fotismantzoros Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 μμ 15 ώρες πριν, ekrepali είπε Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετρήσει αυτά που έγραψε ο μετρητής. Στο καινούργιο είσαι. Γι'αυτό λέω σε όλους... κοιτάξτε τι δείχνει το βελάκι μεταξύ 12:00 - 15:00. Στο μετρητή μου δεν έχει ακριβώς βελάκι, αλλά ένα «παραθυράκι» που είναι άσπρο ή μαύρο, ανάλογα πού «γράφει». Το άσπρο ή το μαύρο σημαίνει ενεργό; 3 λεπτά πριν, fotismantzoros είπε Στο μετρητή μου δεν έχει ακριβώς βελάκι, αλλά ένα «παραθυράκι» που είναι άσπρο ή μαύρο, ανάλογα πού «γράφει». Το άσπρο ή το μαύρο σημαίνει ενεργό; Τριφασικό
kostas314 Δημοσ. Κυριακή στις 12:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:21 μμ 25 λεπτά πριν, ncrp είπε Ο αντίλογος είναι πως τα aircondition το καλοκαίρι δουλεύουν περισσότερο το μεσημέρι, απ΄ότι το βράδυ. Όσον αφορά την θέρμανση, είναι ωραίο να έχεις 21-22 βαθμούς στο σπίτι αλλά κατά την διάρκεια του ύπνου οι θερμοκρασίες που προτείνονται είναι γύρω στους 18 βαθμούς, οπότε εκτός και αν δεν έχεις καθόλου μόνωση είναι μικρό το κακό. 1. Ελαχιστοι με αντλια κανουν zoning και weather forecasting με autoadjust τη ζητουμενη θερμοκρασια του νερού. Νταξει ειπαμε αν τα θελουν αυτά να έρθουν και να τα σεταρουν δεν ειναι ολοι διπλωματουχοι μηχανικοι για να βρουν τα βελτιστα. Η αντλια παιρνει μπροστα βαζεις θερμοκρασια νερου αναλογα την περιοχη και πατας on. Εχει αυτη μεσα τους μηχανισμους να φερνει το νερο που πρεπει (ινβερτερ). Μαλιστα ετρεξε προγραμμα ειδικο αντλιες που στην μελετη σου βγαζανε οτι με το νυχτερινο επωφελείστε τοσο. Δεν προλαβε να στεγνωσει το μελανι και τραβηξανε τη γραμμη του τερματος. 2. Η ψυξη δεν ειναι το ιδιο με τη θερμανση που αναφερεις ως αντιβαρο ειδικα αν το σπιτι ειναι μονομένο. Βασικά δεν το εξεταζω καν διοτι αφορα αλλη εποχη και θεωρειται ειδος ανεσης και οχι αναγκης.
fotismantzoros Δημοσ. Κυριακή στις 12:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:30 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, fotismantzoros είπε Στο μετρητή μου δεν έχει ακριβώς βελάκι, αλλά ένα «παραθυράκι» που είναι άσπρο ή μαύρο, ανάλογα πού «γράφει». Το άσπρο ή το μαύρο σημαίνει ενεργό; Τριφασικό Απ' ότι καταλαβαίνω από τη διαφορά στις ενδείξεις το τελευταίο μισάωρο, το άσπρο «γράφει», που σημαίνει ό,τι αυτή τη στιγμή (12:28) δεν «γράφει» μειωμένο, παρόλο που στον έλεγχο που έκανα στο σάιτ του ΔΕΔΔΗΕ μου έβγαλε Βάσει του αριθμού Παροχής σας, είσαστε ήδη στο Διζωνικό Σύστημα Μειωμένης Τιμολόγησης (σε ισχύ από 01/02/2025). Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από εσάς. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν... Επεξ/σία Κυριακή στις 12:33 μμ από fotismantzoros
ncrp Δημοσ. Κυριακή στις 12:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:53 μμ (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, kostas314 είπε 2. Η ψυξη δεν ειναι το ιδιο με τη θερμανση που αναφερεις ως αντιβαρο ειδικα αν το σπιτι ειναι μονομένο. Βασικά δεν το εξεταζω καν διοτι αφορα αλλη εποχη και θεωρειται ειδος ανεσης και οχι αναγκης. Είδος άνεσης; Σοβαρά τώρα; Οτιδήποτε παρεκκλίνει από τις προτεινόμενες θερμοκρασίες διαβίωσης είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω έχει αρνητικές συνέπειες. Υπάρχει πληθώρα καταγεγραμμένων συμβάντων με ηλικιωμένους (και όχι μόνο) που αποβιώνουν μετά από διακοπές ρεύματος σε περιόδους καύσωνα. Και η άλλη εποχή που "δεν εξετάζεις καν" έχει και αυτή διζωνικό, έστω και με μικρές διαφορές στις ώρες. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:06 μμ από ncrp
ekrepali Δημοσ. Κυριακή στις 02:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:17 μμ 2 hours ago, fotismantzoros said: Στο μετρητή μου δεν έχει ακριβώς βελάκι, αλλά ένα «παραθυράκι» που είναι άσπρο ή μαύρο, ανάλογα πού «γράφει». Το άσπρο ή το μαύρο σημαίνει ενεργό; Bελάκι είναι και μάλλον έχει μετακινηθεί με το πέρασμα των χρώνων και δε φαίνεται σωστά. Τσέκαρε τη νυχτερινή ένδειξη μεταξύ 12:00 - 15:00... κι αν δεις ότι ανέβηκε έστω και το κόκκινο δεκαδικό, τότε είσαι στο νέο τμηματικό.
fotismantzoros Δημοσ. Κυριακή στις 02:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:20 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ekrepali είπε Bελάκι είναι και μάλλον έχει μετακινηθεί με το πέρασμα των χρώνων και δε φαίνεται σωστά. Τσέκαρε τη νυχτερινή ένδειξη μεταξύ 12:00 - 15:00... κι αν δεις ότι ανέβηκε έστω και το κόκκινο δεκαδικό, τότε είσαι στο νέο τμηματικό. Mα αυτό τσέκαρα, στην ημερήσια ένδειξη ανέβηκε από 12:00-12:30 η κατανάλωση. Χτες το βράδυ που έλεγξα στο σάιτ του ΔΕΔΔΗΕ έλεγε Βάσει του αριθμού Παροχής σας, είσαστε ήδη στο Διζωνικό Σύστημα Μειωμένης Τιμολόγησης (σε ισχύ από 01/02/2025). Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από εσάς. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν... Επεξ/σία Κυριακή στις 02:21 μμ από fotismantzoros
darkef Δημοσ. Κυριακή στις 02:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:22 μμ Καλησπέρα σας, έχω τον ψηφιακο μετρητη HOLLEY - TYPE DDSD285, γνωριζει κανεις εαν εγινε η μεταβαση του στο νεο νυχτερινο που ισχυει απο χθες; Με ειπε η γυναικα μου οτι ηρθαν χθες απο ΔΕΔΔΗΕ, δεν τους ρωτησε τι κανανε και λεω μηπως αυτοι αλλαξανε κατι. Στη σελιδα εδω https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/dizoniko.html δεν μου βγαζει οτι ειμαι, αλλα γραφει το εξης Μ Μηπως δεν ενημερωσαν απλα ακομα το συστημα; Υπαρχει τροπος να ελεγξω ποτε μετραει ο μετρητης στο νυχτερινο εκτος να κατεβω κατω και να δω τις καταναλωσεις;
teot Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ (επεξεργασμένο) Και στο δικό μου μετρητή (οπως και σε όλους της πολυκατοικίας) και χθες το μεσημέρι και σήμερα που το έλεγξα δεν έχει γυρίσει στο μειωμένο. Είμαι με ΤΑΣ στο παλιό συνεχόμενο και ο ΔΕΔΔΗΕ γράφει ότι είμαι ηδη στο νέο διζωνικό.... θα κανω έναν έλεγχο και στις 11 το βράδυ να δω αν έχει γυρίσει... και συνεχίζει να δουλεύει με το παλιό ωράριο. Επεξ/σία Κυριακή στις 03:01 μμ από teot
Raki-meze Δημοσ. Κυριακή στις 03:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:09 μμ Στις 1/2/2025 στις 9:00 ΠΜ, Raki-meze είπε Ακριβώς ίδια περίπτωση και εγώ, οπότε το αφήνω ως έχει. Η τιμή στο νυχτερινό είναι ίδια για εμένα, οπότε 8 ώρες αντί για 6 με συμφέρει για τις ρυθμιζόμενες τουλάχιστον. Τελικά, ενώ στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ έλεγε πως δεν περνάω αυτόματα στην νέα ζώνη , πήγα τσέκαρα 14 30 στον μετρητή και ανέβαινε η ένδειξη του νυχτερινού. Άρα καλό είναι να το ελέγξετε όσοι ενδιαφέρεστε για νυχτερινό.
MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 03:59 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:59 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε εγω καταναλωνω παντα >400 το μηνα, ποσο ειναι το κερδος που εχω? Πες ακριβώς, να σου πω. 6 ώρες πριν, george1994 είπε Εμένα στο προηγούμενο λογαριασμό οι χρεώσεις ΥΚΩ έχουν την ίδια τιμή, στο σύνολο είναι πάνω από 500, αυτό το x6 ή x9 που φαίνεται; Γιατί η ημερήσια κατανάλωση είναι κάτω από 400. Αν ήταν πάνω από 400 θα το έβλεπες. Επεξ/σία Κυριακή στις 04:01 μμ από MARIOSNURSE
fitsoulas2024 Δημοσ. Κυριακή στις 05:23 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:23 μμ 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Πες ακριβώς, να σου πω. πεσμου για 400 ακριβως. Αν παει αναλογικα μετα μπορω να βρω για οποιοδηποτε νουμερο
jkoukos Δημοσ. Κυριακή στις 06:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:36 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε πεσμου για 400 ακριβως. Αν παει αναλογικα μετα μπορω να βρω για οποιοδηποτε νουμερο Από 1-400kWh η τιμή είναι 0,0069€, σε ημερήσιο και νυκτερινό. Από 401-500kWh (δηλαδή οι επόμενες 100) η τιμή είναι 0,05€ σε ημερήσιο και 0,015€ σε νυκτερινό. Από 501kWh και πάνω (δηλαδή όλες οι επόμενες) η τιμή είναι 0,085€ σε ημερήσιο και 0,03€ σε νυκτερινό. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:12 μμ από jkoukos 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 06:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:48 μμ 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε πεσμου για 400 ακριβως. Αν παει αναλογικα μετα μπορω να βρω για οποιοδηποτε νουμερο Έως 400 είναι 0,006/kWh. Από 401-500 είναι 0,05. Από 501 και πάνω 0,09.
fitsoulas2024 Δημοσ. Κυριακή στις 07:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:36 μμ 46 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Έως 400 είναι 0,006/kWh. Από 401-500 είναι 0,05. Από 501 και πάνω 0,09. δηλαδη στις 501 κιλοβατωρες κερδιζω 0,09x501=45€ ??
MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 07:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:41 μμ 4 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε δηλαδη στις 501 κιλοβατωρες κερδιζω 0,09x501=45€ ?? Μόνο για τις έξτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα