Προς το περιεχόμενο

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΔΔΗΕ

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 9/4/2024 στις 7:15 ΜΜ, Joshua21 είπε

Βασικά αυτά που λένε (και όχι λέμε) για έλλειψη μετρητών είναι απλά η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ όταν ο κόσμος ρωτάει γιατί καθυστερεί να ενεργοποιηθεί η χρονοχρέωση, απλά έτσι τους λένε και έτσι γράφουν και εδώ.

Και εγώ θα το πίστευα αν η καθυστέρηση αυτή υπήρχε πανελλαδικά, έλα όμως που υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές... στη δική μου πχ όχι μόνο τον αλλάζουν και ενεργοποιείται νυχτερινό μέσα σε 10 ημέρες, αλλά οι μετρητές αλλάζονται με ψηφιακούς με κάθε ευκαιρία, όταν συνεργείο επισκέπτεται κάποια παροχή για οποιοδήποτε λόγο. Έτσι έγινε και στη δική μου το 21', έπρεπε να μετακινηθεί το καλώδιο που ερχόταν από την κολώνα έως τους μετρητές στο δικό μου κτήριο, με την ευκαιρία άλλαξαν και τους δύο μετρητές με ψηφιακούς ενώ φαντάσου η μία παροχή δεν ήταν καν ενεργή.

Αντιθέτως σε κάποιες άλλες συγκεκριμένες περιοχές όταν κάποιος ζητάει νυχτερινό κάνουν έως και 1,5 χρόνο να αλλάξουν τον μετρητή... με βάση αυτό και μόνο δεν στέκουν ούτε οι ισχυρισμοί περί έλλειψης μετρητών, ούτε περί επιλεκτικής αντιμετώπισης πελατών, περί μπόνους υπαλλήλων, περί συμφερόντων του ΔΕΔΔΗΕ και λοιπών ιστοριών για αγρίους.

Επειδή σε σένα έγινε κάτι το 21 και έγινε αμέσως δεν σημαίνει τίποτα αυτό για το σήμερα. Εγώ έχω κάνει αίτηση για νυχτερινό από τον Νοέμβριο του 23 και πριν 1 μήνα που τηλεφώνησα να δω τι γίνετε μου είπαν για μετά το Πάσχα. Θέματα όμως έχουν όχι μόνο αυτοί που θέλουν νυχτερινό αλλά και αυτόι που θέλουν ημερήσιο ρεύμα. Συνάδελφος αγόρασε σπίτι πριν 1 μήνα και ο Δεδδηε του είπε ότι θα του βάλει ρεύμα, ναι καλά το μάντεψες, μετά το Πάσχα. Ρεύμα κανονικό έτσι, όχι νυχτερινό. Έχει απελπιστέι ο άνθρωπος. 

Οπότε καμία ιστορία για αγρίους δεν υπάρχει. Απλά κάποια παραρτήματα δεδδηε δεν έχουν μετρητές, τι να κάνουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Just now, zestikios said:

Επειδή σε σένα έγινε κάτι το 21 και έγινε αμέσως δεν σημαίνει τίποτα αυτό για το σήμερα. Εγώ έχω κάνει αίτηση για νυχτερινό από τον Νοέμβριο του 23 και πριν 1 μήνα που τηλεφώνησα να δω τι γίνετε μου είπαν για μετά το Πάσχα. Θέματα όμως έχουν όχι μόνο αυτοί που θέλουν νυχτερινό αλλά και αυτόι που θέλουν ημερήσιο ρεύμα. Συνάδελφος αγόρασε σπίτι πριν 1 μήνα και ο Δεδδηε του είπε ότι θα του βάλει ρεύμα, ναι καλά το μάντεψες, μετά το Πάσχα. Ρεύμα κανονικό έτσι, όχι νυχτερινό. Έχει απελπιστέι ο άνθρωπος. 

Οπότε καμία ιστορία για αγρίους δεν υπάρχει. Απλά κάποια παραρτήματα δεδδηε δεν έχουν μετρητές, τι να κάνουμε.

Η δική μου περίπτωση ήταν απλά ένα παράδειγμα από τα πολλά που γνωρίζω προσωπικά στην περιοχή μου. Εδώ και χρόνια αλλάζουν μετρητές όχι μόνο όταν αιτείται κάποιος νυχτερινό ρεύμα, αλλά αλλάζουν μετρητές και σε κάθε ευκαιρία, ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές όπως Καλλιθέα Αττικής - σύμφωνα με όσα έχουν γράψει συνφορουμίτες - τους παίρνει από 6 μήνες έως και 1,5 χρόνο... Ε όπως και να το κάνεις είναι εντελώς απίθανο εδώ και χρόνια κάποια παραρτήματα να έχουν υπερπληθώρα μετρητών ενώ κάποια άλλα να έχουν τόσο μεγάλη έλλειψη που δεν έχουν να βάλουν ούτε στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, πάλιωσε αυτή η δικαιολογία, δεν νομίζεις? :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
25 minutes ago, APapsda said:

Κανονικά έρχετε 3 με 5. Ξέρει κανείς αν πρέπει κάθε μερικά χρόνια να έχετε ηλεκτρολόγος για νέα πιστοποιητικα?

Όχι σε όλους, σε κάποιους το νυχτερινό τιμολόγιο είναι όλο το χρόνο από 23:00 - 07:00.

Αν σε σένα όντως είναι σπαστό τότε πρόκειται για βλάβη, να καλέσεις τον ΔΕΔΔΗΕ για να τη δηλώσεις, το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου δεν έχει να κάνει με αυτό.

• Like 1

3 minutes ago, Raki-meze said:

Έχει ξεκινήσει το καλοκαιρινό ωράριο. 23.00 με 07.00 είναι το νυχτερινό. Υπάρχει σχετικό νήμα με όλες τις πληροφορίες πάντως.

30 Απριλίου αλλαζει στο καλοκαιρινό.

• Like 1

1 minute ago, Raki-meze said:

Έχει ξεκινήσει το καλοκαιρινό ωράριο. 23.00 με 07.00 είναι το νυχτερινό. Υπάρχει σχετικό νήμα με όλες τις πληροφορίες πάντως.

Το καλοκαιρινό ωράριο ξεκινά από 1η Μαϊου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει ότι για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1 Νοεμβρίου 2023 έως 30 Απριλίου 2024

https://deddie.gr/media/39340/dt-30102023.pdf

• Like 1

2 ώρες πριν, APapsda είπε

Κανονικά έρχετε 3 με 5. Ξέρει κανείς αν πρέπει κάθε μερικά χρόνια να έχετε ηλεκτρολόγος για νέα πιστοποιητικα?

Όταν λες ότι "έρχεται"; άναβε μήπως κάποια λυχνία στον πίνακα και τώρα δεν ανάβει;

Δες τον μετρητή σου, αν είναι αναλογικός τότε 99.9% δεν παίρνει σήμα/χάλασε ο ΤΑΣ και δεν λαμβάνει εντολή για να αλλάξει κλίμακα.., αν είναι ψηφιακός τότε δεν συνδέουν  πια τον ουδέτερο για το λαμπάκι (αν υπάρχει), οπότε δεν θα το βλέπεις στον πίνακα σου.. ;)

11 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Όταν λες ότι "έρχεται"; άναβε μήπως κάποια λυχνία στον πίνακα και τώρα δεν ανάβει;

Δες τον μετρητή σου, αν είναι αναλογικός τότε 99.9% δεν παίρνει σήμα/χάλασε ο ΤΑΣ και δεν λαμβάνει εντολή για να αλλάξει κλίμακα.., αν είναι ψηφιακός τότε δεν συνδέουν  πια τον ουδέτερο για το λαμπάκι (αν υπάρχει), οπότε δεν θα το βλέπεις στον πίνακα σου.. ;)

Είναι αναλογικός και δεν τρέχει καθόλου το ρολόι τις ώρες νυχτερινού 

4 minutes ago, APapsda said:

Πιθανότατα θα σου βάλουν ψηφιακό όταν έρθουν για τη βλάβη.

2 minutes ago, APapsda said:

Κάνε δήλωση βλάβης για τον μετρητή του νυχτερινού. Για το ΥΔΕ κάνε έλεγχο εδώ.

Αν είναι να σου βάλουν νέο μετρητή, μπορεί και να σου ζητήσουν καινούργιο ΥΔΕ αν έχει λήξει. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

20 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κάνε δήλωση βλάβης για τον μετρητή του νυχτερινού. Για το ΥΔΕ κάνε έλεγχο εδώ.

Αν είναι να σου βάλουν νέο μετρητή, μπορεί και να σου ζητήσουν καινούργιο ΥΔΕ αν έχει λήξει. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν ζητειται νεο ΥΔΕ σε αλλαγη μετρητη...

28 λεπτά πριν, APapsda είπε

Εχεις και αλλους μετρητες στον χωρο σου με νυχτερινο... Σε αυτους αλλαζει  ο δεκτης μεσα στον μετρητη; Για δες; 

1 minute ago, takoulou said:

Δεν ζητειται νεο ΥΔΕ σε αλλαγη μετρητη...

Λέμε σε περίπτωση που έχει λήξει. Πάνε και συνδέουν δηλαδή νέο μετρητή εις γνώσιν τους σε μη ασφαλή εγκατάσταση;

Όλα ανάποδα...

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Λέμε σε περίπτωση που έχει λήξει. Πάνε και συνδέουν δηλαδή νέο μετρητή εις γνώσιν τους σε μη ασφαλή εγκατάσταση;

Όλα ανάποδα...

Και να εχει ληξει δεν ζητειται ΥΔΕ....

35 λεπτά πριν, APapsda είπε

Άρα κατά πάσα πιθανότητα δεν παίρνει εντολή από τον ΤΑΣ, κάλεσε στον ΔΕΔΔΗΕ να δηλώσεις βλάβη, να έρθουν να το δουν.., τώρα πόσο καιρό θα κάνει για να σου αλλάξουν μετρητή, άγνωστο, ειδικά αν είσαι σε μεγάλη πόλη ίσως μήνες.. 

6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όλα ανάποδα...

Αφού ήδη υπάρχει παροχή ρεύματος στην εγκατάσταση, ο μετρητής δεν έχει σχέση.., το θέμα είναι οι ΥΔΕ καλώς ζητούνται, αλλά να ελεγχονταν ουσιαστικά, όχι απλά μια "ξεπέτα" για ανανέωση.., όπως επίσης και το δίκτυο που είναι χωρίς συντηρήσεις χρόνια.., αλλά άλλη μεγάλη κουβέντα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...