chicken32 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα,Το πρόβλημα που έχω με τη νέα μου Eizo EV2450, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι ότι με καλώδιο HDMI αναγνωρίζεται ως ψηφιακή τηλεόραση, ενώ με καλώδιο DVI ως ψηφιακή οθόνη (που είναι νομίζω και το φυσιολογικό). Έχω την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο συνέβαινε και με την Dell U2414H λόγω κάποιων nvidia drivers μέσω display port. Υπήρχε και πρόβλημα στην απεικόνιση των χρωμάτων λόγω του προβλήματος, απ ότι θυμάμαι.Δεν έχω ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αυτό συμβαίνει μέσω της ενσωματωμένης του επεξεργαστή (Intel® HD Graphics 2500).Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κοιτάξω;Ευχαριστώ!
XMorsX Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δες αυτο το topic. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?16158-HDMI-monitor-problems-with-on-board-HD4000-graphics 1
chicken32 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Έκανα ένα προφίλ όταν το είχα συνδεδεμένο με dvi αλλά δε θέλει να το εφαρμόσει τώρα που το έχω σε hdmi. Δεν είμαι και σίγουρος αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ανάλυση και στα χρώματα ή απλά αναγνωρίζεται λανθασμένα μέσω hdmi, για να μην το ψάξω παραπάνω.
XMorsX Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μαλλον θα εχει διαφορα διαφορα στα χρωματα, θα εχει πιο ξεθωριασμενο μαυρο. 1
gsa-electronics Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δες σ' αυτο το site εδω ειναι η λυση... ( https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h/ ) ειχα κι εγω το ιδιο θεμα με μια DELL U2414H με συνδεση HDMI, το ιδιο επισης και με μια LG. οταν εκανα τις απαρετητες ρυθμισης αλλαξαν ολα, η εικονα και στις δυο οθονες ηταν τελεια.
chicken32 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχώς, όπως φαίνεται και στο αρχικό μου post, δεν έχω κάρτα γραφικών nvidia (προς το παρών ελπίζω!) οπότε ούτε και Nvidia Control Panel. Πιστεύεις μπορώ να κάνω το ίδιο και από εδώ? Δεν είμαι και πολύ σίγουρος για τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλω...
Fdtech Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Και τη δικιά μου dell έτσι τη βλέπει "Ψηφιακή τηλεόραση DELL U2415" αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κατέβασε τους τελευταίους drivers της Intel, και εγκατέστησε επίσης τον driver της οθόνης! Παρόλα αυτά παρατήρησες κάποια διαφορά στη χρωματική απόδοση μεταξύ HDMI και DVI; Κοίταξε επίσης και πιο χρωματικό προφίλ είναι ενεργοποιημένο στο monitor! Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2016 από Fdtech 1
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Φρόντισα για τους drivers της Intel από την αρχή. Η EIZO δεν παρέχει κάποιον driver, αναγνωρίστηκε εξ' αρχής η οθόνη από τον υπολογιστή, με σύνδεση στο ίντερνετ. Αυτά που έχεις στο link είναι utilities καθώς και χρωματικό προφίλ. Έχεις ένα point σε αυτό που λες - προσπαθώ να παρατηρήσω διαφορές και δεν τις βρίσκω. Δεν μπόρεσα να παρατηρήσω διαφορά μεταξύ HDMI και DVI (ενώ το πρώτο το δείχνει σαν Digital Television ενώ το δεύτερο Digital Monitor) και δεν ξέρω αν φταίει το μάτι μου γι αυτό. Επίσης, πρόκειται για την πρώτη μου IPS oθόνη αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να διακρίνω την αναμενόμενη χρωματική βελτίωση, δίπλα στην Site: SONYSDM-S53 2-Tone 15" 25ms LCD Monitor . Δεν ξέρω ίσως και ποιες δοκιμές να κάνω, απλώς σύγκρινα φωτογραφίες. Το χρωματικό προφίλ που έχω επιλέξει στο μόνιτορ είναι το sRGB. Οι υπόλοιπες επιλογές είναι User1, User2, Paper, Movie, DICOM. Δε νομίζω να βοηθάνε ιδιαίτερα... Επειδή το θέμα φαίνεται ότι δεν είναι τόσο απλό όσο μια αναζήτηση στο ίντερνετ ή μια ρύθμιση, θα απευθυνθώ μάλλον στην αντιπροσωπεία της EIZO στην Ελλάδα μήπως με διαφωτίσουν.
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασε και μια live διανομή πχ linux mint με HDMI να δεις τι πάιζει εκεί! Σύγκρινε αυτό με αυτό το Πηγή: . 1
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασε και μια live διανομή πχ linux mint με HDMI να δεις τι πάιζει εκεί! Σύγκρινε αυτό με αυτό το Πηγή: . Δεν κατάλαβα με ποια εννοείς να συγκρίνω - να δω σε linux αν την αναγνωρίζει ως τηλεόραση, οπτικά το βιντεάκι στο linux σε σχέση με τα windows ή οπτικά το βιντεάκι στις 2 οθόνες?
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ο driver της intel κάθε σύνδεση monitor με HDMI ως ψηφιακή τηλεόραση το αναγνωρίζει! Μη κολλάς με την "ονομασία" αν όλα λειτουργούν σωστά. Σύγκρινε όπως είπες, οθόνη με οθόνη, windows με linux. Η ποιότητα του video να είναι τουλάχιστον 1080p. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2016 από Fdtech 1
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Σίγουρα; Aυτό σημαίνει ότι χάνω σε χρωματική απόδοση; Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να αντιληφθώ διαφορές ανάμεσα στις 2 οθόνες, αν και η μια είναι 15άρα και 75hz (αν έχει σημασία). Στο linux επειδή είμαι αρχάριος ακόμα δεν ήξερα πού να κοιτάξω, στο display δεν έλεγε πολλά πράγματα. Θα το ψάξω περισσότερο αυτές τις μέρες. edit: Από την άλλη, σε online παιχνιδάκι που παίζω, σε χαμηλά γραφικά, βλέπω σαφώς να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα χρώματα σε σχέση με πριν. Μάλλον δεν είμαι αρκετά παρατηρητικός
La_MoRt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Τότε κάτι δε δουλεύει σωστά δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις 2 οθόνες που αναφέρεις. Είναι η μέρα με τη νύχτα. 1
chicken32 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μάλλον δεν είμαι αρκετά παρατηρητικός, κοίταξα καλύτερα το βιντεάκι τώρα. Εσείς μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι ips και ποια tn από τις παρακάτω φώτος? Ή είναι κακός ο τρόπος σύγκρισης?
Fdtech Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Οι διαφορές είναι εμφανείς, π.χ. στα ελαφάκια η αριστερή φώτο είναι από την eizo με πιο ζωντανά χρώματα και βαθύτερο μαύρο, ενώ στη sony δεξιά τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα και πιξελάρει τραγικά! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα