Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχουμε ένα μικρό σερβερ που τρέχει windows server 2008 r2 και στον οποίο έχουμε ένα φάκελο στο c:/share/ οπου εκει έχουμε φακέλους που τους βλέπουν όλοι. Για να συνδεθώ με τον υπολογιστή μου στο server πατάτω  στην αναζήτηση \\server\ και μετά μου ζητάει μετά credentials όπου βάζω για username :

myNameOfPC\Administrator

και κωδικό :

toKodiko

Αν θέλω τώρα εγώ να προστατεύσω έναν απο τους φακέλους που υπάρχουν μέσα, ώστε μονο ενας υπολογιστής να μπορεί να διαγράψει/επεξεργαστεί τα αρχεία πώς μπορώ να το κάνω? Έγραψα λίγο τη διαδικασία πως συνδέεται ο κάθε υπολογιστής για να εξηγήσω με ποιό τρόπο έχει συνδεθεί ο καθένας.. Ευχαριστώ πολύ..

Δημοσ.

Εστω 2 PC pc1, pc2 με αντιστοιχους χρηστες user1, user2 και κωδικους για τους χρηστες password1, password2.

Δηλαδη ο user1 εχει κωδικο password1 και βρισκεται στο pc1

Θα πας στον server και θα φτιαξεις χρηστες user1, user2 με κωδικους password1, password2.

Οποτε ο server θα εχει εκτος απο τον administrator και τους user1, user2 στη βαση του

Μετα πας στο c:\share και φτιαχνεις folder1 και folder2.

Στο folder1 πας στο security tab και προσθετεις τον  user1 με το επιπεδο προσβασης που επιθυμεις.

Ενδεχομενως να πρεπει να σβησεις καποιες αλλες εγγραφες απο το security tab που δινουν read access σε ολους τους authenticated users, και ενδεχομενως παλι να πρεπει να απενεργοποιησεις το inheritance για να φτιαξεις τα δικαιωματα οπως θες. Μπορεις να πειραματιστεις.

Ομοιως και για το folder2 με το user2

Στο τελος θα πρεπει ο user1 που υπαρχει μονο στο pc1 και στο server (με password1 και στις 2 περιπτωσεις) να εχει αυτοματα την προσβαση που θελεις με το που παει να ανοιξει το folder1, απο το pc1

Αντιστοιχα και για το pc2/user2/folder2

Εννοειται οτι αν παει καποιος και φτιαξει user2 (με password2) στο pc1 θα εχει προσβαση στο folder2 (εφοσον εχει κανει log in με το user2)

Αν θες υποχρεωτικα να βαζουν κωδικο και χρηστη οι χρηστες των pc, μην φτιαξεις τους user1, user2 στα pc (εχε κατι αλλο ασχετο) αλλα μονο στο server.

Ετσι με το που κανει ο pc χρηστης διπλο κλικ στο share, τα windows δεν θα ξερουν να κανουν αυτοματα αντιστοιχιση του τοπικου λογαριασμου με αυτον στο server και θα ζητανε credentials. Τα credentials που θα βαλεις ομως πρεπει σε καθε περιπτωση να αντιστοιχουν σε υπαρκτο χρηστη στο server.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Θα το προσπαθήσω αύριο πρωί και θα επανέλθω με τυχόν απορίες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...