Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους.πριν 3 μηνες αγορασα εναν καινουριο quest που εχει ssd εκτος απο hdd.για καποιο λογο εκανα φορματ και δεν ξερω εαν εχω κανει σωστα οσα χρειαζεται ο ssd.το hard disk sentinel μου λεει το παρακατω:η λειτουργια trim υποστηριζεται αλλα με ειδικες αναγκες.αναβαθμιστε το λειτουργικο συστημα,τον ελεγκτη δισκου η το προγραμμα οδηγησης για βελτιωση των επιδοσεων.εχω εγκατεστημενο το intel rapid storage. και μου βγαζει το εικονίδιο κατω δεξια.ξερετε τι πρεπει να κανω για να εκμεταλλευτω πληρως τους δισκους?? 

Δημοσ.

Το TRIM είναι θέμα λειτουργικού αλλά και controller. Στη συγκεκριμένη μητρική θα παίζει σίγουρα, αλλά ας πούμε σε μία 775 που έχω (Gigabyte GA-EP45-UD3LR) πέρασα BIOS πειραγμένο, με αναβαθμισμένο το firmware του controller, για να παίξει στα 10άρια το TRIM

Δημοσ.

Το TRIM είναι θέμα λειτουργικού αλλά και controller. Στη συγκεκριμένη μητρική θα παίζει σίγουρα, αλλά ας πούμε σε μία 775 που έχω (Gigabyte GA-EP45-UD3LR) πέρασα BIOS πειραγμένο, με αναβαθμισμένο το firmware του controller, για να παίξει στα 10άρια το TRIM

τι ακριβως κανει και πως μ,πορω να το ενεργοποιησω?εχω εγκατεστημενο το intel rapid storage

Δημοσ.

Ας πούμε χοντρικά ότι είναι ένας τρόπος το λειτουργικό να ενημερώνει τον SSD για το ποιά κομμάτια είναι άχρηστα και μπορούν να σβηστούν. Έχει νόημα, από την άποψη ότι όταν το SSD προσπαθεί να γράψει σε μπλοκ που έχει ήδη δεδομένα (overwrite), καθυστερεί.

Αυτή είναι εντελώς χοντρική εξήγηση, έτσι;

Τι μητρική έχεις και τι λειτουργικό; Αν έχεις 7 ή νεότερα (δε θυμάμαι τα Vista), υποστηρίζουν TRIM. Τσέκαρε με το:

http://blog.thecybershadow.net/2012/12/09/ssd-trim-check-tool/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...