με διπλό μετρητή παλιότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrakiskap Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε Εννοώ ξέρετε αν στη τοποθέτηση νέου μετρητή που είναι ηλεκτρονικός το νυχτερινό είναι ήδη περασμένο μέσα σαν μετρητής ή πρέπει να το τονίσω πάλι στον υπάλληλο της Δεδδηε; Επειδή ένας γνωστός είπε ότι πλέον δε χρειάζεται κάτι παραπάνω όπως ήταν με διπλό μετρητή παλιότερα. Aν έκανες την αίτηση οπως διάβασα στο άλλο θέμα για χορήγηση νυχτερινού, τότε το έχεις. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις πηγαίνοντας στον μετρητή σου και βλέποντας αν έχεις την ενδείξη 1.8.2 που αφορά το νυχτερινό τιμολόγιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, petrakiskap είπε Aν έκανες την αίτηση οπως διάβασα στο άλλο θέμα για χορήγηση νυχτερινού, τότε το έχεις. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις πηγαίνοντας στον μετρητή σου και βλέποντας αν έχεις την ενδείξη 1.8.2 που αφορά το νυχτερινό τιμολόγιο. Την έκανα τηλεφωνικώς κι μου είπε αυτή ότι θα πρέπει να το πω Παλι όταν με καλέσουν αυτοί . Αλλά ένας γνωστός από μέσα από η Δεδδηε μου λέει πλέον δε χρειάζεται. Για αυτό ρωτάω να δω τι παίζει εν τελεί. Έχουμε κάποια φωτό να δω πως μοιάζει π μετρητής ; Την Τρίτη θα τον τοποθετήσουν βρηκα αυτό το λινκ https://deddie.gr/Documents2/KATAMETRHSH/ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡ ΜΕΤΡΗΤΩΝ new.pdf ετσι είναι ; Το 1.8.2 στο μετρητή φαίνεται τις ώρες που είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό ή με κάποιο κουμπί αλλάζει η οθόνη; ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏 Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από vkoukoutis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε Εννοώ ξέρετε αν στη τοποθέτηση νέου μετρητή που είναι ηλεκτρονικός το νυχτερινό είναι ήδη περασμένο μέσα σαν μετρητής ή πρέπει να το τονίσω πάλι στον υπάλληλο της Δεδδηε; Επειδή ένας γνωστός είπε ότι πλέον δε χρειάζεται κάτι παραπάνω όπως ήταν με διπλό μετρητή παλιότερα. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα... Γνωρίζει ο Δεδδηε.. Αν έχει ενεργοποιηθεί το νυχτερινό.. Όταν θα έρθουν για την καταμέτρηση θα έχει ανοίξει η εφαρμογή λήψης της ένδειξης του νυχτερινου και του ημερήσιου τιμολογίου.. Υπομονή... Δεν πατας τίποτα κουμπιά.. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από takoulou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Οκ ευχαριστώ πολύ. Το μόνο που θα κάνω είναι ένα τηλέφωνο πάλι τον Δεδδηε να σιγουρευτώ ότι όντως το έχουν γράψει στα σχόλια για το νυχτερινό στη αιτηση μου. Ευχαριστώ και παλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrakiskap Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε Την έκανα τηλεφωνικώς κι μου είπε αυτή ότι θα πρέπει να το πω Παλι όταν με καλέσουν αυτοί . Αλλά ένας γνωστός από μέσα από η Δεδδηε μου λέει πλέον δε χρειάζεται. Για αυτό ρωτάω να δω τι παίζει εν τελεί. Έχουμε κάποια φωτό να δω πως μοιάζει π μετρητής ; Την Τρίτη θα τον τοποθετήσουν βρηκα αυτό το λινκ https://deddie.gr/Documents2/KATAMETRHSH/ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡ ΜΕΤΡΗΤΩΝ new.pdf ετσι είναι ; Το 1.8.2 στο μετρητή φαίνεται τις ώρες που είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό ή με κάποιο κουμπί αλλάζει η οθόνη; ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙏 Το 1.8.2 του νυχτερινού, οπως και το 1.8.1 που αφορά τις ημερήσιες όπως και το 1.8.0 που αφορά τις συνολικές ώρες είναι ενδείξεις που τις βλέπεις ολη μέρα , όλο το 24ωρο, πάντα . Οπως βλέπεις την ώρα, την ημερομηνία κτλ. Οταν πχ πάει 15.00 αυτόματα αρχίζει να χρεώνει την κατανάλωση σου στο νυχτερινό και αντιστοιχως οταν περάσουν οι 17.00 στο ημερήσιο κτλ. Δεν έχει κάποιο κουμπι , κάποιο φωτάκι, κάτι , τουλάχιστον στον δικο μου μετρητή που μπήκε τον Φλεβάρη και απο οτι ξέρω . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, vkoukoutis είπε Οκ ευχαριστώ πολύ. Το μόνο που θα κάνω είναι ένα τηλέφωνο πάλι τον Δεδδηε να σιγουρευτώ ότι όντως το έχουν γράψει στα σχόλια για το νυχτερινό στη αιτηση μου. Ευχαριστώ και παλι Μισό λεπτό... Εσυ δεν έκανες αίτηση για το νυχτερινό.. Δεν χρειάζεται... Το γνωρίζουν αλλιώς δεν σου άλλαζαν το μετρητή.. Είναι περιττο το τηλέφωνο... 1 λεπτό πριν, petrakiskap είπε Το 1.8.2 του νυχτερινού, οπως και το 1.8.1 που αφορά τις ημερήσιες όπως και το 1.8.0 που αφορά τις συνολικές ώρες είναι ενδείξεις που τις βλέπεις ολη μέρα , όλο το 24ωρο, πάντα . Οπως βλέπεις την ώρα, την ημερομηνία κτλ. Οταν πχ πάει 15.00 αυτόματα αρχίζει να χρεώνει την κατανάλωση σου στο νυχτερινό και αντιστοιχως οταν περάσουν οι 17.00 στο ημερήσιο κτλ. Δεν έχει κάποιο κουμπι , κάποιο φωτάκι, κάτι , τουλάχιστον στον δικο μου μετρητή που μπήκε τον Φλεβάρη και απο οτι ξέρω . Έτσι ακριβώς γίνεται... Ειναι ηλεκτρονικος... Καταγραφεί ανάλογα την ώρα και τις διαφορές ενδείξεις... Και ανάλογα ποτε εφαρμόζεται το νυχτερινό τιμολόγιο καλοκαίρι η χειμώνα που είναι διαφορετικες σε ώρες.. Αυτό το καταγραφεί ο υπάλληλος της καταμέτρησης η ο τεχνικός του Δεδδηε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι αρχική εγκατάσταση στο ρολόι για αυτό το λέω. Δε υπάρχει προηγούμενος μετρητής μια λεπτομέρεια που δε τη ανέφερα 😁 Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από vkoukoutis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, vkoukoutis είπε Είναι αρχική εγκατάσταση στο ρολόι για αυτό το λέω. ...που σημαίνει ότι σου βάζουν τον νέου τύπου μετρητή που έχει την δυνατότητα καταγραφής των ωραρίων του νυχτερινού) επειδή αιτήθηκες ρεύμα σε κάποιον πάροχο (τέτοιους βάζουν πλέον, ούτως ή άλλως, ακόμη κι αν απλώς ζητάς ηλεκτροδότηση). Για ενεργοποίηση του νυχτερινού χρειάζεται σχετική αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ (και πληρωμή 42,16€ εφάπαξ, όταν σε ειδοποιήσουν - μάλλον με μέιλ - για πληρωμή). Δεν πληρώνεις λοιπόν το ρολόι, αλλά την υπηρεσία. ΑΝ λοιπόν έχει ήδη μπει νέος μετρητής και έχεις κάνει αίτηση για νυχτερινό, απλά περιμένεις να σε ειδοποιήσουν για πληρωμή. Κι αν πληρώσεις, έχουν περιθώριο 10 εργάσιμες να στο ενεργοποιήσουν (μετά από αυτές, έχεις δικαιωμά να αιτηθείς αποζωμίωση 20€ για την όποια καθυστέρηση). Να γκουγκλάρεις για τα ωράρια νυχτερινού - διαφέρουν από εποχή σ' εποχή (το 3 με 5 το απόγευμα που σου είπε ο φίλος λιγο πιο πάνω πχ, ισχύει μόνο για το χειμερινό 6μηνο). Προσπάθα να κάνεις όσο περισσότερη κατανάλωση μπορείς εντός των, καθώς έχεις πολλαπλά οφέλη στον λογαριασμό (ειδικά οι δικαιούχοι ΚΟΤ) κι όχι μόνο την "τιμή νυχτερινού". Ένα 30% της συνολικής κατανάλωσης είναι καλό (καθώς ούτως ή άλλως ένα 8ωρο του 24ώρου είναι "νυχτερινό") και ίσως σχετικά εύκολα επιτεύξιμο καθώς ούτως ή άλλως λειτουργούν συσκευές 24/7 (ψυγεία/καταψύκτες κυρίως), και από ΄κει και πέρα όσο μπορέσεις να λειτουργείς "προγραμματισμένα", τόσο το καλύτερο... (...ο γνωστός σου δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοούσε με το "δε χρειάζεται" και αν αυτό που εννοούσε το κατάλαβες σωστά εσύ - πάντως η διαδικασία πάει όπως σου περιέγραψα από πάνω.) ...επίσης φρόντισε από την στιγμή που θα σε ειδοποιήσουν για πληρωμή, να έχεις (ειδικά για τις πρώτες 3 βδομάδες - αν δεν γίνει η ενεργοποίηση έως τότε) ελεύθερη την πρόσβαση στο ρολόι - μην έρθουν να πάρουν ενδείξεις και είναι κλειστή καμμιά πόρτα κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Demis είπε Να ενημερώσω και εγώ για τη δική μου πορεία, αίτηση για αλλαγή μετρητή στις 28/01, μου ήρθε email με τα στοιχεία για τη πληρωμή στις 31 οπότε και έγινε η πληρωμή μέσω ebanking. 4/3 με πήρε τηλέφωνο το συνεργείο πως ήταν από κάτω και πως για λίγο θα κοπεί το ρεύμα, μέσα σε δέκα λεπτά είχαν τελειώσει. Περιοχή ανατολική Θεσσαλονίκη 31 Ιανουαρίου πληρώσες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, washcloud είπε ...που σημαίνει ότι σου βάζουν τον νέου τύπου μετρητή που έχει την δυνατότητα καταγραφής των ωραρίων του νυχτερινού) επειδή αιτήθηκες ρεύμα σε κάποιον πάροχο (τέτοιους βάζουν πλέον, ούτως ή άλλως, ακόμη κι αν απλώς ζητάς ηλεκτροδότηση). Για ενεργοποίηση του νυχτερινού χρειάζεται σχετική αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ (και πληρωμή 42,16€ εφάπαξ, όταν σε ειδοποιήσουν - μάλλον με μέιλ - για πληρωμή). Δεν πληρώνεις λοιπόν το ρολόι, αλλά την υπηρεσία. ΑΝ λοιπόν έχει ήδη μπει νέος μετρητής και έχεις κάνει αίτηση για νυχτερινό, απλά περιμένεις να σε ειδοποιήσουν για πληρωμή. Κι αν πληρώσεις, έχουν περιθώριο 10 εργάσιμες να στο ενεργοποιήσουν (μετά από αυτές, έχεις δικαιωμά να αιτηθείς αποζωμίωση 20€ για την όποια καθυστέρηση). Να γκουγκλάρεις για τα ωράρια νυχτερινού - διαφέρουν από εποχή σ' εποχή (το 3 με 5 το απόγευμα που σου είπε ο φίλος λιγο πιο πάνω πχ, ισχύει μόνο για το χειμερινό 6μηνο). Προσπάθα να κάνεις όσο περισσότερη κατανάλωση μπορείς εντός των, καθώς έχεις πολλαπλά οφέλη στον λογαριασμό (ειδικά οι δικαιούχοι ΚΟΤ) κι όχι μόνο την "τιμή νυχτερινού". Ένα 30% της συνολικής κατανάλωσης είναι καλό (καθώς ούτως ή άλλως ένα 8ωρο του 24ώρου είναι "νυχτερινό") και ίσως σχετικά εύκολα επιτεύξιμο καθώς ούτως ή άλλως λειτουργούν συσκευές 24/7 (ψυγεία/καταψύκτες κυρίως), και από ΄κει και πέρα όσο μπορέσεις να λειτουργείς "προγραμματισμένα", τόσο το καλύτερο... (...ο γνωστός σου δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοούσε με το "δε χρειάζεται" και αν αυτό που εννοούσε το κατάλαβες σωστά εσύ - πάντως η διαδικασία πάει όπως σου περιέγραψα από πάνω.) ...επίσης φρόντισε από την στιγμή που θα σε ειδοποιήσουν για πληρωμή, να έχεις (ειδικά για τις πρώτες 3 βδομάδες - αν δεν γίνει η ενεργοποίηση έως τότε) ελεύθερη την πρόσβαση στο ρολόι - μην έρθουν να πάρουν ενδείξεις και είναι κλειστή καμμιά πόρτα κτλ. Δε έχει μπει ακόμη τίποτα, ο μετρητής θα μπει για πρώτη φορά από βδομάδα. Στο σάιτ του Δεδδηε αν πας να κανείς νέα σύνδεση σου λέει από την αρχή αν θες τοποθέτηση νυχτερινού ή όχι. Δε ξέρω αν λέω κάτι που σας μπερδεύει, αλλά αφού μιλάμε για νέα σύνδεση υποθέτω η υπηρεσία του νυχτερινού είναι δεδομένη. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2022 από vkoukoutis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα