chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Οι διαφορές είναι εμφανείς, π.χ. στα ελαφάκια η αριστερή φώτο είναι από την eizo με πιο ζωντανά χρώματα και βαθύτερο μαύρο, ενώ στη sony δεξιά τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα και πιξελάρει τραγικά! Μήπως μπορείς να μου απαντήσεις και για τις άλλες εικόνες, να σιγουρευτώ?
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εσύ συμφωνείς με τα ελαφάκια; Αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές στην οθόνη σου; Αν και δεν είναι τόσο κατατοπιστικές οι υπόλοιπες φωτογραφίες, εκείνο που παρατηρώ είναι: Στην μέλισσα η eizo είναι η δεξιά (πιο ζωηρά χρώματα). Στην τίγρη η eizo είναι δεξιά (καλύτερο μαύρο). Στην eizo τα χρώματα είναι πιο ζωηρά και απαλά και το μαύρο είναι πιο μαύρο. 2
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τις διαφορές τις αντιλαμβάνομαι, δεν ξέρω όμως αν είναι οι αναμενόμενες. Μόνο τις τίγρεις βρήκες σωστά, που μπορεί να σημαίνει διάφορα: ή πράγματι η οθόνη δεν είναι σε σωστή ρύθμιση, ή δεν βγαίνουν ακριβώς οι φωτογραφίες, ή υπάρχουν διαφορές στη φωτεινότητα. Πάντως η TN είναι αυτή: και η IPS αυτή:
La_MoRt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τις διαφορές τις αντιλαμβάνομαι, δεν ξέρω όμως αν είναι οι αναμενόμενες. Μόνο τις τίγρεις βρήκες σωστά, που μπορεί να σημαίνει διάφορα: ή πράγματι η οθόνη δεν είναι σε σωστή ρύθμιση, ή δεν βγαίνουν ακριβώς οι φωτογραφίες, ή υπάρχουν διαφορές στη φωτεινότητα. Πάντως η TN είναι αυτή: IMG_20160203_131117.jpg και η IPS αυτή: IMG_20160203_131053.jpg Ρε σύ στη μια τα χρώματα είναι λες και έχουν πλυθεί και έχουν ξεθωριάσει το οποίο είναι χαρακτηριστικό των TN και στην άλλη είναι κανονικά και πιο ζωντανά! Στις φωτογραφίες χάνουν κιόλας από τη πραγματικότητα. 1
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ρε σύ στη μια τα χρώματα είναι λες και έχουν πλυθεί και έχουν ξεθωριάσει το οποίο είναι χαρακτηριστικό των TN και στην άλλη είναι κανονικά και πιο ζωντανά! Στις φωτογραφίες χάνουν κιόλας από τη πραγματικότητα. Άρα λες ότι είμαστε σε καλό δρόμο? 1
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Βάλε και τις καλιμπραρισμένες τιμές για να έχεις μέγιστη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων. Calibrated Settings Brightness 42 Contrast 50 Preset mode User 1 RGB 100, 97, 98 Color Temperature 6500k Gamma 2.2 Οι παραπάνω τιμές σε συνδυασμό με αυτό το χρωματικό προφίλ είναι ότι το καλύτερο μπορείς να πάρεις. 2
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Βάλε και τις καλιμπραρισμένες τιμές για να έχεις μέγιστη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων. Calibrated Settings Brightness 42 Contrast 50 Preset mode User 1 RGB 100, 97, 98 Color Temperature 6500k Gamma 2.2 Οι παραπάνω τιμές σε συνδυασμό με αυτό το χρωματικό προφίλ είναι ότι το καλύτερο μπορείς να πάρεις. To προφίλ το έχει και υπήρχε by default. Τις καλιμπραρισμένες τιμές τις είχε κι αυτές, με τη διαφορά ότι με 6500k το RGB γίνεται αυτόματα 100,98,96. Αν τις αλλάξω χάνει την Color Temperature.
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Αποκλείεται να είχε το παραπάνω προφίλ by default,,, To προφίλ που έδωσα είναι από το tftcentral, δεν έχει σχέση με εργοστασιακό της eizo. Επίσης τα Default Settings (disabled all EcoView) είναι τα παρακάτω Brightness 100 Contrast 50 Preset mode User 1 RGB 100, 97, 97 Color Temperature 6500k Gamma 2.2 Έχεις ενεργοποιημένο το EcoView; ή το Ambient Light Sensor; Τότε η φωτεινότητα θα έχει σκαμπανεβάσματα, που είναι καλό για οικονομία και για τα μάτια αλλά θα χάνεις από ποιότητα. Γενικά είναι αρκετά καλή οθόνη. Περισσότερες πληροφορίες για την οθόνη σου θα βρεις εδώ. 1
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ορίστε και φώτο, απ όταν συνέδεσα πρώτη φορά την οθόνη δεν έβαλα drivers ή τπτ άλλο (δε βρήκα άλλωστε ), έτσι ήταν το προφίλ. Οι ρυθμίσεις είναι σχεδόν όλες ίδιες ή κοντινές με αυτές που είχε, εγώ προτιμώ πάντως τα eco κλπ αυτή τη στιγμή, δεν είναι εκεί το κύριο θέμα μου αλλά το αν λειτουργεί η οθόνη σαν τηλεόραση και χάνω ποιότητα.
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Απ ότι κατάλαβα για αυτή την ανησυχία που έχεις, φταίει ότι είχες διαβάσει για το δίδυμο Dell + Nvidia. Αλλά εσύ ούτε dell έχεις ούτε nvidia . Επίσης αν οι drivers δεν υπάρχουν ξεχωριστά τότε λογικά έρχονται πακέτο με το software (EIZO ScreenManager Pro / EIZO EcoView NET) και καλύτερα είναι να το έχεις εγκατεστημένο. Θα μπορείς να ελέγχεις και τις ρυθμίσεις ευκολότερα και γρηγορότερα. Φώναξε και κάποιον έμπειρο φίλο σου να δει την οθόνη από κοντά ώστε να σου φύγει κάθε αμφιβολία. 1
chicken32 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Dell δεν έχω αλλά nvidia θέλω Η ανησυχία που έχω είναι να μου αναγνωρίζει την οθόνη ως digital television, οπότε με βάση αυτό που συνέβη με τις Dell, φυσικό είναι να υποθέσω ότι μπορεί να χάνω σε γραφικά. Άλλωστε είναι η πρώτη IPS που χρησιμοποιώ. Τα έχω εγκατεστημένα αλλά νομίζω βολεύτηκα με το menu της οθόνης. Σε τελική ανάλυση, ίσως πάρω στην αντιπροσωπεία να δω αν ξέρουν κάτι (χλωμό το βλέπω) και θα κάνω υπομονή μπας και αποκτήσω κάρτα γραφικών μελλοντικά και τη συνδέσω με DP, οπότε θα μου φύγει το κόλλημα Ευχαριστώ όλους που απάντησαν! 1
gsa-electronics Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 πες μας τι εντυπωσης εχεις απο την ΕΙΖΟ? εχει καλη εικονα.... ειναι ξεκουραστη για τα ματια, πως την βλεπεις? ενδιαφερομε κι εγω να την παρω. 1
chicken32 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέχρι τώρα πολύ ευχαριστήμένος! Αρχικά κοιτούσα την EV2455 που μου άρεσε λόγω αναλογιών (16:10) αλλά ξέφευγε σε τιμή. Τελικά και το 16:9 της EV2450 δε με χαλάει καθόλου. Το θέμα της ξεκούρασης των ματιών είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα για μένα. Με τους αισθητήρες της μπροστά προσαρμόζεται η φωτεινότητα σε αυτή του δωματίου. Τώρα δοκιμάζω τη ρύθμιση Circadian Dimming, που προσαρμόζει το χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας, σύμφωνα με τον ανθρώπινο κιρκαδικό ρυθμό, όπως ισχυρίζονται.
gsa-electronics Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 κανε τις δοκιμες σου.... και πες μας εντυπωσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα