Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μια συνεντευξη που ειχα προσφατα μου ειπαν χαρακτηριστικα "Υπαρχουν 5 επιπεδα entry level, junior, senior..(και αλλα 2 που τωρα μου διαφευγουν) σε ποιο απο αυτα πιστευεις οτι βρισκεσαι". Και για να πω την αληθεια εκεινη την στιγμη πραγματικα δεν ηξερα πως μπορω να ορισω σε ποιο ειμαι. Και ρωταω πως ακριβως οριζεται ο Junior developer?

Δημοσ.

Σαφώς υπάρχει νόημα για πάνω από 2 επίπεδα, αλλά γενικά όσο πιο πολλά τόσο πιο φλου η κατάσταση και κάπου βέβαια υπάρχει ένα όριο -- το 5 είναι μάλλον το όριο, αν και με 3-4 θα ένιωθα καλύτερα.

Η ερώτηση φυσικά ακούγεται μεγάλη πίπα, είναι δυνατόν να ρωτάς τον άλλο σε ποιό επίπεδο βρίσκεται αφού έχει ξεκινήσει το interview? Αλλά ίσως να υπάρχει κάποιο context που δεν έχουμε εδώ και να τους κράζω άδικα.

@dios, με τα ονόματα που βλέπω για τα 3 επίπεδα που δίνεις:

entry level: δεν έχω ξαναδουλέψει ποτέ

junior: μέχρι 2 χρόνια προϋπηρεσία, οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές αλλά τουλάχιστον περιμένουν απο σένα ότι άμα σου πουν αυτό θα το κάνεις έτσι και το άλλο γιουβέτσι και σου λύσουν τις απορίες που μπορεί να έχεις, είσαι ικανός να παραδώσεις κάτι που δουλεύει

senior: 3+ χρόνια προϋπηρεσία, μπορείς να κάνεις self-manage, μπορείς να λειτουργήσεις μόνο με γενικές οδηγίες ακόμα κι όταν σου λείπουν γνώσεις για τις λεπτομέρειες, μπορείς να δίνεις στους λιγότερο έμπειρους το παράδειγμα πώς γίνεται κάτι

• Like 2
Δημοσ.

Σαφώς υπάρχει νόημα για πάνω από 2 επίπεδα, αλλά γενικά όσο πιο πολλά τόσο πιο φλου η κατάσταση και κάπου βέβαια υπάρχει ένα όριο -- το 5 είναι μάλλον το όριο, αν και με 3-4 θα ένιωθα καλύτερα.

Η ερώτηση φυσικά ακούγεται μεγάλη πίπα, είναι δυνατόν να ρωτάς τον άλλο σε ποιό επίπεδο βρίσκεται αφού έχει ξεκινήσει το interview? Αλλά ίσως να υπάρχει κάποιο context που δεν έχουμε εδώ και να τους κράζω άδικα.

@dios, με τα ονόματα που βλέπω για τα 3 επίπεδα που δίνεις:

entry level: δεν έχω ξαναδουλέψει ποτέ

junior: μέχρι 2 χρόνια προϋπηρεσία, οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές αλλά τουλάχιστον περιμένουν απο σένα ότι άμα σου πουν αυτό θα το κάνεις έτσι και το άλλο γιουβέτσι και σου λύσουν τις απορίες που μπορεί να έχεις, είσαι ικανός να παραδώσεις κάτι που δουλεύει

senior: 3+ χρόνια προϋπηρεσία, μπορείς να κάνεις self-manage, μπορείς να λειτουργήσεις μόνο με γενικές οδηγίες ακόμα κι όταν σου λείπουν γνώσεις για τις λεπτομέρειες, μπορείς να δίνεις στους λιγότερο έμπειρους το παράδειγμα πώς γίνεται κάτι

Αρα με αυτα που λες ο ολος διαχωρισμος αφορα λιγο-πολυ τα ποσα χρονια προυπηρεσια εχεις...σωστα ? 

Αν ισχυει το παραπανω τοτε συμπεραινω πως οσο και να ασχοληθει καποιος μονος του αμα δεν μπει στην αγορα εργασιας ή κατι θα μαθει λαθος ή απλα η ολη γνωση που μπορει να αποκτησει αντικειμενικα εχει ενα ταβανι.  

Δημοσ.

Αρα με αυτα που λες ο ολος διαχωρισμος αφορα λιγο-πολυ τα ποσα χρονια προυπηρεσια εχεις...σωστα ? 

Αν ισχυει το παραπανω τοτε συμπεραινω πως οσο και να ασχοληθει καποιος μονος του αμα δεν μπει στην αγορα εργασιας ή κατι θα μαθει λαθος ή απλα η ολη γνωση που μπορει να αποκτησει αντικειμενικα εχει ενα ταβανι.  

Όχι ακριβώς. Τα χρόνια προϋπηρεσίας τα δίνω για μπούσουλα. Μπορείς πχ να είσαι πολύ παραπάνω από entry level ακόμα κι αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ, μπορεί να τσαλαβουτάς 5-6-7 χρόνια και να είσαι στην ουσία πολύ μακριά από senior.

Για το άλλο, μπορεί να μάθει κάποιος πάρα πολλά εκτός εργασίας αν έχει τη σωστή νοοτροπία αλλά εντάξει είναι μερικά πράγματα (όχι τεχνικής φύσης κυρίως) που μαθαίνονται μόνο στη δουλειά.

Δημοσ.

... και επιπεδο Gandalf. Περα απο junior (οταν δεν εισαι senior) και senior δεν νομιζω να υπαρχει νοημα για περαιτερω διαχωρισμους.

Πρόσφατα είδα position JavaScript rockstar :P
  • Like 1
Δημοσ.

Βρήκα κάτι καλό:

http://programmers.stackexchange.com/questions/25564/when-should-you-call-yourself-a-senior-developer

Δίνει τέσσερις βαθμίδες, ο junior, o mid-level, o senior, o luminary. Δίνει κάποια ελάχιστα χρόνια, αλλά όπως γράφει δεν θα πάνε όλοι στο μέγιστο! Γενικά η τελική βαθμίδα είναι για τα  γνωστά άτομα, που γράφουν και συζητούν θέματα, δηλαδή ονόματα γνωστά στο χώρο, με μεγάλη προσφορά σε έργα.  Senior εννοεί αυτόν που έχει πάνω από 10000 ώρες ασχολίας, όχι με οτιδήποτε αλλά ένα ειδικό τύπο, π.χ. βάσεις δεδομένων τύπου Χ, ή εφαρμογές τύπου Α με τη γλώσα Β. Μετά είναι αυτός που φτιάχνει σύνθετα μεν αλλά "εξαρτήματα" για μεγάλες δουλειές, ο μεσαίου επιπέδου. Στη βάση είναι ο Junior. Καταφέρνει μερικά πράγματα αλλά θέλει καθοδήγηση. Προφανώς τον βάζουν και κάνει τεστ, και επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Δημοσ.

Γατάκια, μιλάτε επειδή δεν ξέρετε ότι υπάρχει βαθμίδα rockstar, και ninja, ακόμα και batman.

Σ' αυτές τις κατηγορίες ανήκουν όσοι πηγαίνουν να δουλέψουν για κάποια εταιρία η οποία επειδή δε μπορεί να χτυπήσει τους καλύτερους με λεφτά και παροχές σε βαφτίζει ninja για να φουσκώσουν τα μυαλά σου λίγο αντί για το πορτοφόλι σου.

Προφανώς τον βάζουν και κάνει τεστ

Update, επειδή τώρα το πρόσεξα: ΟΛΟΙ κάνουν τεστ.

Σε πολλά μέρη (και στην ομάδα μου ανάμεσα σ' αυτά) ο κανόνας παραπέμπει σε Τζορτζ Κλούνι στην απλότητά του:

No test, no merge.

• Like 4
Δημοσ.

Στο Batman βάλε εμένα!

Τελείωσα χθες την αναμόρφωση του διερμηνευτή της Μ2000...με πίνακες κατακερματισμού...κάνοντάς την να κάνει 6000 κλήσεις με αναδρομή φτιάχνοντας κάθε φορά 5 μεταβλητές και ένα πίνακα 30 στοιχείων, με γραμμική απόκριση - ενώ παλαιότερα ήταν εκθετική στη δημιουργία/αναζήτηση/διαγραφή μεταβλητών. Είναι τόσο εκτεταμένη η αλλαγή που χρειάζεται να τρέξω ότι πρόγραμμα έχει γραφτεί σε Μ2000, και μερικές φορές παράλληλα στις δυο διαφορετικές εκδόσεις (την παλιά "σίγουρη" και την καινούργια...΄"ύποπτη" για σφάλματα).

Οπότε συμφωνώ με το No test, no merge..........

Δημοσ.

Update, επειδή τώρα το πρόσεξα: ΟΛΟΙ κάνουν τεστ.

Σε πολλά μέρη (και στην ομάδα μου ανάμεσα σ' αυτά) ο κανόνας παραπέμπει σε Τζορτζ Κλούνι στην απλότητά του:

No test, no merge.

Εμείς κάνουμε Test Driven Development,  πρώτα γράφουμε όοολο των κώδικα και μετά τα Unit Tests για να περάσουμε το Coverage threshold.

post-56025-0-18711400-1454372262_thumb.png

Δημοσ.

...offtopic..

Έχω git... Εδώ έχω βάλει την σπέσιαλ έκδοση της Μ2000

με τους πίνακες κατακερματισμού: https://github.com/M2000Interpreter/M2000Interpreter/

Οι πίνακες είναι δυναμικοί και δέχονται ίδια κλειδιά. Η σειρά εισαγωγής κλειδιού δεν χάνεται, μπορούμε να σβήσουμε π,χ. τα τελευταία δέκα! Οι περιπτώσεις που χρειάζεται εκ νέου χτίσιμο του πίνακα κατακερματισμού ελέγχονται αυτόματα.

Παράλληλα και οι δυο πίνακες στο σβήσιμο  διαγράφουν τα στοιχεία που δένονται σε αυτούς και φυσικά (παρέχω εξωτερικούς πίνακες), εφόσον δεν είναι αναφορές (αν πέντε μεταβλητές δείχνουν στην ίδια τιμή οι τέσσερις πιο πρόσφατες είναι αναφορές...η Μ2000 δεν σβήνει ποτέ μεταβλητή παρά μόνο από την τελευταία και προς την πρώτη που δημιουργήθηκε! Αν θέλουμε να φυλάξουμε εκτός σειράς τιμές...τις βάζουμε σε σωρό τιμών χωρίς όνομα.και χωρίς αναφορά!

Είναι ωραίος και κατανοητός κώδικας!

Πίνακας κατακερματισμού για μεταβλητές και πίνακες: 

https://github.com/M2000Interpreter/M2000Interpreter/blob/master/Hash.cls

Πίνακας για τμήματα/συναρτήσεις (διαφέρει λίγο, έχει επιπλέον μετονομασία κλειδιού..επειδή μπορούμε να αλλάζουμε το όνομα ενός τμήματος πριν το τρέξουμε)

https://github.com/M2000Interpreter/M2000Interpreter/blob/master/sbHash.cls

υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης...(έχω ήδη σκεφτεί...)

Δημοσ.

έχω βρε απλά δεν είδες το  κανονικό!

https://github.com/M2000Interpreter/Version8/

απλά σε αυτό δεν ήθελα να ρίξω την 151 που δεν είναι απόλυτα δοκιμασμένη. Θα έπρεπε να κάνω fork αλλά απλά το έριξα αλλού για να ξεκινήσω από κει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...