Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αποφασισαμε με το γειτωνα μου να μοιραζομαστε τη συνδεση του αλλα το ρουτερ του μαλλον ειναι πολυ αδυναμο και δεν πιανω καλα. ειμαστε απεναντι οποτε σκεφτηκα καλωδιο κατω απο τις πορτες και μαλλιστα πηγα και αγορασα κιολας ενα 20μετρο. Τελικα ομως ηταν πιο χοντρο απο τα κλασσικα κιτρινα ethernet καλωδια και δεν χωρουσε κατω τις πορτες. Τρυπες και τετοια δεν θελω να μπω στη διαδικασια να κανω. οποτε σκεφτομουν κατι σε ασυρματο AP. Επισης θα ηθελα κατι να μην ξεπερναει το 50αρι. εχω βρει στο e shop. τωρα απο λεπτομεριες δεν γνωριζω -->http://www.e-shop.gr/ypologistes-wifi-eksoplismos-access-point-list?table=PER&category=WIRELESS&filter-2107=1

παιζει ρολο το ρουτερ? δηλαδη μπορει να μην ειναι συμβατα και να μην μου δουλεψει? και επισης τι διαφορα εχει το ap απο αυτο εδω ας πουμε --> http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wireless-n-range-extender-p-PER.612508

το ρουτερ ειναι της cosmote, το speedport W 724V Type ci

τι μου προτινετε?

Δημοσ.

Καλησπερα. Αποφασισαμε με το γειτωνα μου να μοιραζομαστε τη συνδεση του αλλα το ρουτερ του μαλλον ειναι πολυ αδυναμο και δεν πιανω καλα. ειμαστε απεναντι οποτε σκεφτηκα καλωδιο κατω απο τις πορτες και μαλλιστα πηγα και αγορασα κιολας ενα 20μετρο. Τελικα ομως ηταν πιο χοντρο απο τα κλασσικα κιτρινα ethernet καλωδια και δεν χωρουσε κατω τις πορτες. Τρυπες και τετοια δεν θελω να μπω στη διαδικασια να κανω. οποτε σκεφτομουν κατι σε ασυρματο AP. Επισης θα ηθελα κατι να μην ξεπερναει το 50αρι. εχω βρει στο e shop. τωρα απο λεπτομεριες δεν γνωριζω -->http://www.e-shop.gr/ypologistes-wifi-eksoplismos-access-point-list?table=PER&category=WIRELESS&filter-2107=1

παιζει ρολο το ρουτερ? δηλαδη μπορει να μην ειναι συμβατα και να μην μου δουλεψει? και επισης τι διαφορα εχει το ap απο αυτο εδω ας πουμε --> http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wireless-n-range-extender-p-PER.612508

το ρουτερ ειναι της cosmote, το speedport W 724V Type ci

τι μου προτινετε?

εδώ δεν έχεις πολλές επιλογές ή θα δώσεις χρήματα και θα έχεις internet στο σπίτι η θα πάρεις ένα repeater που είναι λύση ανάγκης και μπορεί κάποιες φόρες να μην είναι σταθερό το internet και να έχεις αποσυνδέσεις

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια κεραία σαν αυτή και εάν την βρεις μεταχειρισμένη ακόμα καλύτερα για να σου έρθει πιο φθηνό και με ένα παλιό router θα έχει ασύρματο δίκτυο μέσα στο σπίτι Όσο για ένα κάλο repeater προτείνω αυτό αν και όπως ανέφερα είναι λύση ανάγκης 

Δημοσ.

Το ένα είναι accesspoint και το άλλο ασύρματη κάρτα δικτύου εντελώς διαφορετική χρήση  το ένα είναι για την μεταφορά δικτύου και σύνδεσης ένα η περισσότερων συσκευών ενώ το άλλο χρησιμοποιείται σε υπολογιστές που δεν έχουν κάρτα ασύρματης σύνδεσης για να μπορέσουν να συνδεθούν με το wifi επίσης από αυτά τα δυο που έχεις προτείνει στην αρχή το δεύτερο ταιριάζει στην περίπτωση σου και είναι κάλο 

Δημοσ.

Γιατί δεν κόβεις το περίβλημα του καλωδίου και να περάσεις μόνο τα μονόκλωνα απο κάτω; Τουλάχιστον στο σημείο που είναι η πόρτα.

Αλλιώς μπορείς να πάρεις flat καλώδιο utp και να το ενώσεις πριν την πόρτα στο ρούτερα και μετά την πόρτα στο καλώδιο που έχεις ήδη.

Δημοσ.

γιατι οχι ασυρματο ap?

επισης θελω να συνδεομαι απο πολλες συσκευες. με το καλωδιο θα συνεδεα ενα παλιο ρουτερ για να το κανω ap. 

Δημοσ.

Γιατί το καλώδιο είναι καλύτερο απο το ασύρματο (αν υπάρχει η δυνατότητα).

Δεν έχεις θέμα με αποσυνδέσεις, έχεις καλύτερη ταχύτητα, γενικά δεν μου έρχεται κάποιος λόγος να βάλεις WiFi την στιγμή που μπορείς να πετάξεις καλώδιο, άσε που το καλώδιο είναι φθηνότερο.

Όπως λες βάζεις και ένα παλιό ρούτερ και είσαι κομπλέ (του κλείνεις το DHCP απο μέσα στις ρυθμίσεις για να παίξει).

Δημοσ.

τωρα το αν θα το καταφερνα ειναι αλλο θεμα :P

Γιατί το καλώδιο είναι καλύτερο απο το ασύρματο (αν υπάρχει η δυνατότητα).

Δεν έχεις θέμα με αποσυνδέσεις, έχεις καλύτερη ταχύτητα, γενικά δεν μου έρχεται κάποιος λόγος να βάλεις WiFi την στιγμή που μπορείς να πετάξεις καλώδιο, άσε που το καλώδιο είναι φθηνότερο.

απλα δεν θελω να μπλεξω και τον αλλον με τρυπες και ιστοριες. ασε που διπλα απο την πορτα του ειναι κουζινα και εχει πλακακια. πολυ μπερδεμα. αλλα αυτη η ιδεα για να κοψω το περιβλημα μου αρεσε

Δημοσ.

Τι τον μπλεκετε με ιστοριες τωρα. τα πραγματα ειναι απλά. 

Παιρνεις ενα wifi range extender , πατας το WPS κουμπι στο ρουτερ του γειτονα και το WPS κουμπι στο δικο σου το extender (που θα συνδεθει στην μπριζα του σπιτιου σου) - ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα πατησετε τα  κουμπια (θα μιλατε στο τηλεφωνο με το γειτονα) και ετοιμο.

Απορω γιατι καθεστε και πεδευεστε με Access Point , τρυπες στις πορτες κλπ κλπ.

Ενα καλο wifi extender ειναι τουτο: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/TP-Link-Wireless-N-300Mbps-Range-Extender-Passthrough-TL-WA860RE.htm

Μονο βεβαιωσου εκει που θα συνδεσεις το extender σου , να πιανει το wifi του γειτονα σου.

Δημοσ.

Τι τον μπλεκετε με ιστοριες τωρα. τα πραγματα ειναι απλά. 

Παιρνεις ενα wifi range extender , πατας το WPS κουμπι στο ρουτερ του γειτονα και το WPS κουμπι στο δικο σου το extender (που θα συνδεθει στην μπριζα του σπιτιου σου) - ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα πατησετε τα  κουμπια (θα μιλατε στο τηλεφωνο με το γειτονα) και ετοιμο.

Απορω γιατι καθεστε και πεδευεστε με Access Point , τρυπες στις πορτες κλπ κλπ.

Ενα καλο wifi extender ειναι τουτο: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/TP-Link-Wireless-N-300Mbps-Range-Extender-Passthrough-TL-WA860RE.htm

Μονο βεβαιωσου εκει που θα συνδεσεις το extender σου , να πιανει το wifi του γειτονα σου.

οταν λες να πιανει εννοεις 3-5 γραμμες ? γιατι και μεσα πιανει για να κανεις μια δουλεια αλλα δεν εχει ουτε μια γραμμη.αποσυνδεεται συνεχεια και αργει. διπλα απο την πορτα μου που δεν εχει και πριζα, πιανει μια γραμμη :P

Δημοσ.

το ρουτερ το ιδιο εχω και εγω αλλα το entry 2i που ειναι ιδιο εμφανισιακα, επειδη ειναι οικολογικο για την εκπομπη ακτινοβολιας για αυτο δεν εχει πολυ καλη εμβελεια στο wifi. 

Παντως το w724 εχει την δυνατοτητα 5ghz εκπομπη wifi δες αμα σε εξυπηρετετει να το ενεργοποιησεις , αλλα θελει και εχεις συσκευη που παιρνει υποστηριζει 5ghz δοκιμασε το αλλιως για μενα δωσε στον γειτονα που εχει το ρουτερ το tenda a30 ειναι 300ρι και θα ποιανει σιγουρα στο σπιτι σου , και συνδεσε το με ethernet ! αμα δεν θελει ο γειτονας να το βαλει , βαλτο εσυ στο σπιτι στο σημειο που εχει σημα και δουλεψε το σαν extender ασυρματα χωρις καλωδιο ethernet ! . Aξιζει η συσκευη την εχω και εγω! . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...