nikos_abel Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, grfloater είπε Στην περίπτωσή μου η βλάβη αποκαταστάθηκε γρήγορα (αλλαγή μετρητή με ψηφιακό, σε 12 μέρες), με ενημέρωσαν (στο τηλ μου) από ΔΕΔΔΗΕ ότι προωθούν στον πάροχό μου (Γ1Ν) το διάστημα βλάβης, ώστε να προβούν σε αντιλογισμό των kWh που "χάθηκαν" από το μειωμένο. Βέβαια, το ότι το κατάλαβα (λόγω σήματος "ουδετέρου") άμεσα, τη 2η μέρα, όπως και η γρήγορη αποκατάσταση σε 12 μέρες, καθιστούν μη άξιο λόγου το διεκδικήσιμο ποσό, στην περίπτωσή μου. Θα έλεγα κάνε το αίτημα στη φόρμα του ΔΕΔΔΗΕ (Αίτημα επικοινωνίας > Αποζημιώσεις), σημειώνοντας και το διάστημα βλάβης, αλλά επικοινώνησε και με τον πάροχό σου, συνδέοντας τα δύο tickets. Όπα, καλό αυτό, σε ευχαριστώ. Λες να το κάνω ακόμα και τώρα, πριν γίνει η αντικατάσταση, μπας και πιέσω εμμέσως να το τρέξουν; Να βάλω π.χ. και εκτιμώμενες kWh και να βάλω και εκτιμώμενο ποσό; Θα γίνω πλούσιος 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μετα απο ενα χρονο στο περίμενε κατφερα και εβαλα νυχτερινο πριν κανα 4μηνο.Το ερώτημα ειναι το εξης.Αυτη την στιγμη εχω το διακοπτόμενο 12 -7 και 3 -5 μεσημερι η θεωρουμε παλιός και εχω ακομα το 11-7.Λογικα ειμαι στο διακοπτόμενο νομιζω........... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, filipprin είπε Μετα απο ενα χρονο στο περίμενε κατφερα και εβαλα νυχτερινο πριν κανα 4μηνο.Το ερώτημα ειναι το εξης.Αυτη την στιγμη εχω το διακοπτόμενο 12 -7 και 3 -5 μεσημερι η θεωρουμε παλιός και εχω ακομα το 11-7.Λογικα ειμαι στο διακοπτόμενο νομιζω........... Εξαρταται σε ποια περιοχη εισαι..Που κατοικεις...Μπορεις να το διαπιστωσεις απο τον μετρητη..Να δεις την καταναλωση..Το μεσημερι π.χ. 15.30 και μετα 17.15!! Τι εχει γραψει;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Αθηνα .Ναι σε αυτο κατεληξα και εγω για ποιο σιγουρο ευχαριστω.. Απλα δεν μπορώ να βρω απο ποια ημερομηνία θεωρητε καποιος παλιός συνδρομητής Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, filipprin είπε Μετα απο ενα χρονο στο περίμενε κατφερα και εβαλα νυχτερινο πριν κανα 4μηνο.Το ερώτημα ειναι το εξης.Αυτη την στιγμη εχω το διακοπτόμενο 12 -7 και 3 -5 μεσημερι η θεωρουμε παλιός και εχω ακομα το 11-7.Λογικα ειμαι στο διακοπτόμενο νομιζω........... Αν δεν εισαι σε καποιο νησι κλπ που δεν ειναι συνδεδεμενα στο δικτυο 02:00-8:00 και 15:00-17:00 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Σωστα εγραψα λαθος εκ παραδρομης αλλα η ουσια παραμενει .Ειμαι στο διακοπτόμενο λες και εσυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Απο Μαιο μεχρι Οκτωβριο 23:00-07:00 Μόλις τώρα, filipprin είπε Σωστα εγραψα λαθος εκ παραδρομης αλλα η ουσια παραμενει .Ειμαι στο διακοπτόμενο λες και εσυ Ναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, filipprin είπε Αθηνα .Ναι σε αυτο κατεληξα και εγω για ποιο σιγουρο ευχαριστω.. Απλα δεν μπορώ να βρω απο ποια ημερομηνία θεωρητε καποιος παλιός συνδρομητής 30 χρόνια και βάλε. Τότε ήταν εμπορικά διαθέσιμη η επιλογή για 11-7 όλο το χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, filipprin είπε Αθηνα .Ναι σε αυτο κατεληξα και εγω για ποιο σιγουρο ευχαριστω.. Απλα δεν μπορώ να βρω απο ποια ημερομηνία θεωρητε καποιος παλιός συνδρομητής Τμηματικό θα εννοείς.. Εσύ λογικά αφού το εγκατέστησαν πριν 4 μήνες στην Αθήνα που λες πως είσαι θα έχεις μειωμένο χειμερινό 2-8 το πρωί και 3-5 μεσημέρι.. Εγώ σε νησί έχω τμηματικό όλο το χρόνο 2-8 το βράδυ και 3:30-5:30 το μεσημέρι, ακόμα και μετά τη διασύνδεση.., με βολεύει καλύτερα πάντως οπότε δε γρινιαζω 😎😎 Δυστυχώς με τις αλλαγές στις χρεώσεις τελευταία, όσοι ΔΕΝ είναι στη ΔΕΗ δεν έχει ουσία να κάνουν εκτενή χρήση του μειωμένου.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inci624 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας ! 1. Πλήρωσα για τη χορήγηση νυχτερινού τιμολογίου και την εγκατάσταση του μετρητή με χρονοχρέωση στις 04-04-22, η πληρωμή εμφανίστηκε 07-04-22 όπως με ενημέρωσαν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΔΕΔΔΗΕ στις 13-04-22 και η εγκατάσταση έγινε στις 01-11-22 ( μετά από 6 μήνες και 25 ημέρες). Έχει λάβει κανείς από εσάς τα 20.00Ε που αναφέρονται στη λίστα με τις εγγυημένες υπηρεσίες καταναλωτή ; Και πώς το λάβατε αν το λάβατε; Θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN; 2. Ποιο είναι το πάγιο στο νυχτερινό τιμολόγιο; 2.22Ε το τετράμηνο; 3. Όσον αφορά στην κατανάλωση, οι καταναλώσεις που θα γίνονται εκτός του ωραρίου του νυχτερινού έχουν κανονική χρέωση και οι καταναλώσεις που γίνονται στα πλαίσια του νυχτερινού τιμολογίου θα χρεώνονται με μειωμένη τιμή; Ή όλες οι καταναλώσεις χρεώνονται κανονικά ως ημερήσιες και μόνο αν υπερβούμε το όριο των 800kWh το δίμηνο, εφόσον εμείς είμαστε στο ΚΟΤ και έχουμε όριο 1.600 kWh το τετράμηνο, τότε μοιράζονται οι καταναλώσεις και εφαρμόζεται μειωμένη χρέωση σε όσες έχουν υπερβεί το όριο του ΚΟΤ; Υπάρχει δηλαδή διαχωρισμός σε κανονικό ημερήσιο και σε μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ή μήπως όχι; Στο site του ΔΕΔΔΗΕ γράφει "Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κατανάλωσης του δικαιούχου εφαρμόζεται και για τη νυχτερινή κατανάλωση η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου". Άρα διαχωρίζονται οι καταναλώσεις και υπάρχει η έκπτωση του ΚΟΤ και στις ημερήσιες και στις νυχτερινές έτσι δεν είναι; Αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί εδώ "Για την εφαρμογή της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. επί της νυχτερινής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται η χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του Προμηθευτή". Εννοεί μήπως ότι όλες οι καταναλώσεις θεωρούνται ημερήσιες και δεν γίνεται διάκριση σε ημερήσιες και νυχτερινές; 4. Είναι εύκολη η μέτρηση ; Καθώς βλέπω πολλά μηδενικά στα 6 ψηφία πριν την τελεία. 5. Γενικά συμφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο για δικαιούχους ΚΟΤ Α; Έχετε δει κάποια αισθητή διαφορά; 6. Ο λογαριασμός του Δεκεμβρίου θα είναι Γ1Ν; Εφόσον έγινε 01-11-22 η εγκατάσταση του μετρητή με χρονοχρέωση. Καλό ξημέρωμα ! 🌛⭐ Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2022 από Inci624 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Inci624 είπε 2. Ποιο είναι το πάγιο στο νυχτερινό τιμολόγιο; 2.22Ε το τετράμηνο; 3. Όσον αφορά στην κατανάλωση, οι καταναλώσεις που θα γίνονται εκτός του ωραρίου του νυχτερινού έχουν κανονική χρέωση και οι καταναλώσεις που γίνονται στα πλαίσια του νυχτερινού τιμολογίου θα χρεώνονται με μειωμένη τιμή; 5. Γενικά συμφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο για δικαιούχους ΚΟΤ Α; Έχετε δει κάποια αισθητή διαφορά; 2. Τοσο ηταν αλλα καταργηθηκε. Το κανονικο παγιο ομως ανεβηκε στα 14ε το τετραμηνο, στο χρονο 42. 3. Μαγος εισαι? 🙂 5. Το νυχτερινο συμφερει σε καθε περιπτωση. Αφου εχεις και κοτ, σε βοηθαει να μη ξεπερασεις το οριο των κιλοβατωρων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Inci624 είπε 1. Έχει λάβει κανείς από εσάς τα 20.00Ε που αναφέρονται στη λίστα με τις εγγυημένες υπηρεσίες καταναλωτή ; Και πώς το λάβατε αν το λάβατε; Θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN; 2. Ποιο είναι το πάγιο στο νυχτερινό τιμολόγιο; 2.22Ε το τετράμηνο; 3. Όσον αφορά στην κατανάλωση, οι καταναλώσεις που θα γίνονται εκτός του ωραρίου του νυχτερινού έχουν κανονική χρέωση και οι καταναλώσεις που γίνονται στα πλαίσια του νυχτερινού τιμολογίου θα χρεώνονται με μειωμένη τιμή; Ή όλες οι καταναλώσεις χρεώνονται κανονικά ως ημερήσιες και μόνο αν υπερβούμε το όριο των 800kWh το δίμηνο, εφόσον εμείς είμαστε στο ΚΟΤ και έχουμε όριο 1.600 kWh το τετράμηνο, τότε μοιράζονται οι καταναλώσεις και εφαρμόζεται μειωμένη χρέωση σε όσες έχουν υπερβεί το όριο του ΚΟΤ; Υπάρχει δηλαδή διαχωρισμός σε κανονικό ημερήσιο και σε μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ή μήπως όχι; Στο site του ΔΕΔΔΗΕ γράφει "Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κατανάλωσης του δικαιούχου εφαρμόζεται και για τη νυχτερινή κατανάλωση η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου". Άρα διαχωρίζονται οι καταναλώσεις και υπάρχει η έκπτωση του ΚΟΤ και στις ημερήσιες και στις νυχτερινές έτσι δεν είναι; Αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί εδώ "Για την εφαρμογή της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. επί της νυχτερινής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται η χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του Προμηθευτή". Εννοεί μήπως ότι όλες οι καταναλώσεις θεωρούνται ημερήσιες και δεν γίνεται διάκριση σε ημερήσιες και νυχτερινές; 4. Είναι εύκολη η μέτρηση ; Καθώς βλέπω πολλά μηδενικά στα 6 ψηφία πριν την τελεία. 5. Γενικά συμφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο για δικαιούχους ΚΟΤ Α; Έχετε δει κάποια αισθητή διαφορά; 6. Ο λογαριασμός του Δεκεμβρίου θα είναι Γ1Ν; Εφόσον έγινε 01-11-22 η εγκατάσταση του μετρητή με χρονοχρέωση. 1.Υποτίθεται ότι θα πάρεις το εικοσάρικο ως πίστωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ, κάπου μεταξύ 1/1/23 και 31/3/23. Εσύ "δεν χρειάζεται" (λένε από ΔΕΔΔΗΕ) να κάνεις καμμία ενέργεια σχετικά. 2. Στη ΔΕΗ που είσαι, έχει πλέον ένα ενιαίο πάγιο (ανεβασμένο σε σχέση με προ 1/8), είτε έχεις νυχτερινό είτε όχι. 3. Για ΚΟΤ: μέχρι το όριο (1.600) οι ημερήσιες τιμολογούνται με τιμή ημερήσιου και οι νυχτερινές με νυχτερινό, χωρίς οι νυχτερινές να έχουν έκπτωση ΚΟΤ. Αν περάσεις το όριο ημερησίων κατά 10% (1.760), οι 160 θα τιμολογηθούν χωρίς έκπτωση ΚΟΤ. Στις 1.761 χάνεις την έκπτωση για όλη την κατανάλωση. Αν πάλι έχεις λιγότερες ημερήσιες (πχ 1.300) και πες 400 νυχτερινές, οι 300 απ' τις νυχτερινές θα τιμολογηθούν ναι μεν ως ημερήσιες, αλλά θα πάρεις την έκπτωση του ΚΟΤ (άρα σε συμφέρει). Οι εναπομείνασες 100 νυχτερινές, θα τιμολογηθούν με την τιμή του νυχτερινού χωρίς έκπτωση ΚΟΤ. 4. Τί εννοείς; Να παίρνεις ενδείξεις από τον ψηφιακό μετρητή; Αν ναι, όταν θα εμφανίσει (κάνει έναν "κύκλο" των ενδείξεων, διάρκειας 2-3 λεπτών) την ένδειξη με τον κωδικό 1.8.1, αυτή αντιστοιχεί στην κατανάλωση "ημερήσιων", και καπάκι η 1.8.2 στην των "νυχτερινών". 1.8.0 (που προηγείται) δείχνει την συνολική κατανάλωση. Σημειώνεις μέχρι την τελεία (="υποδιαστολή"). 5. Προφανώς και συμφέρει, ειδικά στην ΔΕΗ που έχει ένα στάνταρ (εδώ και χρόνια), διαφοράς ~0.04€. Και γλυτώνεις ποσά ΚΑΙ από τις "Ρυθμιζόμενες". Το ότι έχεις και ΚΟΤ, το κάνει ακόμη πιο συμφέρον (για το κέρδος στις Ρυθμιζόμενες). Τέλος, το ότι έχεις νυχτερινό σε βοηθάει να περνάς πιο δύσκολα το όριο (1.600), καθώς οι νυχτερινές δεν προσμετρούνται για το όριο (αν κάψεις σύνολο 2.000 και οι 450 είναι "νυχτερινές", είσαι κομπλέ. Αν δεν είχες νυχτερινό και έκαιγες τόσο, προφανώς θα έχανες όλη την έκπτωση ΚΟΤ). 6. Λογικά ναι, θα είναι. Είναι αρκετό διάστημα (θα εκδοθεί μάλλον κατά τις 10/12) για να ειδοποιηθεί ο πάροχος (συνήθως ειδοποιείται στο τέλος του μήνα, δλδ τέλος Νοέμβρη) για την προσθήκη νυχτερινού. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Προς ενημέρωση . Όσοι έχουν κάνει αίτηση για νυκτερινό μετρητή και άργησε . Είχε γίνει αίτηση για χορήγηση 02/2022 και περάστηκε μετά από 7 μήνες ακριβώς . Σήμερα σε έναντι λόγ/σμο γράφει στη ανάλυση εγγυημένες υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ 20€ έκπτωση . Δε είχε γίνει κάποιου είδους αίτηση αποζημίωσης από μέρος μου . 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ...άρα στην περίπτωσή σου δεν ίσχυσε αυτό που λένε: "εντός 3μηνου, από το ΕΠΟΜΕΝΟ ημερολογιακό 6μηνο", από τη στιγμή που μπαίνει ο μετρητής. ΑΝ το έχω καταλάβει δηλαδή σωστά, κανονικά θα έπρεπε να σου τα δώσουν (από Γενάρη) μέχρι τέλος Μάρτη '23, αφού μετρητή βάλανε Σεπτεμβρη... Όχι ότι σε χαλάει, αλλά λέμε Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από washcloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inci624 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/11/2022 στις 3:05 ΜΜ, washcloud είπε 1.Υποτίθεται ότι θα πάρεις το εικοσάρικο ως πίστωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ, κάπου μεταξύ 1/1/23 και 31/3/23. Εσύ "δεν χρειάζεται" (λένε από ΔΕΔΔΗΕ) να κάνεις καμμία ενέργεια σχετικά. 2. Στη ΔΕΗ που είσαι, έχει πλέον ένα ενιαίο πάγιο (ανεβασμένο σε σχέση με προ 1/8), είτε έχεις νυχτερινό είτε όχι. 3. Για ΚΟΤ: μέχρι το όριο (1.600) οι ημερήσιες τιμολογούνται με τιμή ημερήσιου και οι νυχτερινές με νυχτερινό, χωρίς οι νυχτερινές να έχουν έκπτωση ΚΟΤ. Αν περάσεις το όριο ημερησίων κατά 10% (1.760), οι 160 θα τιμολογηθούν χωρίς έκπτωση ΚΟΤ. Στις 1.761 χάνεις την έκπτωση για όλη την κατανάλωση. Αν πάλι έχεις λιγότερες ημερήσιες (πχ 1.300) και πες 400 νυχτερινές, οι 300 απ' τις νυχτερινές θα τιμολογηθούν ναι μεν ως ημερήσιες, αλλά θα πάρεις την έκπτωση του ΚΟΤ (άρα σε συμφέρει). Οι εναπομείνασες 100 νυχτερινές, θα τιμολογηθούν με την τιμή του νυχτερινού χωρίς έκπτωση ΚΟΤ. 4. Τί εννοείς; Να παίρνεις ενδείξεις από τον ψηφιακό μετρητή; Αν ναι, όταν θα εμφανίσει (κάνει έναν "κύκλο" των ενδείξεων, διάρκειας 2-3 λεπτών) την ένδειξη με τον κωδικό 1.8.1, αυτή αντιστοιχεί στην κατανάλωση "ημερήσιων", και καπάκι η 1.8.2 στην των "νυχτερινών". 1.8.0 (που προηγείται) δείχνει την συνολική κατανάλωση. Σημειώνεις μέχρι την τελεία (="υποδιαστολή"). 5. Προφανώς και συμφέρει, ειδικά στην ΔΕΗ που έχει ένα στάνταρ (εδώ και χρόνια), διαφοράς ~0.04€. Και γλυτώνεις ποσά ΚΑΙ από τις "Ρυθμιζόμενες". Το ότι έχεις και ΚΟΤ, το κάνει ακόμη πιο συμφέρον (για το κέρδος στις Ρυθμιζόμενες). Τέλος, το ότι έχεις νυχτερινό σε βοηθάει να περνάς πιο δύσκολα το όριο (1.600), καθώς οι νυχτερινές δεν προσμετρούνται για το όριο (αν κάψεις σύνολο 2.000 και οι 450 είναι "νυχτερινές", είσαι κομπλέ. Αν δεν είχες νυχτερινό και έκαιγες τόσο, προφανώς θα έχανες όλη την έκπτωση ΚΟΤ). 6. Λογικά ναι, θα είναι. Είναι αρκετό διάστημα (θα εκδοθεί μάλλον κατά τις 10/12) για να ειδοποιηθεί ο πάροχος (συνήθως ειδοποιείται στο τέλος του μήνα, δλδ τέλος Νοέμβρη) για την προσθήκη νυχτερινού. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις αναλυτικές απαντήσεις σου! 1. Έτσι έγινε και σ' εσένα δηλαδή; Σου μπήκε ως πίστωση στο λογαριασμό ή και εσύ ακόμα τα περιμένεις (τα 20.00 ευρώ της εγγυημένης υπηρεσίας); Επικοινώνησες τηλεφωνικά με τον ΔΕΔΔΗΕ και σου το είπαν ότι δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια από μέρους μας; Όταν λέμε πίστωση πρόκειται δηλαδή για έκπτωση -20.00 ευρώ στο λογαριασμό; π.χ. ο λογαριασμός που θα εκδοθεί αν ήταν να έχει ως οφειλόμενο ποσό 50.00 ευρώ θα έχει 30.00 ευρώ λόγω της πίστωσης; 2. Πόσο είναι το ενιαίο πάγιο; Α, βασικά έχω κυμαινόμενο όχι σταθερό τιμολόγιο οπότε δεν είναι συγκεκριμένο κάθε φορά το πάγιο. Δηλαδή εφαρμόζεται ένα πάγιο και για τις ημερήσιες καταναλώσεις και για τις νυχτερινές καταναλώσεις με το νυχτερινό τιμολόγιο. Σωστά; 3. Μου έγραψες ότι οι νυχτερινές δεν έχουν την έκπτωση του ΚΟΤ μέχρι το όριο των 1600 kWh αλλά στο site του ΔΕΔΔΗΕ γράφει "Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κατανάλωσης του δικαιούχου εφαρμόζεται και για τη νυχτερινή κατανάλωση η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. " Τι από τα δύο ισχύει τελικά; "Αν πάλι έχεις λιγότερες ημερήσιες (πχ 1.300) και πες 400 νυχτερινές, οι 300 απ' τις νυχτερινές θα τιμολογηθούν ναι μεν ως ημερήσιες, αλλά θα πάρεις την έκπτωση του ΚΟΤ (άρα σε συμφέρει). Οι εναπομείνασες 100 νυχτερινές, θα τιμολογηθούν με την τιμή του νυχτερινού χωρίς έκπτωση ΚΟΤ." Γιατί από τις 400 νυχτερινές δεν τιμολογούνται και οι 400 ως νυχτερινές αλλά μόνο οι 100; Είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ημερήσιων και των νυχτερινών κιλοβατώρων που πρέπει να καταναλώνουμε; 4. Ναι, αυτό εννοώ. Να παίρνω ενδείξεις από τον ψηφιακό μετρητή. Αυτά ακριβώς μου τα είπε και ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ που ήρθε για την εγκατάσταση του μετρητή (τα σχετικά με την υποδιαστολή, τα 1.8.1, 1.8.2). Απλώς είχε πολλά μηδενικά πριν την τελεία και δεν μπορούσα να καταλάβω ποια είναι τελικά η κατανάλωση. Θα ξανακοιτάξω και θα σου πω. 5. Γενικά δεν το ξεπερνώ το όριο των 1600 kWh. Μόνο στον εκκαθαριστικό του Φεβρουαρίου έχει τύχει και αυτό όχι σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Πέρυσι μόνο κάψαμε 1867 kWh (εκκαθαριστικός του Φεβρουαρίου 2022). Αφού γλιτώνεις όμως και από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις κάτι είναι και αυτό. (Τι είναι αυτές οι ρυθμιζόμενες εν τέλει;) 6. "Για να ειδοποιηθεί ο πάροχος (συνήθως ειδοποιείται στο τέλος του μήνα, δλδ τέλος Νοέμβρη)" Δηλαδή θα λάβω κάποιο sms που θα γράφει πότε ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία; Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2022 από Inci624 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα