razorbladeromance Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα σε ολους.πριν 3 μηνες αγορασα εναν καινουριο quest που εχει ssd εκτος απο hdd.για καποιο λογο εκανα φορματ και δεν ξερω εαν εχω κανει σωστα οσα χρειαζεται ο ssd.το hard disk sentinel μου λεει το παρακατω:η λειτουργια trim υποστηριζεται αλλα με ειδικες αναγκες.αναβαθμιστε το λειτουργικο συστημα,τον ελεγκτη δισκου η το προγραμμα οδηγησης για βελτιωση των επιδοσεων.εχω εγκατεστημενο το intel rapid storage. και μου βγαζει το εικονίδιο κατω δεξια.ξερετε τι πρεπει να κανω για να εκμεταλλευτω πληρως τους δισκους??
karamaniotis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Η μητρική σου υποστηρίζει την εντολή trim;
Mr_Terror Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Οταν η γλωσσα ειναι στα ελληνικα στο hd sentinel βγαζει αυτο το μηνυμα.Γυρισε την γλωσσα στα αγγλικα και θα φτιαξει. 1
razorbladeromance Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Η μητρική σου υποστηρίζει την εντολή trim; η μητρικη μου ειναι η gigabyte z97dsh3
rafinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Η μητρική σου υποστηρίζει την εντολή trim; Το trim δεν είναι θέμα λειτουργικού (από win7 και μετά);
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Το TRIM είναι θέμα λειτουργικού αλλά και controller. Στη συγκεκριμένη μητρική θα παίζει σίγουρα, αλλά ας πούμε σε μία 775 που έχω (Gigabyte GA-EP45-UD3LR) πέρασα BIOS πειραγμένο, με αναβαθμισμένο το firmware του controller, για να παίξει στα 10άρια το TRIM
razorbladeromance Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Το TRIM είναι θέμα λειτουργικού αλλά και controller. Στη συγκεκριμένη μητρική θα παίζει σίγουρα, αλλά ας πούμε σε μία 775 που έχω (Gigabyte GA-EP45-UD3LR) πέρασα BIOS πειραγμένο, με αναβαθμισμένο το firmware του controller, για να παίξει στα 10άρια το TRIM τι ακριβως κανει και πως μ,πορω να το ενεργοποιησω?εχω εγκατεστημενο το intel rapid storage
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Ας πούμε χοντρικά ότι είναι ένας τρόπος το λειτουργικό να ενημερώνει τον SSD για το ποιά κομμάτια είναι άχρηστα και μπορούν να σβηστούν. Έχει νόημα, από την άποψη ότι όταν το SSD προσπαθεί να γράψει σε μπλοκ που έχει ήδη δεδομένα (overwrite), καθυστερεί. Αυτή είναι εντελώς χοντρική εξήγηση, έτσι; Τι μητρική έχεις και τι λειτουργικό; Αν έχεις 7 ή νεότερα (δε θυμάμαι τα Vista), υποστηρίζουν TRIM. Τσέκαρε με το: http://blog.thecybershadow.net/2012/12/09/ssd-trim-check-tool/
SPANK Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Ακολούθησε τον οδηγό για λεπτομέρεις και λογικά η μητρική σου υποστηρίζει ahci και trim Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα