Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα ενα SSD Intenso 128gb τον οποίο χώρισα σε 3 partitions και εγκατεστησα τα 7 στο πρώτο με 40gb.

Μετραω ποσα gb αρχεια (κρυφα και φανερα) εχω και τα αθροιζω 19,5gb. Απο τις ιδιότητες του σκληρού όμως μου δείχνει οτι έχει γεματα 24gb.

Εχει κανεις ιδεα γιατι συμβαινει αυτό?

Δημοσ.

Βάλε το treesize και δες πόσο χώρο πιάνουν όλα τα αρχεία.

Δημοσ.

Τα 40 gb για τα 7 είναι λίγα. Τα άλλα 2 partitions τι τα θες αν επειτρέπεται? 

Ενα για backup διαφορων αρχειων (40gb) και ενα για downloading 38gb.

Βάλε το treesize και δες πόσο χώρο πιάνουν όλα τα αρχεία.

βρηκα ενα folder χωρίς όνομα (!!) με δύο αρχεια: pagefile.sys μεγέθους 3,9gb και hiberfil.sys μεγεθους 3gb.

Τι ειναι αυτά ξέρετε?

Δημοσ.

Δεν θα πρότεινα ssd για backup!

Καλύτερα αν έχεις λίγα χρήματα πάρε ένα στικάκι 32gb να κάνεις τη δουλειά σου, γιατί και πολύ λίγος είναι ο χώρος (40gb) και ο ssd θα σέρνεται επειδή δεν θα είναι τόσο άδειος.

Η ταπεινή μου άποψη πάντα. :)

• Like 2
Δημοσ.

βρηκα ενα folder χωρίς όνομα (!!) με δύο αρχεια: pagefile.sys μεγέθους 3,9gb και hiberfil.sys μεγεθους 3gb.

Τι ειναι αυτά ξέρετε?

Το pagefile.sys είναι η virtual memory των windows. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις, να μειώσεις το μέγεθός του ή να το μετακινήσεις σε άλλο σκληρό για να μην πιάνει χώρο στον ssd. Το πως δες το παρακάτω link. Μην το απενεργοποιήσεις. Μείωσέ το ή μετακίνησέ το.

https://askleo.com/what_is_pagefilesys_and_can_i_move_it/

Το hiberfil.sys μπορείς να το απενεργοποιήσεις με την εντολή powercfg -h off

http://www.howtogeek.com/howto/15140/what-is-hiberfil.sys-and-how-do-i-delete-it/

Δημοσ.

Τι ειναι αυτά ξέρετε?

Επισης υπάρχουν δύο folders:

Program Files

και

Program Files (x86)

Γιατί έχει δύο βρε παιδιά?

Τα Win 7 που εχω είναι 64bit.

Δημοσ.

Επισης υπάρχουν δύο folders:

Program Files

και

Program Files (x86)

Γιατί έχει δύο βρε παιδιά?

Τα Win 7 που εχω είναι 64bit.

Γιατί στο Program Files πηγαίνουν τα προγράμματα που είναι 64bit και στον άλλο (x86) αυτά που είναι 32bit. 

Κάποια προγράμματα ακόμα δεν έχουν βγει σε νέα έκδοση ή μπορεί να τα έχεις αγορασμένα σε παλαιότερες εκδόσεις και δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα (το Office 2007 ας πούμε).

Δημοσ.

Φίλε μου άσε τον ssd ολόκληρο με Windows 7 και πάρε έναν σκληρό 1terra για αποθήκευση. Σε λίγο καιρό τα 40gb θα έχουν γεμίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου άσε τον ssd ολόκληρο με Windows 7 και πάρε έναν σκληρό 1terra για αποθήκευση. Σε λίγο καιρό τα 40gb θα έχουν γεμίσει.

Σαν να εχεις δίκιο.

Προσπάθησα να κανω αυξηση στο C:/ μειώνοντας τον Ε:/ (μέσα απο τα Windows) αλλά δεν με άφηνε. Υπήρχε η δυνατότητα να αυξήσω μόνο τον Ε:/ (που είχα μειώσει).

Τι κάνω λάθος?

Δημοσ.

μη κανεις partitions.

κανε φορματ και εγκατεστησε τα 7 απ την αρχη.

για χωρο, παρε εναν hdd

Αυτή είναι η λύση μην ασχολείσαι να μεγαλώσει ο χώρος, κανε καθαρή εγκατάσταση

Δημοσ.

Αυτή είναι η λύση μην ασχολείσαι να μεγαλώσει ο χώρος, κανε καθαρή εγκατάσταση

Προχθες τα εβαλα τα 7 βρε παιδιά!!!!

Βαριεμαι παλι απο την αρχή.

Μπορώ να αυξήσω το μεγεθος του C:/ μεσα απο τα windows?

Δημοσ.

Προχθες τα εβαλα τα 7 βρε παιδιά!!!!

Βαριεμαι παλι απο την αρχή.

Μπορώ να αυξήσω το μεγεθος του C:/ μεσα απο τα windows?

http://www.insomnia.gr/topic/598505-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-partitions-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-windows-7/

Δημοσ.

Σαν να εχεις δίκιο.

Προσπάθησα να κανω αυξηση στο C:/ μειώνοντας τον Ε:/ (μέσα απο τα Windows) αλλά δεν με άφηνε. Υπήρχε η δυνατότητα να αυξήσω μόνο τον Ε:/ (που είχα μειώσει).

Τι κάνω λάθος?

Αυξηση γίνεται σε ενα partition μόνο αν υπάρχει αδιαμόρφωτος όγκος ακριβώς δίπλα του στα δεξιά.

Οπότε σβήνω το διπλανό partition, αυξάνω το C:/ κλπ

Με ευχαριστώ (Χα! Χα! Χα!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...