Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να δουμε πως φορτιζεται το/α smartphone σας για τη μεγιστη βελτιωση της μπαταριας.

Χρησιμοποιει κανεις καποια εφαρμογη ??

Αλλοι λενε οτι στο 40% πρεπει να κανεις φορτιση αλλοι λενε πιο πανω αλλοι το αφηνουν μεχρι 15% καθε φορα οπως εκανα και εγω αλλα ειδα τελικα οτι οι καινουργιες θελουν μικρες κ συχνες φορτισεις παρα μεγαλες . Ο παλιος μυθος εχει καταριφθει (που εφτανες στο 5% καθε φορα) απλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος βελτιστος-καλυτερος τροπος για να μη καταπονηθει-μειωθει η μπαταρια σε βαθος χρονου (αλλοι το πανε κυκλικα μια 20% μια 40% μια 60% κλπ) κ αν υπαρχει καποια εφαρμογη που κανει δουλεια.

Εχω δοκιμασει διαφορα για battery saver αλλα αμφιβαλλω αν εχουν αποτελεσματα οποτε γραψτε γνωμες-συμβουλες για πειραματισμο.

Επιπλεον τελικα ολα τα antivirus στα android ειναι περιττα κ επιβαρυνουν το συστημα ή χρειαζονται αραια κ που ?? 

Δημοσ.

Εφαρμογες τυπου antivirus, clean master και μπαταριας ειναι απλα σαχλαμαρες, πιο πολυ επιβαρυνουν παρα βοηθανε

Τωρα σχετικα με τη φορτιση, εγω εχω διαβασει εδω οτι οι Li-on θελουν συχνες φορτισεις, μικρες και οχι μεγαλες (απο 10 στο 100)

Εχω παλι διαβασει στους unboxholics να γινονται συχνες φορτισεις ετσι ωστε η μπαταρια να μενει αναμεσα σε 50-80%. Υπαρχει βεβαια και η αντιθετη αποψη η οποια λεει οτι αν μονιμως χρησημοποιεις τη μπαταρια στο 50-80, θα φθαρουν αυτες οι αποθηκες ενεργειας (δεν ξερω πως αλλιως να τα πω :Ρ), ενω ολες οι υπολοιπες θα διατηρουνται (δηλαδη απο 0-50 και 80-100)

Καποτε τα τηρουσα αυτα, τωρα πια ομως δεν πολυασχολουμαι με την μπαταρια, στο κατω ειναι αναλωσιμα και οτι και να κανεις καποια στιγμη σε μερικα χρονια θα χαλασει, σε μερικα χρονια ομως θα πηγαινεις για νεο κινητο ουτως η αλλως οποτε δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχολησαι.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μία ιδανική διαδικασία φόρτισης που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να μην τα φτύσει γρηγορότερα η μπαταρία. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω σε αυτό είναι να μην ξεζουμίζεις την μπαταρία συχνά, δηλαδή όταν πέφτει κάπου στο 30% και έχεις τη δυνατότητα να φορτίσεις το κινητό, φόρτισε το. Μία φορά το μήνα όμως θα ήταν καλό να την ξεζουμίσεις. Μπαταρία είναι, κάποια στιγμή θα παραδώσει πνεύμα μετά από κάποιο καιρό. Τώρα αν θα αντέξει ένα μήνα πάνω ένα μήνα κάτω, τι έγινε? Επειδή εγώ είχα πάθει ψύχωση με την μπαταρία του κινητού ,κάποια στιγμή έβγαλα το ποσοστό δίπλα από την μπαταρία και ηρέμησα!

Όσο για τα antivirus τώρα.. Προσωπικά πιστεύω, όχι ότι είναι περιττά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω να σου προσφέρουν ότι και τα antivirus του υπολογιστή σου. Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ antivirus και ούτε πρόκειται. Βέβαια, όλα αυτά τα λέω με το δεδομένο ότι είμαι ένα απλός χρήστης smartphone και δεν έτυχε να κάνω ποτέ πληρωμές μέσω κινητού ή κάτι πιο εξεζητημένο. Αν τώρα κάποιος, έχει όλη του τη ζωή μέσα σε ένα κινητό και αποτελεί εργαλείο για τη δουλειά του με διάφορα προσωπικά αρχεία, καλό θα ήταν να έχει κάποιο antivirus για παραπάνω ασφάλεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για γνωμες/συμβουλες παραθετω και εδω ενα αρθρο πολυ σχετικο που λεει οτι το ιδανικο ειναι μεταξυ 40-80% δηλ. οτι εγραψαν περιπου κ οι unboxholics  (για να το γραφουν πολλοι παει να πει οτι αυτο συνισταται-προτεινεται) Κοινως καλυτερες πολλες κ συχνες-μικρες φορτισεις παρα μια μεγαλη καθε φορα ή ολο το βραδυ κλπ. Θελει μια φορα το μηνα μονο μια μεγαλη φορτιση απο το 8 στο 100.

το βαζω το αρθρο αν και ειναι απο αλλο τεχνολογικο φορουμ (ανταγωνιστικο) μιας και ειναι πολυ σχετικο κ εχει κ αυτο αμεση σχεση με το παρων θεμα

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=419390

Οσο για τα antivirus (για android μιλαμε) μαλλον δεν κανουν κ πολλα τελικα πιο πολυ επιβαρυνουν το συστημα παρα παρεχουν κατι εξτρα ή προστασια αφου δεν εχω ακουσει απο κανεναν κατι διαφορετικο :)

Επειδή εγώ είχα πάθει ψύχωση με την μπαταρία του κινητού ,κάποια στιγμή έβγαλα το ποσοστό δίπλα από την μπαταρία και ηρέμησα!

οχι δεν εχω τετοιες τασεις :) (το παρακολουθω κ γω το ποσοστο για battery drain) απλα ενημερωτικα ρωτησα γιατι εχω κ εγω ταση να την φτανω απο 20 κ κατω σε παλιοτερες android συσκευες κατι που τελικα δεν προτεινεται. Κ σε ξενα αρθρα πανω κατω τα ιδια λενε απο 40-80 μεχρι τελος ή απο 50-80 μεχρι τελος

Δημοσ.

Για να δουμε πως φορτιζεται το/α smartphone σας για τη μεγιστη βελτιωση της μπαταριας.

Χρησιμοποιει κανεις καποια εφαρμογη ??

Αλλοι λενε οτι στο 40% πρεπει να κανεις φορτιση αλλοι λενε πιο πανω αλλοι το αφηνουν μεχρι 15% καθε φορα οπως εκανα και εγω αλλα ειδα τελικα οτι οι καινουργιες θελουν μικρες κ συχνες φορτισεις παρα μεγαλες . Ο παλιος μυθος εχει καταριφθει (που εφτανες στο 5% καθε φορα) απλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος βελτιστος-καλυτερος τροπος για να μη καταπονηθει-μειωθει η μπαταρια σε βαθος χρονου (αλλοι το πανε κυκλικα μια 20% μια 40% μια 60% κλπ) κ αν υπαρχει καποια εφαρμογη που κανει δουλεια.

Εχω δοκιμασει διαφορα για battery saver αλλα αμφιβαλλω αν εχουν αποτελεσματα οποτε γραψτε γνωμες-συμβουλες για πειραματισμο.

Επιπλεον τελικα ολα τα antivirus στα android ειναι περιττα κ επιβαρυνουν το συστημα ή χρειαζονται αραια κ που ??

http://www.doctorandroid.gr/2011/06/android_26.html?m=1
  • Like 2
Δημοσ.

Οπως πολυ καλα ειπωθηκε τα battery doctor και τα συναφη ειναι μπουρδες που μονο βαραινουν το κινητο. Το μονο σιγουρο ειναι να μην αφηνεις την μπαταρια να παει σε πολυ χαμηλα επιπεδα η να αδειασει τελειως (παρα μονο στη πρωτη φορτιση). Δηλαδη στο 20-30% καλο ειναι να το φορτιζεις.

• Like 1
Δημοσ.

ο καλυτερος τροπος βελτίωσης ειναι ο εξής.

Εαν το τηλέφωνο έχει αφαιρούμενη μπαταρία,σε 1.5-2 χρονια την αλλάζεις και δεν παθαίνεις ψυχολογικό.

μου φαίνεται αστειο να πρεπει να "προγραμματίζεις" πότε θα φορτίσεις το τηλέφωνο.

Οι συσκευες ειναι για να μας υπηρετουν, οχι το αντίθετο.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω & τους υπολοιπους για τις απαντησεις.

Τελικα αποδυκνυεται οτι οι οποιες εφαρμογες τοσο σε antivirus οσο και οι διαφορες σε battery saver / doctor κλπ μονο επιβαρυνουν τις συσκευες (καποιες μαλιστα τις εχουν παρακανει "βαριες") παρα εχουν καποιο αποτελεσμα.

Εννοειται η μπαταρια ποτε δεν πρεπει να παει στο 0% μιας τα περισσοτερα τηλεφωνα εχουν safe mode κ κλεινουν στο 3% για να εχει επαρκη ενεργεια για restart κ να μη μεινει.....Το "ιδανικο" (αν και δεν υπαρχει μια συνταγη) ειναι μεταξυ 40% ή 30% για φορτιση (ή συσκευη με αποσπωμενη μπαταρια) αλλα ετσι και αλλιως ολες οι μπαταριες εχουν προκαθορισμενη διαρκεια κ κυκλους φορτισης.

Δημοσ.

ο καλυτερος τροπος βελτίωσης ειναι ο εξής.

Εαν το τηλέφωνο έχει αφαιρούμενη μπαταρία,σε 1.5-2 χρονια την αλλάζεις και δεν παθαίνεις ψυχολογικό.

μου φαίνεται αστειο να πρεπει να "προγραμματίζεις" πότε θα φορτίσεις το τηλέφωνο.

Οι συσκευες ειναι για να μας υπηρετουν, οχι το αντίθετο.

Καλα σε 1,5 - 2 χρονια οι περισσοτεροι πανε για καινουρια συσκευη οποτε...

Αλλα και ενσωματωμενη να ειναι δεν χρειαζεται να κανεις προγραμματισμο στη φορτιση. Ολα αυτα που λεμε ειναι οι ιδανικες συνθηκες, αυτο δε σημαινει οτι αμα δεν τις τηρεις θα σου χαλασει η μπαταρια σε 1 χρονο

Δημοσ.

Καλα σε 1,5 - 2 χρονια οι περισσοτεροι πανε για καινουρια συσκευη οποτε...

Αλλα και ενσωματωμενη να ειναι δεν χρειαζεται να κανεις προγραμματισμο στη φορτιση. Ολα αυτα που λεμε ειναι οι ιδανικες συνθηκες, αυτο δε σημαινει οτι αμα δεν τις τηρεις θα σου χαλασει η μπαταρια σε 1 χρονο

φυσικά.

Ξέρω πως λειτουργούν αυτά,χτεσινός σε κινητά δεν είμαι :P

προσωπικά δεν έχω κανει ΠΟΤΕ το παραμικρό απο αυτά που διαβάζω κατα καιρούς για σωστές φορτίσεις και συναφή και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.Στις συσκευές που ειχα αλλαζα μπαταρια προληπτικά στα 2 χρόνια περίπου στη προ-smartphone εποχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...