Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για UPS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω μερικές απορίες σχετικά με το πως να συνδέσω κάποιες συσκευές σε ένα ups. Επειδή είμαι τελείως αρχάριος σε αυτά όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο θα με βοηθήσει πολύ.

το UPS είναι αυτό

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/asfaleia-trofodosia-pc/ups-power-supply/Turbo-X-UPS-1500-VA-Line-Interactive-EA2150.htm

και επάνω του θέλω να συνδέσω 1 desktop, 1 οθόνη, 2 ηχεία, 1 εκτυπωτή (απλό, όχι laser) και 3 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Από ότι έχω υπολογίσει (και ελπίζω να τα έχω κάνει και σωστά) τα σηκώνει όλα αυτά το ups. 

Η ερώτηση μου είναι πως θα ήταν καλύτερα να τα συνδέσω?

Το UPS έχει 3 εξόδους σούκο, και σκέφτομαι στις 2 να βάλω 2 πολύπριζα με χωρισμένες τις συσκευές.

Δηλαδή στο ένα πολύπριζο λέω να βάλω το pc, την οθόνη, τα ηχεία, και τον εκτυπωτή  

και στο άλλο πολύπριζο τους 3 εξωτερiκούς σκληρούς,

Την 3 σούκο του ups σκέφτομαι να την αφήσω ελεύθερη (για να φορτίζω το κινητό πχ καμιά φορά)

Είναι εντάξει αυτός ο τρόπος σύνδεσης που σκέφτομαι ή υπάρχει κανένας κίνδυνος?

Ο ιδανικός τρόπος ποιος θα ήταν κατά την γνώμη σας?

Επίσης εάν τα πολύπριζα έχουν διακόπτη on-off, βοηθάει αυτό?

Δηλαδή εάν κλείσω το 1 πολύπριζο από το on-off τότε όντως δεν τραβάει ρεύμα από το ups? θα μένει δηλαδή περισσότερη ενέργεια στο ups σε περίπτωση διακοπής ρεύματος?

Δημοσ.

Και οι τρεις πριζες σουκο εξοδου του ups ενωνονται εσωτερικα μεταξυ τους οποτε δεν ειναι αναγκαιο να βαλεις δυο πολυπριζα.Τα φορτια σου δεν ειναι σομπες οποτε δεν εχεις φοβο.

Καλο θα ηταν να εχει διακοπτη on/off το πολυπριζο και να το σβηνεις οταν δεν χρειαζεσαι αυτες τις συσκευες,εννοειται οτι βοηθας τις μπαταριες σε περιπτωση διακοπης με αυτον τον τροπο.

179€ για turbox?Γιατι?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. 

Roger ήταν δώρο οπότε δεν είχα κι άλλη επιλογή :)

Πάντως οκ μια χαρά λειτουργεί μέχρι στιγμής που το τέσταρα βγάζοντας πρίζα κλπ.

Τώρα το πόσο πραγματικά καλό είναι θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου.

Και κάτι τελευταίο, το ups μπορώ να το κλείνω τα βράδια που δεν το χρειάζομαι (μιας και κλείνω το pc κλπ) ή υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει άνοιξε-κλείσε κάθε μέρα?

Δημοσ.

Το σωστο ειναι να μενει ανοιχτο,γι αυτο εχει κατασκευαστει και γι αυτο και λεγεται τροφοδοτικο αδιαλειπτης λειτουργιας (αδιάλειπτη παροχή ενέργειας)

Βεβαια λεγεται ετσι για να βοηθα τα φορτια οταν ειναι παντοτε αναμμενα,αν δεν ειναι, και αδιαλειπτη να ειναι η λειτουργια του,δεν εχει νοημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...