Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα τωρα τον μετρητη. Εναλασσονται συνεχως οι κωδικοι αλλα η καταναλωση μεταβαλεται  στην ενδειξη 1.8.2 
που ειναι η νυχτερινη, οπως θα επρεπε να ειναι δλδ λογω ωρας. Μαλλον θα γραφει και Τ2 καπου αλλα δεν το προσεξα.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/2/2025 στις 11:50 ΠΜ, ncrp είπε

Ο αντίλογος είναι πως τα aircondition το καλοκαίρι δουλεύουν περισσότερο το μεσημέρι, απ΄ότι το βράδυ. Όσον αφορά την θέρμανση, είναι ωραίο να έχεις 21-22 βαθμούς στο σπίτι αλλά κατά την διάρκεια του ύπνου οι θερμοκρασίες που προτείνονται είναι γύρω στους 18 βαθμούς, οπότε εκτός και αν δεν έχεις καθόλου μόνωση είναι μικρό το κακό.

Ο αντίλογος είναι της πλάκας.

Συγκρίνονται οι καταναλώσεις των κλιματιστικών με του θερμοσίφωνα;

12:00-15:00 που δεν είναι κανείς σπίτι τι να το κάνω το νυχτερινό;

Ακόμα κι αν βάλω διακόπτη να ανοίγει αυτόματα 14:00-15:00, μέχρι τις 20:00 που θα κάνουμε όλοι μπάνιο θα έχω ακόμα μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με το 15:00-17:00 που ίσχυε έως τώρα.

Τι τζιμάνια είναι αυτά που αποφασίζουν, θέλει προσπάθεια δηλαδή να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Τι τζιμάνια είναι αυτά που αποφασίζουν,

Δυστυχώς μια χαρά τζιμάνια είναι.

Οι αποφάσεις που λαμβάνουν δεν έχουν στόχο να ικανοποιήσουν τις δικές μας ανάγκες, αλλά τις δικές τους.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 01/02/2025 at 16:15, marinna said:

Πολύ φοβάμαι ότι οι μόνοι που δεν υπάγονται είναι εκεινοι που είχαν ξεμείνει στο συνεχές από παλιά. Εμείς δεν έχουμε ψηφιακό μετρητή αλλά το φωτακι του νυχτερινού στον ηλ.πινακα έδειξε ότι μπήκαμε στο καινούριο (και το πήρα και χαμπάρι πολύ αργά)

Εγώ έχω διπλό μετρητή του 1981 και είχα συνεχές νυχτερινό ωράριο 23:00-7:00 όλο το έτος.
Ήλπιζα ότι θα ήμουν μέσα σε αυτούς τους 150.000 καταναλωτές με παλιούς μετρητές που την γλυτώνουν και θα την γλύτωνα και εγώ.
Δυστηχώς άλλαξα κανονικά και μπήκα στο νέο διζωνικό σύστημα.

Άρα από εδώ και πέρα, και άλλη μία αύξηση στην τιμή του λογαριασμού ρεύματος μου.

On 02/02/2025 at 11:50, ncrp said:

Ο αντίλογος είναι πως τα aircondition το καλοκαίρι δουλεύουν περισσότερο το μεσημέρι, απ΄ότι το βράδυ. 

Προσωπικά, στο δικό μου σπίτι, τα aircondition το καλοκαίρι λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά όλο το βράδυ.

Ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε λειτουργούσαν σχεδόν κάθε νύχτα, αλλιώς ήταν αδύνατον να κοιμηθούμε.

Μεγάλη ζημιά και χασούρα το νέο σύστημα.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
11 minutes ago, Aurumnus said:

Μεγάλη ζημιά και χασούρα το νέο σύστημα.

Όταν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι να μαγειρεύει και να βάζει πλυντήρια 12:00-15:00, το όφελος είναι μεγάλο. Εγώ ήδη παρατήρησα αύξηση 3kwh τη μέρα στο νυχτερινό σε σύγκριση με Δεκεμβριο και Ιανουάριο.

Όλοι οι υπόλοιποι βγαίνουν χαμένοι όντως.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσες είναι αυτές που δε δουλεύουν και πόσες αυτές που δουλεύουν;

30 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Προσωπικά, στο δικό μου σπίτι, τα aircondition το καλοκαίρι λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά όλο το βράδυ.

Ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε λειτουργούσαν σχεδόν κάθε νύχτα, αλλιώς ήταν αδύνατον να κοιμηθούμε.

Προφανώς, πού το είδε ότι δουλεύουν περισσότερο το μεσημέρι δεν ξέρω. Ίσως αν δε μιλάει για Αθήνα.

Εν τω μεταξύ στην ψύξη τα περισσότερα σύγχρονα έχουν χαμηλή κατανάλωση. Όχι 160W που βλέπουν 5-10 χρήστες στο forum, αλλά όχι τίποτα τρελό.

Δημοσ.

Τα πλυντήρια προγραμματίζονται, δεν χρειάζεται να είναι η "γυναίκα" σπίτι.

Το μαγείρεμα επίσης βολεύει αν μαγειρεύεις 12-3.

Αυτό που δεν βολεύει είναι η ψύξη και θέρμανση με κλιματισμό γιατί το βράδυ χρειάζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...