babyonboard Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την άσχημη εμπειρία μου με το RMA γνωστου μαγαζιού σε μια κάρτα γραφικών MSI 660 TI power edition. Η κάρτα δεν βγάζει ψηφιακό σήμα από την έξοδο DVI-I που εχει παρα αναβοσβήνει όταν συνδεθεί με dvi καλώδιο σε οθόνη. Με φώναξαν από το service να την παραλάβω λέγοντας μου ότι λειτουργεί κανονικά. Τσεκαραμε την κάρτα μαζί γιατί δεν τους πίστευα. Η dvi-d εξοδος παίζει κανονικά. Η dvi-I αναβοσβήνει η οθόνη μη δίνοντας σήμα. Η dvi- I βγάζει και αναλογικά σήμα συνδέοντας την οθόνη σε VGA καλωδιο ως γνωστόν για παλαιότερες οθόνες. Βάζουν λοιπόν τον ανταπτορα και συνδέουν σε αναλογική εισοδο οθόνης. «Να το μου λέει.. δουλεύει. » «ωραία λέω αλλα αναλογικά.. θέλω να δουλεύει ψηφιακά» «μα μου λέει δουλεύει, δεν εχει πρόβλημα. Το dvi-d καλωδιο δεν κανει γιατί θέλει ειδικο dvi καλωδιο με έξτρα πινάκια για να παίξει>> εννοωντας τα πινακια για το αναλογικο σημα. Εν ολιγοις στο τελος καταληξαμε οτι και καλα η καρτα εσταλει στην MSI και οτι αποφανθηκαν οτι δεν ειχε κανενα προβλημα, μα οτα νρωτησα που ειναι ο αντιπροσωπος ...σιγη. Η καρτα εκρατηθει απο μερους τους τελικα για να ελεγχθει ξανα, και την παρασκευη με ενημερωσαν και παλι οτι λειτουργει κανονικα και οτι δεν χρειαζεται να κανουν κατι. Οπως καταλαβαινετε πελαγωσα. Εχω μαζεψει οτι χαρτουρα υπαρχει να υποστηριξω το οτι με κοροιδευουν και περιμενω επισμη απαντηση σε email απο την MSI. Αν επιτρεπουν οι mods μπορω να πω και το ονομα του μαγαζιου. Ακουω τις γνωμες σας Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2016 από babyonboard
corsair04 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα, Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την άσχημη εμπειρία μου με το RMA γνωστου μαγαζιού σε μια κάρτα γραφικών MSI 660 TI power edition. Η κάρτα δεν βγάζει ψηφιακό σήμα από την έξοδο DVI-I που εχει παρα αναβοσβήνει όταν συνδεθεί με dvi καλώδιο σε οθόνη. Με φώναξαν από το service να την παραλάβω λέγοντας μου ότι λειτουργεί κανονικά. Τσεκαραμε την κάρτα μαζί γιατί δεν τους πίστευα. Η dvi-d εξοδος παίζει κανονικά. Η dvi-I αναβοσβήνει η οθόνη μη δίνοντας σήμα. Η dvi- I βγάζει και αναλογικά σήμα συνδέοντας την οθόνη σε VGA καλωδιο ως γνωστόν για παλαιότερες οθόνες. Βάζουν λοιπόν τον ανταπτορα και συνδέουν σε αναλογική εισοδο οθόνης. «Να το μου λέει.. δουλεύει. » «ωραία λέω αλλα αναλογικά.. θέλω να δουλεύει ψηφιακά» «μα μου λέει δουλεύει, δεν εχει πρόβλημα. Το dvi-d καλωδιο δεν κανει γιατί θέλει ειδικο dvi καλωδιο με έξτρα πινάκια για να παίξει>> εννοωντας τα πινακια για το αναλογικο σημα. Εν ολιγοις στο τελος καταληξαμε οτι και καλα η καρτα εσταλει στην MSI και οτι αποφανθηκαν οτι δεν ειχε κανενα προβλημα, μα οτα νρωτησα που ειναι ο αντιπροσωπος ...σιγη. Η καρτα εκρατηθει απο μερους τους τελικα για να ελεγχθει ξανα, και την παρασκευη με ενημερωσαν και παλι οτι λειτουργει κανονικα και οτι δεν χρειαζεται να κανουν κατι. Οπως καταλαβαινετε πελαγωσα. Εχω μαζεψει οτι χαρτουρα υπαρχει να υποστηριξω το οτι με κοροιδευουν και περιμενω επισμη απαντηση σε email απο την MSI. Αν επιτρεπουν οι mods μπορω να πω και το ονομα του μαγαζιου. Ακουω τις γνωμες σας μπορείς να πεις το όνομα του καταστήματος
heros Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 αν καταλαβα καλα λες οτι η dvi-d εξοδος δεν δινει σήμα.... και φανταζομαι οτι η hdmi @ dvi-analog.. ειναι οκ... Επειδη μου έχει συμβεί κάποιες κάρτες ν ειναι απλά ασυμβατες με καποια μονιτορ (έχω ήδη μια που δεν βγαζει σημα σε ενα samsung... αλλά δίνει σε ενα LG) μήπως θα έπρεπε να την δοκιμάσεις σε άλλο μόνιτορ και με άλλο καλώδιο? Αν στο πλαισιο έβλεπαν κατι θα στην άλλαζαν άλλωστε ουτε αυτοι επιβαρύνονται ή MSI τους στελνει άλλη κάρτα.........προφανούς σε αυτους έπαιξε...
babyonboard Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 αν καταλαβα καλα λες οτι η dvi-d εξοδος δεν δινει σήμα.... και φανταζομαι οτι η hdmi @ dvi-analog.. ειναι οκ... Επειδη μου έχει συμβεί κάποιες κάρτες ν ειναι απλά ασυμβατες με καποια μονιτορ (έχω ήδη μια που δεν βγαζει σημα σε ενα samsung... αλλά δίνει σε ενα LG) μήπως θα έπρεπε να την δοκιμάσεις σε άλλο μόνιτορ και με άλλο καλώδιο? Αν στο πλαισιο έβλεπαν κατι θα στην άλλαζαν άλλωστε ουτε αυτοι επιβαρύνονται ή MSI τους στελνει άλλη κάρτα.........προφανούς σε αυτους έπαιξε... Οχι δεν εννοω αυτο Εχει η καρτα 2 dvi . Μια dvi-d και μια dvi-i . Η dvi-i εχει προβλημα και δεν βγαζει ψηφιακο σημα. Δηλαδη συνδεεις την καρτα σε dvi οθονη με ενα κλασσικο dvi-d καλωδιο και δεν παιζει, αλλα αναβοσβηνει. Για να αποφυγουν το RMA συνεδεσαν την dvi-i με ανταπτορα σε vga καλωδιο, και συνδεσαν την καρτα σε μια οθονη που παιζει αναλογικα με d-sub (vga καλωδιο), λεγοντας μου , <<φιλε παιζει, δεν εχει τιποτα η καρτα>>,ενω οταν την συνδεαμε με dvi σε αλλη οθονη σε dvi-d input δεν επαιζε. Τους εξηγω τη διαφορα και οτι , ενω την τσεκαρουμε μαζι η καρτα δεν παιζει ψηφιακα απο την συγκεκριμενη εξοδο, και απλα με κοροιδευουν κατα την γνωμη μου. DVI λοιπον σε DVI. Ουτε HDMI ουτε displayport ουτε κατι τετοιο. Εν ολιγοις υποστηριζαν οτι η DVI-I παιζει μονο αναλογικα ή με ειδικο καλωδιο σε οθονη με ... DVI εισοδο...!! Δεν εχω βρει καπου στο internet να υπαρχει τετοιο θεμα ασυμβατοτητας καλωδιων, αφου τα εξρα pin που εχουν διαφορα το DVI-D με το DVI-I ειναι πολυ απλα η μεταφορα αναλογικου σηματος απο την καρτα σε μια οθονη που εχει μονο ή και αναλογικη εισοδο. Γραφω λοιπον το θεμα μπας και βρω μια ακρη και γιατι με εχουν εκνευρισει αρκετα
aetos1988 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις την δυνατότητα πήγαινε σε άλλο κατάστημα του Πλαισίου επειδή καμιά φορά δεν ξέρεις μπορεί να είναι θέμα διάθεσης των υπαλλήλων στο πως θα σε εξυπηρετήσουν. 1
heros Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 και οπως ειπα δοκιμασε και με αλλο καλωδια σε άλλο μονιτορ....
beknick Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 φιλε εγω ειχα προβλημα με τις ram (οταν την εβαζα στα 1600,μου εβγαζε μπλε οθονη) οταν της πηγα για αλλαγη τις ειδε ενα τεχνικος πηγε λιγο μεσα και μου ειπε οτι θελαν καθαρισμα( η RAM, ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ;;!!;) του ειπα οτι εχω δουλεια και δεν θελω να κανω βολτες αλλα στα τετοια του... αφου τις δοκιμασα και φυσικα δεν δουλευαν ξαναπηγα και τον εψαχνα αλλα τπτ μου της αλλαξε ανθρωπος χωρις κουβεντα... συμπερασμα κανε φασαρια γιατι οι ανθρωποι ειναι ασχετοι και μονο ετσι μπορεις να κανει την δουλεια σου ριξε και μια ματια σε αυτο http://www.insomnia.gr/topic/536024-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84/ 2
babyonboard Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 και οπως ειπα δοκιμασε και με αλλο καλωδια σε άλλο μονιτορ.... Δηλαδη τρια μονιτορ συν το δικοτους φανταζομαι ειναι οκ, σωστα?
tazmaaaz Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Οχι δεν εννοω αυτο Εχει η καρτα 2 dvi . Μια dvi-d και μια dvi-i . Η dvi-i εχει προβλημα και δεν βγαζει ψηφιακο σημα. Δηλαδη συνδεεις την καρτα σε dvi οθονη με ενα κλασσικο dvi-d καλωδιο και δεν παιζει, αλλα αναβοσβηνει. Για να αποφυγουν το RMA συνεδεσαν την dvi-i με ανταπτορα σε vga καλωδιο, και συνδεσαν την καρτα σε μια οθονη που παιζει αναλογικα με d-sub (vga καλωδιο), λεγοντας μου , <<φιλε παιζει, δεν εχει τιποτα η καρτα>>,ενω οταν την συνδεαμε με dvi σε αλλη οθονη σε dvi-d input δεν επαιζε. Τους εξηγω τη διαφορα και οτι , ενω την τσεκαρουμε μαζι η καρτα δεν παιζει ψηφιακα απο την συγκεκριμενη εξοδο, και απλα με κοροιδευουν κατα την γνωμη μου. DVI λοιπον σε DVI. Ουτε HDMI ουτε displayport ουτε κατι τετοιο. Εν ολιγοις υποστηριζαν οτι η DVI-I παιζει μονο αναλογικα ή με ειδικο καλωδιο σε οθονη με ... DVI εισοδο...!! Δεν εχω βρει καπου στο internet να υπαρχει τετοιο θεμα ασυμβατοτητας καλωδιων, αφου τα εξρα pin που εχουν διαφορα το DVI-D με το DVI-I ειναι πολυ απλα η μεταφορα αναλογικου σηματος απο την καρτα σε μια οθονη που εχει μονο ή και αναλογικη εισοδο. Γραφω λοιπον το θεμα μπας και βρω μια ακρη και γιατι με εχουν εκνευρισει αρκετα Προσωπικά εγώ με μητρική κάρτα MSI άκρη με το κατάστημα δεν έβγαζα και μου άνοιξαν από τα κεντρικά της MSI κωδικό rma και έγινε η αντικατάσταση.Φυσικά πήρε έναν μήνα+! Οπότε προσπάθησε να παραβλέψεις το κατάστημα και δοκίμασέ την και σε κάποιον φίλο σου αν δεν είναι κόπος. Ποια κάρτα έχεις δεν μας είπες..
fabiawrc Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν οι άνθρωποι εκει στη Ζαΐμη θέλουν κατι παναγιες,γιατι κοροϊδεύουν στεγνα. Η καρτα συνδεθηκε στο δικο μου μόνιτορ με καλώδιο dvi-dvi και έπαιξε μονο η dvi-d.η dvi-i δεν έπαιξε παρα μόνο με ανταπτορα. Προφανώς η κάρτα εχει πρόβλημα και στο πλαίσιο τον κοροϊδεύουν στεγνά.του είπανε οτι πηγε η κάρτα στην msi και Ότι δεν εχει πρόβλημα.ζητάει ο φίλος μου που ειναι η αντιπροσωπεία της msi,του τα μασαγανε και λεει να ξέρετε την πήγαμε στα κεντρικά τα δικα μας.ΠΛΗΡΗ ΚΟΡΟΪΔΊΑ. Απο την στιγμή που δεν βγάζει έξοδο η μια από τις 2 dvi η κάρτα έχει πρόβλημα και πρέπει να αλλαχτεί. Αλλα οι τύποι στο πλαίσιο ειναι απατεώνες και κοροϊδεύουν στεγνά τον φίλο μου. Θα παω εγω απο εκει και θα έχει να πεσει πολύ γέλιο. 2
Zus Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Πάρε τηλέφωνο την Alman. Αυτή είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της MSI στην Ελλάδα. Καλά ξεμπερδέματα και με αυτούς πάντως.
babyonboard Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστα τα ακουω. Ευτυχως παντως μου απαντησε σε email η ιδια η MSI. Εχω μια 660Ti PE . Μου ειπαν απλα οι ανθρωποι: Για RMA θα αποτανθεις στον dealer σου. Αν οντως δεν βγαζει με DVI-D καλωδιο σε Οθονη με DVI-D input σημα, τοτε η καρτα θεωρειται προβληματικη Dear Sir We are sorry to hear that you experience a problem. MSI does not accept RMA from end users, you will need to return the card to the dealer. For DVI-I and DVI-D, could you please connect a monitor with only Digital, to see whether the Digital part is working Do not use a monitor which can support both digital and analog If the digital output is still not working with a DVI-D monitor only, the card can be considered defect. Thank you and Best regards, MSI Europe BV Mainboard and VGA Card Service
Camal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστα τα ακουω. Ευτυχως παντως μου απαντησε σε email η ιδια η MSI. Εχω μια 660Ti PE . Μου ειπαν απλα οι ανθρωποι: Για RMA θα αποτανθεις στον dealer σου. Αν οντως δεν βγαζει με DVI-D καλωδιο σε Οθονη με DVI-D input σημα, τοτε η καρτα θεωρειται προβληματικη Εσύ είπες ότι έχεις θέμα με την DVI-I θύρα όμως, σωστά; Δούλεψε ποτέ η συγκεκριμένη θύρα σωστά, έτσι όπως θέλεις να δουλεύει; Εάν βάλεις vga, που είναι το πρόβλημα;
babyonboard Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Εσύ είπες ότι έχεις θέμα με την DVI-I θύρα όμως, σωστά; Δούλεψε ποτέ η συγκεκριμένη θύρα σωστά, έτσι όπως θέλεις να δουλεύει; Εάν βάλεις vga, που είναι το πρόβλημα; Ναι δουλευε κανονικά, όπως και σε όλες τις κάρτες που ειχα στο παρελθόν και σε αλλη κάρτα που έχω δανειστεί ενα μήνα τώρα για να δουλεύω.. που ευτυχώς βρήκα από έναν καλο ανθρωπο, γιατί από το μαγαζι σωθήκαμε. Γιατί λέω κάτι διαφορετικο? Το dvi-d καλωδιο απλά βγάζει μονο ψηφιακο σήμα ,το οποιο και θέλω, και εν κατακλείδι η dvi-i είναι μια dvi-d που παίζει και αναλογικά σαν dvi-a. Το I απλά την διαφοροποιεί ως προς το ότι υποστηρίζει δυο πρωτόκολλα, ψηφιακο και αναλογικο, κ οχρηστης χρησιμοποιει οποιο χρειάζεται. Που κολλάει το σχόλιο σου γιατί δεν το καταλαβαίνω? Η διαφορα με το VGA είναι στην ποιοτητα χρωμάτων εικόνας κ ευκρίνειας, χωρίς θολούρα, καθώς και πολυ παλιού προτύπου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω VGA, εχω πολλά μόνιτορ και θέλω να δουλεύει όπως πριν όπως επίσης θέλω να δουλεύει με dvi και στις 2 εξόδους που εχει, όπως ακριβώς λέει και η ιδια η MSI δηλαδή. Ο xmors ίσως μπορει να πάρει θέση για τις διαφορές. Και ενα γενικο λινκ από αρκετά που υπάρχουν περί output και διαφορων ή μη..... http://www.diffen.com/difference/DVI_vs_VGA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα