Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, Μετά απο ενημέρωση για ενα εμπορικό πρόγραμμα με βάση της απαιτήσεις μου μόλις άκουσα την τιμή ζαλίστικα.. έτσι λοιπόν αποφάσισα να εισάγω τα δεδομένα μου  και τα στατιστικά μου που κρατάω τα τελευταία 2 χρόνια.

Σκοπός μου είναι  όλο αυτό το project να υπάρχει στο διαδύκτιο και να μπορώ να εχω πρόσβαση απο παντού αλλα και οι υπαλληλοι μου να μπορούν να καταχωρήσουν δεδομένα την ίδια στιγμή που πληρώνουν καποιον προμηθευτεί π.χ ή να καταχωρήσουν  τα προιόντα αναλογα στην σωστη υποκατηγορία που θα έχω και γενικά διαφορα τέτοια φύλλα excel, θα χρειαστώ λίγο καθοδηγιση ως προς τα πως πρέπει να κινηθώ , εχω είδη σχεδιάσει πως θελω να είναι το main menu και ξερω τι θελω με ενδιαφέρει να ειναι πρακτικό έτσι λοιπόν σκέφτομαι να συνδεσω με υπερσυνδέσμους , θα ήταν καλή ιδέα πιστευεται να δουλευω το project σηκωμενο σε καποιο server ? και επίσης με ποιο πρόγραμμα θα μπορουσα να εισαγω κουμπια φορμες κτλ  , βλεπω οτι εχει καρτελα προγραματιστης και ενσωματομενη την vbasic μεσα στο excel :-)    ή μήπωςειναι καλύτερα να δουλεψω με καποιο πρόγραμμα τυπου frontpage ή dreamweather ?

Eπίσης θα πρεπει να στησω πρώτα καποια βαση δεδομενων πριν προχωρήσω?  Θα ηθελα κυρίως καθοδηγειση ως προς τι χρειαζεται να μελετήσω και με ποια σειρα να παω το προτζεκτ.   και κάτι ακόμη τελευταίο που πρεπει να μάθω τα .xls που εχουν πραξεις οπως την =sum πχ θα πρεπει να τα αποθηκευσω σαν xml πριν το ανεβασω σε καποιο server ή μπορώ και σαν απλά ξεχωριστά λογιστικά φύλλα έτσι οπως τα αποθηκευω δηλαδή ?

• Moderators
Δημοσ.

Θες να φτιάξεις μόνος σου ένα ERP χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα από προγραμματισμό ή software development; Θα σου πρότεινα να βγάλεις απ' το μυαλό σου αυτή την ιδέα αμέσως και να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία. Δεν ξέρω τι τιμή σου είπαν και ζαλίστηκες, αλλά αν δοκιμάσεις να το κάνεις μόνος σου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο.

Η ερώτησή σου μπορεί να απαντηθεί όσο εύκολα μπορεί να απαντηθεί και το "θέλω να γίνω αστροναύτης, τι πρέπει να μάθω;". Είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να ξέρεις που δε νομίζω να έχει καν νόημα να τα απαριθμήσει κάποιος. Βέβαια εγώ έχω ασχοληθεί ελάχιστα με web και system development, οπότε κάποιος πιο έμπειρος θα μπορεί να στα πει καλύτερα.

• Like 4
Δημοσ.

δεν εχω μεγαλη εμπειρια. δηλαδη δεν εχω κανει τιποτα παρομοιο. αλλα σου προτεινω να ξεχασεις τελειως τα φυλλα excel και να φτιαξεις μια βαση δεδομενων.  βασικα χρειαζεσαι δυο βασεις δεδομενων. μια σταθερη και μια δυναμικη. καθε βραδυ ή καθε κυριακη τα στοιχεια της δυναμικης θα μεταφερονται στην σταθερη. επισης θελεις να κανεις μια εφαρμογη για τα κινητα των υπαλληλων(?) με συνδεση στο internet ή μια ιστοσελιδα με login. αυτο προυποθετει οτι ξερεις καμποσα απο προγραμματισμο και λιγες βασικες γνωσεις απο δικτυα.

ακομα και αν υποθεσω οτι ηδη εχεις τις γνωσεις για ολα αυτα. ακομα και τοτε θα σου παρει παρα παρα πααααρα πολυ χρονο. μηπως να το ξανασκεφτεις να αγορασεις το ετοιμο ?

*συμφωνω και με τον φιλο Kercyn (με προλαβε την ωρα που εγραφα)

• Like 1
Δημοσ.

Μισο λεπτό ρε παιδιά , είναι τόσο δύσκολο να γινει ενα excel-άκι που να κάνει μερικές πράξεις και να δινει μερικους συγκεντρωτικους πινακες  και όλο αυτό να ανεβεί σε εναν server ? (δεν ξερω ρωτάω ) όλα τα φύλλα και να είναι ενωμένα με υπερσυνδεσμους ή να του βαλω μερικα κουμπια σε vb και να το κανω .exe? (παλι δεν ξερω ξαναρωταω)

Οσο για την βάση δεδομενων δεν μπορω να μιλησω αν και εχω στήσει sql χειροκίνητα και εχω διαβασει καποια πράγματα που μπορώ να ανατρέξω σχετικα ευκολα .

Οσο αφορά τα ERP που λες μου ζητάνε 2 000 ευρώ + και τα περισσότερα μαλιστα δεν τα χρειαζομαι καν  , είπα να προσπαθησω να φτιαξω κατι δικο μου προσαρμοσμενο στα μετρα μου εσοδα εξοδα, αποθικη , συνταγές καταχωριση δεδομενων, πινακες κτλ, γιατί να μου κοστίσει περισσότερο ??

vaios ναι αυτό που λες access σωστος απο οτι βλεπω υπαρχει τρόπος να μεταφέρω την δουλειά μου και να συνεχίσω στην access

Δημοσ.

Μια λύση μπακάλικου είναι το ftp. Δηλαδή δίνεις στο κάθε πωλητή ένα φάκελο στο ftp να βάζει ότι θέλει. Επίσης εκεί βρίσκει και οδηγίες σε καθορισμένο αρχείο.

Το κεντρικό πρόγραμμα διαβάζει ότι νέο υπάρχει. Το πρόγραμμα κάθε πωλητή μόνο ότι είναι στο φάκελο-λογαριασμό που του έχει δοθεί.

Δεν μπλέκεις με Html. Μπορεί ο κάθε πωλητής να συγχρονίζει το δικό του τοπικό φάκελο. Οπότε να δουλεύει χωρίς να είναι συνδεδεμένος...και όταν βρει ίντερνετ να κάνει συγχρονισμό.

Με το σκεπτικό μου κτίζεις τα επιμέρους προγράμματα σταδιακά. Αρχικά απλά θα διαβάζουν/γράφουν από το ftp. Μετά για το κεντρικό μπορείς να παίρνεις ημερολόγιο σε τοπική Βάση.

Ουσιαστικά ξεκινάς μόνο με ftp προγράμματα για να μεταφέρεις αρχεία. Αν θες πας σε προγράμματισμό.

Δημοσ.

Δες για open source erp.Απο εκει και περα εάν θελεις απλά μια φόρμα στην οποία θα συνδέεται κάποιος και θα καταχωρεί δεδομένα στεισε ένα site στο οποιο θα βαλεις την φόρμα και ένα login app .Ισως εαν εξηγησεις καλύτερα τι θελεις να μπορώ να σε βοηθήσω γιατί από το πρώτο post δεν κατάλαβα και πολλά

Δημοσ.

με μία πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό, λογικά θα υπάρχουν και άλλα. Μπορείς  λογικά να το σετάρεις σε κάποιον σέρβερ αλλά κυκλοφορούν κ μερικά Nas που στο παρέχουν σαν εφαρμογή βλέπε Synology. Ψάξε τι παίζει γενικότερα και τι καλύπτει τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

Μισο λεπτό ρε παιδιά , είναι τόσο δύσκολο να γινει ενα excel-άκι που να κάνει μερικές πράξεις και να δινει μερικους συγκεντρωτικους πινακες  και όλο αυτό να ανεβεί σε εναν server ? (δεν ξερω ρωτάω ) όλα τα φύλλα και να είναι ενωμένα με υπερσυνδεσμους ή να του βαλω μερικα κουμπια σε vb και να το κανω .exe? (παλι δεν ξερω ξαναρωταω)

Οσο για την βάση δεδομενων δεν μπορω να μιλησω αν και εχω στήσει sql χειροκίνητα και εχω διαβασει καποια πράγματα που μπορώ να ανατρέξω σχετικα ευκολα .

Οσο αφορά τα ERP που λες μου ζητάνε 2 000 ευρώ + και τα περισσότερα μαλιστα δεν τα χρειαζομαι καν  , είπα να προσπαθησω να φτιαξω κατι δικο μου προσαρμοσμενο στα μετρα μου εσοδα εξοδα, αποθικη , συνταγές καταχωριση δεδομενων, πινακες κτλ, γιατί να μου κοστίσει περισσότερο ??

vaios ναι αυτό που λες access σωστος απο οτι βλεπω υπαρχει τρόπος να μεταφέρω την δουλειά μου και να συνεχίσω στην access

Αυτό που αναφέρεις, κάποιος δυσκολέυτηκε πάρα πολύ για να μάθει πώς θα στο κάνει (οχι σε εξελ) και όχι μόνο να κρατάει πίνακες, αλλά να προστάτεύει όλα σου τα δεδομένα απο λάθος χειρισμό των υπαλλήλων σου ή δικό σου, να σου δίνει report και ιστορικά απο αυτά που θέλεις. 

Απο μένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το vTiger, εισάγει εύκολα τα δεδομένα απο εξέλ και μπορείς να έχεις πρόσβαση απο παντου εσυ και οι υπάλληλοι σου, ο καθένας με άλλα δικαιώματα.

Δημοσ.

Δες για open source erp.Απο εκει και περα εάν θελεις απλά μια φόρμα στην οποία θα συνδέεται κάποιος και θα καταχωρεί δεδομένα στεισε ένα site στο οποιο θα βαλεις την φόρμα και ένα login app .Ισως εαν εξηγησεις καλύτερα τι θελεις να μπορώ να σε βοηθήσω γιατί από το πρώτο post δεν κατάλαβα και πολλά

Χωρις καμια επαφη με προγραμματισμο, τι θα τον βοηθησει το open source erp; Και να καταπιαστει, θα πρεπει να αφιερωσει τοσους μηνες, που πρεπει να παρατησει την επιχειρηση του. Και στο τελος απλα θα πελαγωσει.  

Δημοσ.

Ανάλογα με το skill set που διαθέτει ο καθένας βλέπει και κάνει, να στήσεις ένα ERP σε ένα VPS σερβερ δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό.

Δημοσ.

Βρες κανένα φοιτητή πληροφορικής να δουλέψει με το openERP. Και συ θα κάνεις τη δουλειά σου πολύ φτηνότερα και θα δώσεις και κάποια μεροκάματα σε κάποιον που το χρειάζεται.

Αν όχι, ε τότε παίξε με κανένα cloud (dropbox-drive), κάθε πωλητής να έχει το αρχείο του και να το ανανεώνει με κάθε αγορά-πώληση (δεν ξέρω και τι επιχείρηση είναι) και να έχεις κάποιο άτομο στη "βάση" να ενημερώνει το βασικό αρχείο.Μπακαλολύσεις βέβαια, αλλά το τσάμπα τέτοιες παρενέργειες έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...