Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Αγόρασα το MP4 player Crypto MP2400, ανάλυσης 320x240.

Η πρώτη μου έκπληξη ήταν όταν διαπίστωσα ότι το MP4 player δεν αναγνωρίζει MP4 αρχεία παρά το όνομά του (πώς γίνεται αυτό;;; ), αλλά αναγνωρίζει AVI, παρόλο που στα υποστηριζόμενα formats βίντεο στη συσκευασία αναφέρει μόνο το AMV (γιατί δεν το ονομάζουν AVI player;).

Μέσα είχε ένα πρόγραμμα για μετατροπή βίντεο σε AVI, το AMV/AVI video converter. Η δεύτερή μου έκπληξη ήταν όταν είδα το αρχείο που κατέβαζα σε AVI 360p με τον Youtube Downloader HD ήταν 121ΜΒ, ενώ όταν το μετέτρεπα σε AVI 320x240 με τον AMV/AVI video converter γινόταν... 541ΜΒ!! Επίσης, η τελευταία διαδικασία μετατροπής έπερνε απίστευτα περισσότερη ώρα απ' ότι να κατεβάσω το αρχείο σε FLV 240p και να τσεκάρω μετατροπή σε AVI (240p) με τον Youtube Downloader HD, ο οποίος μάλιστα αύξανε το μέγεθος του αρχείου μέγεθος του αρχείου "μόνο" στα 141ΜΒ.

Οπότε, χάρηκα προς στιγμήν που είχα μια πολύ γρηγορότερη λύση, αλλά η χαρά μου δεν κράτησε για πολύ. Ο Youtube Downloader HD δίνει αρχεία 16x9 (432x240), ενώ εγώ θέλω 3x2 (320x240).

Ποιός πιστεύετε ότι είναι ο συντομότερος τρόπος να πετυχαίνω αυτό που θέλω, δεδομένου ότι θέλω να κάνω αυτή τη διαδικασία καθημερινά; Θα προτιμούσα κάτι ελαφρύ, γιατί αποφεύγω να φορτώνω τον υπολογιστή μου με βαριά προγράμματα. Θα μου άρεσε να υπάρχει επιλογή, στη μετατροπή από 16x9 σε 3x2, αντί να συσταλεί το μήκος, να κοπούν τα πλαινά. Και αν γίνεται, μπορεί να μην αυξάνει το μέγεθος του αρχείου;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση.

Επεξ/σία από White__Dragon
Δημοσ.

Το ξέρω ότι υπάρχουν κινητά και tablet. :P :D

Θα πάρω και tablet για άλλη και πιο αραιή χρήση. Δεν ήταν η τιμή το θέμα μου. Απλά κάνω σπορ και ήθελα κάτι μικρό, πολύ ελαφρύ, χωρίς καμιά υποψία ακτινοβολίας, να το έχω πάντα πάνω μου, για μουσική και για να παρακολουθώ ομιλίες-διαλέξεις (χωρίς πίνακα). Δε χρειάζεσαι μεγάλη οθόνη γι' αυτό.

Δημοσ.

Έχει κι ένα philips στα ίδια περίπου λεφτά και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο.

Πάντως για τη συσκευή έχω να πω ότι σωστά λέει mp4 player γιατί το divx είναι όντως mpeg4 / h263 κωδικοποίηση. Το mp4 που αναφέρεις είναι το container όπως και το mkv και το avi ενώ το περιεχόμενο μπορεί να είναι divx, h264, ogm κτλ

Όσο για τη μετατροπή, δοκίμασε με το xmedia recode ή το format factory. Στο factory θα πας "Όλα σε κινητό" και θα επιλέξεις MPEG4 320x240 MP4 ή MPEG4 320X240 XVID

Για να μικραίνει το μέγεθος ρίξε το bitrate στα 800-900 Kbps αφού δεν σε ενδιαφέρει και τόσο η εικόνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κι ένα philips στα ίδια περίπου λεφτά και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο.

Πάντως για τη συσκευή έχω να πω ότι σωστά λέει mp4 player γιατί το divx είναι όντως mpeg4 / h263 κωδικοποίηση. Το mp4 που αναφέρεις είναι το container όπως και το mkv και το avi ενώ το περιεχόμενο μπορεί να είναι divx, h264, ogm κτλ

Όσο για τη μετατροπή, δοκίμασε με το xmedia recode ή το format factory. Στο factory θα πας "Όλα σε κινητό" και θα επιλέξεις MPEG4 320x240 MP4 ή MPEG4 320X240 XVID

Για να μικραίνει το μέγεθος ρίξε το bitrate στα 800-900 Kbps αφού δεν σε ενδιαφέρει και τόσο η εικόνα.

Philips MP4 player; Ποιό; Τα είχα ψάξει όλα και δεν είχα βρει κάτι που να δείχνει καλύτερο.

Δεν κατάλαβα καλά γιατί είναι σωστή η ονομασία του. Διαχωρίζεις τα βίντεο σε container και περιεχόμενο. Το container λες ότι μπορεί να είναι mp4 ή mkv ή avi. Αλλά αφού στα αρχεία που τρέχει, το container είναι avi (και όχι mp4), γιατί είναι σωστή η ονομασία "mp4 player";

Το αρχικό αρχείο είναι 121ΜΒ. Το μόνο που γίνεται είναι να μικραίνει η ανάλυση (άρα χάσιμο ποιότητας). Πώς πρέπει να χάσω κι άλλη ποιότητα για να καταφέρω απλά να μη μεγαλώσει το μέγεθος του αρχείου πάνω από 121ΜΒ;

~~~

Δυστυχώς όντως φαίνεται να έχω μπλέξει. Η συσκευή, ενώ λέει ότι είναι και για βίντεο, στην ουσία είναι ένα mp3 player με απεικόνιση lyrics. Στα βίντεο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η δυνατότητα backwards!!!! Για να πάω 5 δευτερόλεπτα πίσω πρέπει να κρατάω πατημένο το κουμπί backwards για ένα λεπτό (έλεος!!! - είχε κανείς αυτήν τη φαεινή ιδέα ή το βάλανε στην τύχη; ) και δεν υπάρχει ρύθμιση να το αλλάξω αυτό. Πράγμα καταστροφικό για τις διαλέξεις, καθώς όλο και κάτι θα χάνω με κάποιον θόρυβο κτλ. και θα θέλω να το ξανακούσω για να καταλάβω τα επόμενα. Που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσω μια διάλεξη είναι με ένα πρόγραμμα να τη σπάω σε κομμάτια των 20 δευτερολέπτων το καθένα, δηλαδή πολλά ξεχωριστά βίντεο αριθμημένα, ώστε με το κουμπί back να πηγαίνω στο προηγούμενο... Άρα θέλω ένα πρόγραμμα που να το κάνει και αυτό.

Δημοσ.

Αυτό έλεγα αλλά στα specs είναι υποδεέστερο αν και έχει καλύτερη υποστήριξη σε αρχεία..

Γενικά όμως τα crypto δεν τα πάω μία Όσες συσκευές κι αν είδα όλο προβλήματα είναι.

Τελικά, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να το αλλάξεις και να πάρεις το alcatel. Βάλτο σε airplane mode για να κόψει τελείως το κύκλωμα κινητής και είσαι μια μια χαρά. Θα παίζει τα πάντα και σωστά. Εκτός αν έχεις κάποιο παλιό smartfone και χρησιμοποιήσεις εκείνο.

Δημοσ.

Τα media players υποτίθεται ότι σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν κάποιον που θέλει μόνο media κι έτσι, αφού δεν έχουν τίποτε άλλο, να είναι πιο μικρά και πιο ελαφρυά. Αν ενώ θέλω αμελιταίο βάρος και όγκο, καταλήγω να πέρνω ένα πιο ογκώδες κινητό για να το χρησιμοποιώ μόνο ως media player, αυτό σημαίνει τη μαζική αποτυχία και ηλιθιότητα των media players;

Δημοσ.

Θα συμφωνούσα αν μιλούσαμε για κάποιο σωστό και αξιόλογο media player.

Έχω χτυπήσει σε καλή τιμή (50€) ένα ipod nano 5th gen και είναι κορυφαίο και σε απόδοση και σε λειτουργίες. Ακόμα και η κάμερα του τραβάει πολύ καλά.

212496-apple-ipod-nano-5th-gen-with-vide

Αν δεν ήταν στη μέση τα χαζοκλειδώματα και οι περιορισμοί της apple θα ήταν ότι καλύτερο.

Αν μιλάμε όμως για χαζομάρες τύπου crypto τότε καλύτερα ένα μικρό smartphone ή ένα απλό mp3 player που τουλάχιστον θα παίζει σωστά τα mp3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πού το βρήκες αυτό; Γιατί εγώ δεν το βρήκα;

Edit: Τώρα κατάλαβα γιατί δεν βρήκα κάτι άλλο. Γιατί έψαχνα στο skroutz, έβαλα φίλτρο MP4 player και απέκρυψε όλα όσα παίζουν βίντεο, αλλά καλούνται MP3 players (πχ αυτό, αν και δεν θα έπερνα αυτό το χρώμα). Εδώ δε με προειδοποίησε κανείς, στα public ο πωλητής μου είπε ότι το crypto είναι πολύ καλό και στο ίντερνετ δε βρήκα reviews...

Τα mp3 σωστά τα παίζει και έχει και lyrics. Το ράδιο δεν παίζει σωστά (πολύς θόρυβος συνεχώς), αλλα το ράδιο δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Και τα βίντεο δεν παίζει σωστά γιατί ουσιαστικά δεν έχει backwards και δεν υποστηρίζει πολλούς τύπους. Αλλά, μιας που το πήρα που το πήρα, για να κάνω τη δουλειά μου μένει να βρω έναν τρόπο να βλέπω τις διαλέξεις (εκτός απ' το να τις κάνω mp3), με κάποιο πρόγραμμα που κάνει όσα ανέφερα.

Ανακεφαλαιώνω. Αναζητώ πρόγραμμα να κάνει τα εξής:

1. Να μετατρέπει τα βίντεο σε AVI 240p 3x2 (320x240)

2. Να σπάει το βίντεο σε πολλά ξεχωριστά βίντεο των 20 δευτερολέπτων το καθένα

3. Να μην αυξάνει το μέγεθος του αρχείου

4. Nα υπάρχει επιλογή, στη μετατροπή από 16x9, αντί να συσταλεί το μήκος, να κοπούν τα πλαινά (προαιρετικό)

5. Το πρόγραμμα που κάνει τα παραπάνω να είναι όσο ελαφρύ γίνεται (προαιρετικό)

Δημοσ.

Αν είναι να το πουλήσω για να πάρω κάποιο άλλο media player, όχι κινητό. Αλλά να ξέρω ότι είναι καλό, όχι να γίνει πάλι το ίδιο. Μέχρι 100€. Δε νομίζω πως ζητώ πολλά. Σοβαρή υλοποίηση και να παίζει σωστά mp3 και βίντεο. Αυτό;

Δημοσ.

Εδώ θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που έχει κάποιο mp4 και είναι ευχαριστημένος. Εγώ μπορώ να σου πω μόνο για το ipod nano με κάμερα που το έχω και είναι όντως τρομερό.

Εδώ στο insomnia, αν πας στις Αγγελίες έχει κατηγορία για ipod.

http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/ipod/

π.χ. το παρακάτω είναι σε καλή τιμή.

http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/ipod/605654-ipod-8-gb-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7/

Το μόνο αρνητικό με τις συσκευές της apple είναι ότι θέλεις το itunes για να περάσεις αρχεία (ή με κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα).

Πάντως, μια τέτοια κινεζιά που πήρες (crypto και αηδίες) πωλείτε στο ebay για 6€ και 7€ και έχει τις ίδιες δυνατότητες (amv video)

http://www.ebay.com/itm/8-colors-4th-1-8-LCD-screen-MP4-video-Radio-music-movie-player-SD-TF-/251885243780?var=&hash=item3aa587cd84:m:mwIniC_TTcZgdVkNEtQA7zA

http://www.ebay.com/itm/6TH-GENERATION-MP3-MP4-MUSIC-PLAYER-Radio-Games-Movie-Player-Video-1-8-LCD-/172054232058?var=&hash=item280f3b3bfa:m:mPlYE_gcD9PC_imMAS4uaKg

Δημοσ.

6€ κι εγώ έδωσα 40; Κλαίω τα λεφτά μου :cry:

Ωραία δείχνουν τα ipod nano. Χαίρομαι που υπάρχουν αρκετές αγγελίες για να μπορέσω να βρω. Μου άρεσε και το ipod 7th generation. Θεωρώ σπατάλη χώρου το να πιάνει η οθόνη το μισό. Είμαι ανάμεσα στο 5th και 7th generation (αν το βρω περί τα 100€). Έχω ερωτήσεις για το 5th generation:

1. Βλέπω ότι η ανάλυσή του είναι λίγο πιο μακρόστενη από 3:2, αλλά όχι 16x9. Αν του βάλεις ένα βίντεο 16x9 (432x240), δεν το αναγνωρίζει καθόλου, παίζει μόνο το audio, το διαστέλει στο μήκος ή του κόβει τα πλαϊνά;

2. Τί κάνεις με το wifi; Είναι σημαντική παράλειψη από το 7th generation;

3. Αν εξασθενίσει η μπαταρία μπορείς να βρεις να αγοράσεις άλλη εντός Ελλάδας;

Δημοσ.

Από εκεί που δεν έβρισκα τίποτα καλό, τώρα βρήκα πολλά και δεν ξέρω ποιό να πρωτοδιαλέξω :-D

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως που με έβαλες σε αυτόν τον προβληματισμό! :-D

Τώρα είμαι μεταξύ του Ipod nano 3rd generation (μόνο και μόνο λόγω σχήματός/μεγέθους), 5th generation και 7th generation.

Τελευταίες ερωτήσεις: To 5rd generation σε βολεύει με το μακρόστενο σχήμα του; Πιστεύεις ότι χρειάζονταν τόσο μεγάλα κουμπιά; Το crypto, που είναι μακρόστενο, είναι λίγο άβολο στο χειρισμό και το κράτημα όταν το γυρίζω για να δω βίντεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...